|
Bildirim

2 Mobil
|
Lumia 1020 ile ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Esasında son Windows Mobile 10 telefonu Microsof tun Lumia 950 XL incelemesi de yapılmalı Türkiye'de de resmi garantili olarak satılmıştı tek SIM li olanı yurt dışındakilerde dual sim li .
Esas 950 XL öncü teknolojileri ile bahsetmeye değer. IRIS Retina kızıl ötesi ilk bunda gördük. Samsung Dex in atasını ilk bunda gördük ... USB type-c ile dock station ında usb displayport hdmi ekstra güç girişini bunda gördük. NTFS desteği bunlarda zaten ... FM Radyolu 3.5 mm jack kulaklık girişi . Xenon flaş ama 3 ana renkli ile flaş çekimlerindeki soğukluk gideriliyor doğal ama flaşlı çekim halen amirallerde kullanmayan çok ... Çıkartılabilir batarya ve ara kapağı... İlk buhar kazanı soğutma malum o dönemde işlemcisi Qualcomm ın Snapdragon lusuydu ama Samsung dökümü yani fabrikalarından ötürü aşırı ısınıyordu ve buna da Microsoft buhar kazanı soğutma sistemini tercih etmiştir o işlemci de özellikle. Harici hafıza kartı .... Kaliteli kamerası ... XBOX a önem verecekleri için resmen fişini çektiler ve açıkca da ifade etmişlerdi pişkin pişkin. Bücürük yönetici birkaç yıl sonra çıkartıldı ... Kritik dönemde uzun süren bir tatile çıkmıştı resmen bıraktılar! Bir adamın kararıyla bu hale geldi yazık oldu. Piyasada Android ve IOS a güzel bir rakip doğacaktı belki de Android i ekarte de edebilirdi ... Çünkü Windows kullanıcıları hazır bir ekosistemdeler .... Halen de umudum var. Windows 12 Mobile veya başka bir adla çıkarsa da şaşmam. Microsoft bu tür şeyleri sızdırmaya karşı şaka değil imkansız kimse fotoğraf dahi çekip sızdıramaz bahsedemez ... Microsoft birden pat ürünü tanıtır ... Windows 12 ile belki karşımıza çıkabilir ... |
|
Windows Phone'un teknolojik olarak yetersiz kaldığı için bittiğini düşünmek büyük bir yanılgı. Sistem, o zamanki Android'den çok daha akıcı ve stabil çalışıyordu. Asıl sorun, Google ve Apple'ın platformu bilinçli olarak dışlamasıydı. En popüler uygulamaların, özellikle de YouTube ve Instagram'ın native sürümlerinin çıkmasını yıllarca engelleyerek sistemi adeta boğdular. Pazarın devleri, rekabeti engelleyerek potansiyeli çok yüksek bir işletim sistemini bu şekilde bitirmiş oldu. Microsoft kapalı kapılar ardında rakipleriyle anlaşıp, yazılım satmaya devam ederek daha çok kar edeceğini anladı ve hem sistemin hem de Nokia efsanesinin fişini çekti.
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Lumia 1020 ile ![]() ![]() ![]() ![]() |
| _____________________________ |
|
Bendede 8 li bir model vardı. Rengi sarıydı ama taş gibi telefondu. Kamerası mükemmeldi. Yıllarca kullandım. |
|
Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
|
|
Elimde 2 tane var kapanmasın diye arada bir hattımı takıyorum, sonra birkaç foto video çekiyorum ve tekrardan hayran kalıyorum |
|