Şimdi Ara

Geri Dönüşüm Kutusu İçeriği Windows'ta Nerden, Nasıl Bulunur? (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
18.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bilgisayarıma güvenli kip dahil dahil hiçbir şekilde açılmasına izin vermeyen bir virüs bulaştı. Format atmadan önce boot olarak çalışabilen Mini XP CD'si kullanarak oturum açtım ve C sürücüsündekiler dahil verilerimi kurtardım. Ancak virüs bulaşmadan önce silmiş olduğumu hatırladığım, yani geri dönüşüm kutusunda bekleyen, tekrar ihtiyaç duyduğum verilerim var. Mini XP CD'si ile açılan XP'den, Geri Dönüşüm Kutusunun yerini bulmam gerekiyor.

    Yani şunu demek istiyorum. Mesela çöken işletim sisteminin masa üstünde bulunan verilerine "C/Bilgisayarım/Documents and Settings/All Users/Desktop" yolu üzerinden ulaştım.

    Peki Windows'ta Geri Dönüşüm Kutusunun içeriğine ulaşılabileceğimiz bir yol da var mıdır bu şekilde?

    Umarım vardır.. Bir yanıt alabilirsem ihtiyacım olan veriye ulaşabileceğim ve çok memnun olacağım.

    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 10 Ekim 2008; 13:14:29 >







  • Hiçbir arkadaşımız bilmiyor mu? Acilen ihtiyacım var bu sorunun yanıtına..
  • Geri dönüşüm kutusu içeriği C:\RECYCLER klasöründedir. Ama bu klasörün içine bakınca silinmeden önceki gibi görünmüyor. Windows kendi anlayışına göre bir düzen içinde bu klasörde tutuyor. Windows çalışırken masaüstündeki geri dönüşüm kutusuna tıklayınca normal şekilde görülür ve geri getirebilirsin.
    Senin durumunda veri kurtarma programları daha çok işe yarar.
  • Teşekkür ederim DoubleDragon,

    Evet C:\RECYCLER klasörüne baktım ama dosyalar silmeden önceki adlarıyla görünmüyor. Daha doğrusu sildiğim doyaların isimlerini tam olarak hatırlamıyorum ama C:\RECYCLER klasörünün içindekilerde en azından hatırladığım bir-kaç dosya ismi olurdu. Bu klasörün içindeki dosya isimleri tamamen rakamlardan oluşuyor ve uzunca bir rakam dizimi var dosya isimlerinde. Çöken işletim sisteminin Geri Dönüşüm Kutusunda bulunan verileri format attıktan sonra da kurtarma olasılığım var mıdır? Bir de bu rakamlardan oluşan dosya isinmlerini not etmemin, veri kurtarma esnasında bana bir faydası olabilir mi? Önerdiğiniz bir veri kurtarma programı varsa bilmek isterim. Teşekkürler..
  • Veri kurtarma olayında harddiske ne kadar az müdahale edersen verileri kurtarma şansın o kadar artar. Format atmakla veri kurtarma programının işini zorlaştırıyorsun. Format atılsa bile kurtarılma imkanı var ama dediğim gibi ne kadar az müdahale edersen o kadar iyi olur. İmkanın varsa ve dosyaların senin için çok önemliyse format atmadan kurtarmayı denemelisin. Önemli ama kurtarırsam kurtarırım, kurtarmasam kurtarmam diyeceğin kadarsa ve illa format atman gerekiyorsa hiç olmasa "hızlı format" at. Bu şekilde biraz daha şansın olur.
    Ben yedek alarak kullandığım için veri kurtarma programları pek kullanmam. GetData Back, File Scavenger, EasyRecovery Professional, ... falan filan bir sürü var. Kolay gelsin.
  • Hortla!

    Peki, windows 7 üzerinden konuşalım.

    Bir ağda iki pc düşünün.Ağ üzerinden admin yetkisiyle erişilen diğer pc de, çöp kutusundaki bir belgeyi nasıl görüp alırız?? Yada bu mümlün değil midir?

    Not: teamwiever benzeri uygulama olmadan, \\Pc adı\c$ benzeri yöntemle ulaşılan bir pc.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HORT!!

    Windows 10 8 7 gibi sistemlerde geri dönüşüm kutusu C:\$RECYCLE BIN DE OLUYOR ORDA GERI DONUSUM KUTUSU YAZIYO ONA GIRINCE konum (klasör adı) S-131--322-34-535-345-534-4343 vs oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.