Şimdi Ara

GG'deki Sennheiserler İle İlgili Son Nokta (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
0
Favori
19.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kargoya verilmiş yarın gelicek işalah cx 500. burn-in 'i ne kadar süreyle ve nasıl yapmam gerekiyor? o konuda bana biraz bilgi verir misiniz? sesi ne kadar açmam gerekiyor mesela? laptopa bi program indirdim burninwave.com sitesinden. 4 tane ses dalga tipi var. onları açıp sırayla çalıştırıyomuyuz bilgisayara kulaklığı bağlayıp? nasıl oluyo?
    ses kalitesini deneyip burda paylaşabilirim isterseniz burn-in yaptıktan sonra...
  • ep-830 aldım, bugün geldi. dışarıya ses veriyor bu arada. bir de kutusunda yazılar silik, acaba sahte mi diye iyice kıllandım. semato'dan almıştım. kutunun büyük kısmı japonca-çince yazılarla dolu, onlar da silik biraz. sanki dot matrix yazıcıdan çıkmışlar. dikkatli bakınca resmen pikselleri görebiliyorum yazılarda. acaba hepsi mi böyle? dışarıdan bir dükkandan satın alan varsa söyleyebilir mi?
    edit kulaklığın dışında beyaz beyaz bişeyler vardı sanki krem sürülmüş. silince çıkıyor. bir de sol taraf sağ taraftan yarım santim daha uzun. iyice kıllandım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Force -- 19 Şubat 2009; 11:53:04 >
  • Dostum merhaba,

Ben de o satıcıdan aldığım için yazını görünce seni rahatlatmak istedim. Ben Türkiye'den aldım aynı ürünü benden dinleyip beğenen başka bir arkadasım da 59 Euro ya Amerika'dan getirtti. Bütün saydıkların orjinal garantili olarak Amerikadan gelen ürün de de tamamen aynı.

Bunun üzerine içim rahatladı görünüşe hiç aldırış etmedim. Bitek dışarıya ses veriyor demişsin o garibime gitti. Ben de aynı satıcıdan aldım ama öyle bir sorunla karşılaşmadım aceba earbudda mı yanlış tercih yaptın.

Ben örneğin Creative Ep 630 da en küçük boy kullanıyordum fakat Creative Ep 830 da orta boy kullanınca rahat ettim ve asıl izolasyonu yakaladım. Şuan halen çok memnunum.
  • içimi rahatlattığın için teşekkürler. ben de orta boy taktım ama dışarı ses vermesinin sebebi sanırım sesi fazla açmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: beqbeq

kargoya verilmiş yarın gelicek işalah cx 500. burn-in 'i ne kadar süreyle ve nasıl yapmam gerekiyor? o konuda bana biraz bilgi verir misiniz? sesi ne kadar açmam gerekiyor mesela? laptopa bi program indirdim burninwave.com sitesinden. 4 tane ses dalga tipi var. onları açıp sırayla çalıştırıyomuyuz bilgisayara kulaklığı bağlayıp? nasıl oluyo?
    ses kalitesini deneyip burda paylaşabilirim isterseniz burn-in yaptıktan sonra...

sonuc ne arkadaşım ?

Banada acil kulaklık lazim, aldıklarım bir yılı dolduramadan bozuldugundan fazla para vermekde istemiyorum. Sen nasıl aldın performansı nasil aydınlatırsan sevinirim.

burada 22 lira civarı ama coğu aparatı eksik.

http://urun.gittigidiyor.com/SENNHEISER-CX500-KULAKICI-KULAKLIK-CX-500-HEDIYE_W0QQidZZ15921222

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 21 Şubat 2009; 16:30:50 >

• Gg den SENNHEISER alan arkadaşlar sizlere sesleniyorum !

Çakma da olsa kulakliklar sağlam duruyor mu? Kullandıklarınız nasil ?

Bosuna para vermiş olmayalım, bazı yorumlarda orjinale yakın sese deniyor o yuzdek aklımı celdi çakmalar.

15 Liralık CX300 var kutulu, CX500 ise 35 lira civarında. 35 lira da vermek istemiyorum, zira elimde kalırsa fazla zarar etmek istemem. Sizce aradaki farklara göre fiyatınıda düşünürsek hangisi daha da mantıklı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 23 Şubat 2009; 11:45:35 >
  • Dostum ben aldım GG den sennheiser Cx 300 fakat çakma değil herşeyiyle orjinal. 65 lira verdim zaten kargo dahil bütçemin son limiti ama sonuna kadar helal olsun. Çakmaların sesi iyi deniyor ve bence de o fiyata göre çoğu insanı tatmin eder ama iki günlük yemek parası kadar fark vermemek için bence müzik zevkinden ödün verilmemeli.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: beqbeq

kargoya verilmiş yarın gelicek işalah cx 500. burn-in 'i ne kadar süreyle ve nasıl yapmam gerekiyor? o konuda bana biraz bilgi verir misiniz? sesi ne kadar açmam gerekiyor mesela? laptopa bi program indirdim burninwave.com sitesinden. 4 tane ses dalga tipi var. onları açıp sırayla çalıştırıyomuyuz bilgisayara kulaklığı bağlayıp? nasıl oluyo?

quote:

sonuc ne arkadaşım ?

Banada acil kulaklık lazim, aldıklarım bir yılı dolduramadan bozuldugundan fazla para vermekde istemiyorum. Sen nasıl aldın performansı nasil aydınlatırsan sevinirim.

burada 22 lira civarı ama coğu aparatı eksik.

pardon biraz geç bi cevap oldu. tektekci isminde bi satıcıdan almıştım kulaklığı. Kutulu şekilde aldım. Aynen orjinal paket içeriği vardı. Kılıf, yeni nesil kulak adaptörleri falan vardı. toplam 6 çift olarak.
    Sese gelince..orjinalini denemedim ama orjinalinden bi farkı olacağını sanmıyorum. yada orjinali eğer daha iyiyse düşünemiyorum artık o ses kalitesini dinledikçe sesi açılmaya başladı. yalıtım son derece iyi. baslar derinden ve rahatsız etmeyecek şekilde. ve tizler boyutlu bir ses gibi geliyor. temiz tizleri var yani. herkese tavsite ederim.
    cx500 ü kaybettim yalnız ben o yüzden şimdi de ep-630 almayı düşünüyorum bide gittigidiyordan. o da orjinali gibi ses veriyodur umarım

• orjinal sennheiser kulaklıklar çinde üretiliyor...arkadaşlar çinden bahsediyoruz dünyanın şu anda 1 numaralı üretim gücü...en büyük teknoloji firmalarının dahi fabrika vs olan bir yerden bahsediyoruz...aadamlar nokiadan önce nokia n99 yapıyorlar:) durum bu kadar vahim...sennheiser ses konusunda uzman bir firma nano teknoloji kullanıyor vs. ürettiği bütün cx 300 ve diğer serilerde bütün aynı serideki ürünler eşit kalitede...ee çindede malzeme var nano mano değil ama 50 100 tanede bir tane kaliteli denk getirebilir...sennheiserin resmi sitesinde alman gereken fiyatı sana zaten yazmış adamlar...bak bu fiyata al normal demiş...macera aramaya gerek yok 15 e 20 ye alınan cx 300 ler sahtedir ! onu bırak ben ankarada kızılayda metroda bi mağazadan aldım 60 a o bile sahte...toyluğuma denk geldi yedik kazığı...adam metan hologramını bile yapmış gerisini sen düşün...metan,elma sepeti,electorworld,yalçınlar,media markt, dışında bir yerden kesinlikle almayın...ruh saglıgınızda gider allah muhafaza acaba bu sahte mi değilmi diye kanaat getiremez kudurursunuz hırsınızdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 18 Mayıs 2009; 17:54:33 >

• valla ep-630 da aldım 9,50 TL ye o da gayet güzel ya. adamlar iyi çakıyolar valla :) baya iyi ses kaliteleri var ya bu kulaklıkların. orjinal mx460 var bende, onu kenara koydum artık :) D2yle çok sağlam ses elde ediyorum. yeni hedefim bir AKG sahibi olmak ama bakalım.. k 414 falan düşünüyorum, kulaküstü tiplerden, yada px200...
  • Konu başından beri adı geçen kulaklıkların sahte\orjinal ayrımında izlenecek yollardan bahsetmek istedim. Aşağı yukarı 1 aydır yine forumdan bir arkadaşla mesajlaşmam sonucu bu hususa merak saldım ve ulaşabildiğim toptancılardan çeşitli marka ve modellerde orjinal ayrıca aynı modelere ait 1.KALİTE 2.KALİTE 3.KALİTE 4. KALİTE numuneler getirttim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki DOĞRU kişileri bulduysanız yurtdışındaki toptancılar dürüst. Ürün sahteyse sahte orjinalse orjinal diyorlar. (deneyerek dediklerine onay verdim )

Sahte ürünlerden bahsedecek olursak öncelikle yurtdışından gelen sahte ürünlerin marka ve model farketmeksizin 4 farklı kalitede satıldığından bahsetmemiz gerekir. Bunlar;

1- (4.kalite) Adi kopya: Ürün malzeme, işçilik ve ses bakımından işitme, görme ve dokunma duyuları ile orjinalden KOLAYCA ayırt edilebiliniyor. Kar edildiği düşünüldüğünde mesela ep-630 9TL CX500 veya AKG K324P 20 TL civarı satılabilinir.

2- (3.kalite) Genel kopya: Ürün malzeme bakımından orjinalinden farklı, dokunma duyusuyla farklılık genelinde hissedilebiliniyor. (orjinalini hayatta hiç görmemiş biri orjinal sanabilir) Ses orjinale yakın, ancak dikkatli kulaklar tarafından fark hissedilebiliniyor yada kulaklığın sınırlarını hali hazırda aşan bir cihaz bağlandığında orjinal ile arasındaki fark karşılaştırma yoluyla fark edilebiliniyor.(yüksek seste orjinale göre daha erken bozulmalar) Görünüm ise bazılarında farklılık içeriyor, bazılarında gözden kaçacak kadar az. Açık arttırma sitelerinde marka ve modele göre 20-35 TL arasında satılabilinir. Aşağısı toptan dahi alınsa kurtarmaz.

3- (2.kalite) Üstün kopya: Ürün görsel açıdan orjinalinden farksız. Malzeme kalitesi açısından ürünler orjinali ile NEREDESYSE aynı gibi... Ancak Ep-630 gibi ham plastik (boyasız) kulaklıklarda çok ama çok dikkatli ve plastik teknolojisi dersi almış ve bu ders kapsamında saf materyal ile karışım materyal arasındaki farkı bilen kişiler farkı anlayabiliyor. Kasası boyalı olan modellerde ise (ör:cx300) fark anlaşılamıyor. Kordonları orjinalinden farksız.(plastik teknolojiside para etmiyor ) Farkın normal kullanıcı tarafından anlaşılabileceği tek nokta kulaklık pedlerinin dokusu, kalitesi ve kalınlığı. Eğer hayatınızda hiç orjinalini görmediyseniz, dokunmadıysanız hiçbir şekilde sahte olduğunu anlayamazsınız. Ses gayet iyi. Çoğu kulak orjinali ile farkı anlayamaz. Kar edildiği düşünülürse açık arttırma sitelerinde bu tip kulaklıklar marka ve modellerine göre örneğin EP-630 35, cx500 55TL civarı satılabilir.

4- (1.kalite) SÜPER MÜKEMMEL HARKULADE MUAZZAM kopya: Ürün malzeme kalitesi ve görünüm açısından orjinali ile aynı. Evet son bomba sesde orjinalden farklılık yok. Şaşırtıcı derecede iyi. İnanın kendinize "neden ürünlerin üzerine kendi markalarını basmamışlar" sorusunu sorabilirsiniz. Derinlemesine düşününce cevap çok basit aslında. Ne gerek var onca yasal zorunluluğa, yok argeye, yok reklama... Tek kötü yanı ömrü. Ömrü orjinale göre kısa ve fiyatlarıda çok yüksek. Örneğin cx 500 ele alırsak kar edildiğide düşünülürse 70-80TL den bulunabilinir. Ancak yüksek sayıdaki siparişlerle geliş fiyatları düşer ki buda yüksek sayıdaki siparişlerin şüphesiz gümrükte takılacağı ve resmi işleme tabi tutulacağı bu sebeplede yine fiyatının artacağı düşünülürse bu sınıftaki ürünleri satanın ülkemizde bulunma olasılığı tahmin edilebilinir.

Gelelim orjinal ürünlerin ortak yanlarına. Burada herkesin bildiği özelliklerini yazmaya gerek yok. Değinmek istediğim tek nokta başlık boyunca zaman zaman dile getirilen "orjinal ama bulk pakette" yaklaşımı. Aldığınız ürün, orjinalinin fiyatı göz önüne alındığında ona yakınsa belki denildiği gibi shipping ücretlerinden bir miktar kısmak amaçlı toptancıya kutular açtırılıp sonra shipping yaptırılmış olabilinir. Ama en pahalı kargoda bile ör: DHL, FEDEX kutulu ve kutusuz arasındaki taşıma ücreti en fazla 7 dolar değişir. Bu fark da orjinal bir ürünün kutusunun çıkartılmasına değmez. Aklı başında hiç kimse orjinal ürünün kutusunu 6-7 dolar için çöpe attırıp potansiyel alıcılar tarafından onca kuşkuyla sorulmuş soruya cevap yazmak istemez. Ayrıca isteyen aklına ilk gelen kulaklığın fabrikasına mail atsın. Taşeron olmayan hiçbir fabrika son kullanıcıya resmi satış yapmaz. Kaldı ki son kullanıcı olmaya gerek yok resmi olarak ticaretle uğraşsanız dahi, resmi yolla başvursanız dahi söz konusu kulaklık fabrikalarından mal çekemezsiniz. Distribütörlük anlaşmaları varken ciddi firmaların fabrikaları mal vermezler. (Taşeronlardan veya henüz kurumsallaşamamış, markalaşamamış firmaların fabrikalarından yoldan geçen bile mal alır onlardan bahsetmiyorum burada bahsettiğim markalar belli...) Yani demek istediğim kimse verdiği paranın karşılığında aldığı maldan ne yersiz şüphe etsin ne de gereksiz övsün. Mal kendini belli eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 20 Mayıs 2009; 5:37:34 >

• Türkiyede METAN gibi harika bir distributor varken, Sennheiser kulaklıklar için başka yerlere bakmak pek mantıklı değil.
  • Soultrap dediğine kısmen katılıyorum. Bence işi bilmeyenler (malın kopya yada orjinalliğini kendi başına anlayamayanlar, yurtdışından nerelerden orjinal mal alınacağı hakkında kesin bilgisi olmayanlar, dil bilmeyenler, satıcı ve alıcının tabii oldukları uluslararası yasal yükümlülükler/yaptırımlar hakkında bilgisi olmayanlar ve bunları nasıl kullanacaklarını/işleteceklerini bilmeyenler veyahut uğraş(a)mayanlar) için sizin dediğiniz çok doğru, katılıyorum. Bu sınıfa giren kullanıcıların risk almalarına bence de gerek yok, onlar 2 kat daha fazla verip, bu parayı aldıkları hizmete sayıp en azından kendilerini iyi hissedebilirler. Lakin işi bilen biriyseniz (iş kelimesinden kastım yukarıdaki parantezin içinde yer alıyor ) söz konusu ürünlerin (İE serisi hariç) yurtdışından METAN ın size sunduğu fiyatın yarısına temin etmeniz mümkün. Bunun için biraz araştırma yapıp 4-5 arkadaş birleşip doğru yerden orjinal kulaklık alınabilinir. Daha da genişletmek gerekirse sadece dediklerim kulaklıklar için geçerli değil, hemen hemen tüm elektronik eşyalar için geçerli. (GPS, bilgisayar parçası, amfi hatta yasal olarak vergiye tabi olan radyo alıcılı mp3 player yada 27Mhz den yüksek frekansla çalışan kumandalar için bile geçerli ) Araştırma ve değerlendirme süreci sonunda hedef 12 den vuruluyor, denedim-gördüm...

• quote:

Orjinalden alıntı: f@Zus

Soultrap dediğine kısmen katılıyorum. Bence işi bilmeyenler (malın kopya yada orjinalliğini kendi başına anlayamayanlar, yurtdışından nerelerden orjinal mal alınacağı hakkında kesin bilgisi olmayanlar, dil bilmeyenler, satıcı ve alıcının tabii oldukları uluslararası yasal yükümlülükler/yaptırımlar hakkında bilgisi olmayanlar ve bunları nasıl kullanacaklarını/işleteceklerini bilmeyenler veyahut uğraş(a)mayanlar) için sizin dediğiniz çok doğru, katılıyorum. Bu sınıfa giren kullanıcıların risk almalarına bence de gerek yok, onlar 2 kat daha fazla verip, bu parayı aldıkları hizmete sayıp en azından kendilerini iyi hissedebilirler. Lakin işi bilen biriyseniz (iş kelimesinden kastım yukarıdaki parantezin içinde yer alıyor ) söz konusu ürünlerin (İE serisi hariç) yurtdışından METAN ın size sunduğu fiyatın yarısına temin etmeniz mümkün. Bunun için biraz araştırma yapıp 4-5 arkadaş birleşip doğru yerden orjinal kulaklık alınabilinir. Daha da genişletmek gerekirse sadece dediklerim kulaklıklar için geçerli değil, hemen hemen tüm elektronik eşyalar için geçerli. (GPS, bilgisayar parçası, amfi hatta yasal olarak vergiye tabi olan radyo alıcılı mp3 player yada 27Mhz den yüksek frekansla çalışan kumandalar için bile geçerli ) Araştırma ve değerlendirme süreci sonunda hedef 12 den vuruluyor, denedim-gördüm...

Güzel bir parantez olmuş, dediklerine katılıyorum.

Zaten ben o ifadeyi kullanırken yurtdışı alışverişlerini hiç hesaba katmamıştım.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.