Şimdi Ara

Gıda fiyatlarındaki korkunç artış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
8
Favori
26.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler maaşım ülke şartlarında çok iyi ama inanın ben bile yavaş yavaş geçim sıkıntısı çekmeye başladım. arkadaş bu gıda fiyatları nedir böyle? artık karın doyurmak lüks oldu. Hadi giyim neyse almayız idare ederiz, ama gıda seve seve alacaksın. ne olacak bu ülkenin durumu? asgari ücret alanlar nasıl yaşıyor nasıl beceriyorlar bu korkunç pahalılıkta yaşamayı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla bugünkü kur artışları bu şekilde devam ederse, yaz dönemi tarımsal ürün artışı ve turizm gelirlerine rağmen 2018 sonbaharında dramatik yükseliş yaşayacak gıda fiyatları.

tüm istatistik manipülasyonlarına rağmen %15’lere ve hatta üzerine çıkabilir. bu ekonomik veriler de erken seçimi zorlar.
    gıdadan kazandığın parayı ileride Allah korusun doktora vermek zorunda kalma da.. O gofret dediğin var ya 60 kuruşa, içindekileri bir kağıda yazıp, tek tek google'da ararmısın? Faydaları, zararları nelermiş? Bir de torkunun gofretine bak. Daha pahalı ama neden daha pahalı? 2 damla glikoz şurubu katıp, senin kan şekerini anlık yükseltip, kanser ve şeker hastalığı dahil bir çok hastalığa yakalanmanı engellemek için pahalı. Glikoz şurubu yerine doğal şeker pancarı kullanıyorlar çünkü. Sen tüketici olarak Torkuyu değilde bimdeki gofreti desteklersen, senin sağlığını düşünen bir tane marka bulamazsın sonra piyasada? Palm yağlarına, mısır şuruplarına, koruyuculara girmiyorum bile bak, tek örnek üzerinden gittim.

Bim, A101 deki sütlere peynirlere de girmiyorum hiç. Pınarın sütünü mayalarken kefirim, dost süte koyunca bozuluyor mayalamıyor. Çok analitik örneklere de girmemek lazım. Ancak bilmediğimiz konuları körü körüne desteklemek yerine azcık araştırma yapıp, yeniliklere açık olmamız lazım. 1 lira yerine 60 kuruşa gofret alıp, 1 endoskopye 1000tl verdiğin zaman o kadar da mantıklı yapmadığını anlarsın.

Sağlıklı günler
    Bu Bukalemun ne kadar ağır trollmüş be kardeşim. Gel bana da saydır.

İstanbul'da tıp fakültesi okuyorum, textbook almasam sadece kurulların slaytlarının çıktısını alsam bile 50-60 TL tutuyor ve bu masrafı en kötü 2 ayda bir yapmak zorundayım.

Yurda yıllık 13-14bin civarı para vermek zorunda kalıyorum ve yurt akşam yemeği çıkarmıyor. -> Buna herhangi bir itirazım yok.

Yemeklerimi fakültede yiyorum ama gördüğüm kadarıyla gittikçe kötüleşiyor yemekler (semt üniversitesi değil üniversitem) ve saat 4-5 gibi çıkarılıyor dolayısıyla akşam gene acıkıyorsun. Yemek söyleyeyim diyorsun düzgün bir yemek 15 liradan başlıyor ki bu da şanslıysan bulunduğun yerde düzgün lokanta varsa oluyor, yoksa yemeksepeti ve fastfood'a mahkumsun bir nevi.

Şimdi diyeceksin makarna yap, ekmek al, peynir al onla geçiştir. Onu da denedim ve marketler ateş pahası. Mükemmel politikadan dolayı KYK'dan burs da alamıyorum çünkü annem devlet memurluğundan emekli ve babam öğretmen olduğu için otomatikmen eleniyorum, dolayısıyla diğer burs veren yerlerden de eleniyorum çünkü bordrolu çalışanız ya, hani vergiler kesilmeden önce ham olarak mükemmel maaşları var annemgilin ondan!

Hadi buna da niye çok çalışıp ilk 100'e girmedin diye kız bana, bu da benim suçum olsun, eyvallah.

Güzel bir gömlek almak istesem 70-80 liradan başlıyor. Kombinasyon hesabıyla hadi onu da geçiştirdik diyelim.

Kıç kadar odaya 14bin lira verip yıllık (ki KYK yurtları gene yukarıda bahsettiğim sebepten dolayı çıkmıyor) içinde 2 kişi yaşamak üstüne üniversite insanı BUNALTIYOR. Oturduk paşa paşa dersimizi çalıştık diyelim ona da eyvallah sonuçta ileride insan yaşamıyla uğraşacağız, öyle dersiniz hep, hayatımız yok bizim eyvallah.

Ben itici gücü nereden alacağım kardeşim bana anlatır mısın? Yemek yemek en basit ve en hızlı mutluluğa ulaştıran eylem, gittin oturdun 20-30 TL arası hesap geliyor. Yemeği yurtta bir şekilde ayarladın veya üni yemekhanesinde arkadaşların dedi hadi kafeye gidiyoruz, ben iki üç kere düşünmek zorunda mıyım kardeşim?

Textbook almak istedim, dedin ki PDF oku. PDF okutacak cihazların parasından haberin var mı?

Senin tuzun kuru belli, görmek istediğini görüyorsun. Gir bak bakalım yemeksepeti'ne ortalama bir insanı ortalama şekilde ortalama sağlıkta doyuracak öğünlere!

A101'den 4 kutu 1 KG peyniri 8 TL'ye aldığına bakarmış, pes be. Siz gibiler iyice bunalttınız sinir ettiniz.

A101 ve BİM'den beslenelim, ona da eyvallah. İleride sağlığımızı bozalım tamam zaten uzun yaşayıp ne yapacağız değil mi? BİM'de vow bar var bilen bilir, yanında da metro koymuşlar ironik şekilde. Birisi 90 kuruş (metro) diğeri 50 kuruş civarı. İkisi de bundan kar elde ederek satıyor. Neredeyse iki katı biri diğerinin. Neden acaba düşündünüz mü?

Ha bu arada YÖS diye bir sınav var, onu da araştırın. Bizim gecemizi gündümüzü verip çalışarak girdiğimiz üniversitelere yabancı uyruklu (sadece Almanya'da doğsa ve hayatı boyunca gitmese bile sayılır) öğrenciler ilkokul IQ testi düzeyinde bir sınavla üst düzey ünilere elini kolunu sallaya sallaya giriyor. Elin Arap'ı İranlısı, Afganı, Pakistanlısı belki bizim girdiğimiz ÖSS'ye girse alt düzey ünilere yerleşemeyecekken bile Türkiye'deki en değerli eğitimi bizi hiçe sayarak alıyorlar. Bu arada o Almanya örneğini verdiğim kişiler de bizle dalga geçer gibi internette foto paylaşımı yapıyorlar, siz hala çalışıyor musunuz gibisinden. Veya çoğu kişinin hayali Çapa tıp fakültesine adam ortalama bir anadolu lisesinin ÖSS denemelerinin sonlarındayken girebiliyor

Aynen kardeşim ülkenin durumu çok iyi çok güzel gidiyor, enflasyon hiç yok zaten. Biz hepimiz de dolandırıcıyız, spekülatörüz. Ben de kesin tıp okuduğum için zenginimdir, ana baba tarafından bir yerlerden tarlamız ek gelirimiz vardır burada insanları manipüle etmeye çalışıyorumdur.

Çok uzun; okumadım: Bukalemun ağır troll arkadaşlar, üniversite öğrencisiyim, kan alıyorlar kan, gerçekten her ekonomik darbede daha da mutsuzlaşıyorum. Yediğim yemekler hissetiriyor
    Konuya bende katılayım.

Son 3 yılda enflasyon uçmuş durumda.Eşimle 3 yıl öncesi ile aynı şeyleri alıyoruz aynı yerlere gidiyoruz.Değişen bir şey yok hayatımızda ama fiyatlar uçtu.Gıdanın yanına yaklaşılmıyor.

Daha sistemimizi oturtamadığımız için haftanın 4 günü dışarıdan yerdik yeni evli iken,Şimdi sabah kahvaltımızı bile evde hazırlayıp götürüyoruz. Dışarıda 2 kişi en basit kebapçıda bile yemek yemek 50 TL,oda en düşük fiyat.

2015 te uzaktan kumandalı bir vantilatör almıştım 85 TL'ye.Geçenlerde gg hesabımı kurcalarken gördüm fiyatı ne kadar olmuş diye model ismini arattım.85 TL'ye aldığım vantilatör 200 TL olmuş.İnanamadım.3 yılda % 120 nasıl artar bir vantilatör şaştım kaldım.

Dahası da var.

23 Nisan tatilde eşimle 2 gün eskişehire gidelim dedik.Bak avrupa değil,uzakdoğu değil eskişehire gidelim dedik.

ETS turdan 2 günlük otel baktım, çıkan fiyata iyice bakın.Zira gözlerim iyi olmasına rağmen 3 kez baktım anlayamadım fiyatı.

İnanmayan linkten baksın.https://www.etstur.com/Eskisehir-Otelleri?adultCount=2&startDate=20180421&endDate=20180423

Düne kadar booking.com'u vergi vermiyor vs.diye devlete şikayet eden turizm acenteleri,Strawberry.com gibi parfüm sitelerini ürün satamıyoruz yasaklayın lütfen diye devlete şikayet eden kozmetik firmaları ve bunun gibi bir sürü şey.

Ülke tımarhane gibi herkes istediği gibi at koşturuyor.Kör tuttuğunu,topal yakaladığını hesabı bunlarda vatandaşı düdüklemenin peşindeler.

Aziz nesin Türk Halkının %60'ı aptaldır derken yanlış söylemiş bence.Türk Halkının %60'ı adi,aşağılık,hırsızdır bence.

Bir nusibet bin nasihatten hayırlıdır diyerek umarım daha beter olur her şey.Başka hiçbir şekilde bu ülkenin düzelmesi imkansız.
    Sana diyeceğim tek şey karakter yoksunu armut, CHP'li değilim hiç olmadım. Milliyetçiyim kapiş?
    Boş tatava yapıp Kılıçdaroğlu reroro demekten başka bir şey diyemezsin işte böyle. Ben sana reel gerçeklerle geliyorum sen ak.partisi ağzıyla Kılıçdaroğlu reroro.sana bir sey diyeyim,iktidardan düştüğünüz gün kaçmayın diye havaalanında gerekirse tek başıma kapıları tutacağım. İnşallah o gün karşılaşırız sen ve senin gibi fetullah artıklarıyla.
  • tüik denilen saçmalık sanırım vileda sapı ve tenis topuyla falan ölçüyor enflasyonu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bugünkü kur artışları bu şekilde devam ederse, yaz dönemi tarımsal ürün artışı ve turizm gelirlerine rağmen 2018 sonbaharında dramatik yükseliş yaşayacak gıda fiyatları.

tüm istatistik manipülasyonlarına rağmen %15’lere ve hatta üzerine çıkabilir. bu ekonomik veriler de erken seçimi zorlar.

• Aynen katılıyorum. Hazır yemek ülkede lüks oldu.. Ben 4 bin küsüre calısıyorum. İş yogun ve mesaisi uzun oldugundan eve geç geldiğim için hazır yiyiyorum, aldığım para tam yetiyor.. geçen sene 15 liralık gıda bu sene 25-30 lira olmuş durumda. Allah asgari ücretle geçinenlere güç versin, çok zor...

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Valla hocam haklısın ama biraz daha atarsa ülkenin yarısından fazlası aç kalır resmen aç kalır mübalağa yapmıyorum.

• Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam evliyim maaş 7k hemen hemen ama inan kira benzin evin masrafları evliyim eşim çalışmıyor. Anca yetiyor evli asgari ücretli nasıl geçiniyor hayret verici en kötü peynir 20 lira en ufak örnek buda.

• dün 6-7 adet muz 16TL tuttu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serserim06

tüik denilen saçmalık sanırım vileda sapı ve tenis topuyla falan ölçüyor enflasyonu.

Sanırım değil aynen öyle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten öyle. Dün markete gittim kahvaltılık bir şey aldım peynir, zeytin, reçel, bal... 120 lira bırakıp çıktım.

Elimde yarısına kadar dolu iki poşet vardı. Eskiden o paraya çok iyi hatırlatım, aylık alışveriş yapılırdı.

Hey gidi günler hey.

Bunu yazdıktan sonra şu bildirimin gelmesi de manidar oldu:

Gıda fiyatlarındaki korkunç artış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 16 Nisan 2018; 11:41:53 >

• Dün Carrefoura gittim 1 kangal sucuk 1 kutu 800 gram peynir 1 kilo zeytin bal nescafe 162 TL ödedim şaka gibi.

• Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Hocam çalışmadığın bir günde haftaiçi yiyeceğin önleri hazırlayabilirsin.
    https://www.reddit.com/r/MealPrepSunday/
  • Durum vahim gerçekten ekonomi rezalet halde resmen çökmüş durumda dolar ve euro durdurulamıyor gelecek çok karanlık çok.

• serserim06 kullanıcısına yanıt
    Dün 1 litrelik günlük süt için 3.90 TL ödedim.

UHT sütlere baktım hepsi uçmuş. 2.65'e de var, 3.15'e de

Daha düne kadar 0.95 TL'lere alırdık bunları.

200 ml'lik oğlana aldığım süt olmuş 1.25 TL
  • 1 paket makarna 2tl

1 ekmek 1.25 tl

Günde 1 palet makarna+2 ekmek= 4.5 tl

Bir ayda 135tl

Bakın nasıl da karın doyuyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

1 paket makarna 2tl

1 ekmek 1.25 tl

Günde 1 palet makarna+2 ekmek= 4.5 tl

Bir ayda 135tl

Bakın nasıl da karın doyuyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Dün 1 litrelik günlük süt için 3.90 TL ödedim.

UHT sütlere baktım hepsi uçmuş. 2.65'e de var, 3.15'e de

Daha düne kadar 0.95 TL'lere alırdık bunları.

200 ml'lik oğlana aldığım süt olmuş 1.25 TL
    Sadece bunl bitmiyor ki gıda bütün gıda maddeleri aşırı pahalı.

• astegon kullanıcısına yanıt
    bim dost günlük süt özel şeffaf şişesinde 2,5₺

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Dost süt değil benim gözümde...
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 19:3:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serserim06

Valla hocam haklısın ama biraz daha atarsa ülkenin yarısından fazlası aç kalır resmen aç kalır mübalağa yapmıyorum.
    hocam merhaba mesleginiz nedir acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.