Şimdi Ara

Gigabyte 170x gaming anakart soğutucu metal arka plaka kısa devre sorunu ve çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gün önce bilgisayar açılıp masa üstü görünmesi ile pc kapandı (reset değil), kasa güç düğmesine bastığımda işlemci fanı dönmeye çalışıyordu ama kasa fanları (direk güç kaynağından gücü alıyor) tepki yoktu. Tüm bileşenleri kontrol ettim, kablo bağlantılarını sök tak derken bir daha denedim ve pc çalıştı, saatlerce sorun yoktu, sonraki günde sorunsuzdu ve üzerinde durmadım. Dün pc'yi kapattıktan bir kaç saat sonra tekrar açmak için kasa güç düğmesine bastım ve yine aynı sorun direk kapandı. Kasa güç düğmesine bastığımda yine işlemci fanı dönmeye çalışıyordu (parmağım güç düğmesine basılı durursa dönüyor çekince duruyordu) ama anakartın üzerinde kırmızı ledler yanmıyordu. Kasanın eletrik bağlantısını kesip anakart ve tüm bileşenleri söktüm.
    İşte bu esnasa aşağıdaki resimde görülen imzamdaki cpu soğutucu anakart arka plakasındaki delikleri farkt ettim.
     Gigabyte 170x gaming anakart soğutucu metal arka plaka kısa devre sorunu ve çözümü
    Anakart lehim ayakları sağlam olsun diye uzun bırakılmış.
    Bu durum bir kısa devreye yol açmış olabilir diye hemen eski push-pin cpu soğtucusunu taktım. pc sorunsuz açıldı.
    Bunun üzerine cam vantuz (elimde birtane mevcuttu) un sert plastiğini kesip üst fotoğrafta görüldüğü gibi küçük papuçlar yapıp dört köşeye yerleştirdim ve montajı yaptım, sorun ortadan kalktı. Anakart ya da işelemci zarar görmediği için şanslıyım sanırım.
    Bu tip anakart ve bu tarz cpu soğutucu metal arka plaka kullananlar aman dikkat!

Gigabyte 170x gaming anakart soğutucu metal arka plaka kısa devre sorunu ve çözümü Gigabyte 170x gaming anakart soğutucu metal arka plaka kısa devre sorunu ve çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liman-Liman -- 8 Haziran 2016; 13:33:50 >

• Arkadaşım sana verilen bu sogutucuda mutlaka ama mutlaka conta yada izolasyon verilir. Soğutucunuzun markasi nedir?
  • İmzamda görülüyor. Hayır conta yok, sadece ince pullar çıkıyor kutu içeriğinden, ancak fotoğraflarda görüldüğü gibi... Neyse şuan sorunu çözdüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve Kasa fanı Ayarları?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.