Şimdi Ara

Geri Vitesin Takılı Kalması!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
16.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, az önce başıma böyle bir olay geldi, eğimli bir yolda aracı park etmiştim, epey de yağmur vardı. Arabayı çalıştırdım, geri vitese taktım. Ancak vites tam olarak geçmedi, arada bir yerde sıkıştı ve geri vites mandalı takılı kaldı. Vites o andan itibaren 1 mm bile oynamıyordu, debriyaja bassam da değişen bir şey olmadı. Epey zorladım ancak yerinden kımıldamadı. Ben de acaba vitese yük mü bindi diye düşünüp el frenini indirdim ve bir ayağım debriyaja basılı olarak arabayı yokuş yukarı az da olsa ittirmeye çalıştım, bu sırada da yanımda bulunan arkadaşıma vitesi boşa almasını söyledim, ben biraz arabayı yukarı doğru ittirmeye çalışınca vites kurtulur gibi oldu ve boşa geçti, tabi araba yokuş aşağı gitmeye başladı ki hemen içine girip durdurdum. Şimdilik bir sorun yok gibi duruyor ancak geri vitese takarken arabanın bir cm bile oynamadığına eminim, el freni çekiliydi zaten. Sorun ne olabilir? İleride sorun çıkartacak bir durum var mıdır?

• Bşrker4e bizdede oldu.Sanzumanın içinde senkromec dıye kucuk bır parca bozulmustu.değiştirtmiştik.Fazla masraflı bırsey değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

Bşrker4e bizdede oldu.Sanzumanın içinde senkromec dıye kucuk bır parca bozulmustu.değiştirtmiştik.Fazla masraflı bırsey değildi.

Garanti kapsamına giren bir durum mu peki bu? Masraf ne kadar tutmuştu sizinkinin ve de kaç günde çıkarıldı?
  • geçmiş olsun, bu aralar opellere noluyor yav
  • indirmek pahalı senkromeç ucuz.
  • Fazla sıkıntı çıkmadan atlatırız umarım.

Garanti kapsamına giriyor değil mi senkromeçlerin değişimi, hatalı kullanım diyip üzerime kalabilir mi olay?
  • Bence ortada sorun felan yok. Aracın el freni çekiliydi ama siz debriyaja basıp aracı çalıştırdınız doğal olarak bütün yük el frenine bindi. Sonrada geri vitese takınca ona yük bindi. Aracın el freni tam tutmuyor sanırım. Başka bi sorun olucağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    El Freninin takılı kalması
    14 yıl önce açıldı
    Gazın Takılı Kalması Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Arabamın saati geri kalıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

Bence ortada sorun felan yok. Aracın el freni çekiliydi ama siz debriyaja basıp aracı çalıştırdınız doğal olarak bütün yük el frenine bindi. Sonrada geri vitese takınca ona yük bindi. Aracın el freni tam tutmuyor sanırım. Başka bi sorun olucağını sanmıyorum.

El freni elektronik, yani hep aynı oradanda çekiyor freni, diğer taraftan ayağım frendeyken vites değiştiririm, yani vites değiştirirken arabanın kımıldayıp şanzımanın yükü üstlenmesi gibi bir durum olamaz diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar konu çok eski ama yeni konu açmak istemedim.
    aracımın sorunu geri vites mandalı takılı kalıyor nedeni ne olabilir böyle bir sorunla karşılaşan oldumu yardım!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAVCI T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar soru yazma yerini bulamadığımdan buraya yazdım benim aracım renault clio 2000 model hb 1.6 16v geri viteste sorun var tamirci arkadaşım dediki bu şanjıman inmesi lazım 1500tl dedi geri vitese giriyor ve çıkmıyor hızlı çekince çıkıyor ama normal çeksem kalıyor geri viteste yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

Arkadaşlar konu çok eski ama yeni konu açmak istemedim.
    aracımın sorunu geri vites mandalı takılı kalıyor nedeni ne olabilir böyle bir sorunla karşılaşan oldumu yardım!!
    Geri vites mandalinin takili kalmasini nasil cozdunuz acaba

• casus99 C kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajınızı yeni gördüm ,kusuruma bakmayın.

w40'la çözdüm ,vites topuzu ve mandal arasındaki boşluktan uyguladım.

Şansa bir daha tekrarlamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

Hocam mesajınızı yeni gördüm ,kusuruma bakmayın.

w40'la çözdüm ,vites topuzu ve mandal arasındaki boşluktan uyguladım.

Şansa bir daha tekrarlamadı.
    Estafurullah..tesekkurler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.