Şimdi Ara

Gıda Mühendisiyim Sorularınızı Alayım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
10
Favori
6.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tek sorum var Turkiye gibi bir ulkede gida muhendisligi bolumunu yazarken kullandigin bonzaiyi nerden aldin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurcuHale -- 22 Ekim 2014; 1:07:25 >

Orijinalden alıntı: Eylon

Bir tek sorum var Turkiye gibi bir ulkede gida muhendisligi bolumunu yazarken kullandigin bonzaiyi nerden aldin ?

Meksikadan

Orijinalden alıntı: BurcuHale

Lipton ice tea da kafein orani fazla mi? Zararli mi bide? Kola yerine iciyorumm da

İçinde çok fazla meyve suyu yok aromayla tat sağlanıyor. Açıkçası tadını sevmediğim için çok inceleme fırsatım olmadı. Kafein miktarı arkasında yazıyor mu? Günlük alınması gereken max kafein miktarı belli. İçine ekstradan kafein katılacağını sanmıyorum çayda da kahveye göre kafein oranı düşük. Oturup günde 1 litre içmenin alemi yok. Bir bardaktan da zarar gelmez diye düşünüyorum :)

Not: Ben karadenizliyim çayı ince belli bardakta sıcak sıcak içerim
  • Kafein orani yazmiyor bi yerinde.. Gunde 330 ml aliyorum aksam yemeginde.. Kola icince kalbim carpinti yapmaya basladi artik rahatsizligimdan oturu.. Ice tea da yok diye biliyodum ama bugun arkadasim "sacmalama kesin vardir, hem icindeki cay hem de koyuyolar kutu iceceklere" dedi.. Kesin bi bilgi var mi?

Piyasaya arz edilmis tum izinleri alinmis bir gidaya zararli demek kesinlikle yanlis bir olgu ve davranistir bence. ( Ornegin yogurt, uht sut, hazir tavuk vs.) Cunku gerekli izinlerin alinmis oldugu gidalar belli kriterlere uygun olmak zorundadir. Kafein olaylari da biraz celiskili net miktarlari bilmesem de bir fincan turk kahvesinin kafein miktari bir bardak ice tea den fazladir. Fazla tuketim konusunu goz ardi ediyorum. Abartmadan tuketimin zarar verecegini düşünmüyorum.

• Sorulan sorulara bakıyorum da hep medyadaki dalkavukların kirletmeleri. Ama şunu da söyleyeyim bu konunun bu kadar talep görmesi inanın ki beni çok memnun etti. Sorun. Bana sorun bir başkasına sorun. Ne yediğinizi sonuna kadar öğrenin. Siz ne kadar sorgularsanız üreticiler de o kadar dikkatli olmak zorunda kalırlar. Zaten birçok şeyi sorgulamadığımız için bu durumdayız. En ufak şikayetinizi bile firmalara, bakanlığa bildirin.

Aldığınız ürünün fişini mutlaka saklayın. Sorun olursa iade edin. Fişiniz olmasa dahi firmalara mesaj atın. Anlatın durumu o ürünü yollamanızı isterler. Sonra da adresinize promosyonlu bir şekilde yenisini gönderirler mesajınızda bu ürünü hep tükettiğinizi ve mağdur olduğunuzu belirtmeyi unutmayın

Ama geri dönmeyebilirler de.

Edit:

Bu arada gıda hakkında herkes bilir herkes konuşur ne yazık ki. Ben size dünya düz desem inanmazsınız çünkü kanıtlar var. Bizim cevaplarımız da bilimsel gerçeklere, araştırma sonuçlarına dayanmaktadır. Biri ortaya bir laf attığında lütfen sağlam bir dayanak arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizhanH -- 22 Ekim 2014; 1:39:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceolin

Sorulan sorulara bakıyorum da hep medyadaki dalkavukların kirletmeleri. Ama şunu da söyleyeyim bu konunun bu kadar talep görmesi inanın ki beni çok memnun etti. Sorun. Bana sorun bir başkasına sorun. Ne yediğinizi sonuna kadar öğrenin. Siz ne kadar sorgularsanız üreticiler de o kadar dikkatli olmak zorunda kalırlar. Zaten birçok şeyi sorgulamadığımız için bu durumdayız. En ufak şikayetinizi bile firmalara, bakanlığa bildirin.

Aldığınız ürünün fişini mutlaka saklayın. Sorun olursa iade edin. Fişiniz olmasa dahi firmalara mesaj atın. Anlatın durumu o ürünü yollamanızı isterler. Sonra da adresinize promosyonlu bir şekilde yenisini gönderirler mesajınızda bu ürünü hep tükettiğinizi ve mağdur olduğunuzu belirtmeyi unutmayın

Ama geri dönmeyebilirler de.

Edit:

Bu arada gıda hakkında herkes bilir herkes konuşur ne yazık ki. Ben size dünya düz desem inanmazsınız çünkü kanıtlar var. Bizim cevaplarımız da bilimsel gerçeklere, araştırma sonuçlarına dayanmaktadır. Biri ortaya bir laf attığında lütfen sağlam bir dayanak arayın.

Bir soru daha:)

Marketten aldığım çikolataların bazılarının üstü beyaz mumsu bir tabakayla kaplı oluyor sanırım bayat bir sıkıntı olurmu yiyorum ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isovmelih -- 22 Ekim 2014; 1:43:43 >

• Hocam bende Erzurum Atatürk Üniversitesinde okuyorum Gıda Müh. 3. sınıfta. Sizce stajımı hangi alanda yapmam daha rahat olmama ve gelişmeye açık olmamı sağlar ? ( et , süt vs. ) İkinci sorum da İş Güvenliği Uzmanı olmak için neler gerekiyor nasıl bir prosedür ve yöntemle olabiliyoruz bilgilendirirseniz sevinirim. Hem gıda müh. hemde iş güvenliği uzmanı arayan çok fazla fabrika vs var ve bu iki işi aynı anda yapma ihtimalimiz var mı ?

Hocam onun adı çiçeklenmedir. Sıcaklık değişiminden kaynaklanır. Çikolatanın içindeki yağ sıcaklık dalgalanmaları nedeniyle yüzeye çıkar ve beyaz bir tabaka oluşturur. Bayat ya da bozulmuş değildir rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sadece görüntü hoş değildir o kadar.

Orijinalden alıntı: KraLmaNia10

Hocam bende Erzurum Atatürk Üniversitesinde okuyorum Gıda Müh. 3. sınıfta. Sizce stajımı hangi alanda yapmam daha rahat olmama ve gelişmeye açık olmamı sağlar ? ( et , süt vs. ) İkinci sorum da İş Güvenliği Uzmanı olmak için neler gerekiyor nasıl bir prosedür ve yöntemle olabiliyoruz bilgilendirirseniz sevinirim. Hem gıda müh. hemde iş güvenliği uzmanı arayan çok fazla fabrika vs var ve bu iki işi aynı anda yapma ihtimalimiz var mı ?

Memnun oldum. Gıdanın her sektöründe gelişme imkanı bulabilirsiniz bu sizin çalışmanıza bağlı. Hangi sektör daha hoşunuza gidiyorsa orada çalışın. Süt ve yağ sektörü daha zordur. İşletmeler kötü kokar. Et sektöründe işiniz biraz sıkıntılı olur. Çünkü etten buharlaşma yoluyla kütle kaybı olmakta bunu çok iyi takip etmeniz gerekiyor. Kurumsal firmalarda çalışmak genellikle daha kolaydır yapacağınız iş bellidir. Ben çikolatacıyım :) Stajlarımı da et ve çikolata sektöründe yaptım. Önemli olan sevdiğin işi yapmak kriterin bu olsun.

Büyük bir firmada her iki işi götürmek zordur. Sertifika almak için kurslara katılıyorsun kurs sonunda sınava giriyorsun. Almak kolay yani ama o işi yapmak dikkat gerektiriyor. Öncelikle elinizdeki işi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Bu konuda "JohnA" arkadaşımız sana daha yardımcı olabilir. İş güvenliği uzmanlığı yapıyor.

• Cevap için teşekkürler hocam. Ben önceki yaz ISO 2200 HACCP ile ilgili bir seminere katıldım ücret karşılığı ve bize katılım sertifikası verdiler. Bu gibi seminerlere katılmamın bana ilerde bir faydası olur mu yoksa sadece bilgilenmem yeterli olur mu ?
  • balık ve süt ürünlerini bi arada tüketmek zehirler diyorlar siz ne diyorsunuz bence çok saçma
    Bence stajin nerede oldugu o kadar onemli bir konu değil. Ben pinar sutte yapmistim staj o kadar is gorusmesine gittim kimse stajini nerede yaptin, stajda neler yaptin vs. bir soru sormamisti. Ama ileride yapmak istedigin bir dal varsa ona yonelmek hic degilse nasil bir alan oldugunu gorme acisindan daha faydali olacaktir.
    Is guvenligi uzmanligi olabilmek icin de muhendislik diplomani aldiktan sonra bakanligin hazirladigi sinava girmen gerekiyor fakat sinavdan once kursa gitmen gerekiyor. Kurs yaklasik 3 hafta gibi bir sure devam eder. Yani kursa en gec sinavdan 2 bucuk ay falan once yazilman gerekir. Sinavlarda yilin belli donemlerinde olur. Onumuzdeki sinav aralikta ondan sonraki mayis ta bekleniyor gibi.
    Ama bir dip not birakiyim is guvenligi uzmanligi kolay degil. Hemde hic kolay degil. Disaridan nasil gozuktugunu bilmiyorum ama iceriden zor. Bu konudaki sorulari baska yerlerde tartisiriz.

Oyle birsey yok.vay efendim balik tazeyse yiyebilirmissin falan bos seyler bunlar. Ama histamine ile ilgili kritik noktalar var ama zehirleme olacak sekilde bir tuketim olacagini dusunmuyorum. Kisaca zehirlenme olmaz. Et dersinde ( evet et,sut,yag vs derslerimiz var ) ilk sordugumuz sorulardandi.

Orijinalden alıntı: KraLmaNia10

Cevap için teşekkürler hocam. Ben önceki yaz ISO 2200 HACCP ile ilgili bir seminere katıldım ücret karşılığı ve bize katılım sertifikası verdiler. Bu gibi seminerlere katılmamın bana ilerde bir faydası olur mu yoksa sadece bilgilenmem yeterli olur mu ?

Katılım sertifikası bir işine yaramaz, nasıl alındığını herkes biliyor. Başarı sertifikalı olan seminerlere yönel. Mülakat aşamasında bu sertifikan da varmış demezler; ama mülakata çağırma aşamasında o kısım boş olursa muhtemelen özgeçmişin, arka kısımlarda kendine yer bulur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Herkese merhabalar. Medya aracılığıyla oluşturulan bilgi kirliliği belki de en çok gıda üzerinde. En azından dh'lileri bilinçlendirmek adına sorularınız varsa dilim döndüğünce cevaplayıp gerçekleri ortaya dökmeye gayret edeceğim.

Yere dusen gidalari napalim

• OoOoO hocam işsizler grubuna hoşgeldiniz

quote:

Orijinalden alıntı: fp

bimde satılan salam sucuk döner hakkında ne düşünüyorsun

Ben tüketmiyorum

Telefon alırken gidip en iyi markayı alıyorsunuz verdiğiniz paraya kıymıyorsunuz da daha önemli olan gıdaya gelince neden en ucuzuna yöneliyorsunuz. Hayat pahalı ama herkesin cebinde binlerce liralık telefonlar var.

Şunu da söyleyeyim artık kanatlı eti ile kırmızı etin karıştırılması yasak ama %100 dana yazdığına çok bakmayın. Evet içindeki et tamamen dana eti ama miktarı düşük. Soyayı itelebiliyorlar ne yazık ki. 3 liraya da sucuk var 30 liraya da. Karar sana kalmış.

Hocam şu söylediklerinizin aynısını bende arkadaşa siz yazmadan yazabilirdim / yazardm. Herkes biliyodur heralde pahalı alıp şüpheye düşmeden yemeyi ama bu arkadaşn asıl sormak istediği acaba ucuza daha uygun birşey alabilirmiyiz? Yani yiyoruz ama iyi mi yapıyoruz kötü mü. Şuan senden beklenen aslında içinde şu şu şu var zararlı yeme, yada şu şu şu var yersen bi zararı yok ama gerçek sucuk değil tadını beğeniyosan sıkıntı yok, gibi...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.