Şimdi Ara

gerizekalıyım hiçbir filmi anlamıyorum (in the mood for love)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle konu ciddidir troll amaçlı açmıyorum.
    ----
    direkt örnek vererek gireceğim beyler uzun uzadıya boş yapmaya gerek yok.

daha demin bir film izledim. "In the mood for love" - Aşk zamanı (2001) yılından bir film.

Filmin başında her zaman olduğu gibi kendime uyarı yaptım. film süresince ne telefona bakacağım, ne başka bir şeye odaklanacağım, ne bilgisayarda takılacağım....sadece filme odaklanacaktım ve her kareyi anlamayı çalışacaktım.

denedim, filmi sıkıla sıkıla izledim ve sonuç: herkesin bayıla bayıla izlediği, paragraflarca methiye düzdüğü bu filmden pek adam akıllı bişey anlamadım.

bu filmden anladığımı yazmak spoilere girecek o yüzden izlemeyenler okumayabilir aşağısını

benim koskoca 100 dakikalık filmden çıkardığım şey şu oldu, bi adam var bir de kadın. bunlar eşlerinden memnun değiller pek iplemiyolar falan. dolayısıyla mutsuzlar. meğersem aldatıyolarmış bunu film sonunda okudugum incelemede gördüm anca. neyse, bu adam ve kadın komşular ve birbirlerinden hoşlanıyolar. ama ikisi de evli olduğu için bunun yanlış bir şey oldugunu düşünüyorlar ve birbirlerine tam bir adım atmaktan çekiniyolar. elalem ne der korkusu da cabası.

sonra gel zaman git zaman bu ilişki bu şekilde yürümüyor ve adam başka bi ülkeye/şehre falan gidiyo. ama aklında hala kadın var. kadının da aklında adam var. sonra kadın bunu arıyo sırf sesini duymak için falan burda duygulanmam gerekiyodu heralde, ben hiç duygulanmadım. neyse sonra birbirlerini tekrar bulmaya çalışıyolar, ama buluşamıyolar şans eseri denk gelemiyolar işte.

sonra adam bu yaşadığı ilişki sırrını ağaç içine gömüyor ve olan tüm anları unutup yeni hayatına devam ediyor. yaşanan her şey o ağaç içinde kalıyor.

evet tüm anladıgım bunlar. ama incelemelere bakıyorum ,arkadaş, yok merdivende karşılaşma sahneleri, renkler, aşkın tanımının mükemmel kusursuz yapılması, o garip provalar, 2 kez çekilen sahneler vs bunların hepsini kaçırdım okuyunca bile anlamıyorum. adam akıllı açıklayan bi yazı da göremedim zaten, herkes anca mükemmel filmdi süper filmdi en iyi aşk filmiydi diyor. demek ki bu filmi gerçekten anlamayan tek gerizekalı benim arkadaşlar olay bu kadar net.

olay sadece bu filmle sınırlı kalsa bu kadar sinirlenip bu başlığı açmazdım zaten. ama dediğim gibi ben izlediğim her filmi çok dikkat etmeye çalışmama rağmen sadece %30unu falan anlıyom. kaba taslak izliyom işte. çok etkili vurucu bi sahnesi varsa belki onlar aklımda kalıyor. veya ne bileyim böyle gerizekalıya anlatır gibi anlattığı zaman yönetmen onları anlıyorum, film güzelse 9-10u basıyorum imdbde.

ama bak mesela bu filme, herkes 10 veriyor uçmuş gitmiş herkes, ben 5 verdim. hiçbir şey anlamadım çünkü. anlamam gereken ney onu da anlamadım. aynı şekil imdbnin top100 listesinde 2-3 verdiğim çok film var. muhtemelen hepsi gayet güzel kaliteli filmlerdir (en iyi 100 olması tartışılır tabi) ama kaliteli oldukları kesin. lakin ben böyle mal oldugum için sıkıla sıkıla izliyorum çoğu filmi ve hiç zevk almıyorum desem yeridir. ve tekrar belirtiyorum ki, bu özelliğimi bildiğim için artık çok dikkatli izlemeye çalışıyorum , ama görüyorum ki hiçbir işe yaramıyor böyle yapmam da :)

• Dediğin film umarım sıkcıı değildir. İzleyeceğim. İzledikten sonra buraya incelemesini birakirim dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien

Dediğin film umarım sıkcıı değildir. İzleyeceğim. İzledikten sonra buraya incelemesini birakirim dostum.
    sadece bu film için yakınmadım ben,genel bi sorun bu. her filmde aynı şeyi yaşıyorum yani.

bu filmin bana açıklanması bişeyi değiştirmiycek yani hayatımda hocam
  • Estağfurullah. Sıkılarak veya ciddiye almadan izlediğiniz bir filme aklınızı veremeyip anlamamanız mümkün. Belki de neredeyse her filmde farkına varmadan sıkılıyorsunuz. Belki de sinemayı ciddiye almıyorsunuz. İnsan ciddiye almadığı bir şeyle fazla ilgilenmeyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The God of Education'a ne oldu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.