Şimdi Ara

Ghost11 sürüm5 Lancelot Cd (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
21.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 14 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 21
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 35
  • Ortalama Mesaj Aralığı 4 gün 14 saat 21 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 35
  • Favoriye Eklediklerim 2
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Lancelot_Real (35 mesaj) musadilek (17 mesaj) Extinet_DeviL (9 mesaj) blue_life (8 mesaj) AL[e]N (4 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • ben indirdim cd ye yazdım ve malesef kullanamadım. Benim pc bilgimin üzerinde bir çalışma olmuş. Sıradan kullanıcı için maddelere bölünmüş bir açıklama konsa daha kolay olurdu. Vista-xp gibi bir sistemi yedekleyip çöktüğünde aynen geri yüklemek isteyen birisi için karışık olmuş. Özellikle freedos ve başlangıç diski konuları bana baya karışık geldi.Oldukça fonksiyonel ve emek verilen bir çalışma olduğu her halinden belli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

ben indirdim cd ye yazdım ve malesef kullanamadım. Benim pc bilgimin üzerinde bir çalışma olmuş. Sıradan kullanıcı için maddelere bölünmüş bir açıklama konsa daha kolay olurdu. Vista-xp gibi bir sistemi yedekleyip çöktüğünde aynen geri yüklemek isteyen birisi için karışık olmuş. Özellikle freedos ve başlangıç diski konuları bana baya karışık geldi.Oldukça fonksiyonel ve emek verilen bir çalışma olduğu her halinden belli.

bilgisayari cd den calistirdiginda menuden ghost 11 i sec (2 numara), onceden ghost biliyorsan yedegini alirsin.

eger ghost kullanmayi bilmiyorsan cd nin icinde
    zCdExtra\vGhostExtra\11_Ghost11 Kullanimi\Ghost11_0_Kullanimi.htm
    basit bol resimli aciklama var, onu okuyup süratle vista/windows yedegini alabilirsin.

menulerde bilmediklerin icin, bilmiyorsan kullanma
    ilk ghost cdim cok kucuktu (3mb gibi)i sonra birisi bunu nasil kullanacagim diye sorunca yukarda gosterdigim aciklamayi ekledim, baskasi usb den calistirmayi sordu onu ekledim, bir diger arkadas bu cd cok kucuk (5-10mb gibi) buna xp kurulumu icin gerekli menuyu ekleyelim dedi, sonra boyle bir cdde unutulan sifreyi kıracak bir program olmazsa ayip olur...... diye diye büyüdü.

bu cd ile 5 mb lik cd arasinda, menuden ghost11 i secip calistirdigin zaman hicbir fark olmaz. Ayrintilar zamanla merakin veya ihtiyacinarttiginda ogrenecegin seyler olacaktir.

Ana menuyü bir sonraki sürümümde cok basit bir hale getirecegim

nostalji olsun, sürüm4.0 yada 3.0 şöle bişi idi:
     Ghost11 sürüm5 Lancelot Cd

bu cd o sürüme eklemelerle yapildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 16 Haziran 2008; 20:36:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real
    m2 yi indirdi isen
    m1 i indirmene gerek yok....
    m2 den hiren ve vistakonsolu sildin mi m1 i elde edersin zaten.

m2 yi dolu dolu bir cd olsun (690), ve kurtarma isleri icin icinde gerekli hersey bulunsun diye koydum.
    Ghost11_s5-4Share_Beni_Oku.txt de ve oncesinde de yazmistim zaten.
    ................

m1 hız denemek için ayrıca bilgisayar ögretmenine vermek için Öğretmenler toplantısı esnasında indirdim...
    Yoksa m2 var iken gerek yok tabiki...Ayrıca okulda 100-108 ile indi.Ben evde 60 ın üzerine çıkamamıştım...Üstelikte 9-10 kere indirme %60-70 lerde sonlandı...

quote:

..................
    hiren boot cd ye yenisin sanirim, hirendeki programlari calistirmakta gucluk cekersen bir ilgili dokumanda bir ornekle acikladim.
    ................

yeni sayılmam.3-4 yıllık bir mazim var, boş bi çalışma değil.
    İçinde ghost 11, arconis, virüs scan vb de var.Bi live cd si eksik...
    Bu hindular yokmu, işi biliyorlar...

quote:

.............
    lütfen sonraki elestirilerinde cddeki yazilara üstün körü bile olsa bak, bende cogunun cd yi hazirlarken kesfettim, epey egitici olacaktir.
    ..............

Dediğim gibi, kısa bir inceleme yaptım.İçeriğe kısaca göz attım...
    Açıklama konusunda sanırım yok yok...Daha ayrıntılı incelemeyi uygun vakitte yaparım...

quote:

...............
    "Clear Cmos" ve "ntldr fix" dosyalarini (.img yada .ima dir herhalde) pm ile gonderebilirsen sevinirim (dosya.cc upload linki),
    ...............

Upload ettim.Linkleri PM den gönderiyorum...

Tekrardan başarılar....

• musadilek:

aldim

yeni sürümü kisa sürede cikarmayacagimdan (uzun isler ve bir dahaki sefer yukarda not aldiklarim yaninda daha cok vista cd dosya yapilanmasini incelemeyi dusunuyorum) kullanmak isteyecegin diger dos programlarini a pratik olarak zeklem...img olarak cd ye eklersin, yada cd de bir klasor acip (Dosprg\cmos Dosprg\ntldrfix gibi) dosyalari ekleyip, Cd den hazir olan dos lardan birini kullanarak kendin calistirabilirsin.

bir pratik uygulama ornegi:
    mini cd ye WindowsXP (sp2/sp3/32-64 lerden birini) dosyalari koydugunda, windows kurulumu + ghost + pqmagic + (ana menude mavi kutu olanlar) olan bir cd elde etmis olursun . Tanidiklara vermek icin iyidir

ayni sekilde vista

modul ekleyip cikarmayi ogrendikce ve dosyalara asina oldukca kolay yapilacak islerdir.

kolay gelsin

• Lancelot dostum üstten 9. mesajdaki resimde mail adresim gözüküyor. onu bir halledersen sevinirim. bol bol spam yiyeceğim yoksa.
  • Network KILLER
    gözden kaçmış, umarim bir zeval olmamistir simdiye kadar, affola
  • quote:

Network KILLER

Lancelot;
    Bende ismini yanlışmı hatırlıyorum dedim.
    Semih... olmaması lazım dedim...
    Hımmm farklı isimle üyelik almış demiştim...
  • quote:

Network KILLER

pek bir sorun olmadı şükür ki. çabuk fark etmem iyi oldu diyelim. İyi forumlar.
  • lancelot sagol indirdim kurcaliyorum simdi :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: AL[e]N

lancelot sagol indirdim kurcaliyorum simdi :D

senin mesajindan sonra ilk mesajin sonuna "Ek not:" yazdim, oraya da bir bakar, eksik/gedik/tavsiye/elestiri yazarsin.
  • eline, aklına sağlık, tam aradığımı buldum derler ya hakkaten öyle benim için :) acemi sayılırım bu işlerde, araştırmayı da sevdiğim için şimdilik anlattıklarını okumakla meşgulum, uygulamasam bile fikir sahibi olma taraftarıyımdır her zaman, teşekkürler...
  • cok guzel olmus lancelot

inceledimm

sadece biraz photoshop ogren bence.. tasarımı daha iyi olsun..
  • Lancelot kardeş.
    Ghost 11, MBR vb. Yİ iznini almadan (sorun olmayacagını düşündüğümden) kendi özel multiboot (+Bart PE) CD me alıntı yaptım.
    Yazın tatilde yanımda bulunsun (eşe dosta yardım amaçlı) diye Kurtarma amaçlı kendime özel bir cd yaptım...

Aşagıdaki resimlere bakınca aşırıya kaçtığımı, bu kadar araca gerek yoktu diye düşünebilirsin.

Sadece BartePE (Bart PE ye kendi yaptığım ufak güncellemeler ve eklemelerle zaten Full) ve Hirens bile yeter aslında
    Ama ben yok yok olsun dedim.

...see you...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musadilek -- 3 Temmuz 2008; 20:46:27 >

• musadilek:
    ne demek, izin almana gerek yok tabi, rahat rahat kullan, sadece simdide yaptigin gibi yeni yaptigin urunu gonderirsen sevinirim, bu sayede bende sonradan yapacaklarima dair fikirler edinirim.

Hic asiriya kactigini dusunmuyorum, hatta benimkinden sade olmus. Gordugun gibi "yok yok olsun" dedikce liste uzuyor .
    -listedeki minipe sanirim şu oluyor: MiniPE.v2k5.09.03-XT_UPDATED.iso
    -menude "miniPE2" yazmissin, sadece "miniPE" yada "miniPEv2" yazman daha iyi olur cunku PE1 ve PE2 diye iki ayri PE var.
    -fazladan bilgi olsun, "MiniPE.v2k5.09.03-XT_UPDATED.iso" nin icindekileri benim cd ye ekleyip ana menuden "WinPE1 Genel" i secip de calistirabilirsin. (mini versiyona eklemek daha kolay cunku lancepe yi cikarman gerekmiyor)

MiniPE, 600mb, hiren de 80-95 mb arasi, gerisi ezboot tam doldurmuşsun cd yi
    not: ihtiyacin olursa yerden kazanmak icin "Hiren\BootCD\WinTools" dan kullanmayacaklarini silebilirsin (onlar windowstan calisan araclar), ne de olsa bir kismi MiniPE den geliyordur.

Extended MiniXP nin ne oldugunu anlamadim???????

Dos Araçları Full nedir acaba, FileManager ve ntboot uda merak ettim, (bi de ghost 11 musadilek) imajlari gonderebilirmisin.

görüsürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 3 Temmuz 2008; 21:10:13 >

• quote:

musadilek:
    ne demek, izin almana gerek yok tabi, rahat rahat kullan, sadece simdide yaptigin gibi yeni yaptigin urunu gonderirsen sevinirim, bu sayede bende sonradan yapacaklarima dair fikirler edinirim.

Hic asiriya kactigini dusunmuyorum, hatta benimkinden sade olmus. Gordugun gibi "yok yok olsun" dedikce liste uzuyor .
    -listedeki minipe sanirim şu oluyor: MiniPE.v2k5.09.03-XT_UPDATED.iso
    -menude "miniPE2" yazmissin, sadece "miniPE" yada "miniPEv2" yazman daha iyi olur cunku PE1 ve PE2 diye iki ayri PE var.
    -fazladan bilgi olsun, "MiniPE.v2k5.09.03-XT_UPDATED.iso" nin icindekileri benim cd ye ekleyip ana menuden "WinPE1 Genel" i secip de calistirabilirsin. (mini versiyona eklemek daha kolay cunku lancepe yi cikarman gerekmiyor)

MiniPE, 600mb, hiren de 80-95 mb arasi, gerisi ezboot tam doldurmuşsun cd yi
    not: ihtiyacin olursa yerden kazanmak icin "Hiren\BootCD\WinTools" dan kullanmayacaklarini silebilirsin (onlar windowstan calisan araclar), ne de olsa bir kismi MiniPE den geliyordur.

Extended MiniXP nin ne oldugunu anlamadim???????

Dos Araçları Full nedir acaba, FileManager ve ntboot uda merak ettim, (bi de ghost 11 musadilek) imajlari gonderebilirmisin.

görüsürüz.

Bilgilendirme için teşekkürler.Yaptıgım cd de full.702mb...

miniPe deki yazım hatamı düzelttim.
    (Nede olsa yayın olayı yok.Düzeltmek zor değil.Olan 1 cd ye oldu...)

Extended MiniXP küçük boyutlu Türkce bir live CD.Linkte geniş bilgi mevcut.
    Ayrıca ekte istediklerinde mevcut.

http://rapid_share.com/files/126909217/musadilek-multi.rar.html

Sadece extended MiniXP Linki:
    http://rapid_share.com/files/124687501/eXtended.MiniXP.Tnc.Team.rar.html

• musadilek:
    MnXp yi denedim/inceledim
    once bir bilgi vereyim, ramdisk.sys yonteminin tepe limiti 512mb, bi ara konu hakkinda bisiler yazmistim ama ilgilenen olmadigindan boş kaldi :).
    Bu vesile ile .cab sikistirmasinida ogrenmis oldum (kendim baska seyler yapiyordum sikistirmada)

.cab yontemi yorumum:
    50mb lik mini boyutuna ragmen 196mb rame ihtiyac duyuyor
    oysa icindeki 87mb lik iso cikarildiginda 140mb ramlede calisabiliyor.

ayni yontemle kendi hazirladigim
    104mb lik dosya, 476mb rame ihtiyac duyuyor (icindeki iso dosyasi 230mb)

.cab yontemi sıkıştırmada cok güzel, ama tam bir ram canavari ve 512limitine süratle ulasiyor.

benzer baska bir yontemi cdde verdigim Winpe Lance ile yapmayi dusunmustum fakat hem yer ihtiyaci duymadigimdan hemde kabaca 256rame ihtiyac duyacagindan (su anda 32 yada 64mb ramle calisiyor) simdilik erteledim.

pdf de yazanlarla ilgili bildiklerimi buraya yazdim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_24289874/mpage_1/key_/tm.htm

Belki sysprep ile genel xp yi hazirlama ile ilgili birsey ilerde anlatimlara eklerim, ama zaten google da bol bol var.

gonderdigin dosyalar icin tesekkurler

• Mrb Enson Yaptıgım multiboot.. Arkadaslar Görüşlerinizi Söyleyinn.. benim için önemli 1 ay sonra yayınlacagım nette.

• @musadilek
    diger gonderdiklerini sonra inceleyecegim

@AL[e]N

Baştan yazayim, renkler/grafikler cok güzel olmuş

-benim avatarida bir yere sıkıştırabilirsen sevinirim (şart degil)
    -listedeki Reset Password sanirim vista uyumludur (degilse bendeki APC yi kullan)
    -ntldr fix e vistada kullanilmamasi konusunda bir uyari koyman iyi olur (hic denemedim ama hos seyler olacagini sanmam)
    -Mini vista ve mini xp icin kisayol verebilirmisin. Bi ihtimal WinBuilder_VistaPE ve WinBuilder_LiveXP dir, tabi gormeden bisi diyemem
    -Erd Commander in hangisi o? ve hic erd commander i vista da denedin mi, denemedi isen vmware de denermisin, simdi ne yazdigini hatirlamasamda Microsoft Erdcommanderin kesinlikle vista da kullanilmamasi gerektigini cunku vistadaki birseyi bozdugunu yazmisti, ama hangi versiyondu ve neydi cok iyi hatirlamiyorum.
    -wipe cmos diye bir program bilmiyorum, hangi cmos silme programidir o acep? (hirende yoksa link verebilirmisin)
    -hdd regen hirende var ama elestiri degil bu, aklinda olsun, onem verilenlerin ana menude olmasindan yanayimdir.
    -sanirim buraya uplaod icin jpg yaptin, menude .bmp ler daha da güzel görünecektir

Eline su dokemesemde ilerde (yakin zamanda degil) anamenuyu sadelestirdigimde en azindan benimkide daha derli toplu görünecek. .

Photoshop olayi ile is cevirmek bambaska tabi, renkler ikonlar uyum harikulade olmus. Tam bir AL[e]N Phososhop show

1 ay süren olduguna gore daha cok menu eklersin sen , degisiklikleri haber verirsin sevinirim

• AL[e]N ;
    Çalışman renkler/grafikler göze hoş gözüküyor...
    İçerik, özellikle Live CD ler bu kadar fazla olduğuna göre Multiboot DVD düşünüyorsun sanırım...

Lancelot_Real;
    - Erd Commander sorun yaratmaz sanırım.Dos ortamında ve VMware de sorunsuz kullandım.
    Vistada ne sorun yaratabilirki?
    - wipe cmos clear ı dacha önceleri birkaç kere sorunsuz kullanmıştım.PC kasasını açıp anakart bios pilini çıkartmakla uğraşmaya son verip bios -kullanıcı şifresi sıfırlayan bir programcık...

----------------

...Başarılarınızın Devamını Dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musadilek -- 5 Temmuz 2008; 22:16:58 >
  • MultiBoot Kurtarma cd sine Mini Vista ekledim.
    Değişik ve güzel bir çalışma.
    İnternet, msn vb. özellikler ekli ve Türkçe.
    Biraz inceleyip gerekirse Mini XP yi çıkarabilirim.Çalışmayı ortaya çıkaran asıl kişi sonuçta aynı ve içerik de yakın...

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.