Şimdi Ara

Sistem toplayacaklar dikkat: DRAM fiyatlarında artış bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem toplayacaklar dikkat: DRAM fiyatlarında artış bekleniyor
    Bildiğiniz gibi üretim bandında yaşanan fazlalık ve stok artışı nedeniyle, DRAM fiyatlarında uzun süreli bir düşüş yaşandı. Ancak bu durum, beklenenden daha kısa sürebilir. TrendForce’un en son raporuna göre, envanter sorunları çözüldü ve önümüzdeki aylarda fiyatların tekrar artması bekleniyor. Gelin detaylara göz atalım.

DRAM fiyatlarında yükseliş başlıyor

Yukarıda da belirttiğimiz gibi DRAM fiyatları, talebin düşmesi ancak arzın görece yüksek kalmasından dolayı 2023 yılı içerisinde çoğunlukla düşüş eğilimi gösterdi. Ancak sektörden gelen yeni raporlar, bellek üreticilerinin sıkı üretim kontrollerine ve fiyatlarda yaşanacak artışa vurgu yapıyor.

TrendForce'un, PC, sunucu, mobil, GPU ve tüketici DRAM pazarını içeren tahminlerine göre, 2024'ün ilk çeyreğinde DRAM fiyatlarında yüzde 13 ila 18 civarında artış bekleniyor. Bildiğiniz gibi PC endüstrisi yavaş yavaş ''daha yeni'' DDR5 standardını benimsiyor, ancak fiyatlar henüz üreticiler tarafından belirlenen hedefe ulaşmadı. 

Sistem toplayacaklar dikkat: DRAM fiyatlarında artış bekleniyor
    TrendForce ise, PC ve sunucu DRAM pazarında yüzde 10 ila 15 oranında bir fiyat artışı öngörüyor. Mobil DRAM pazarında ise, fiyatlar tarihin en düşük seviyelerinde ve stoklar artmaya devam ediyor. Bunun nedeni olarak akıllı telefon pazarındaki "devam eden belirsizliğe" işaret edildi. Dolayısıyla üretim artmıyor ve önümüzdeki üç ayda DRAM fiyatları yüzde 18-23 oranında artacak.

Ayrıca Bkz.GeForce RTX 40 SUPER serisi tanıtıldı: İşte özellikleri, fiyatı ve ilk kıyaslamalar

Ayrıca analistler, tüketici DRAM fiyatlarının DDR3 yongaları için yüzde 8 ila 13, DDR4 yongaları içinse yüzde 10 ila 15 oranında artmasını bekliyor. GDDR6 16GB modüllerinin başı çektiği GPU pazarında ise, talepler güçlü kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla fiyatlar 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10 ila 15 oranında artacak.

Dolayısıyla yeni sistem toplayacak ve parça alacak kullanıcıların dikkatli olmalarında fayda var.  Ayrıca TrendForce’un bu tahminlerinin küresel ölçekte olduğunu ve Türkiye gibi yerel pazarları yansıtmadığını da belirtelim.

Kaynak:https://www.trendforce.com/presscenter/news/20240108-11988.html

• 4 adet 8gb ram var yakın zamanda almam

• 1.5-2 ay önce Kingston KC3000 2 TB M.2 SSD'yi 4000 liraya almıştım. 3600'e daha az taksitle satan yerler de vardı. Hemen 5000'e çıkarmışlar. Her ay şahlanıyoruz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Afrika ve G. Amerika'da bu kadar enflasyon yok

Bunlarda ha bire su bastırıyor fabrikaları ha bire zam :D

Bu sefer göktaşı mı vurdu

• gecen sene amazon dan 2 tb nvme Samsung 1699 a almadim da, pişmanım

• Bizim için değişen bir şey yok. Biz alıştık. 1 aralık 2022 tarihinde Einhell 2 akülü 18v'luk şarjlı matkabı 790 liraya aldım. Yani 13 ay önce. Enflasyonu düşünürsek 1500 olsa kabul değil mi? Değil? Şu anda en ucuz gene Amazon'da ve fiyatı 3276 TL. Yani bize bir etki etmez zamlar. Anlayamıyoruz ki pahalı mı ucuz mu?

• -Apeiron- kullanıcısına yanıt
    Başkan memnun musun bende bakınıyorum 2 tb lık birde fury serisi var kararsız kaldım sistemim 3000 civarına destekliyor ama geri sökük uyumluluk var diye almışken yüksek hızlısınız alim diyorum.

Canavar gibi. 7gb/s okuma, 6.5gb/s yazma hızı var. Fury Renegade bir tık üstü, yazma garantisi fazla. Hangisini ucuz bulursan onu al derim. Anakartın sitesinde spec'ine bak. Eğer PCIe Gen 3x4 yazıyorsa 4gb/s'ye kadar hız destekliyordur. PCIe Gen 4x4 alsan bile bu hızda çalışır.

32gb ram taktım sısteme benı 3 5 yıl ıdare eder

5000 serısı ekran kartları cıkınca bı tanede onlardan aldımmı tamamdır

kafam rahat

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.