Şimdi Ara

Ghost11 sürüm5 Lancelot Cd (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
21.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 14 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 21
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 35
  • Ortalama Mesaj Aralığı 4 gün 14 saat 21 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 35
  • Favoriye Eklediklerim 2
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Lancelot_Real (35 mesaj) musadilek (17 mesaj) Extinet_DeviL (9 mesaj) blue_life (8 mesaj) AL[e]N (4 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • açıklamalarda olduğu gibi disc'ten to image seçtim fakat a ve b disket sürücü artı cd/dvd sürücüyü görüyor.sonradan partition'dan seçim yapayım dedim,bu sefer harddiski gördü dvd'ye atması için yönlendirdim,6 dvd'ye gereksinim var çıktı.tekrar en baştan partition'dan başlayıp hardiske atayım dedim fakat diski fat olarak gördü.bende işlem yapmaya çekindim.
    işletim sistemim vista 32 bit.böyle birşey normal mi acaba.
  • gewa

ghost un devrik cumlesi biraz kafani karistirabilir, devriktir ama cok dogrudur (alisinca anlarsin), amacida kullaniciyi hatadan korumaktir (ve koruyor )

quote:

açıklamalarda olduğu gibi disc'ten to image seçtim

sanirim local----partition----from image yapmissin

yedeklemek icin yapman gereken Bilgisayari cd ile acip
    quote:

local----partition----to image

yapman

tavsiyem imaji dvd ye yazmak yerine diskindeki 2. bir bolume yazman.
    windows dili ile= C: yi D: ye yedeklemen
    daha hizli, guvenli ve kolaydir.

Vista kullanicisi olduguna gore sıkıştırma secenegi geldiginde Fast i sec.

eger laptop kullanicisi isen diskinde gizli bolumler olabilir, bu durumda vista 2. bolumdedir (yani 2. bolum C: dir, bu durumda 3. bolum D: olur), boyutlarindan anlarsin. Durum bu ise aciklamalarda kullanilan 1. disk 1. bolum yerine 1. disk 2. bolumu kaynak olarak secersin :).

• from image değil,to image yaptım.biyerde bi hata yapıyorum ama anlamadım.dediğiniz gibi laptop kullanıyorum ve harddisk üretici tarafından 2'ye bölünmüş durumda.C ve D olarak.C'de vista ve benim programlar yüklü D'de ise format sonrası için driverlar bulunuyor.
    ghost'la beceremeyince acronis kurdum,ordada gözüken D'nin fat32 olduğu.bana enteresan geldi.bu işlerde yeni olduğum için daha inceliyorum.
    bir sorum daha olacak:siz image aldığınızda toplam kaç gb tutuyor aşağı yukarı.bir dvd'ye sığdırabiliyor musunuz tüm image'ı.
    cevaplarınız ve sabrınız için teşekkürler
  • gewa

:) fat32 bolumun boyutuna bakarsan kucuktur. Uretici tarafindan suruculerin yedegi icin konmustur.

ghost sana benim resimlerle anlattigim yontemi yapmana izin vermez, cunku C: yi kucuk bir yere sigdiramayacagini anlar :)

Bundan sonra bircok yol mevcut
    1.) ghost ile dvd ye yedek almak. ghos11 Dos ile hic yapmadim (ghost32.exe ile yaptim, o ayri :) ),
    bilgisayari cd den acip ghost u calistirdiktan sonra cd yi cikar.
    Sonra bos bir dvd tak
    sonra
    "local-partition-to image" i secip dosya konumu olarak dvd yi sec, dosyana isim ver (resimdeki anlatim gibi, ama vista icin fast sec)
    dvd ye yazmaya baslayacaktir :)
    kac dvd olacagi senin vistanin iriligine bagli. bol bol dvd bulunsun yaninda, islemi yarida kesmek can sikar.

2) yapabilirsen laptopa usb den disk tak :) , yedegi usb diske aldiktan sonra dvd ye cekersin

3) bir PE cdsi ile bilgisayari ac, ghost32 ile dvd ye yaz (1. 2. yontem ise yaramazsa daha ayrinti yazarim). (1 in aynisidir, 1 ise yaramaz ise yedek yontemdir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 29 Nisan 2009; 13:13:53 >

• Cok guzel ve ayrintili olmus.Ama bir okadarda karisik olmus.

Denedigim acronis ve ghost14 gibi en son surumler bile win 7127 x64 biti sorunsuz yedekleyemediler image alamadim.Simdik bu ghost11 bu isi yapabilirmi ve bu isi en kisa ve kolay yoldan nasil yapabilirim.DOS uzerinden yedekleme yapmak istiyorum ve kesinlikle hizli olmasi gerekiyor yani yedklemede hizli olacak sonra imageyide acarken hizli acacak ghsot11 bunlari yapabilirmi acaba win 7127 x64 bit uzerinde bunu deneyen varmi sorunzu ve hizli ir sekilde basarim elde edebilirmiyiz?
  • LANCELOT öncelikle donanım haberde yazdıgın ghost ile ilgili bir çok yazını (Malum zorda kalınca sizin gibi güzel anlatan ve detaylı bilgisi olan birinin DONANIM HABER gibi bir forumda yazdıgını görünce) kafayı kaldırmadan okudum. Hatta bazı kişilerin bilgisizce konuşarak canını sıktığını bile okudum. Neyse kısa kesecek olursam...

Yıllardır çok basit bir şekilde GHOST 'u kullanmaktayım. Ghostun cd ye yazarken hata verdiğini ki çoğu zaman bu cd den yada writer dan kaynaklandığına şait oldum. Ama cd ye imajı alıp geri yükleme yaparken işlemin yarısında hata verdiğine ilk kez şait oldum. Aslında sorun sanırım bende aksi giden işlerden kaynaklanıyor. Yine uzatmadan kısaca başıma geleni aktarayım. Kullandığım muhasebe programının güncellemesini yüklemeden önce bir sorun olursa diye backup yapayım dedim ama çok bilmiş cahilliği diyelim backup yerine mevcut backup dosyasını yükleyince sistemi 2 ay öncesindeki zamana döndürmüş oldum. Daha olayın şokunu atlatamadan yedekleme yaptığım başka yüklemeleri denemeye koyuldum belki daha yakın bir tarihin backup vardır diye işte aksilik bu ya yüklemesi ile güncel verileri kaybetmeme neden olan bulgurla yetinmeyip midyata pirince gidince döndüm bir baktım eldeki bulgurdan da olmuşum elde var sıfır. Neyse bilgisayara çok bişey yüklemeden dedim dosya kurtarma falan deneyim ama ondan da sonuç çıkmadı çünkü sanırım bu mysql veri dosyasını üzerine kaydettiği için olacak bulduğum dosya log dosyası ile uyum sağlamadı. ( bu arada ne kadar az bilgim oldugunu her okuyan anlamıştır. ) Derken aklıma geldi 15 gün önce GHOST almıştım YİHHHUUUU neden uğraşıyorum ki dedim. Ama maalesef en başta dediğim gibi daha %25 yüklemişken hata verdi dedim CD den dosyaları alayım bu seferde cd den aktarma hatası verdi (döngüsel artıklılı... v.s.) bu arada versiyonunu bilmiyorum ama cd lere 5er altışar gho dosyaları attı. SONUÇ OLARAK

- Bu ghostu nasıl sorunsuz yüklerim (ki sanırım bu olmayacak ne yaptıysam cd deki dosyaları alamadım roadkil vs programla deniyorm son olarak)
    - En azından ghostexplorer ile içinden mysql dosyalarını alayım istedim fakat o da sadece ilk partı açıyor diğerlerini ghost dosyası deil diyor (versiyon farklılıkları olurmu başka bir programla açabilirmiyim)
    - Elimde şuanda 3 dvd var (4.7 lik) ilk dvd deki 5 gho dosyasından 3. 4. 5. nolu olanları alamıyorum diğerlerini almama rağmen ghostexplorer den açamıyorum

KAFANIZI ŞİŞİRDİYSEM KUSURA BAKMAYIN AMA YARDIM SEVER BİRİ OLDUĞUNUZU GÖRDÜM VE ONA GÜVENİP YAZDIM CEVABINIZI BEKLİYORUM...

• Öncelikle dostum Lancelot_Real, bazı nedenlerden dolayı açtığı konulara bakamayabilir veya geç yanıt verebilir. Ben elimden geldiğince konularada yardımcı olmaya çalışacağım.

@killnOd
    Bu konudaki Ghost ile herangi bir sorun yaşacağını sanmıyorum. Eğerki sorun yaşarsan yaşadığın sorunu bizimle paylaşırsın ve elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
    Bu arada CD deki programlar ile ilgili açıklama indirdiğiniz CD imajında bulunmaktadır.

@bayfaba
    Ghost bekap dosyalarını CD/DVD den kullanmak her zaman risklidir.
    Hatta Lancelot eğer ghost bekabını CD/DVD ye çekecekseniz önce harddiskinize bekabınızı alınız ve sonra Nero gibi bir programla bu bekap dosyalarını CD/DVD ye verifiy testi (düzgün yazılmışmı diye test) yaparak yazınız diyor.
    Tabi sonra bu CD/DVD lerimizi düzgün muhafaza etmeliyiz.

Yani mümkünse bekablarımızı harddiskimizde saklamaya özen göstermeliyiz.
    Ve geri yükleme yapmadan önce bir ghost bekabını almamız faydalı olacaktır.

Şuanki sorununa gelirsek dosyalarını harddiske kopyalamaya çalış. Sonra GhostExplorer ile dene,
    Bunun için benim eski bir konu vardı.http://forum.donanimhaber.com/m_22808018/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 30 Mayıs 2009; 16:19:57 >

• Dostum öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim. Dediklerinin fargında olmakla birlikte başıma gelen olay filmlerde olur ya herşey sanki sıralı ucu ucuna ekli şekilde gerçekleştiği için artık koptum. Yedek almayı hardiske yapıyodum fakat ghost alma işi bilgisayara bir sürü programı yükledikten sonra olunca yaklaşık 12gb falan yer kapladı bende dvd ye alayım dedim ayrıca bu güne kadar hiç geri yükleme sorunu yaşamamıştım yani cd ye çekerken sorun olabiliyordu fakat eğer cd ye çekmişse cd yi de çizmemişsen sorun olmuyordu ama inan bendeki sorun bir ilk diyebilirim. Senin de soylediğin gibi CD deki dosyaları bilgisyara aktarmaya çalıştım fakat öyle birşey ki dosyaların boyutu 4.7gb gorunurken dvd nin özelliğine bakınca 680mb dolu gösteriyor ve 1. dosya dışında hiçbiri ghost formatı deil dolaysıyla da ghostexp de sadece birinci dosyayı görebiliyorum o da bir iş görmedi neyse bu kadar olay benim o 5 aylık muhasebe kayıtlarını elden geçirmem için olacağı varmış dedim ve sıvadım kolları çünkü bu kadar olayın üst üste hezimetle sonuçlanması ona işaret.

TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM KAL SAĞLICAKLA...

• @bayfaba
    Tekrar geçmiş olsun ya, Vardır bunda da bir hayır. :)
    Bu arada farklı recovery programlarını kullandın mı? R-Studio gerçekten bu işlerde çok başarılı.
    Veri kurtam ile ilgili eski bir konu..http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280156
    Tabi sen file recovery programlarına bakacaksın eğer halen ümidin var ise...

Ufak bir tavsiye. Her duruma karşı aralıklı yedekleme yapmak gerekiyor. Sen yapıyormusun dersen nerde :)
    Ayrıca sistemin bulunduğu bölümü dosyalar ile fazla şişirmemek lazım.
    Büyük programlar başka bölümlerede kurulabilir. Bu sayede bekap dosyamızın boyu küçük olur.

Ben XP kullanıyorum ve bekap dosyamın boyutu 4 GB yi geçmiyor. Vede Sistemin bulunduğu partitionun boyutu 25 GB.
    Tabi yedekleme yapmadan gereksiz büyük dosyalarıda siliyorum. Yani pagefile.sys hiberfil.sys gibi.
    Ayrıca herangi bir durma karşı Lancelotunda tavsiyesiyle masaüstümü ve Belgelerimi D:\ sürücümdeki bir bölgeye taşımıştım.
    Kötü bir durumda ilgili konumdaki dosyalarımda bir nebze korunmuş oluyor ve bekap yine şişmiyor. vs vs...

• Win7 7137 yi sorunsuz yedekledim hdd ye ama bakalim geri alirken sorun olacakmi.Geri almayi denedigim zaman size sonucu bildiririm.
  • merhaba arkadaşlar, bende yeni yeni bu ghosta merak sarmaya başladım.her formattan sonra minumum 5-6 saat uğraşıyordum pc yi istediğim hale getirene kadar.

sorunum şöyle; sistem sürücüm (yani c:) 320 gb kapasiteli ve yüklü halde 7-8 gb civarlarında, bunun imajını alıp başka bir 80 gb lık hdd ye açtığımda bu imajı 80 gb'lık hdd yi 17 gb yapıyor ve 50-60 gb civarlık geri kalan kısmı bölünlenmemiş kısım olarak gösteriyor.acaba imajı alırken mi yoksa imajı açarken mi bir hata yapıyorum.partitation-from image yada disk-from image olarak açtığımda kapasite 80 gb olarak kalıyor ama bu seferde o hdd den işletim sistemini açmıyor.şimdiden teşekkür ederim...
  • @legend_king
    Ghost ile imaj alırken partiiton -> To image seçeneğini seçmelisin.
     Ghost11 sürüm5 Lancelot Cd

Aldığın bekabı geri yüklerken Partition -> From image seçeneğini seçmen gerekiyor. Karıştırma. Sen sadece sistemin bekabını almak istediğine göre disk kısmını kullanma.
    BU arada snin sistemi kullandığın 320 gb lik partition çok büyük. Bunu küçültüp bu diskte ikinci bir bölüm oluşturabilir ve ghost bekabını bu bölüme alabilirsin.
  • blue_life arkadaşım öncelikle ilgin için saol, dediğin gibide yaptım ama yukardaki mesajımdada yazdım gibi, sistem açılmıyor.sonra normal şekilde açıp imajı açtığım diske baktığımda kapasitesini normal 80 gb olarak görüyor ama imajın kapladığı yer imajını aldığım hdd kinden biraz az.yani eksik bişeyler bırakıyor sanki.ben zaten disk bölümleme taraftarfı değilimdir(diskin ömrünü kısalttığı ve nadirende olsa sorunlara neden oldugu gibi nedenlerden dolayı) ondan 320 lik tek disk kullanıyorum.ama anlamadığım şey, disk to imaj alınca sorunsuz çalışıyor tek sorun partitasyonu kafasına göre ayarlayıp geri kalanı bölünlenmemiş olarak gösteriyor.partition to image dende sistem açmıyor.320 gb lık diskte OS kurulu alan ile beraber kullanılan alan 7-8 gb mertebelerinde.sadece bu dosyaları imaj olarak alıp 7-8 gb tan büyük herhangi bir diske bu imajı açamıyormuyuz yani?biraz karışık oldu galiba ama umarım anlayabilirsin demek istediğimi arkadaşım...

• Oncelikle Arakdaşlar Ghost kullanımı indirdiğiniz cd imajının içinde bulunmaktadır. Bakmanızı tavsiye ederim...

@legend_king
    Kim diyor disk bölümleme hdd ömrünü azaltıyor diye? Diyen arkadaş saçmalamış. Öyle bir şey yok. Diskte birden fazla bölüm olması her zaman avantaj sağlar.
    Şimdi senin diskin 320 gb. Sen en az bu diski iki bölüm olarak kullanırsan çok rahat edersin.
    Şuan benim sistemimin olduğu disk 500 gb lik bir disk ve inan sistemin bulunduğu birinci bölüm 25 GB (Ve diskimde 4 bölüm var)

Peki bölümleme yapmak bana ne tür bir avantaj sağlar dersen en basit olarak;
    Kullandığın programları müzikleri, filmleri yani kişisel dosyalarını ikinci bölüme koyarsan sistemin bir nedenden ötürü zarar gördüğünde ve format atıp yeni sistem kurmak istediğinde veya ghost gibi bir program ile mevcut bekabı geri yüklediğinde bu ikinci bölümde olan dosyaların zarar görmez.
    Hatta ben vaktinde dostum Lancelot_Real tavsiyesiyle Belgelerim,Masaüstüm vb. gibi konumları ikinci bölümüne ayarladım. Sistemin bir nedenden ötürü arızalandığında 5 dakikada ghost ile geri yükleme yapıyorum ve hiç bir dosyam zarar görmüyor....
    Ghost gibi bekaplama programlarıyla sistemin bekabını ikinci bölüme alabilir ve bu ikinci bölümden tekrar geri yükleme yapabilirsin. Birden fazla bölümün avantajları için çok örnek verilebilir.

Ana konuya gelirsek anladığım kadarıyla senin iki diskin var ve bu disklerde tek bölüm var. Sen birinci diskinin bekabını ikinci diske aldığında bu bekabı ikinci diskine yükleyemezsin. Tek bölüm olduğu için. Yüklesen dahi sorunlar ile karşılaşırsın. Ama birinci diske yükleme yapbilirsin.

Yani sen iki diskede aynı sistemi ayarlim birde bu disklerde bekap dosyam olsun diyorsan diskini bölümlemek zorundasın.
    Şuan düzgün yapabileceğin sadece disk veya partition kısmındaki To disk veya to partition seçeneğidir.
    Bu seçeneklerde malesef bakap almaz. Bir diskteki bilgileri diğer diske kopyalar....

Umarım anlatabilmişimdir.
    Bu biraz daha düzgün ve düzenli yazarsan sevinirim. Kolay gelsin ben kaçar..... :)

• blue_life arkadaşım saol tekrar yardımların için.bende artık zamanı gelince format atmak zorunda kaldığımda 320 likten aldığım imajı tekrar 320 liğe açmak zorunda kaldığımda görücem işe yarayıp yaramadığını.anlaşılan farklı boyuttaki hdd den alınan imajlar farklı boyuttaki hdd ye açılınça sorun çıkartıyor.umarım hdd den aldığım imaj yine aynı hdd de sorunsuz açılır ve çalışır.herkese iyi forumlar...
  • merhaba norton 8.0 ile aldığım imajları ghostan göremiyorum.sorunun advanced care programı oldugunu yazmışsınız.peli şimdi bu imajları tekrar görmesini nasıl sağlayacagım..çünkü imajları labratuvarda kullanıyorum.bir çok pc nin imajı benim için çok önemli.
  • @kamelyam2006
    Evet bende Advanced WindowsCare böyle bir soruna yol açtı. Böyle bir programı kullandıysan bu sorun ondan kaynaklanmış olabilir..
    Benim sorunum ve çözümüm.....
    http://forum.donanimhaber.com/m_25453837/tm.htm

Kısaca ben windowsu yeniden kurup dosyaları yeniden diskime yazdırarak bu sorunu çözdüm.
    Tabi senin elinde harici bir disk veya ikinci bir disk var ise bekap dosyalarını bu diske kopyalayıp ghost ile geri yükleme yapabilirsin diye tahmin ediyorum.
    Eğer yine aynı sorun ile karşılaşırsan, Fat32 dosya sistemini kullanabilirsin. Bende sadece NTFS ile ilgili sorun vardı.
    Ayrıca bu konudaki cd imajını indirip sistemi Lancelot_Real'in BartPE siyle açarak Ghost32 yi kullanabilirsin....
    Tabi bekap dosyalarını dvd gibi bir medyaya çekip bunun üzerinden de geri yükleme yapmayı deneyebilirsin....

Kısacası alternatif çok..... :) Umarım kısa sürede çözersin..... Kolay gelsin.....

• blue_life öncelikle teşekkür ederim.tam olarak anlayamadım söylediklerinden bağışla.ben imajları norton 8.0 ile dos ortamında alıyordum.geri yüklemeyide yine dos ortamında yapıyordum.şuana kadar hiç bir proplemle karşılaşmamıştım.bir gün birde baktıp aldıgım imajlar gözükmüyor.windows ortamında gözüküyor fakat dos ortamında gözükmüyordu.şimdi elimde harici bir disk var.ve bu diskin içinde 3 ayrı tip pc lerin imajları var.ve bu imajlar benim için çok önemli.mutlaka bu imajları yüklemem gerekiyor.Lancelot_Real arkadaşın verdiği
    Ghost11_s50_M2_ISO.part1.rar olan 5 partı indirdim cd ye yazdım.ama aldığım daha önceki imajlar yine gözükmedi.acaba yanlış bişeymi indirdim.indirdiğim cd nin içinde ghost.exe var siz ghost32.exe ile demişssiniz.fakat ben böyle bir exe göremedim.yardımcı olursanız sevinirim.
  • @kamelyam2006
    Ghost32 windows üzerinden çalışan bir uygulamadır.

Genelde Live sistemler üzerinden kullanılması tavsiye edilir. Senin indirdiğin cd de bartpe bulunmakta.
    Sistemini bu Bartpe ile başlatıp Ghost32 yi kullanabilirsin... Kullandığın hdd ler sata ise bartpede sata sorunu yaşayabilirsin. Yani disklerin görünmeyebilir. O zaman anakartının biosundan achi yi kapatarak sorunu çözersin.
    Eğer yine sorun olur ise internetten Hiren BootCD 9.9 bul ve indir. CD ye çek ve bundaki minixp ile sistemini başlat.... Wintools içinde Ghost32 vardı.

Diğer taraftan daha öncede dediğim gibi bende Fat32 bölümerde böyle sorunlar çıkmıyordu.
    Herangi bir falsh diski Fat32 şeklinde formatlayıp imajları buna kopayalayabilirsin. Tabi imajlar büyükse sığmayacaktır :(
    Elindeki harici diskte bir uygun büyüklükte yeni bir fat32 bölüm oluşturabilir veya mevcut bir bölümü fat32 şeklinde formatlayıp imajları bu bölüme kopyalar isende sorun çözülebilir.

Diğer taraftan sorunsuz bir pc ye bu usb diski takıp önce imajları bu pc deki bir bölüme kopyalayıp ardından tekrar usb diske kopyalaman da sorunu çözebilir. Bende işe yaramıştı.
    Eğer imajlar düzgün bir şekilde başka bir alana kopyalanabiliyor ise imajlarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.....

Ins. anlamıştırsın... Sonucu yazarsın. Kolay gelsin.......

• blue_life verdiğin bilğiler için çok teşekkür ederim.en kısa zamanda sonuçları yazacagım.tekrar çok teşekkürler.görüşmek dileğiyle..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.