Şimdi Ara

GG'deki Sennheiserler İle İlgili Son Nokta (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
0
Favori
19.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sennheisera mail attım işte cevap.. ben neler dönüyo nasıl işliyo ,nasıl giriyo çıkıyo vs. bu kaçak yada sahte ürünler bu konuda bilgim olmadığı için yorum yapmicam... ama bence Sennheiserın yaptığı açıklama mantıklı...

**** Bey, merhaba.

Uyarınız için teşekkürler. Forumu biz de zaten takip ediyoruz ve bu konu da uzun yıllar gündemi meşgul edecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi örnek verilen gittigidiyor (veya eBay..vb) bir C2C sitesi, yani kullanıcıdan kullanıcıya satış yapılan bir site. Bu site tedarikçiden faturalı ürün satın alıp, kullanıcıya faturalı olarak satış yapan bir site değil. (Faturalı satış yapan B2C sitelerine örnek olarak hepsiburada.com, elmasepeti.com..vb verilebilir.)

Dolayısıyla bu tip C2C sitelerinde kaçak ve/veya sahte ürün bulunma ihtimali çok yüksek. Zaten dikkat ederseniz çoğu ürün kutusuz, OEM ve garantisiz olarak satışa sunuluyor. Sennheiser de özellikle CX 300 modeli ile bu tip sitelerde oldukça popüler. Satışta bulunan ürünlerden çok azının (Sennheiser’in beyanına göre %1 civarı) ‘orijinal’ veya ‘ikinci el’ olduğunu söyleyebiliriz.

Bu noktada iki seçenek var. Ürün ya kaçak (=orijinal ama yasal olmayan yollarla ülkeye girmiş) olabilir, ya da sahte olabilir. Sahte ise zaten diyecek bir şey yok. Tüm büyük firmalar gibi Sennheiser de, daha önce başta Çin olmak üzere Uzak Doğu ülkelerindeki sahte ürün çoğaltan fabrikalara hükümet destekli baskınlar düzenletmişti. Ancak sayıları çok fazla olduğu için mücadele de bir yere kadar edilebiliyor günümüzde.

Eğer ürün kaçak ise –ki bu da çok düşük ihtimal- orijinal ürün ile en iyi ihtimalde aynı performansı verecektir. Ancak tabii ki garantisiz bir üründür ve 30-40 YTL için, 2 yıl boyunca süren teknik servis desteğinden mahrum kalmak ve ürün ile birlikte verilen (taşıma çantası..vb) aksesarlara sahip olmamak kullanıcının tasarrufundadır.

İki noktaya dikkat etmenizi öneririz:

1- Sennheiser Türkiye Genel Distribütörü MeTan Ltd. olarak biz, ithal ettiğimiz her ürünün üzerine hologramlı bir sticker yapıştırıyoruz. Aldığınız üründe bu sticker’ı mutlaka arayın.

2- Sennheiser’in ürünleri vakumlu kutularda satılmaktadır. OEM olarak satılan son kullanıcı kulaklığımız yoktur.

%100 orijinal Sennheiser sattığına emin olabileceğiniz yetkili satıcılarımızın tam listesi içinhttp://www.kulakligim.com/nerede.asp? adresine göz atabilirsiniz. Burada hem mağazalar, hem de internet satış noktalarımızı bulabilirsiniz. Bu mağazalardan alışveriş yaptığınızda ürüne ait Türkçe kullanım kılavuzu, garanti belgesi ve kutulu olarak ürün elinize ulaşacaktır.

İlginiz için çok teşekkür ederiz. Sorularınızı da her zaman bekleriz.

Teşekkürler,

Sennheiser
    kulakligim.com ekibi ""

• Arkadaşlar foruma ilk olarak 6-7 ay önce girdim. Ve GG de mal satanlarla kendi çapımda savaşmak amacıyla Meizu satışına başlamıştım.

Madem öyle sahte olduğunu bile bile istiyorsuz.

Düşük bütçeli arkadaşlara benimde katkım olsun. 1.5- 2 dolarlık ürünlerin Millete 20 YTL ye kakalanmasını hazmedemiyorum arkadaş!!

Satamadığımdan değil bende istesem yazar satarım. Ama prensibim değil yalan söylemek ve milleti dolandırmak.

Bir kutuya ne sığarsa getirtirim yaklaşım 10 tane sığar. tanesi 3 usd 10 usd de posta masrafı tutar.

Dileyene iadeli taahhütlü posta ile yollarım. Gıcıklıksa gıcıklık:) yazıktır yaa vermeyin 20 ytl şu ürünlere.

Sanırım 6 max 7.5 YTL ye mal olur size isteyene yollarım ama sipariş toplamam lazım önce. :)

Kredi kartını veririm ücretsiz yatırırsınız parasını.

Bu işten bir karım olmayacak size detaylı olarak yazdım. Ürün orjinal kutulu ama kargo için poşetten çıkarttırıyorum. Poşette satanlar heralde tanesini 1.5 usd ye alıyorlardır. Ambalaj masrafı da olmadığı için:)) Ayrıca yedek padlerde dahildir.

Denemek içinde olsa boşa 20 ytl vermeyin arkadaşlar.

Benim kızdığım utanmadan hala orjinal demeleri ve 2-3 dolara aldıkları ürünleri bu fiyatlara satmaları.

Yalnız arkadaşlar Çİnde yılbaşı tatili başladı ve adamlar 15 gün yatıyor:)) siparişler ancak 1 ay sonra gelir. Bizim elemanda memleketine gitti:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz29ist -- 15 Ocak 2008; 15:22:50 >

• sennheiserci dayı yap şu sennheiser'i 30lira
    kimse almasın sahte
    öğrenci adama da çok koyuyo 80lira yaw...
    halden anlayın biraz.
    parası olan zaten alıyor-alacaktır da ama kısıtlı bütçesi olan ne yapsın ?!?!!?
  • Kutusuz mutusuz sözcükleri ile insanları kandırmayın bence.

Doğubank'ta ne kutulu? Ama hepsi gerçek. Yarı fiyatına herşeyi hepimiz almıyor muyuz? Kimimiz fotoğraf makinası, şahsen ben Nikon D80 ve lensi ile birlikte 700 lira kadar daha düşük paraya aldım. Aynı biçimde 550 YTL değerindeki lensi 275 YTL aldım. Sahte mi objektif.

Palavra.
  • Alfredo yukarda yazılanları okumadın galiba sen kefilsen garanti veriyorsan o zaman mesele yok vermiyorsan daha dikkatli yorum yap bir ürünün oem olması refurbish yada ikinci el olmasıyla sahte yada kaçak olması arasında fark vardır insanları yanıltmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbullet -- 15 Ocak 2008; 18:32:19 >
  • Birinden ikinci el ürün almak değil konu sanırım. Konu sanırım sahte mi gerçek mi? Ya da konu GG'deki sevgili arkadaşlar mı?
  • turkuaz29ist ne demek istediğini tam anlamadım başlıkta ama neyse:)

Sennheiser yetkilisi arkadaşların forumları takip edip yazmalarına çok sevindim kullanıcı memnuniyetini araştırmak için çok iyi bir yol bu da onların ne kadar emek verip kullanıcı fikirlerine değer verdiklerini gösterir.
    Yıllardır distrosu oldukları bir marka ve tecribeli oldukları belli. Unutmayın sennheiser ürünleri diğer ürünler gibi yurtdışı fiyatı ile tr ürünleri arasında uçurum yok. Yurtdışında bile orjinalleri 40 avro. Sizlere garantili, orjinal %100 sennheiser getiriyor arkadaşlar onca külfete girip. Vergileri, alış fiyatını, ulaşımı, kendi masraflarını, ofis, eleman masrafı, bayi karları da koyuluyor üzerine unutmayın. Ve 70 ytl son kullanıcı fyatı bence nispeten fazla değil. Çok kar koymadıkları, uygun fiyatla satmaya çalıştığı belli metan'ın. Distro firmaları da bize çalışıyor arkadaşlar bunu unutmayın. Metan da olmasa orj. ürün alamayız ülkemizden. Neden westone, v-moda gibi markaları yok ülkemizde o kadar külfet ve masraflar ile yurtdışından alışveriş yapanlar var. kargosu, gümrüğü derken ülkemizde olsa ne güzel olurdu değil mi? İşte metan bu yüzden önemli. Herkes sahtesini alsaydı bugünleri de göremezdik. 3. dünya ülkesi gibi olurduk. Destek olmak adına, metan gibi kaliteli dist. firmalarının emeklerini de göz önünde bulunduralım ve kendi iyiliğimiz için de orj. almaya çalışalım derim.

Mesela ben estore kampanyasından 46 ytl'ye aldım cx 300 geçen yaz haziran idi sanırım. Ben de öğrenciyim 80 ytl fazla geliyordu böyle bişey yakaladım şansıma. Yakalayamasaydım yine para biriktirir alırdım. Orjinal almak çok daha iyi paranıza değiyor ve içiniz rahat oluyor. Dinlediğiniz müzik bile daha fazla zevk veriyor çünkü içinizde şüphe yok. Kaliteli(?) sahtesini almak isteyen alsın o sizin tercihiniz ama benim fikrim bu yönde. Ben de hala taksit ödüyorum bi kulaklığı bile 12 taksitle alabildim.
    Haziran ayından Ekim ayına kadar 4 ay falan sorunsuz kullandım. Sonra kulaklıkların birinde ses azalması ve bozulması oldu, hemen ardından diğeri de. Forumlarda araştırdım bu tip kulaklıklarda kirden dolayı bu oluyormuş. Shure e2c gibi kulaklıklar kirlenmeme ve kolay temizlenme konusunda daha iyiymiş. Sennheiser'da kirlenme kolay oluyormuş ve temizlemek imkansız gibi bişey okuduğuma göre. Halbuki ben kulaklığı oldukça temiz kullandım ve kirlenmese bile pedleri çıkarıp en az ayda bir kenarda azıcık biriken nemlenmiş tozları kağıt kenarı ile hassasça almıştım. Sonuçta 4 ay dayanabildi neden bilmiyorum. En az 1 sene dayanması gerekirdi bari taksitler bitene kadar. 2 sene de garantili sanırım. Sonra forumlarda tecribeli arkadaşlarla konuştum kulaklığı boşuna gönderme masrafa girme dediler. Metan eskiden bu tip olaylarda hemen kulaklığı değiştiriyormuş temizlemek genellikle imkansıza yakın olduğu için. Ama son zamanlarda firmanı garantiye eskisi kadar önem vermediği gönderilen kulaklıkları(benim gibi kirden(?)) olanları bile genellikle kullanıcı hatası kısmına sokarak değiştirmediklerini söyledi. Bazen temizleyip gönderdiklerini ama 1 kere bozulduğu için yine düzelmediğini ve sesin dinlenemeyecek kadar kötü ve kısık, cızırtılı olduğunu bildirdi. Eskiden olsa değiştirirlerdi diye hayıflanmıştı bana.. Kendisi sennheiser ve birçok marka kulaklık kullanmış, çevresinde de çok kullanan arkadaşı olan, bu konularda tecrübeli bir arkadaş idi birçok incelemesi vardır. Kendisinden ve çevresinden brçok şeyi tecribe edinmiş ve teknik bilgisi de yüksek bir ark. olduğu için güvendim ve yollamakla uğraşmadım. Gittim sony kulaklık aldım(orjinal de olsa neye yarar 25 ytl verdik...) cx300 tadını vermedi asla. Adana'da olsa mx200 alırdım o bile çok daha iyi. Sennheiser kalitesi bambaşka cidden. Orjinal bile alsanız sonuçta çok üst seviye bir kulaklık bile olsa böyle bozulup elinizde kalabiliyor daha taksitleri öderken işte.. Biraz da şans... Ben Metan'dan arkadaşların hala forumları takip edip yazdıklarını görünce umutlandım bakalım firmaya bu konu hakkında bir e-mail atmayı düşünüyorum. Adam akıllı tamir veya değişim umarak... Çok umutsuzdum bu konuda, cx 300 özlemiyle sahte cx300 almayı bile düşünmedim desem yalan olur... Anlaşılan baya kaliteli sahteler var. E garantisi var diye aldık ama kablosunu çekip koparmadık kendi yapısından dolayı kirlenmeden oluşan bozulma en sık karşılaşılan şey ve metan artık bu konuda değişim yapmıyorsa neden orj. alayım diye düşünmeye başlamıştım. Bu bozulma olayı cidden sık görülüyormuş. Metan bence bunu garanti kapsamı altına almalı. Kulaklarım temizdir isterlerse bir Kulak-Burun-Boğaz uzmanı eşliğinde kulaklarıma bakabilirler. Neyse yollayacam bakalım. Metan bu konuda duyarsız kalırsa 5 kat para verip orj. almanın faydası verdiğimiz paraya değmez demektir. Garanti çok önemli insanlar için ve metan'ın bu konuda son zamanlarda (1 yl sanırım) kötü sınav verdiğini birçok kullanıcı yorumlarında söylüyor takip ettiğim ses teknolojileri forumlarında...

düzeltme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 15 Ocak 2008; 21:24:33 >

• Belki bunu söylemek bana düşer yada düşmez bilmiyorum ama bazı arkadaşlar bence yorumlarına dikkat etsin.... çünkü beğenseniz de beğenmesenizde Sennheiser yetkilisi olarak yardım etmeye çalışıyo arkadaş.. ki bazılarınız o yetkilinin adam avlamaya geldiğini düşünüyodur muhtemelen... aslında alan memnun satan memnun durumu ... Sennheiser yetkilisi doğru olanı söylüyo bence ama herkesin kendi bileceği iş... isteyen yada parası olan gider 80 YTL ye orjinalini alır.. istemeyen de gider çook daha ucuza riske girerek (yada kendi zevki) sahtesini yada kaçağını garantisiz olarak alır... Eğer o parayı veriyosa zaten Garantisiz olmasıyla beraber sahte yada orjinal kaçak olmasını kaubl etmiştir... alan memnun satan memnun .. bu konuda kimseye baskı yapılamaz tabi...

Daha dün mail attım sahte veya kaçak Sennheiser kulaklıklar hakkında ve bugün cvp geldi. Muhtemelen benim mailımın üzerine buraya üye oldundu ve yardım edilmeye çalışılıyo diye düşünüyorum... Ama bazı arkadaşlar sert cvplar vererek soğutmaktan başka hiçbişiye yaramıyo maalsef... katılmadığınız bi yer varsa bunu açık açık hakaret etmeden düzgünce söylemeliyiz arkadaşlar... Aslında elimizin altında Sennheiser kulaklıklar hakkında bi çok soruyu cvplayabilecek bi kişi var ama bunun değerini bilmeyip yardım etmek için foruma üye olmuş birine forumda tekme tokat giriyosunuz afferin ... Bu kadar yüklenme üzerine bakar ki burda saygı sevgi yok adam bidaha da buraya yazmaz .. ondan sonra belki bazıları .. yok cevap veremedi yok destek sıfır yok ilgisizler diye suçlamaya başlicak... Böyle olacağını biliyorum siz de biliyosunuz çünkü forumda birçok arkadaşın psikolojisi bu yönde işliyo... ve cahil mantığı bana göre... Bana karşı saygılı olunmayan bi yerde ben de durmam açıkcası kimse durmak istemez... Ben Sennheiserın yada metanın avukatı değilim zaten kaç senedir üyeyim buraya bilen biliyo beni .. ama ilgi gösterip, foruma üye olup, sorularınıza cvp vermeye çalışıyolar... siz de sayıgısızlık yapıyosunuz.. bari palavra gibi laflar etmeyin arkadşlkar bence ayıp... eğer katılmadığınız bi yer varsa düzgünce söyleyin lütfen... Saygı, sevgi ve kurallar çerçevesinde yazılmicaksak hiç yazışmayalım ..bu konuda silinsin o zaman kilitlensin... Ne de olsa yardım etmeye çalışanları baltalamak da bizim üstümüze yok... Meyve veren ağaç taşlanır misali... Konu biraz da Sennheiser kulaklıklarından çıktı, Sert uslüpla yazan arkadaşları yatıştırmaya, tatmin etmeye döndü adeta... Lütfen bence daha saygılı olalım arkadaşlar... Medeni insanlarız.. belli yaşı aşmış insanlarız ,olgun insanlarız.... Seviyeli tartışalım tartışacaksak...

Sonuç olarak yukarda sölediğim gibi isteyen daha ucuza riskini alıp garantisiz sahte yada orjinal kaçak alabilir (tabi bu risk ona ait) .. isteyen de parayı veirr orjinalini alır.. bu konuda kimseye baskı yapan yok zaten... ama asıl araştırılması gereken konu hangilerinin sahte hangilerinin garantisiz olsa bile orjinal old.nu anlayabilmek bana göre...

*Bu arada TR de Sennheiser kulaklıklarının fiyatında bi sorun yok.. şöyle emin oldum... geçen arkadaş Almanyaya gitti (Sennheiserın asıl merkezinin old.u ve geliştirildiği yer) ve MX 760,CX400 ve CX 500 vs. 3-4 modelin daha fiyatını sordum arkadaşa... modellerin, Almanya ile TR arasında abartmıyorum 5-6 YTL gibi farklar old.nu gördüm... Arkadaş modelleri ve euro fiyatlarını msjla bana attığında şaşırmıştım doğrusu.... halbuki ben de seviniyodum Almanyadan ucuza sennheiser getirticem diye... ama nerdeyse fark yok.. ben de burdan garantili almayı tercih ederim taibiki....

• en iyisi gg'den kulaklık alacak arkadaşın yorumunu beklemek...
    bugün yarın geliyor diyordu.
    ben de ark'larla alacaktım,
    benim alma işi yattı bizim arkadaşlarla yaşadığımız sorunlardan dolayı.

yorum yapacak kişi ince ayrıntılara girerek-renkli-resimli bir açıklama yazarsa bal-şeker olur...
    e orj. mi - çakmamı tartışmasını da şüphesiz alıp kullanan- kıyaslayan bilmeyecek de kim bilecek

• Arkadaşlar, Türkiye ye faturasız girişi olan ürünün nasıl garantisi olur? Sahte ve orjinal ayrımı yapmışsınız. Sennheiser in nerede ürettiğini tam olarak bilmiyorum ama tahminimce çindir. Bunları kopyalayanda çinlilerdir. Diceksinizki aynı ülke ama neden biri tertemiz diğeri çöp. Arasındaki fark parçaların ucuza mal edilmesidir. Onun için kalite farkı doğuyor. Adamlarda yapabilir o kalitede ürünü ama maliyeti düşürecekki satabilsin. Zaten adamların adı çıkmış :) bide pahalı satsa kimse takmıcak. Bu yüzden böyle tartışmalara hiç gerek yok arkadaşlar. GittiGidiyor dan faturası olmayan ürün alınmaz. Hele hele bu gibi nadir şeylerde kesınlıkle alınmaz :) Benden size öneri Sennheiser in sitesinden alın. Mis gibi kapınıza gelsin. Teşekkürler
  • bende öğrenci olduğumdan ve gelirim düşük olduğundan bi kulaklığa 20-25 ytl den fazlasını veremeyenlerdenim..

gg deki cx300 lerden birini sipariş ettim ve 1-2 gün içinde elimde olucak.
    daha önce cx300 kullanmadığımdan orjinalinin nasıl bir ses verdiğini bilemiyorum fakat izmirde olupta orjinal cx300 kullanan varsa birlikte kıyaslamasını yapabiliriz ve burda herkesi bilgilendirebiliriz...
    böylece herkes bu konuda bilgilenmiş olur...
  • Finalim vardı diye koptum biraz konudan ben yokken biraz atışma olmuş galiba. Darkchild millet düzeyli konuşşsun hakaret etmesin falan demiş, halbuki ne güzel konuşuyoruz işte canım, bozmayın ortamı. Neyse çarşamba sabahı yada öğlen gibi kulaklık elimde olacak işallah, kargo bi gün gecikti. Gelir gelmez deneyip yorumlarımı buraya yazacağım arkadaşlar sabredin. Valla baya heyecanlandım, 20 ytl lik malda büyük ihtimalle dandik ses verecek ya, genede olsun. Merakla yolunu gözlüyorum
  • Dostum benim ne söylediğimi anlamadıysan sanırım güzelce tekrar oku ama tekrar edeyim madem:))

cx300 ve ep630 gibi çok tercih edilen modeller Çinde en çok taklit edilen kulaklıklardır.

Ben iddia ediyorumki Gitti Gidiyorda vakumlu poşetlerde satılanlar sahte hemde sahtesininde sahtesi:) Adamların aldıkları fiyatı biliyorum alış fiyatları 1.5 2 usd civarında.Ve üzerine fahiş kar koyarak önceleri 50 YTL'ye kadar şimdilerde 20 YTL'ye satıyorlar.Birde utanmadan orjinal olduğunu iddia etmeye devam ediyorlar.

Ben kutulu olan sahteyi 3 USD'ye aldırıyorum.Çinli arkadaşımın orjinal dediğinide 13 USD ye aldırdım. 3 usdlikde ilginçtirki satılan birçok markalı kulaklıktan daha iyidir.) ne aşırı tiz ne aşırı bas ortalama bir sesi var. 3 usd ye aldıklrımı benden mal alan arkadaşlara yolladım aldığım fiyatı ve sahte olduklarını kendilerine bildirerek. Kullandılar ve beğenmişler.

Diyorumki 1.5 2 dolarlık bir ürüne 20-25 ytl vermek ki birde kargo ücreti var sanırım akıl karımı. Adam 10 ytl satsa bile dünyanın karını ediyor.

Yazıyoruz isteyene getireyim diye bir Allah'ın kulu yazdığım hakkında yorum yapmıyor. Neyse kimseye iyilikte yaramıyor ben forum arkadaşlığı adına kendi çapımda bi şeyler yapmak istemiştim. 20-30 a aldığınız kulaklığı gelişi neyse iadeli taahhütlü mektupla yollayacaktım isteyene ve en fazla 7.5 ytl olacaktı. Ama kimin ne hali varsa görsün arkadaş forum arkadaşlığı falan hikaye:))

quote:

Orjinalden alıntı: gunman233

turkuaz29ist ne demek istediğini tam anlamadım başlıkta ama neyse:)

Sennheiser yetkilisi arkadaşların forumları takip edip yazmalarına çok sevindim kullanıcı memnuniyetini araştırmak için çok iyi bir yol bu da onların ne kadar emek verip kullanıcı fikirlerine değer verdiklerini gösterir.
    Yıllardır distrosu oldukları bir marka ve tecribeli oldukları belli. Unutmayın sennheiser ürünleri diğer ürünler gibi yurtdışı fiyatı ile tr ürünleri arasında uçurum yok. Yurtdışında bile orjinalleri 40 avro. Sizlere garantili, orjinal %100 sennheiser getiriyor arkadaşlar onca külfete girip. Vergileri, alış fiyatını, ulaşımı, kendi masraflarını, ofis, eleman masrafı, bayi karları da koyuluyor üzerine unutmayın. Ve 70 ytl son kullanıcı fyatı bence nispeten fazla değil. Çok kar koymadıkları, uygun fiyatla satmaya çalıştığı belli metan'ın. Distro firmaları da bize çalışıyor arkadaşlar bunu unutmayın. Metan da olmasa orj. ürün alamayız ülkemizden. Neden westone, v-moda gibi markaları yok ülkemizde o kadar külfet ve masraflar ile yurtdışından alışveriş yapanlar var. kargosu, gümrüğü derken ülkemizde olsa ne güzel olurdu değil mi? İşte metan bu yüzden önemli. Herkes sahtesini alsaydı bugünleri de göremezdik. 3. dünya ülkesi gibi olurduk. Destek olmak adına, metan gibi kaliteli dist. firmalarının emeklerini de göz önünde bulunduralım ve kendi iyiliğimiz için de orj. almaya çalışalım derim.

Mesela ben estore kampanyasından 46 ytl'ye aldım cx 300 geçen yaz haziran idi sanırım. Ben de öğrenciyim 80 ytl fazla geliyordu böyle bişey yakaladım şansıma. Yakalayamasaydım yine para biriktirir alırdım. Orjinal almak çok daha iyi paranıza değiyor ve içiniz rahat oluyor. Dinlediğiniz müzik bile daha fazla zevk veriyor çünkü içinizde şüphe yok. Kaliteli(?) sahtesini almak isteyen alsın o sizin tercihiniz ama benim fikrim bu yönde. Ben de hala taksit ödüyorum bi kulaklığı bile 12 taksitle alabildim.
    Haziran ayından Ekim ayına kadar 4 ay falan sorunsuz kullandım. Sonra kulaklıkların birinde ses azalması ve bozulması oldu, hemen ardından diğeri de. Forumlarda araştırdım bu tip kulaklıklarda kirden dolayı bu oluyormuş. Shure e2c gibi kulaklıklar kirlenmeme ve kolay temizlenme konusunda daha iyiymiş. Sennheiser'da kirlenme kolay oluyormuş ve temizlemek imkansız gibi bişey okuduğuma göre. Halbuki ben kulaklığı oldukça temiz kullandım ve kirlenmese bile pedleri çıkarıp en az ayda bir kenarda azıcık biriken nemlenmiş tozları kağıt kenarı ile hassasça almıştım. Sonuçta 4 ay dayanabildi neden bilmiyorum. En az 1 sene dayanması gerekirdi bari taksitler bitene kadar. 2 sene de garantili sanırım. Sonra forumlarda tecribeli arkadaşlarla konuştum kulaklığı boşuna gönderme masrafa girme dediler. Metan eskiden bu tip olaylarda hemen kulaklığı değiştiriyormuş temizlemek genellikle imkansıza yakın olduğu için. Ama son zamanlarda firmanı garantiye eskisi kadar önem vermediği gönderilen kulaklıkları(benim gibi kirden(?)) olanları bile genellikle kullanıcı hatası kısmına sokarak değiştirmediklerini söyledi. Bazen temizleyip gönderdiklerini ama 1 kere bozulduğu için yine düzelmediğini ve sesin dinlenemeyecek kadar kötü ve kısık, cızırtılı olduğunu bildirdi. Eskiden olsa değiştirirlerdi diye hayıflanmıştı bana.. Kendisi sennheiser ve birçok marka kulaklık kullanmış, çevresinde de çok kullanan arkadaşı olan, bu konularda tecrübeli bir arkadaş idi birçok incelemesi vardır. Kendisinden ve çevresinden brçok şeyi tecribe edinmiş ve teknik bilgisi de yüksek bir ark. olduğu için güvendim ve yollamakla uğraşmadım. Gittim sony kulaklık aldım(orjinal de olsa neye yarar 25 ytl verdik...) cx300 tadını vermedi asla. Adana'da olsa mx200 alırdım o bile çok daha iyi. Sennheiser kalitesi bambaşka cidden. Orjinal bile alsanız sonuçta çok üst seviye bir kulaklık bile olsa böyle bozulup elinizde kalabiliyor daha taksitleri öderken işte.. Biraz da şans... Ben Metan'dan arkadaşların hala forumları takip edip yazdıklarını görünce umutlandım bakalım firmaya bu konu hakkında bir e-mail atmayı düşünüyorum. Adam akıllı tamir veya değişim umarak... Çok umutsuzdum bu konuda, cx 300 özlemiyle sahte cx300 almayı bile düşünmedim desem yalan olur... Anlaşılan baya kaliteli sahteler var. E garantisi var diye aldık ama kablosunu çekip koparmadık kendi yapısından dolayı kirlenmeden oluşan bozulma en sık karşılaşılan şey ve metan artık bu konuda değişim yapmıyorsa neden orj. alayım diye düşünmeye başlamıştım. Bu bozulma olayı cidden sık görülüyormuş. Metan bence bunu garanti kapsamı altına almalı. Kulaklarım temizdir isterlerse bir Kulak-Burun-Boğaz uzmanı eşliğinde kulaklarıma bakabilirler. Neyse yollayacam bakalım. Metan bu konuda duyarsız kalırsa 5 kat para verip orj. almanın faydası verdiğimiz paraya değmez demektir. Garanti çok önemli insanlar için ve metan'ın bu konuda son zamanlarda (1 yl sanırım) kötü sınav verdiğini birçok kullanıcı yorumlarında söylüyor takip ettiğim ses teknolojileri forumlarında...

düzeltme:imla

• alıntı: D.berkay

Merhaba arkadaşlar...

Ben gittigidiyorda da ürün satan bir abimden geçen sene 1 adet cx300 aldım ve gerçekten orjinalliği konusunda en ufak şüphem yok..Hatta kulaklıkta bir sorun oldu ve sağ kulaklık çalışmamaya başladı bunun üzerine sorgusuz sualsiz değiştrdi kulaklığımı...

Bu sene de cx300ümüm kablosunun kopması üzerine kendisinden IE4 aldım orjinal poşetinde geldi ve ses seviyesi olarak harika düzeyde olduğundan dolayı (daha önce cx300 kullanmış olarak yorum yapıyorum) yine orjinalliğinden en ufak şüphem yok..

IE4 ten sonra geçöen günde sırf sesini merak ettiğim için JBL reference 220 aldım yine aynı abimden...Hatta elinde yoktu benim için getirtti..

Sonuç olarak GG da satılan bütün ürünler sahtedir veya değildir demek pek adil olmaz...
    Hatta bence abisi1 in ilk soru sorupta çok iyi cevap aldığı kişi bile olabilir.. Çünkü kendisi aşırı ilgili aşırı kibar bir insan..Belki onlarca IE4 satmıştır ama ben dahja bir kişiden (GG yorumları) kötü bir şey okumadım ki bende burdan aynı yorumu hiç düşünmeden yapabilirim :)

Tavsiye ettiğim abi ile ilgili yorumlara burdan ulaşabilirsiniz..
    http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=irresistable

NOT: yazdıklarımdan sonra sakın ha aramızda bir ilişki olduğunu düşünmeyin:) Serkan abiyle (invincble) ilk kez bu site üzerinden alışveriş yapıp tanışmıştım :)

walla bana inandırıcı geldi. Zaten fiyat da kabul edilebilir düzeyde. MAntıklı bir fiyat. 58 ytl sabit fiyat. Bütün bunlara bakarak ürünü şu anda aldım. Bakalım kargolanmasını bekliyorum. Ürün bana ulaştığında ,zlenimlerimi sizinle sizinle paylaşırım.

Ürün az önce elime ulaştı. Ben ie4 sipariş etmiştim. Bende geçensene aldığım cx300 vardı. Ama sağ tarafın sesinin azalması yüzünden ie4 aldım. Öncelikle ses olarak karşılaştırdım. Dağlar kadar fark vardı. İe4 ün bass ları çok kuvvetli ve tizleri de çok netti. Elimdeki cx300 ün 2 gömlek üstü olduğunu çok rahat anladım. Gelelim orjinal mi sorusuna. Şunu söliyim burdan orjinaldir demek doğru olurmu bilmiyorum ama bana orjinal gibi geldi sahtesinden bu kadar kaliteli bi ses alamazdım heralde. Tersini düşünelim orjinal olmasa bile umrumda değil ses beni tatmin etti. Çünkü elimde orjinal olduğuna kesinlikle emin olduğum bir cx300 ile karşılaştırdım. Daha ne diyim. İsterseniz şöle yapalım elinde orjinal ie4 olan arkadaş bana kablo uzunluğu sölerse yada ne biliyim daha farklı özellikleri elimdeki ile karşılaştırma yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mxnxmnxxx -- 16 Ocak 2008; 13:15:50 >

• Kablo uzunluğundan falan anlayamazsınız.
    İstanbuldaysanız Metan'a giderek test edebilirsiniz..
    Yada Metan'la telefonda konuşup Metan'a kargo ile gönderebilirsiniz onlar test edip size geri gönderir ve sonucu söylerler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkuaz29ist

Dostum benim ne söylediğimi anlamadıysan sanırım güzelce tekrar oku ama tekrar edeyim madem:))

cx300 ve ep630 gibi çok tercih edilen modeller Çinde en çok taklit edilen kulaklıklardır.

Ben iddia ediyorumki Gitti Gidiyorda vakumlu poşetlerde satılanlar sahte hemde sahtesininde sahtesi:) Adamların aldıkları fiyatı biliyorum alış fiyatları 1.5 2 usd civarında.Ve üzerine fahiş kar koyarak önceleri 50 YTL'ye kadar şimdilerde 20 YTL'ye satıyorlar.Birde utanmadan orjinal olduğunu iddia etmeye devam ediyorlar.

Ben kutulu olan sahteyi 3 USD'ye aldırıyorum.Çinli arkadaşımın orjinal dediğinide 13 USD ye aldırdım. 3 usdlikde ilginçtirki satılan birçok markalı kulaklıktan daha iyidir.) ne aşırı tiz ne aşırı bas ortalama bir sesi var. 3 usd ye aldıklrımı benden mal alan arkadaşlara yolladım aldığım fiyatı ve sahte olduklarını kendilerine bildirerek. Kullandılar ve beğenmişler.

Diyorumki 1.5 2 dolarlık bir ürüne 20-25 ytl vermek ki birde kargo ücreti var sanırım akıl karımı. Adam 10 ytl satsa bile dünyanın karını ediyor.

Yazıyoruz isteyene getireyim diye bir Allah'ın kulu yazdığım hakkında yorum yapmıyor. Neyse kimseye iyilikte yaramıyor ben forum arkadaşlığı adına kendi çapımda bi şeyler yapmak istemiştim. 20-30 a aldığınız kulaklığı gelişi neyse iadeli taahhütlü mektupla yollayacaktım isteyene ve en fazla 7.5 ytl olacaktı. Ama kimin ne hali varsa görsün arkadaş forum arkadaşlığı falan hikaye:))

beyler ben öğrenciyim bütçem kısıtlı diyen arkadaşlar için yazıyorum turkuaz29ist gg de satılan kulaklıkları isteyene 7,5ytl ye temin edebileceğini söylüyor gg deki ürünlerin sahte olduğunu ve ortalama bir ses kalitesinede sahip olduğunu belirtmiş yorum ve tercih size ait

• turkuaz29ist demiş zaten sen niye tekrar ettin anlamadım
  • ben varım!!! birkaç tane istiyorum kaliteli sahtelerden ise. orjinal cx300 üm bozuldu. garanti mi? o kadar parayı garanti için verdik ama tuvalet kağıdı bile ondan daha değerli. cx300 almak da istemiyorum aslında çok kir tutuyor. cx400, cx500 de olmasın mümkünse ama yoksa yine talim ederiz. jbl, akg taklitleri falan çıkmış onları tercih ederim şahsen. yeter artık garantili almak da istemiyorum tuvalet kağıdına mı yatırım yapacam!!! ya da 2 dolara alıp 15-20 ytl ye kakalayan sahtekar gg satıcılarını da istemiyorum. arkadaş şöyle kaliteli üretimden ve kutulu sahte cx300 getirsin 7,5 değil 10 ytl koyarım destek olalım onlar kazanacağına bildiğimiz bir ark. turkuaz zaten forumdan ve bizden biri. bıktım artık para bayılmaktan, metan'dan GG satıcı muhabbetlerinden. turkuaz sen getir ben birkaç tane alırım. hatta arkadaş çevrem de var 10 tane belki daha fazla bile alırım onlar da isterse alın diycem 10 ytl ye miş gibi kullanı yav. dün deneme şansı buldum bi arkadaş gg den 20 ytl ye almış zamanında. orjinal ile %99,9 aynı ses kalitesi olsun malzeme olsun. beni de çakma ürün savunucusu yaptın ya metan sağol!!! cx300 bozulması hakkında da yazdım döktüm içimi oh be. öğrenci halimle evde makarna-ekmek bile zor yerken kulaklıklara, mp3 lere ne paralar bayıldım merakım yüzünden aç bile gezdim ama sonuç ne bozuluyo işte taksidi bitmeden! korsan, sahte forever

• Valla ne yalan söyleyeyim bende hali hazırda satın almış olmasam turkuaz arkadaştan bir tane sipariş ederdik. Arkadaş hakkaten yardımcı olmak istiyor o belli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertmr

turkuaz29ist demiş zaten sen niye tekrar ettin anlamadım

ben bayilik aldım arkadaştan ondan tekrar ediyim dedim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.