Şimdi Ara

Fatih Erbakan: Gençlerimizi deizm, ateizm ve eşcinsellik gibi felaketlerden koruyacağız. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
2
Favori
9.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alıntı

metni:
    dini referans alan her yönetim şekli eninde sonunda aşırılığa kaçar.

Ateizmi referans alan her yönetim şekli eninde sonunda katliam, soykırım yapar, terörü meşru görür. Tarihte örneği çok, yukarıda yazdığım gibi. Sovyetlerden, Çine, pkkya kadar ortak nokta dinlere ve geleneklere karşı savaştır.

İslam hukukunda benim referansım Osmanlı'dır. Saçma sapan İran, Arabistan gibi kukla rejimler değil. Korku algılarıyla ateizme ve ideolojilerinize taraftar toplamaya uğraşmak yerine, fikir mücadelesi yapıp davanızın doğrulundan, insanlığa faydalı oluşundan eminseniz, insanları buna ikna etmeye uğraşın. Gerisi boş.

Derdin Türklükse, Türk'e en büyük zulmü ve soykırımı ateist, marksist Bolşevikler ve Çinliler yaptı, yapıyor. Osmanlılar hiçbir gayrimüslim topluluğu topraklarından sürmedi ama dinlerle savaşan ateist, komünistlerin yaptığı sürgün ve soykırımların haddi hesabı yok. Pkk başı apo da sözde "din karanlığına karşı" savaşıyor, ateizmi savunuyor işte.

Çoğunuz, herkesin hakkının hukukunun diğerine karşı korunduğu bir rejim istemiyorsunuz. Sizin gibi düşünmeyen ve inanmayanların susturulduğu, baskılandığı direk salt ateist, materyalist bir rejim istiyorsunuz. Batı'daki gibi bir sistemin Türkiye'de uygulanmasını asla istemiyorsunuz. Osmanlı'daki hukuk senin hakkını da koruyordu. O yüzden sizin laiklik algınız "din ve vicdan hürriyeti" tanımındaki laiklikle ilgili değil.

Mesela ABD'de ateistler ne kadar hürse, müslümanlar da o kadar hür. Ama sizin kafanızdaki rejimde müslümanlara hayat hakkı tanınmamalı. O yüzden en büyük dertlerinizden birisi başörtüsüyle eğitim ve çalışma konusu mesela. Batı'daki ateistlerin çoğunluğu, dinlere mensup insanların ne yaptığıyla ilgilenmez, ama bizdekiler 7/24 dinle uğraşır. Müslümanları dönüştürmek ya da yok etmek için mücadele eder. Mesela camiyle namazla hiç ilginiz olmadığı halde, ezanın okunuşundan ibadetin nasıl yapılacağına kadar karar vermeye kalkıyorsunuz, bu konuları müslümanlardan çok siz tartışıyorsunuz. Sizin taptığınız tek parti Kemalizminin uygulandığı dönemde herkes zorbalıkla tektipleştirilip Kemalistleştirilmeye çalışıldı. Sadece fikir olarak da değil, giyimden ibadet tarzına her türlü tercihe müdahale edildi. 600 yıllık Osmanlı tarihinde böyle bir örnek gösteremezsin.

Siz önce bu saldırgan savaş modundan çıkıp kendi işinizle ilgilenmeyi başarın, o zaman ortak ve makul bi noktada buluşuruz Batı'da olduğu gibi. Karşı tarafa topu atmadan önce bu faşizan anlayıştan kurtulun, etki-tepki denklemini oluşturmayı bırakın. O zaman karşı tarafta şikayet ettiğiniz tarzın da zaman içinde makul bi noktaya evrildiğini göreceksiniz. Sürekli iğne batırdığın birine "niye bağırıyorsun" diyemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Perde betondan yapılmış duvara anlatıyorsun. Deprem olsa bile etkilenmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela Ermenilerin ne gücü vardı? Osmanlı'ya kadar insan muamelesi bile görmüyorlardı. Bu iddiaları sayısız örnekle çürütmek çok kolay. Tarihi objektif okumuyorsunuz, ideolojik okumalar yapıyorsunuz.

Bu bahsettiğin tarz Avrupa'da ya da dünyanın başka yerlerindeki sömürge hareketlerinde geçerlidir. Ama biz İslam'ı, müslümanları konuşuyoruz. Endülüs İslam Devleti döneminde oradaki yahudiler, hristiyanlar tarafından baskı ve zulüm altındaydı. Endülüslü müslümanların himayesinde niye müslüman olmadılar öyleyse, yahudi olarak yaşamaya devam ettiler. Üstelik hem Endülüs İslam Devleti, hem de o devlet yıkıldıktan sonra Osmanlı onları koruması altına aldı.

Bosnalıları sormuştum. Peki şu fermana ve güvenceye kavuşmalarına rağmen grup grup İslam'a geçmelerinün sebebi nedir o zaman? Güvence altındasın zaten, niye İslam'a geçesin?

tr.m.wikisource.org
    Fatih’in Bosna ruhbanlarına verdiği hatt-ı şerif - Vikikaynak
    https://tr.m.wikisource.org/wiki/Fatih%E2%80%99in_Bosna_ruhbanlar%C4%B1na_verdi%C4%9Fi_hatt-%C4%B1_%C5%9Ferif

"Ben Fatih Sultan Han, bütün dünyaya ilan ediyorum ki; kendilerine bu Padişah Fermanı verilen Bosnalı Fransiskenler himayem altındadır ve emrediyorum:

Hiç kimse ne bu adı geçen insanları, ne de onların kiliselerini rahatsız etmesin ve zarar vermesin. İmparatorluğumda huzur içinde yaşasınlar. Bu göçmen durumuna düşen insanlar özgür ve güvenlik içinde yaşasınlar. İmparatorluğumdaki tüm memleketlere dönüp korkusuzca kendi manastırlarına yerleşsinler.

Ne padişahlık eşrafından, ne vezirlerden veya memurlardan, ne hizmetkârlarımdan hiç kimse bu insanların onurunu kırmayacak ve onlara zarar vermeyecektir. Hiç kimse bu insanların hayatlarına, mallarına ve kiliselerine saldırmasın, hor görmesin veya tehlikeye atmasın. Hatta bu insanlar başka ülkelerden devletime birisini getirirse onlar da aynı haklara sahiptir.

Bu padişah fermanını ilan ederek burada, yerlerin, göklerin yaratıcısı ve efendisi Allah, Allah'ın elçisi aziz Peygamberimiz Muhammed ve 124 bin peygamber ile kuşandığım kılıç adına yemin ediyorum ki; emrime uyarak bana sadık kaldıkları sürece tebaamdan hiç kimse bu fermanda yazılanların aksini yapmayacaktır."

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Seçim senesi en boş adamlar dahi piyasaya çıkar. 1 yıl sonra adını duymazsınız.

Mağdur edebiyatına başvurmak çok eskimedimi. Halen daha baş örtüsünü yasakladırlar, camileri ahır yaptılar, yasakladılar. Bu dediklerin yapılmadı ama Yapılanlar dini özüne döndürme girişimiydi. Şoven dinden öz dine dönüştü. Ama yüz sene geçmesine rağmen bu anlaşılamamış. Ne ibadet yasaklandı ne başka şey.. Türkçe ezan çokta güzeldi. Biz Türkçe anlarız. Ben şuan ezanın bir kelimesini bile anlamıyorum ne dediğini.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Türklerin islamiyeti ele alış şekli ile arapların islamiyeti ele alış şekli bir mi

Fatih istanbula girdiğinde kendini bizansın da hükümdarı olarak ilan etti bir güç olarak ortodoksluğu kullanmayı hedefledi. Bu bağlamda ermeniler ve yunanların ortodoks olarak kalıp vatikana karşı kullanmak daha akılcı bir yoldu.

Bne bu konuyu şu anda tartışmak istemiyorum.

Geleneklerinde ganimet, köle, insan ticareti olan bir din için aslında çok yoruma gerek yok bana kalırsa

• Fatih Erbakan hocam seni eleştirmek istiyorum, lütfen biraz Allah'ın kader mukadderat planına teslimiyet bekliyorum sizden, müslüman iken deizme ateizme sürüklenen kişinin kaderinde zaten bu felaket var siz koruyamazsınız bunu, bu kişi müslümanlığı hak etse Allah onu deistliğe ateistliğe sürüklemez, bunu bilmeniz gerekir sizin ve böyle konuşarak o insanların kininin öfkesinin bize zarar vermesine neden olabilirsiniz, aslında sizin konuşmanız da kaderimizde var, ve benim size bu eleştiriyi nasihatı yapmam da bizim kaderimizde var, o halde bize şu duayı yapmak düşer: Allah'ın bizleri toplumumuz için refah zengin bir süreç taktir ettiği zamanlara yetiştirsin amin!!

Hakan FİDAN
  • Başlıktaki "gerici" ifadesini kaldırır mısınız lütfen? @dolcia

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Farklı dinleri ve farklı cinsel yönelimleri felaket ve hastalık olarak görüp toplumdan silmek isteyen birisi gerici değildir de nedir? Neden rahatsız oldunuz?

Bence de lgbcilik gericiliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 10 Mayıs 2023; 23:7:56 >
    Hakan FİDAN
  • Bu da kafayı eşcinselerle bozdu.

Hakan FİDAN
  • gerici:çağdaş değerlere karşı çıkan

eşcinsellik bir değer kıymet değildir heleki çağdaşlık modernite ile hiç alakası yoktur modernite medeniyet demektir medeniyette kadın ve erkeğin birleşmesiyle oluşan evlerin özünde olduğu tüm insani ve toplumsal gelişmelerin toplamıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 10 Mayıs 2023; 23:5:39 >
    Hakan FİDAN
  • Ömer kullanıcısına yanıt

Şimdi bölüm kuralları gereği konunun içeriğinde ya da başlığında yorum yapamıyoruz, haberi esas şekliyle yansıtmamız gerekmektedir.

Bugüne kadar bu durumu maalesef görmemişiz. Ta ki şikâyet alana kadar. Üyemiz haklı olarak kuralın uygulanmasını talep ediyor. Bakıyorum konu epey katılım almış ve kıymetli bir nitelik kazanmış. Bir çözüm yolu bulmak adına kurallara uygun hâle gelmesini arzu ettim.

İstirhamım sadece budur sizlerden.

Ben de düzeltebilirdim, konu sahibine ayıp olurdu. Konuyu kaldırabilirdim, size ayıp olurdu. Ama kuralları eşit uygulamazsak bize de ayıp olacak.

Bu vesileyle görüşlerinize kıymet verdiğimi belirtir ve bölümde hiçbir şahsi görüşümü yöneticilik vasfım ile paylaşmadığımı belirtmek isterim. Bir gün göreve ara verirsek uzun uzun hasbihal ederiz.

Selamlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• :)) Osmanlı sadece ortodoks hristiyanları mı yönetti? Fatih, İslam hukuku neyi gerektirdiyse onu uyguladı. Bu noktada tabiki siyasi çıkarlar da gözetmiştir. Siyasi olarak bakarsak Osmanlı'nın Doğu Roma'nın yerini alması zaten bir Türk-Rum ittifakının sonucudur. Siyasi olarak değerlendirildiğinde daha başka yorumlar da yapılabilir ama bu işin dini boyutundaki gerçeği değiştirmez. Ayrıca Avrupa'da asırlarca yaşamış Endülüs Devleti'ni de Araplar kurdu.

Neyse böyle "insan ticareti" yazacak kadar düşmanca art niyetli bakışlar olduktan sonra konuşmanın, tartışmanın anlamı yok zaten. Şuan dünyada insan ticareti ya da başka kötülükler yapanlar "müslümanlar" zaten. 1. ve 2.dünya savaşlarında dünyayı kan gölüne çeviren, milyonlarca insanın ölümüne sebep olan da "müslümanlardı". Özellikle Balkanlar, Kafkaslar ve Asya'yı kana bulayan Komünistler de aslında Ateist görünümlü "müslümandı" değil mi? :)

• Ömer kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, bu konudaki hassasiyet neden benim açtığım konuda gösterilmedi acaba? Üstelik "başlık içerik uyumsuzluğu" da yoktu. Takvim'in sitesindeki haber başlığıyla birlikte konuyu açıp haber linkini koymuştum. Epey de bir yazışma olmuştu. Ama ilgisi olmayan bi gerekçeyle bugün silindiği mesajını aldım. Gerekçe gösterildiği gibi bi uyumsuzluk da yoktu ama bana bu şekilde başlığı düzenleme talebinde bulunmadan, konunun direk silinmesinin sebebi nedir acaba? Dediğim gibi başkıkta ne yazıyorsa konu içeriğinde de o vardı.

Alıntı

metni:
    Merhaba, bir konunuz 'Başlık İçerik Uyumsuzluğu' nedeniyle silindi. Bu özel mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır.
    Taşınan konunuzun adı: "CHP’li Mansur Yavaş’ın TCG Anadolu gemisi hazımsızlığı! "15'inden sonra gidecek!"

• zotacing kullanıcısına yanıt

Pkk ateist, marksist bir örgüt ve lgbt yi destekliyor. Dhkpc ve benzeri irili ufaklı sol örgütlerin hepsi böyle. Yazarken kendiniz inanıyor musunuz acaba iöyle şeylere..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.