Şimdi Ara

Ghost'ta Partitionlardaki Dosyaları Görememe Sorunu Ve Sorunun Kaynağı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gün burda ghost ile karşılaştığım ilginç bir sorunu ve bu sorunu nasıl çözdüğümü sizinle paylaşmak isiyorum.
    Bu sorunla karşılaşanlar kesin olmuştur ama bu soruna cevapta bulamamışlardır diye tahmin ediyorum.

    Sorun şuydu: Bilgisayarımın daha önce aldığım bekabı geriyüklemek için Ghost ile bilgisayarı açtığımda disklerimin bölümlerinde hiç bir dosya ve klasör gözükmüyordu. Yani bölümlerin kapasitesi düzgün ve kullanılan alan düzgün görünmesine rağmen içi boş görünüyodu.

    Burda bu sorunla karşılaşmadan öncesine dönmek istiyorum. Yakın bir zamanda 400 gb lik harddiskimdeki bir sorundan ötürü harddiskime low level formak atmak istedim. Neyse tüm dosyalarımı başka bir diske taşıdıktan sonra harddiskin üretici sitesinden indirdiğim uygun yazılımla low level format attım. Sonra harddiskte bölümleri oluşturup ghost ile daha önceden alınmış bir bekabı bu diskteni etkin bölüme yüklemek istedim.

    Ghostu açtığımda; hiç bir dosya ve hiç bir klasöre ulaşamadım. Çünkü bölümlerin içi boş gözüküyordu. Gerçekten uzun yıllardır ghost kullanan biri olarak bu duruma çok şaşırdım.
    Farklı ghost versiyonlarını denedim. Sonuç değişmedi. Windows üzerinden Ghost32 programıyla Ghostu çalıştırdığımda bölümlerin içerisindeki klasörler ve daha önceden alınmış bekapları görebiliyordum.

    Tekrar bilgisayarım ghost yazılımıyla başlattım. Ghost ile deneme amaçlı bölümlerimden birinde bi boş bir klasör oluşturdum. Ghostu kapatıp windowsu açtım. Gerçekten ghost klasör oluşturmuştu.

    Sonra bilgisayarımı ghost ile başlattım. Ve aynı bölüme gittim. Bir de ne görim. Ghost ile oluşturduğum klasör görünüyor. Ama diyer klasörler yok.

    Windowsu baştan kurdum ve ghost ile windowsunsu açıp windowsun kullandığı klasörlerin görünüp görünmediğini kontrol ettim. Sorunsuz görünüyordu. Ama diğer bölümlerdeki klasörler halen görünmüyordu.

    İşte burda sorunu yavaş yavaş anlamaya başladım. Kullandığım bir programdan ötürü Dosyaların diskime ghostun ve bazı programların anlayamayacağı şekilde yazıldığı sonucuna vardım.

    Artık bu sorunu çıkaran programı bulmam gerekiyordu. İlk önce iki programdan şüphelendim. Birisi Nod32 nin yeni sürümü ve diğeri ise Advanced WindowsCare idi.

    Nod32yi kurdum ve ayarlarını yaptım. Herangi bir sorun yoktu.
    Sonra Advanced WindowsCare yi kurup bilgisayarımıda bulduğu sorunları programla taratıp onardım. Bilgisayarımı yeniden başlatıp bölümlerimin birinde yeni bir klasör oluşturum ve ghost ile kontrol ettim. Ve bom. İşte sorunun ana kaynağı Advanced WindowsCare! Ghostta klasör görünmüyordu.

    Sadece bana özgümü diye başka bir bilgisayarda bu programı denedim ve aynı sorunu yaşattı. Burda dikkati çekmek istiyorum.

    Fat32 ile alakalı herangi bir sorun yok. Sadece NTFS ile ilgili sorun yaşatıyor. Vede bu programı deyeyip sorun yaşadığım sistemler XP PRO TR ile XP PRO ENG sürümleri.

    Diğer sistemlerde denemedim......

    Sonuç: Advanced WindowsCare windowsta yaptığı değişikliklerden sonra diskimizde yeni klasör ve dosya oluşturmak istediğimizde windows bu dosya ve klasörlerin isimlerini tutulduğu MFT ye farklı şekilde kayıt ediyor ve ghost ile benzeri programlar bu yüzden sorunlara neden oluyor. Bu bilgilere okuyamıyor.

    Sorunun çözümü ise sistemi yeniden kurup Advanced WindowsCare uzak durmak. Vede sorunlu dosyları diskimize sorunsuz işletim sistemimizde yeniden yazmak..

    Malesef bu iş için kısa bir çözüm bulamadım. Halen bu aralar diskime verileri tekrar yazmak ile uğraşıyorum.

    Bur arada Advanced WindowsCare gerçekten güzel bir yazılım ve eski versiyonlarınıda kullanmış biri olarak eski versiyonlarında bu tip sorunlar ile ne karşılaştım nede duydum. Yani burda yazılımı kötülemek istemiyorum. Yanlış anlamayım. Ama gerçekten böyle bir sorunu nasıl gözden kaçırmışlar bir anlam veremedim.
    Bu programları yayınlamadan önce beta testleri yapmıyorlar mı?

    Ayrıca burdaki sorun sadece bu programa özgüde olmaya bilir. Başka programlarda bu sorunlara yol açabilir....

    Umarım burdaki yazım bu sorunu yaşayanlara rehberlik eder ve bu programı kullanmak isteyenlere bir uyarı olur.

    Bu yazıyı sonuna kadar sıkılmadan okuyanlara

    Sorunsuz günler dilerim......







  • Bilgi için teşekkürler.

    Şahsen ben Acronis i tercih ediyorum.Ghost harddiskte bad sektör hatası verebiliyor.Bazende işlem sırasında pat kala kalıyor.
  • Hakkaten tam 12 den vurmusuun aynı sorun bende oldu .. Advanced WindowsCare bende kullanıyorum..
    Sistemde biraz sorun oldu dedim ghostu doneyimm .. ama yedek klasörü görünmüyor.. windowsu tekrar baslatım bir bakayım dedim klasör orda duruyor ama ghost gormuyor. bende hic ugrasmadan çaktım formatı .. sonra yine bu programı kurdum ama bu defa acronis ile yedek alayım dedim oldu ..
    Advanced WindowsCare ile düzeltme yaptım.. sonra yedegi donmek istedigimde acronis dosya bozulmus dedi..

    Advanced WindowsCare bu programa suan için bence cok dikkat edelim.. ben suan kullanıdıgım xp cdsinden bile cıkardım programı.. bilgi için sagol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL[e]N -- 8 Ağustos 2008; 21:38:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.