Şimdi Ara

GIGABYTE 990XA-UD3 VS 990FXA-UD5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu 2 anakart arasında kaldım 990xa-ud3 ( rev 1.0 değil 1.1 revizyon) bana cazip geliyor öte yandan 990fxa-ud5 de fena değil kafam karıştı amd fx 8320 işlemcim var işlemciye overclock falanda yapmicam 16 gb ddr3 kıngston hyperx genesis 1600 mhz default 1333 mhzde çalışacak sizce hangisi daha iyi olur?

• Keremymz kullanıcısına yanıt
    Hocam ilerde oc yapmayı düşünmüyorsanız ud3 yetecektir. Ama ilerde oc yaparım (ki fx işlemciler o zaman biraz tat vermeye başlıyor) diyorsanız ud5 çok iyi bir seçim olur.
  • hocam belki overclock yapabilirim ama ud 3 overclock konusunda zayıf bir anakatmıdır yani bekleneni veremezmi birde 990xa-ud3 msı da hangi anakarta eşittir
  • Ud3 yeterli ve basarili bir anakarttir tercih edebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ud3 le fx6 serisinin oc sinde hiçbir sorun yaşamazsınız ama fx8 serisinde sağlam bir oc yapayım derseniz vrm leri kaldırmaz. Ama zaten oc den pek anlamam bir kaç yüz mhz den fazla oc yapmıycam derseniz ud3 her türlü yeter. Msi karşılığını malesef tam bilmiyorum, bir ara 990x gd55 gibi bir model vardı diye hatırlıyorum ama şu an piyasada yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 990fx ud3 rev. 1.1 i seçin. Biraz daha para veririm drrseniz ud5i alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xa ud3 eski yaramaz bir kart fxa ud3 iyidir ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıfırmı alınacak kartlar? ud5 daha iyi bu ikisi arasında her türlü ama ben sıfır yerine ikinci el bakardım güzel kartlar denk geliyor arada.
  • Overclock yapılacaksa anakartın faz değeri önemli. İkisi de 8+2 fazlı, yani overclock için uygun.
    Ud5 modelleri arasında en yenisi bu r5 olan:
    http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-990fxa-ud5-r5-am3-amd-990fxsb950-ddr3-2000mhz-o-c--anakart.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ud3 rev 1.1 var şuan kullanıyorum

tavsiye etmem
  • aynen zaten işlemcim fx 8320 overclock yapsam da zaten öyle fazla uçup 4.7 4.8 gibi değerlere çıkmam 4.0 veya 4.2 yaparım heralde sağolun yardımlarınız için 990XA-UD3 alınacak.
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    990fx ne kadar performans vaad ediyor overclock dışında?
  • berkke kullanıcısına yanıt
    hocam bildiğim kadarıyla fxa da 990xa ile aynı yaşta :)
  • 2. el alınacak hocam bana overclock dışında oyunlarda ve günlük kullanımda ne gibi artıları olur ud5 in ud3 e göre
  • mulobbo kullanıcısına yanıt
    neden hocam tavsiye etmessiniz ne gibi sorunlarla karşılaştınız?
    Günlük kullanımda pek fark yaşamazsın 990FX yongalı kartlar daha kaliteli oluyor ama fiyat aralığı yakın ise tercih etmen daha iyi olur fiyat farkı var ise ud3 alabilirsin.
  • aslında fiyat farkı 100 lira falan ama 990xa-ud3 anakartı da biraz araştırdım kaliteli bir kart gibi duruyor güncel fiyatı 420 430 civarı benim alacağım anakart 300 tl eğer günlük kullanımda pek fazla bir fark olmicaksa 990XA-UD3 alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 6 Şubat 2016; 17:11:52 >
  • yada senin kullandığın msı 970a gaming anakartıda alabilirim sence olurmu nasıl bir anakart?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremymz -- 6 Şubat 2016; 17:19:38 >
    970 gaming modelide giriş seviyesi için iyi bir kart bence ud3 Rev.1 olan modele göre tercih edilebilir kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keremymz

neden hocam tavsiye etmessiniz ne gibi sorunlarla karşılaştınız?

1.1 sürümde uefi bios yok grafiksel bios da yok bildiğin mavi bios eski sistem

araç gereçleri güncel değil w10 da bilgisayarı her açyığımda uyumlu değil uyarısı veriyor (ama çalışıyor)

daha güncel bi anakart almanı öneririm

bunların kronik sorunu olan kuzey köprüsü ısınması biliyosundur heral

power tuşuna bastığımızda karşıya çıkan gigabyte yazısının pixel inden hiç bahsetmiyorum bile çok dandik bi görüntü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.