Şimdi Ara

Ghost of Yotei | TÜRKÇE ALT YAZILI | PS5 SÜRELİ ÖZEL | ANA KONU (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.399
Cevap
58
Favori
81.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ghost of Yotei 1.100 Güncellemesi Yayınlandı!!

VRR Desteği eklendi

• Smoothed
    • Uncapped

40 FPS'yi hedefleyen yeni "Dengeli" grafik modları (120 Hz yenileme hızını destekleyen bir ekran gerektirir. Ara sahnelerin her zaman saniyede 30 kare hızında işlendiğini unutmayın).

• Balanced
    • Ray Tracing Balanced

Sağ Yön Düğmesi İşlevi

• Dokunmatik yüzey kaydırma işlevlerini fotoğraf modunu değiştirmek için sağ yön düğmesine yeniden atama seçeneği eklendi (Saygı Göster, Silahı Kınına Sok, Rehber Rüzgarı Çağır, Şamisen Çal)

Hayvan Rehber Göstergesi

• Altın kuşlar, tilkiler ve kurt tarafından yönetildiğinizde görsel bir gösterge görüntüleme seçeneği ekleyin

Düşme Hasarı 

• Oyuncunun düşme hasarını kapatmasına izin veren bir seçenek eklendi (Bazı düşmeler hala ölümcül olacak)

Otomatik Yağma 

• Düşmanlar öldüğünde otomatik olarak yağmalama seçeneği eklendi

Sumi-e mini oyunlarını atla

• Oyuncunun Sumi-e mini oyunlarını atlamasına izin veren bir seçenek eklendi

Yeni Fotoğraf Modu özellikleri:

• Fotoğraf modundayken grafik modunu değiştirme seçeneği eklendi
    • Fotoğraf modunda atı açma/kapatma seçeneği eklendi 
    • Fotoğraf modunda Kurosawa modunu açma/kapatma seçeneği eklendi
    • Kompozisyon ızgara çizgilerini açma/kapatma seçeneği eklendi 
    • Deklanşör hızını ayarlama seçeneği ekleyin
    • Yeni renk derecelendirme seçenekleri eklendi

Oyun İçeriği

Yeni Oyun+

• Oyuncular, jenerikten sonra başlık ekranında Yeni Oyun+ başlatma yeteneğinin kilidini açar
    • Oyuncular tüm ekipmanlarını, yükseltmelerini, kozmetiklerini, kaynaklarını ve koleksiyon öğelerini koruyacak
    • NG+'da yeni içerik satan yeni bir satıcı mevcut
    • Yeni Kozmetikler
    • Yeni Tılsımlar
    • İki yeni yükseltilebilir Zırh Seti
    • Yeni zırh ve silah yükseltmeleri mevcut
    • NG+'da ilk oyunda tamamlanan içerikler, yeni mağazada harcanabilen "Hayalet Çiçekleri" ile ödüllendirilir.
    • NG+ için iki yeni kupa
    • “Mo Ichido” - New Game+'da Atsu'nun Avını tamamla.
    • "Nadir ve Olağanüstü" - New Game+'da Masujiro the Melodious'tan Zırh, Tılsım veya Gösterişli Ekipman satın alın.

Tekrar Oynanabilir İçerik - Yotei Altı Kamp ve Düellolar

• Oyuncular, jenerikten sonra tamamladıkları Yotei Altı Kampı'nı ve çoğu düelloyu harita üzerinden tekrar oynama olanağının kilidini açarlar
    • 22 Yotei Altı Kampı'nın tamamı tekrar oynanabilir
    • 26 Tekrar Oynanabilir Düello
    • Tekrarı tamamladıktan sonra oyuncular, tamamlama süreleri, zorluk seviyesi ve diğer hedefler (Hasar Alınmadı, Algılanamadı vb.) ile birlikte bir "sonuçlar" ekranı görecekler.
    • NG+'da oyuncular kampları ve düelloları bir kez tamamladıktan sonra tekrar oynayabilirler

Düzeltmeler

• Çeşitli bakiye güncellemeleri.
    • Çeşitli nadir çökmeler düzeltildi.
    • Denetleyici girişinin kesildiği siyah ekran olayının nadiren gerçekleşmesi durumunda ekrana şu metin eklendi: "Sistem yazılımı denetleyici girişini kesiyor".
    • Bu aşamada kontrol cihazını yeniden başlatmak siyah ekranı çözmelidir.
    • İlk öldürmeden hemen sonra düğmeye basılması nedeniyle durdurmanın başarısız olmasını önlemek için durdurma serileri sırasında küçük bir giriş gecikmesi eklendi.
    • "Son Kardeş" ödülü sırasında şelaleden Tayfun Tekmesi veya Omuzdan Şarj alındığında interogee'nin kullanılamaz hale gelmesine neden olabilen bir hata düzeltildi.
    • Atsu'nun eğitimi tamamladıktan sonra "Kumarbaz Inagawa" ödülü sırasında zeni hajiki masasında takılıp kalmasına neden olan nadir bir hata düzeltildi.
    • "Vahşi Karşılaşmalar" sırasında, uçurumdaki ayıya bakıldıktan sonra Yotei'nin Hayaleti kapatılıp tekrar açıldığında görevin bloke olmasına neden olabilen bir hata düzeltildi.
    • "Hesaplaşma"da, Ejderha düellosu askıya alınıp daha sonra Yotei'nin Hayaleti kapatılıp tekrar açıldığında görevin bloke olmasına neden olabilen bir hata düzeltildi.
    • Kararlılık, performans ve nadir görev engelleme davranışlarıyla ilgili diğer birkaç hata düzeltildi.

Kaynak : https://support.suckerpunch.com/hc/en-us/articles/43659450672795-Patch-1-100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 24 Kasım 2025; 22:46:15 >

• A r c h A n g e L. kullanıcısına yanıt

Şu 40 FPS modlarını çıkışta ekleseler ya. Sanki uğraş gerektiren bir şeymiş gibi sonradan ekliyorlarGhost of Yotei | TÜRKÇE ALT YAZILI | PS5 SÜRELİ ÖZEL | ANA KONU 

Neyse 40 modunun gelmesi iyi olmuş. Özellikle PS5 için faydalı olur. PS5 Pro'da da, yeni ışın izleme - dengeli modu efsane gözükür.

Oyunu PS5 Pro'da bile, muhtemelen 40 FPS oynarım. 40 FPS, çok hızlı oyunlar haricinde, tam sweet-spot. Hem sinematik his korunuyor, hem de yeterince akıcı oluyor.

(40 FPS, 30 FPS'den %50 hızlı. Ayrıca, 40 FPS'de 120 Hz'e geçilmesi farklı katkılar yapabilir. Input lag, 60 FPS / 60 Hz'e eşit olabilir.)

Ve tabi, 60'a göre çözünürlük + grafik katkısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 25 Kasım 2025; 2:36:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I'll get all the memory chips. You'll be left with skyrocketing RAM and SSD prices. And AI slop.
  • Oyunu 70 saat süre ile bitirdim. Sanırım ilk defa bu kadar uzun süreli bir oyun oynadım ve hiç sıkılmadım. Başta klişe gibi gelsede ilerledikçe oyunun dünyasına kaptırıyorsunuz kendinizi. Eksikleri illaki vardır fakat bu stüdyo daha iyi bir bütçeyi hakediyor. Oyunun combat sistemi çok zevkli harıl harıl düşman aradığım çok oldu . Bana göre en başarılı yönleri
    1-combat sistemi
    2-müzikleri
    3-hikaye anlatımı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu oyunun denge grafik modu niye yok demiştim şükür gelmiş,

Tılsımlar karmaşık demiştim onu da açıklamalarla düzeltmişler.

Düşme hasarı yoruyordu o da gelmiş.

Demek ki bunlardan sadece ben rahatsız olmuyormuşum. Oyunun daha başındayım güncelleme ilaç gibi gelecek.

Güncellemeyi kurdum ama açıklamalarına bakamamıştım.

Oyuncuların geri bildirimleri her zaman Firmalar için önemli oluyor hocam. Neyin rahatsız ettiği nelerin eklenmesi gerektiğini iyi yapmaları lazım ki her zaman oyuncuları kendilerine sevdirmeleri lazım. :)

Bizim karşılaşmadığımız, göremediğimiz yerlerde ki hatalar da giderilmiş.

Ghost of Yotei | TÜRKÇE ALT YAZILI | PS5 SÜRELİ ÖZEL | ANA KONU

Karakter Detayları da öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 26 Kasım 2025; 14:5:25 >

• lextor L kullanıcısına yanıt

Redditte bir başlık vardı ( ninja kaplumbağalar easter eggi) bir hata oluyormuş çok nadir durumlarda onu bile düzeltmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shingo Yabuki -- 26 Kasım 2025; 18:50:20 >

Küçük spoiler ama olsun oraya gelince hata beni bulmaz öyleyse. Nerede hata beni bulur.

Misal sakallı dayılar oturuyor bakıyorum bacaklar toprağın içine gömülü. Ciddiye alamıyorum dayıları.

Düzenledim mesajı haklısın.

ben de kumaşa deymeyen kılıç falan görünce uyuz oluyorum. Artık olmamalı böyle şeyler

PlayStation'ın oyunlarda kültürel bir anı nasıl canlandırdığına daha yakından bir bakış

Sony Interactive Entertainment için, PlayStation Studios'un her yeni oyunu, yaratıcılığı kutlamak, kültürleri birbirine bağlamak ve küresel topluluklara ilham vermek için bir fırsat. Ghost of Yōtei'nin lansmanıyla Sucker Punch Productions , Ghost of Tsushima'nın mirasını temel alarak özgün ve yeni bir hikâyede yeni dünyalar keşfetti. Sony Interactive için bu lansman, eğlence ve yaratıcılığın kesişim noktasını vurgulamaya yönelik koordineli bir küresel çabayı temsil ediyordu. Bu blog yazısında, ekiplerin yaratıcı hikâye anlatımının gücünü nasıl artırdığını ve PlayStation deneyimini nasıl genişlettiğini inceliyoruz.

Oyuncu katılımını artırmak için ortaklar

Stratejik marka iş birlikleri, tüketicilerin konsol dışında oyunla etkileşim kurma ve oyun deneyimini deneyimleme biçimlerine yeni bir boyut kazandırarak daha geniş bir sohbet ortamı yaratıyor . Ghost of Yōtei'nin ilham verdiği ve oyunun sanatsal yönünü yaşam tarzı, seyahat ve kültür aracılığıyla kutlayan kültürel ve yaratıcı bakış açısını yakından bir araya getirirken, birçok küresel ve bölgesel markayla çalışmaktan heyecan duyuyoruz.

• Red Bull (Küresel) Efsanevi Red Bull tarzında : ortak markalı bir çizgi film . Kampanya, oyunun görsel kimliği etrafında tasarlanmış özel influencer kitleriyle desteklenerek dijital reklamlarda, perakende teşhirlerinde ve sosyal medya kanallarında yer aldı.

• Klook (Asya) : Bir seyahat ve deneyim ortaklığı, oyundan ilham alan özel seyahat rotaları aracılığıyla Hokkaido'nun güzelliğini tanıttı. Bu ortaklık, belirli deneyimler için rezervasyon yapan gezginlere yönelik etkileyici turlar, hediyeler ve yarışmalar içeriyordu.

• Faber-Castell (Almanya, Avusturya) : Ghost of Yōtei'nin ardındaki sanatçılığı kutlayan , sınırlı sayıda üretilen Faber-Castell temalı kutu setleri, oyundan dört konsept sanat baskısını içeriyordu.

• Sushi Roll (Meksika) : Bir yaşam tarzı ve mutfak ortaklığı, restoranlar için sınırlı sayıda üretilen özel bir "Yōtei Roll"u tanıttı . İş birliği, etkili içerikler ve ücretli medyayı da içeren koordineli bir halkla ilişkiler ve sosyal medya stratejisiyle desteklendi.

Her iş birliği, oyun oynamayı yaşam tarzı ve eğlenceyle birleştirme konusundaki kararlılığımızın bir uzantısını temsil ediyor ve oyuncu etkileşimini konsolun ötesine taşımak için dünya çapındaki lider markalarla iş birliği yapma fırsatının devam etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. 

İşlevler arası iş birliği yoluyla küresel iletişim

Her küresel oyun lansmanı, pazarlama, ortaklıklar, halkla ilişkiler ve sosyal ekipler arasında yakın bir iş birliğinin sonucudur. Ghost of Yōtei lansmanı da bir istisna değildi. Dünya genelindeki bölgesel ekiplerle yürütülen işlevler arası bir yaklaşım sayesinde, özgün yerel etkinlikler, yeni oyun için birleşik bir küresel anın şekillenmesine yardımcı oldu. İşte birkaç örnek:

• Hollanda
    • Topluluk odaklı bir fotoğraf modu yarışması, oyuncuları en sevdikleri oyun içi anları yakalamaya davet etti. Etkileyici içerikler, yerel kanallara ait ipuçları ve püf noktaları ve Storyworld Müzesi'nde bir mini sergiyle bir araya gelen etkinlik, yerel röportajlar ve hızlı bir fotoğrafçılık kursu içeriyordu. 35'ten fazla içerik üreticisi ve gazetecinin katılımıyla sanat, etkileşim ve hikaye anlatımı bir araya geldi.

• Meksika
    • , Sushi Roll ile yaptığı ortaklıktan yararlanarak yaşam tarzı ve yemek alanında etkili isimlere ve medya kuruluşlarına ulaşmayı sağlayan bir mutfak ustalık sınıfı etkinliğine ev sahipliği yaptı ve Japon kültürüne olan ortak ilgi sayesinde yeni kitlelere ulaşmayı mümkün kıldı.

• Brezilya
    • Yayıncı etkileşiminin gücünden yararlanan ekip, lansman haftasında 200.000 saatten fazla izlenme sayısına ulaştı. Ana sayfalarında Ghost of Yōtei'yi tanıtan Twitch ile yerel bir ortaklık kuran ekip, hedefli kodlar ve ürün dağıtımları, içerik üretici ofis ziyaretleri ve uygulamalı yayın oturumları da destekledi.

İşbirliğiyle Yenilik

Ghost of Yōtei'nin lansmanı, Sony Interactive Entertainment'ın etkileşimli eğlencenin geleceğini şekillendirmek için yaratıcı mükemmelliği, küresel iş birliğini ve hikaye anlatımını nasıl entegre ettiğinin belirleyici bir örneğidir. Ekiplerimiz, küresel çapta yankı uyandıran tek bir hikaye anlatmak için her oyun lansmanında sıkı bir şekilde çalışmaya devam ederken, eğlencenin nasıl bir araya getirdiği, ilham verdiği ve kalıcı hale getirdiği konusunda sınırları zorlamayı hedefliyoruz.

Blog : https://sonyinteractive.com/en/news/blog/ghost-of-yotei-global-collaborations

• en sondaki fincanlar satılsa direk alırdık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 52 saatin sonunda oyunu bitirdim. Benim için harika bir deneyimdi. İlk oyun bunun yanında demo kalır. Üstüne o kadar şey koymuş ki. Ayrıca yan içerik hikayeleri de çok güzel. Müzikleri hiç deneme gerek yok. Müzik listeme ekledim dinliyorum. İleride tekrardan oynarım.

MSI MAG CORELIQUID I360
    Kingston BEAST 32GB 6000MHZ
    ASUS TUF GAMİNG GT302
    MSI MPG A1250GS 1250W 80+ GOLD
  • Yötei oynarken hissettiğim şey, zaman zaman katanalı Uncharted gibi, zaman zaman da katanalı Witcher gibi hissettirdi. Bunu çok az oyun yaşatabilir. Birinci oyunda bile bunu hissetmemiştim. Sırf bunları yaşatması bile onu bir başyapıt yapmaya yeter.

• Ainu'ları oyuna eklemiş olmaları çok hoşuma gitti. En zevk aldığım yerler orası oldu. Oynanış o kısımlarda oldukça sıradan aslında ama yine de farklı bir kültür görmek öğrenmek her zaman eğlenceli.Golden kamuy animesini duymuştum ainu'lar ile ilgili ama kendim izlemedim. En son the last samurai standing izlerken orda Ainu karakter gördüm.Gerçekten ilginç kültürleri var.Dilleri de izole bir dil.Dünyada ki hiçbir dille akrabalığı yok Ainu dilinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entwined -- 19 Aralık 2025; 13:17:59 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.