Şimdi Ara

GG'deki Sennheiserler İle İlgili Son Nokta (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
0
Favori
19.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anlamadığım niye sahtesi bile olsa cx300?
    Çinde bir firma var ortalama kanal tipi kulaklıklar üretiyor ve satmak isteyenlere göre özel tasarım yapıp yada ellerindeki hazır tasarımlara satıcı firmanın adını yazıp üretim yapıyor.
    Mesela A4tech yaptırmaya başladı bu firmadan Türkiyeye gelirse fiyatına göre iyi bir kulaklık olur. En azından mp3 player yanında verilen kulaklıklardan bir gömlek üstün olur.
  • illa Sennheiser mı olmalı ya gidin başka bişey alın bi dünya marka var...
  • arkadaşlar parası kısıtlı olan biri için vede yüksek ses isteyen biri için bu kulaklıklar ideal anlamıyomusunuz, tamam diyelimki benim aldığımda çakma, ben memnunum, benim gibi alan birsürü kişi var onlarda memnun, boşuna kafa bulandırmayın yok garanti yok bilmemne diye, insanları rahat bırakın yahu
  • quote:

Orjinalden alıntı: demong

arkadaşlar parası kısıtlı olan biri için vede yüksek ses isteyen biri için bu kulaklıklar ideal anlamıyomusunuz, tamam diyelimki benim aldığımda çakma, ben memnunum, benim gibi alan birsürü kişi var onlarda memnun, boşuna kafa bulandırmayın yok garanti yok bilmemne diye, insanları rahat bırakın yahu

• Bile bile aldım sahtesini ben. Orjinal iPod kulaklığından iyi ama genede. Baya güzel bir sesi var gibi geldi, müzik kulağım yok gerçi benim. Ama, kulak içi olmasından kaynaklı da olabilir, iPod un sesini yarının bile altına getirmeme rağmen, standart iPod kulaklığında yakalayamadığım ayrıntıları yakalıyorum. Örneğin, Blind Guardian ın Mr.Sandman adlı şarkısında aralarda gitar ile bildiğimiz türkülerdeki saz ritmi gibi sesler çıkartıyormuş. Bilmiyordum bunu ben, otobüste dinlerken birisi mi çalıyor diye etrafıma bakınmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zummet -- 12 Ocak 2008; 20:58:26 >
  • bende yalçınlardan aldım cx 300 e 78.5 ytl verdim orjinal mi bilmem?.şimdi gg satılanlar ister orjinal olsun isterse olmasın.ben aldım kulaklığı sesi hoşuma gidiyo.gerisi boş işler.ama sanırım sahte olanlarda kullanılan mazemeler kanser yapıcı maddeler olabiliyormus.belki bu orjinal satanların satışların sahtelere kaymasından dolayı söylediği bir yalandır.kim bilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jumuu

bende yalçınlardan aldım cx 300 e 78.5 ytl verdim orjinal mi bilmem?.şimdi gg satılanlar ister orjinal olsun isterse olmasın.ben aldım kulaklığı sesi hoşuma gidiyo.gerisi boş işler.ama sanırım sahte olanlarda kullanılan mazemeler kanser yapıcı maddeler olabiliyormus.belki bu orjinal satanların satışların sahtelere kaymasından dolayı söylediği bir yalandır.kim bilir?

seninki orjinal jumuu hiç bir şüphen olmasın.çünkü yalçınlar bir kaç yetkili satıcı ünvanına sahip satıcılar arasında.ayrıca türkiye sınırları içinde kutusunda yanar sönerli metan bandrolü olan her sennheiser orjinal ve garantili demektir.aynı şekilde kutusunda metan banrolü olmayan tüm sennheiser'larda top yekün sahtedir.
  • İstisnasız her Sennheiserda o hologram oluyo mu ?? Ben IE 4 aldığımda onda vardı da... diğerlerini bilmiyorum... HD 202 de de vardı sanırım .. MX200 ve MX500 ü de metandan aldığm halde onlarda varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum ama vardır heralde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

İstisnasız her Sennheiserda o hologram oluyo mu ?? Ben IE 4 aldığımda onda vardı da... diğerlerini bilmiyorum... HD 202 de de vardı sanırım .. MX200 ve MX500 ü de metandan aldığm halde onlarda varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum ama vardır heralde...

evet.bu ülkeye girişi ve dağıtımı metan tarafından yapılan tüm sennheiser'lar da metan bandrolü vardır ve aynı zamanda buda o kulaklığın hem orjinal hem de metan garantisi altında olduğunun bir ıspatıdır.
    bu bandrolün olmadığı tüm sennheiser lar ise garanti kapsamı dışındadır.örneğin sen yurt dışından orjinal ürün aldın diyelim, ama yurt dışından aldığın için üstünde metan bandrolü olmaz ve bu nedenle ürün orjinal olsa bile üstünde metan bandrolü olmadığı için metan bu ürünü garantiye sokmaz.

• valla teklifimi verdim, salı felan gelecek.
    ben görecem, bakalım ses nasıl
    millet övüyori nasııl çıkacak merak ediyorum ses...
    beni ikna edebiilecekmi bakalım kalite konusunda.
    bakayım bi iyi uyarlayabilmişlermi orji cx300'e

• bide uyanık satıcı alman üretimi cx300 satıyodu nasıl oluyorsa artık
    özel siparişle falan alıyodur
  • quote:

Orjinalden alıntı: abisi1

valla teklifimi verdim, salı felan gelecek.
    ben görecem, bakalım ses nasıl
    millet övüyori nasııl çıkacak merak ediyorum ses...
    beni ikna edebiilecekmi bakalım kalite konusunda.
    bakayım bi iyi uyarlayabilmişlermi orji cx300'e

seninde yorumlarını merakla bekliyorum abisi1

• Hocam bende bu sahtelerden bir tane almayı düşünüyorum. Biraz araştırma yapayım dedim ve öğrendimki (yalanda olabilir) sennhesier aslında mallarını bir çin firmasına ürettiyormuş(adı c ile başlıyordu çıkaramdım şimdi bulursam yazarım ama daha önce aratmıştım pek bir bilgi yok o şirket hakkında). Benim aklıma gelen tek ihtimal bu çin firmasının bir şekilde ürettiği bir kısım cx300leri ayırıp el altından ordaki ucuzcu teknoloji dükkanlarına sattığıdır. Bu birazda kitap yayıncılarının yaptığı taktiğe benziyor, duymayanlar için onuda anlatayım: Yayıncı firma kitabın yazarıyla belli bir basım miktarı ile anlaşıp(mesela 1000) ona göre bunlardan vereceği yüzdeyi yazara verip yolluyor. Sonra bu firma gidip mesela 1200 tane basıyor ve yazarın bu fazla 200 taneden haberi olmuyor, yani firma yazara vereceği hayvani telif ücretiden yırtıyor ve bu kitapları gizlice el altından korsancılara bütün karı kendisine kalmak üzere satıyor(200 tanesinin). Yani sonuç bu sahte sennheiserlerin orjinal cx300 lerin kalitesine yaklaşmasının bence tek yolu böyle bir teoriden geçiyor(İyi yazmışım ama bendemi kitap yazsam ne )

• quote:

Orjinalden alıntı: mertmr

Hocam bende bu sahtelerden bir tane almayı düşünüyorum. Biraz araştırma yapayım dedim ve öğrendimki (yalanda olabilir) sennhesier aslında mallarını bir çin firmasına ürettiyormuş(adı c ile başlıyordu çıkaramdım şimdi bulursam yazarım ama daha önce aratmıştım pek bir bilgi yok o şirket hakkında). Benim aklıma gelen tek ihtimal bu çin firmasının bir şekilde ürettiği bir kısım cx300leri ayırıp el altından ordaki ucuzcu teknoloji dükkanlarına sattığıdır. Bu birazda kitap yayıncılarının yaptığı taktiğe benziyor, duymayanlar için onuda anlatayım: Yayıncı firma kitabın yazarıyla belli bir basım miktarı ile anlaşıp(mesela 1000) ona göre bunlardan vereceği yüzdeyi yazara verip yolluyor. Sonra bu firma gidip mesela 1200 tane basıyor ve yazarın bu fazla 200 taneden haberi olmuyor, yani firma yazara vereceği hayvani telif ücretiden yırtıyor ve bu kitapları gizlice el altından korsancılara bütün karı kendisine kalmak üzere satıyor(200 tanesinin). Yani sonuç bu sahte sennheiserlerin orjinal cx300 lerin kalitesine yaklaşmasının bence tek yolu böyle bir teoriden geçiyor(İyi yazmışım ama bendemi kitap yazsam ne )

güzel düşünce doğrusu ben bilmiyodum böle bi olay olduğunu senin dediğin gibide olabilir yane illa " hayır efendım olmaz öle şey" denceğine bu tarz olaylarda araştırılabilir, tıpkı önce veriğim örnek gibi, yane yutdışında converse ların 10$ a satılması mesela

• Arkadaşlar madem son nokta istiyorsunuz alın size son nokta soudn blaster kardeşim yazıp duruyor bunlar sahte diye gereçkesiyle birlikte millet hala orjinal olabilir yorumu yapıyor.

Bir atasözü var deveye... adama... yaraşır afedersiniz ama bize böylesi yaraşır hala sahte olduğunu bilerek alan var denemek için ben anlamıyorum. Çinde bile sahtelerin kalitelileri var. Ben getirttim 3 usd normal ambalajında vakum falan yok kutusu bile aynı onada masraf etmişler anlıyacağınız. O vakumlular hepten ölü adamlar ona bile masraf yapmamışlar:) oda heralde 1.5 2 usd alışı vardır.cx300 ve ep630 en çoık sahtesi olan modellerdir. Bu yüzden boşa heveslenmeyin. Ebayden bi kaç kişi birleşip alın sahte tanesi 5 dolara falan gelir.Ben getirdim 3 usd ye sahte olduğunuda söyledim ama beğenen arkadaşlar var. Amaaa sahte cx300 kulağımı sağır edermi diye sorulan bi yerde böyle mallar ve daha fazlaları daha çok satılır.

Zihniyete küçük bir örnek vermek gerekirse

İngoo markasıyla bir ürün getirdik garantili olarak da satıyoruz. Orite getirip satıyor 177 ytl ye biz satıyoz forumda 100 liraya hala tanınmadık marka diyor ben daha ne diyimki.

herşey reva valla gözünü açmayana kafasını kullanmayana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz29ist -- 13 Ocak 2008; 20:13:31 >

• Hocam zaten bizde bunlar direk orjinaldir demedikki, varsa bir ihtimal vardır dedik ve benim kitap yayıncıları ile ilgili anlattığım olay bire bir doğrudur, olayı bizzt yaşadım ve bunun üzeriden illaki orjinal ürünse sattıkları böyle bir ihtimal olabilir dedim. Şimdi gidip bir orjinal philips e 20 ytl vereceğime sahte cx300 e 20 ytl veririm, muhtemelen ondan daha iyi çıkacaktır ve benim bir kulaklık için verebileceğim maksimum para maalesef bu. Param olsada keşke gidip 70 ytl hemen versem orjinaline. Ben param olupta aklımca kurnazlık yapmaya çalışanlardan değilim, hakkaten bir kulaklığa verecek 20 ytl den fazla param yok. Bizde böyle idare etmeye çalışıyoruz ve biz türklerde para olmadıkça bu sahte muhabbeti hep sürecek. Orjinal cx300 kullanıcıları nedense "ya işte bunlar sahte niye gidip bunları alıyorsunuz" falan diyor. Nedenini yukarda söyledim, bence bunlar işte sahte sizde bu sahte satanlara ürünlerini alarak cesaret veriyorsunuz falan diyerek kasmanın gereği yok. Kimsenin dolandırıldığı falan da yok, çünkü adamlar 70 ytl satmıyorlar bunları, 15-20 ytl ye satıyorlar, bizlerde bunu bilip alıyoruz, eğer bunların kesin orjinal olacağını düşünüpte alan varsa asıl suç onların, başka kimsenin değil. Neyse baya uzun yazmış oldum ama herkesin bana gelipte işte bunlar şöyle sahte bunlar işte böyle kötü demesindende bıktım, bırakın biz kendimiz teorimizi yazarak kendimizi avutalım, parası olanlarda 70 ytl veripte keyfine baksın ne diyelim . Bir kural vardır, bir devlette ne kadar çok vergi varsa o kadar çok kaçak olur. O yüzden bunu zihniyete bağlamaktansa vergilerin çokluğuna ve insanların gelirlerinin fazla yüksek olmamasına bağlamak lazım. Yani uzun lafın kısası fazla kasmaya gerek yok arkadaşlar, kafasına göre takılsın herkes. Yinede aa bu niye orjinal çıkmadı, satıcı bana yalan söyledi diyenlere saflığıdan ötürü demeden geçemeyeceğim

• Adamlar 15.5 liraya bile satıyorlar >>http://www.sahibinden.com/orjinal_sennheiser_cx-_300_cx300_kulaklikWQQaXQQ5919613WQQpXQQdisplayitem
    Bu herhalde sahte oğlu sahtedir Ama arkadaş aynı siteden 40 liraya cx300 almıştı;açılmamış orjinal kutulu.. arkasında Sennheiser'ın yanar dönerli bandrolu vardı.. Ben denedim sesi bayağı kaliteli yani.. Benim kendi metan garantili kulaklığımla pek fark hissedemedim gerçekten??!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: mertmr

........... muhtemelen ondan daha iyi çıkacaktır ve benim bir kulaklık için verebileceğim maksimum para maalesef bu. Param olsada keşke gidip 70 ytl hemen versem orjinaline. Ben param olupta aklımca kurnazlık yapmaya çalışanlardan değilim, hakkaten bir kulaklığa verecek 20 ytl den fazla param yok. .......................................

Umarım ilerde istediğin kulaklığı alırsın... samimiyetimle sölüyorum... Allaha şükür öğrenci de olsam bi şekilde para biriktirip 100 ytl ye bile kulaklık alabiliyorum... biliyorum bir çok kişi için bu çok para... Şimdi bi kulakığa en fazl 20 ytl verebilecek durumum var diyince biraz üzüldüm duygusallaştım nedense

• Yok yahu o kadar fakir değilim üzülme 70 ytl yi küçümseme ya sonuçta bu bir kulaklık onca para vermeye öğrenci olarak içim bayılıyor, senin durumun fena değilmiş demekki. Benim görüşürüm eğer para biriktirirsem ekran kartı için harcama yapacağım, kulaklığa o kadar para veremem ekran kartları dururken ama kulaklık ve müzik dinleme konusunda belli bir kesimin oluştuğunun farkındayım, bunu anlayabiliyorum ve verdikleri paranın saçma bir miktarda olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Anlıyorum, çünkü ilerde işe girip sağlam para kazanmaya başlayınca bende onların arasına gireceğim. Benim içinde kulaklıklar büyük bir tutku, ama biraz geriden izliyorum para meselesi yüzünden. Birde ekran kartları benim için biraz daha büyük bir tutku, o yüzdende geri kalıyor olabilirim

• Esasında ben yani ben bu kulaklıklardan hiç anlamayan ben, forumda dedim ki; ben bu kulaklıklardan alayım, hep birlikte bir araya gelelim ve sahtemi gerçekmi tartışmasını yapalım ve bir karar verelim. Ve sonra forumda bir sonuca varalım ve insanlara doğru bilgiyi aktaralım. Bilmeyerek işkembeden göndermeyelim de demedim ama bunu ifade etmek istemiştim. Çünkü hemen hemen hepiniz tahminlerle yola çıkıyorsunuz.

Ben gg'de gözüme çarpan kullanıcılara, şöyle bir soru sordum;

Sizce bir sakıncası yok ise, ürünü almadan önce aşağıdaki seçeneklerden bir tanesini seçebilir misiniz? Açıklama kısmına yazmak istediğin detay yazabilirsiniz.

a) Ürün kesinlikle sahte!
    b) Ürün kesinlikle orjinaldir ve mağazasındaki ile bire bir aynıdır.
    c) Gerçek olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.
    d) Bir çok kez sattım ancak hiçbir kullanıcıdan olumsuzca yorum almadım. Ben bu konulardan pek anlamam.
    e) Size ürün satmak istemiyorum.

Açıklama;

Teşekkürler,

Tuncay

Cevaplar;

Merhaba,
    ÖSS sınavı gibi farklı bir soru stili hazırladığınız için teşekkür ederiz.
    Eleme yöntemi ile de gidebiliriz ancak vereceğimiz cevap birkaç seçeneği kapsamaktadır.

Satmakta olduğumuz Sennheiser IE4 ürünlerimiz kesinlikle orijinaldir. Sahte IE4 söylentisi sadece Türkiye için çıkmaktadır. Bununla beraber yurtdışında yaptığımız makale araştırmalarında bu ve bunun gibi bir söyleme rastlamadık.
    D seçeneği yakın gibi duruyor ancak bu işlerden pek anlamam kısmına katılmıyorum.
    En çok sattığımız ve 3. yılımıza girmek üzere olduğumuz bir ürünümüz. GG deki yorumları okuyarak daha derin bilgi sahibi olmanız mümkün.
    Ancak satış sahte orijinal tartışması üzerine dönecek ise, E seçeneğini tercih etmek isterim.

Daha fazla açıklama isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla

Merhabalar Tuncay bey... İlginç bir mesaj olmuş... Hemen cevaplayayım ve söylemek istediklerimi ekleyeyim...

Cevabım ''b)'' şıkkıdır... Ayrıca ''d)'' şıkkınında yarısını (yani; Bir çok kez sattım ancak hiçbir kullanıcıdan olumsuzca yorum almadım.) eklemek isterim...

Bunların dışındada söylemek istediğim şöyle bişey var, bilmem ilginizi çekermi...

''Ürünü satın alıpta memnun kalmamanız durumunda ürünü sorgusuz-sualsiz (kargo ücreti bize ait olmak üzere) geri iade edebilirsiniz. Bu geri iade garantiniz bizden satın aldığını tüm ürünler için geçerlidir...''

Saygılar,

1. Gittigidiyorda bir kişi kalkıp CX 300'ü poşette ve 20 YTL yada bunun gibi bir fiyata satıyorsa o ürün sahtedir. OEM denilen CX 300 ürünlerin sahte olduklarını çok rahat söyleyebilirim. İsteyen müşteriye getirebiliyorum onları bulmak çok kolay.
    Ben CX 300 satışlarımı durdurdum artık çok sıkıcı olmaya başlamıştı sahte orijinal tartışmaları, sennheiser'ın yeni kutu lansmanı ile Türkiyede ilk kez kutuyu ben getirdim.halen sahte mi diyenler oldu.

Bununla beraber benim CX 300 fiyatım kutulu olarak tüm aksesuarları ile beraber aşağı yukaru 45 - 50 YTL veya üzeri olurdu. 20 YTL'ye JBL 220 bile satmadım.

IE4 ürününe gelirsek, bu ürünün bir kutusu yok, poşette olması sizi kuşkuya düşürmesin, normalde bir dükkandan da alsanız poşetli alacaksınız.

E seçeneğini seçmemin sebebi ise, bu tartışmalardan artık sıyrılmak istiyorum, çok sıkıcı olmaya başladı ve kulaklık işinden de çekileceğim böyle giderse.
    Ancak sözlerim sizin için değil bazı kullanıcılar, kötü niyetli olarak zarar verici hareketlerde bulunuyorlar. Yani ürünü kullanarak deneyerek, iyi müzik dinlemekten ziyade çevreden duyulan kanıtlamayan yorumlar ile tartışmalar yaratıyorlar.

Bununla beraber, IE4 ürünü ile CX 300 arasında ses kalitesi açısından fark var, IE4 daha bass seviyesi yüksek kaliteli bir kulaklık, zaten profesyonel stüdyo kulaklığıdır bu nedenle bir kutusu yok.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Başka bir sorunuz olursa lütfen iletiniz.

Kişisel yorumum, forumda bilip bilmeden konuşan çok arkadaş var. Ben, hiç bilmeyen ben, sesden anlayan biri olarak, dinlemeden, görmeden kullanmadan karar vermezdim. Çünkü ülkemizde, Kdv denen bir uygulama var. Kulaklık çok küçük bir malzeme, yurtdışından gelmesi çok kolay ve bolca gelebilir. Gümrük ve kargo ücreti olmayacak bir üründür. Onun için ben emin olmamakla beraber, bir tane satın alayım, yerim Şişli'de. Sahte olduğuna örneklerle karar vererek, forumdaki arkadaşlarımıza, tecrübelerimize istinaden nokta vuruşu yaparak doğru bilgi verelim. Tabiri caizse, sallamayalım.

Selamlar,

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.