Şimdi Ara

Gigabit Ethernet Portlu ADSL Modem almalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TTNET Ultranet kullanıcısıyım. Malum, indirme hızım 14 Mbps civarında, gönderme hızım ise 0.7 Mbps. Şu an Airties Air5440 modemini kullanıyorum. (http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air%205440&i=4&ci=110&cat1=DSL+Modemler&cat2=Kablosuz+Modemler&dil=tr) Acaba diyorum birinci plan olarak, hem Gigabit ethernet portuna sahip, hem ADSL modem olan (yalnızca router değil) hem de 3 antenli, 5GHz wireless özelliği olan bir modem alsam, bağlantı hızım 14 Mbps olduğu için saçma mı olur? (bottleneck olacağından) (Örnek olarak : http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=219&model=TD-W8980 - Fakat Türkiye'de henüz yok.) Yoksa bağlantımdan maksimum seviyede mi faydalanırım? Yani şu anki konfigürasyonumdan (Airties 5440 modem) çok farkeder mi? İkinci bir plan olarak, mevcut modemimi kullanmaya devam edip, yanına aynı özellikleri taşıyan (5GHz wireless, gigabit ethernet) fakat modem özelliği olmayan bir router alsam, modemin ethernet çıkışını bu cihazın WAN portuna bağlasam, ilk plan ile aynı mı olur? Olmaz diye düşünüyorum, sonuçta gigabit router'e giren WAN kablosu modemin 100Mbps'lik ethernetinden gelecek... Yani hiç bir zaman gigabit hızını yakalayamayacağım, değil mi? Ha bu arada, neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorum, çünkü bazen modem ile bilgisayarımın arasındaki veri aktarımının çok da sağlıklı olmadığını hissediyorum... Mesela Dota 2 oynarken ping biraz yüksek oluyor. 150ms civarlarında. Bunu sadece Dota 2'de ping yüksek diye sormuyorum, bu konuyu aslında merak ediyorum. Sağlıklı, stabil ve hızlı bir ağ kurmak istiyorum. Bilgisayarım masaüstü ve kablosuz modem ile iletişim için Tp-Link'in TL-WDN4800 modelini kullanıyorum. (http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=1683&model=TL-WDN4800) Diğer bir soru olarak; bu şekilde kablosuz olarak bağlandığım zaman 300 Mbps'lik bir ağ hızım oluyor, ethernet ile bağlandığımda ise 100Mbps. Ama sonuçta biri kablolu, biri kablosuz. Kablolu 100Mbps'lik hız kablosuz 300Mbps'lik hıza yeğlenir mi? Anakartımda Realtek RTL8111E ağ kontrolcüsü var, tabi ki gigabit destekli.

Velhasıl kelam, konuyla ilgili üstadların bilgilerine ihtiyacım var. Bir de, bahsettiğim özelliklere sahip modem veya router önerileriniz varsa nelerdir?

Teşekkürler.

• cvp bende merak ediyorum.
  • Up.
  • Yazdıklarınızdan fazla bir şey anlamadım.
    Eğer sadece internet kullanımı için alacaksanız, hızınız 14Mbps olduğundan gigabit çıkış kullanmanız bir fayda sağlamaz. Çünkü 54Mbps çıkış bile fazlasıyla yeterlidir.
    Ama pc ler arası dosya aktarımı, kablosuz olarak HD film izleme gibi şeyler yapacaksanız gigabit çıkış kullanın derim. Aldığınız ürünlerinde bu şartları sağlaması lazım. Bende asus un gigabit portlu, dualbant lı modemi var ama kullandığım cihazlar uyumlu değil.
    Masaüstü pc gigabit portlu, laptop 300Mbps kablosuz, dreambox uydu alıcı 100Mbit portlu, HD movie player 100mbit portlu, smart tv kablosuz neyi destekliyor bilmiyorum.
    Kullandığım modem de ayrıca 2 tane usb portu var ve 2 tane 2TB lık harici hdd yi bağlayınca istediğim dosyaya kolaylıkla erişiyorum. Ayrıca torrent dan indirme de yapıyor. Tavsiye edeceğim bir modem. Kısacası dosya paylaşımı içinse gigabit ve dualbant şart ama internet içinse boşuna.

Kullandığım modem
    http://www.asus.com.tr/Networks/ADSL_Modem_Routers/DSLN55U_Annex_A/

• Tam olarak neyi anlamadınız? Halbuki o kadar da açıklayıcı bir dille yazmaya çalışmıştım. İki adet senaryo düşündüm, onları birinci plan ve ikinci plan olarak adlandırdım, belki o yüzden biraz karıştı. Tabi biraz da kendi yorumlarımı kattım. Kabaca anlatmak gerekirse;
    Şu an Airties 5440 modem kullanıyorum. Masaüstü bilgisayarımda ise TP-Link'in TL-WDN4800 model numaralı PCI-E genişleme kartı vasıtasıyla kablosuz olarak modeme bağlanıyorum. Böyle bağlandığımda hız 300Mbps. (ağ hızı) Ethernet ile bağlandığımda ise 100Mbps. Fakat malum, biri kablolu bağlantı, biri kablosuz. Acaba ping süresinin düşük olması açısından hangisini tercih etmeli? Veri iletimi falan. Teknik düzeyde kastediyorum. Diğer anlatmak istediklerimi iyi okursanız anlayacağınıza inanıyorum.

Kullandığınız modemi biliyorum, araştırmalar yapmıştım. Gayet güzel bir model. Nereden ve ne kadar fiyata aldığınızı söyleyebilir misiniz?

• Ping süresi için diyorsanız bu bağlı olduğunuz internet servisine de bağlıdır. Servis sağlatıcının 150ms olacağını sanmıyorum. Belki anlık olarak akşamları internetin yoğun olduğu zamanlarda ara sıra çıkabilir. Kablolu bağlantı her zaman için daha iyidir. Daha sağlıklı bağlantı sağlarsınız. Speedtest.net sitesinden ping süresini öğrenebilirsiniz.

Modemi bu siteden bir arkadaşın yardımı ile aldım. Modem ve taşıma ücreti toplam 400TL ye aldım. Bu modemi Türkiye ye neden getirmiyorlar anlamıyorum. Kullanımı çok basit.
  • Neyse, diğer üyelerden sorularıma bir cevap lütfen :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli Müşterimiz ;

Kullanmakta olduğunuz Adsl hattı için Tp-Link TD-W8970 cihazımızı kullanabilirsiniz. Detaylı inceleme için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz. İyi günler dileriz.

TD-W8970
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

Kullanmakta olduğunuz Adsl hattı için Tp-Link TD-W8970 cihazımızı kullanabilirsiniz. Detaylı inceleme için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz. İyi günler dileriz.

TD-W8970

İyi de, Türkiye'de daha satışa sunulmamış diyor? Yoksa bir yerde satılıyor da ben mi bulamadım acaba?
  • Değerli Müşterimiz ;

Aşağıdaki Linkten inceleyebilirsiniz.

Hepsi Burada (TD-W8970)
  • quote:

Değerli Müşterimiz ;

Hepsi Burada (TD-W8970)

ben bu modemden aldım fakat dıger modemlere gore ne gıbı artı ozellıklerı var tam bılmıyorum
  • Değerli Müşterimiz;

Modem Özellikleri;
    1: Modeminizi Router gibi kullanabilirsiniz.
    2: 4 Adet Gigabit Port Mevcuttur.
    3: VPN bağlantısı yapılabilir.
    4: 2 Adet USB portunu kullanarak Yazıcı bağlayabilir. HDD paylaşıma açabilirsiniz.
  • quote:

Değerli Müşterimiz ;

Hepsi Burada (TD-W8970)

Peki, TD-W8980 modelini satın almak istesem? Satışa çıktı mı? Çıkmadıysa ne zaman çıkmasını bekliyorsunuz?
  • Değerli Müşterimiz ;

TD-W8970 cihazımız piyasada satışına yeni başlanmıştır. TD-W8980 modelide şu anda satışı bulunmamaktadır. Yalnız takip etmek için aşağıdaki link üzerinden Distribütörlerimizden takip için bilgi alabilirsiniz.

Tp-Link Distribütörlerimiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

Merhaba,

TTNET Ultranet kullanıcısıyım. Malum, indirme hızım 14 Mbps civarında, gönderme hızım ise 0.7 Mbps. Şu an Airties Air5440 modemini kullanıyorum. (http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air%205440&i=4&ci=110&cat1=DSL+Modemler&cat2=Kablosuz+Modemler&dil=tr) Acaba diyorum birinci plan olarak, hem Gigabit ethernet portuna sahip, hem ADSL modem olan (yalnızca router değil) hem de 3 antenli, 5GHz wireless özelliği olan bir modem alsam, bağlantı hızım 14 Mbps olduğu için saçma mı olur? (bottleneck olacağından) (Örnek olarak : http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=219&model=TD-W8980 - Fakat Türkiye'de henüz yok.) Yoksa bağlantımdan maksimum seviyede mi faydalanırım? Yani şu anki konfigürasyonumdan (Airties 5440 modem) çok farkeder mi? İkinci bir plan olarak, mevcut modemimi kullanmaya devam edip, yanına aynı özellikleri taşıyan (5GHz wireless, gigabit ethernet) fakat modem özelliği olmayan bir router alsam, modemin ethernet çıkışını bu cihazın WAN portuna bağlasam, ilk plan ile aynı mı olur? Olmaz diye düşünüyorum, sonuçta gigabit router'e giren WAN kablosu modemin 100Mbps'lik ethernetinden gelecek... Yani hiç bir zaman gigabit hızını yakalayamayacağım, değil mi? Ha bu arada, neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorum, çünkü bazen modem ile bilgisayarımın arasındaki veri aktarımının çok da sağlıklı olmadığını hissediyorum... Mesela Dota 2 oynarken ping biraz yüksek oluyor. 150ms civarlarında. Bunu sadece Dota 2'de ping yüksek diye sormuyorum, bu konuyu aslında merak ediyorum. Sağlıklı, stabil ve hızlı bir ağ kurmak istiyorum. Bilgisayarım masaüstü ve kablosuz modem ile iletişim için Tp-Link'in TL-WDN4800 modelini kullanıyorum. (http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=1683&model=TL-WDN4800) Diğer bir soru olarak; bu şekilde kablosuz olarak bağlandığım zaman 300 Mbps'lik bir ağ hızım oluyor, ethernet ile bağlandığımda ise 100Mbps. Ama sonuçta biri kablolu, biri kablosuz. Kablolu 100Mbps'lik hız kablosuz 300Mbps'lik hıza yeğlenir mi? Anakartımda Realtek RTL8111E ağ kontrolcüsü var, tabi ki gigabit destekli.

Velhasıl kelam, konuyla ilgili üstadların bilgilerine ihtiyacım var. Bir de, bahsettiğim özelliklere sahip modem veya router önerileriniz varsa nelerdir?

Teşekkürler.

Kuşkusuz veri iletim MS sini düşürecektir ancak totalde bir hız sağlamaz örneğin ben HD videolar izliyorum

1080p 10 gb film kopyalarken 100 mbitte 20 dakika diyor lakin, gbit ağda 3-4 dk sürüyor

bunun dışında sana zerre faydası olmaz

• @teksalih

Onu kastediyorum zaten, yoksa evime gelen interneti nasıl hızlandırabilirim diye bir arayış içinde değilim :) Benim meselem, RJ-11 soketinden sonrası :) Bu konuda teknik detaylar, kesin cevaplar falan bekliyorum, nedir ne değildir.
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    sorularına cevap alamadığın görülüyor
    teoride gigabit in elbette megabit i döveceğini biliyorsun ancak pratikte deneyip neler olduğunu kullananların tecrübesinden faydalanarak duymak istedin lakin duyamadın soruyu 1.6 sene sorduğundan yola çıkarsak mutlaka denediğini düşünüyor nasıl bir sonuca vardığını merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadirburhan

teoride gigabit in elbette megabit i döveceğini biliyorsun ancak pratikte deneyip neler olduğunu kullananların tecrübesinden faydalanarak duymak istedin lakin duyamadın soruyu 1.6 sene sorduğundan yola çıkarsak mutlaka denediğini düşünüyor nasıl bir sonuca vardığını merak ediyorum

Güzel varsayımlar yapmışsınız, demekki tümevarım yanınız kuvvetli. İpuçlarını tek tek toplayıp sonuca varmışsınız.

TP-Link'in TL-WDR7500 modelini aldım. Çok müthiş özellikleri olan, 6 antenli bir router bu. Yani yeni bir ADSL modem almadım, çünkü fiber internete geçmek istiyordum. Fakat bulunduğum böylede fiber internet olmadığını öğrendim. (Bursa'nın merkezlerinden birinde oturuyorum, çok saçma sapan bir durum bu aslında.)

Sonra dedim ki, nasıl olsa bir zaman bu fiber internet benim de evime gelecek, ADSL'e yatırım yapmaya gerek yok. (TP-Link'in sözü geçen ADSL modemi 250TL gibi bir şey.) Yani hala aynı AirTies modemi kullanıyorum.

Durumlar böyle yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

quote:

Orijinalden alıntı: bahadirburhan

Güzel varsayımlar yapmışsınız, demekki tümevarım yanınız kuvvetli. İpuçlarını tek tek toplayıp sonuca varmışsınız.

TP-Link'in TL-WDR7500 modelini aldım. Çok müthiş özellikleri olan, 6 antenli bir router bu. Yani yeni bir ADSL modem almadım, çünkü fiber internete geçmek istiyordum. Fakat bulunduğum böylede fiber internet olmadığını öğrendim. (Bursa'nın merkezlerinden birinde oturuyorum, çok saçma sapan bir durum bu aslında.)

Sonra dedim ki, nasıl olsa bir zaman bu fiber internet benim de evime gelecek, ADSL'e yatırım yapmaya gerek yok. (TP-Link'in sözü geçen ADSL modemi 250TL gibi bir şey.) Yani hala aynı AirTies modemi kullanıyorum.

Durumlar böyle yani.

bende tp link archer ailesinin en beceriksizi ac750 yi aldım daha önce Ethernet bağlantılı 3tb wd diskime resmen taşlı yollarla ulaşıyormuşum cigabit gerçekten adam bahsettiğim diskten daha önce 10mbps aktarım hızım varken 150 liraya aldığım archerle şimdi 70-80mbps
    ortalama hızla veri aktarımı yapabiliyorum ki buda usb3.0 la aynı oluyor 100mbps kablolu 150mbps kablosuz modemlerim zyxel ve asus da boşuna çile çekmişim gigabit artı 300mbps kablosuz hızı on numara beşyıldız hatta bide rangeextender ekledim evde internet çekmeyen
    köşe bırakmadım :)

• Kardeşim ikinci dediğin seçenek de olur direk gidip modem olacagına gidip gigabit port acces point özellii olan cihaz alsan direk çıkısına bağlarsın sonra diğer pc lere giden tüm kabloların gigabit olur yalnız kullandığın cihaz da gigabit desteklemesi lazım..

3. bir seçenek ise bunlarla uğraşmıyayım dersen gigabit switch alman yeterli olacaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.