Şimdi Ara

GERÇEKTEN TÜRK FUTBOLU MU??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Televizyonda spikerin futbolcuları anons ettikten sonra, futbolla ilgili olmayan yaşlı birinin söyledikleri, bugüne kadar beni de oldukça rahatsız eden bir konuyu burada sizlerle paylaşmama vesile oldu. Yaşlı dinleyici "yahu bu takım gerçekten Türk takımı mı?" demişti.

Fenerbahçe takımı anonsu olduğu için örnek veriyorum yoksa hepimiz biliyoruz ki diğer büyüklerimizin de pek farkı yok; David, Aleks, Roberto Carlos, Aurelio vs vs.

Sırf Avrupa Kupalarında başarı elde edebilmek için hatırı sayılır bir yabancı kontenjanı ve bu da yetmezmiş gibi vatandaşlık vs. gibi yollarla bu sayıyı daha da arttırmak Türk Futbolumuza ne kadar hizmet ediyor? Hatırı sayılır paralar dökülen bu yabancı oyuncular, onların yerlerinde oynayabilecek değerlerimizi engellemiyorlar mı? Sadece Türk oyunculardan kurulu takımlarımız olsa ve bu takımlarımızla başarılar elde etmeye çalışsak, eksiklerimizi görerek bu konularda gençlerimize yatırım yapsak, Türk Futboluna çok daha fazla iyilik etmiş olmaz mıyız?

Milli takımımıza dahi giren bu oyuncular, artık milli hassasiyetlerinden! midir yoksa tamamen duygusal kaygılardan mı bilinmez, reklam filmleriyle milli duygularımızı gıdıklama işlerini bile yerine getirebiliyorlar.

Konunun Fenerbahçe olmadığını tekrar ediyorum ve bu seyrettiğimizin "Türk Futbolu" olmadığına inanıyorum. Bu konuyla ilgili düşüncelerini paylaşanlar olursa sevinirim.

• Bahsettiğin gibi Türk gençlerinin önü kesilse bizim(Türk takımlarının) 6 yabancı sistemine geçmeden önce Avrupayı kasıp kavurması gerekiyordu. Çünkü o zamanlar yabancı kısıtı 3 tü. Türk oyuncularının takıma girememesinin ve takımlarımızın yabancı futbolculara yönelmesinin 2 sebebi var.
    1) Türk futbolculara gereğinden fazla paha biçilmesi.
    2)Kulüp altyapılarının çok kötü olması, haksız yere, hatır gönül ilişkileri ile altyapılara çoğu futbolcunun kabul edilmesi, Türk futbolcusunun kendisine bakmaması, iyi çalışmaması vs vs vs.
    Çalışırsan elbet sıran gelir kendini gösterirsin,iyi oynuyorsan da o formayı sırtından kimse alamaz.Eninde sonunda oynarsın.İbrahim Akın-Burak-Sabri-Can Arat vs vs...Bunlara kaç kez şans verildi hangisi adam gibi top oynadı.1maç oynarlar 3maç beceremezler.Tuncay genç oyuncu değil miydi?Hadi eskide kaldı geçelim onu.Serdar Özkan,Gökhan Gönül gencecik çocuklar değiller mi?Formayı giydiler kırk yıldır oynuyolarmış gibi hiç sırıtmadılar.Bu adamlardan forma alınıyor mu geri?Bu adamların ne farkı var diğerlerinden?İyi oynarlarsa kaparlar formayı tabiki.Mesela Deniz iyi oynadıkça Appiah şans bulamadı.Semih iyi oynuyor Kezman yedek bekliyor.Wederson 2-3 hafta aksıyor yabancı diye o oynamıyor Uğur Boral oynuyor.Kendini göstedikçe de oynamaya devam ediyor.

Yabancının çok olması Türk futbolunu bitirmeyeceği gibi,kısıtlamak da Türk futbolunu ileri götürmez.Sorun altyapıda onun da bu sınırlama ile ilgisi yok.Yetişmiyor kardeşim oyuncu falan.İyi olan da kendini gösteriyor bir şekilde.Gökhan Gönülü hangimiz biliyorduk?İşine saygın olursa çalışırsan başarırısın bu kadar basit.Yerli yada yabancı.

• Kesinlikle katılmıyorum...

Diyelimki yabancı kısıtlaması 2 oldu, yani maksimum seviyede Türk oyuncusuna destek verildi...
    Kısa vadede;
    Türk takımları çok açık söylüyorumki, ne UEFA da ne ŞL de önelemeleri geçemeyecektir, 2 - 3 sene bu şekilde gider ve UEFA ve ŞL ne katılan takım sayılarımız düşer. Süper lig kalitesi de göreceli olarak düşeceğinden dolayı başlarız kendi yağımızda kavrulmaya, kendimiz oynayıp kendimiz izlemeye (tıpkı bundan 15-20 sene öncesindeki Türk futbolu gibi)...
    Düşen süper lig kalitesi ile birlikte, süper lig de dönen paralar, reklam gelirleri, sponsorlardan gelen paralar, TV gelirleri düşmeye başlar...
    uzun vadede futbolculara ve kluplere akan paralar azalır...

Peki amacımız olan Türk futbolcusuna ne olur? Süper lig de başarılı olan futbolcuları (şu anda nispeten Servet, Arda, Semih, Gökhan ayarındakileri) ilah yaparız... piyasada daha az para dönmesine rağmen astronomik ücretler biçilir futbolculara... Avrupa arenasında boy gösteremedikleri için Avrupadan teklif almazlar ama... Türkiye'de bir numara oldukları için zaten kendilerini daha fazla geliştirme ihtiyacı duymazlar, çünkü zaten Avrupa'da başarı için bir tek onlar yetmiyorlar... sıfır Avrupa tecrübesi olur hepsinin...

İşte size olacak olan senaryo... itirazı olan varmı??

Sanıyormusunuzki şu anda yedek olan Türk futbolcuları, Anadolu daki futbolcular yabancılar gidince bir anda Ronaldinho olacakalar... Sanki şans verince bir ande Türk Messi çıkacak ortaya....

Futbol kültürü ve eğitimi olmayan bir ülkeyiz... ancak dışarıdan yararlı takviyelerle futbolcularımız bir yerlere gelebilir... Zaten bir Messi çıkacaksa isterse 20 tane yabancı oynasın takımda, o yine formasını kapar...

Geçin bunları o yüzden....

• Alınabilcek adamakıllı bir Topuz var 20 Milyon euro çekiyorlar, al sana Türk Futbolu.
  • Kaç ligde yabancı sınırı yok? Benim bildiğim birkaçı dışında hepsinde bir takım sınırlamalar var... Sizin yabancısı çok diye saydığınız takımlarda oynayan çoğu futbolcu AB vatandaşıdır ve onlar zaten yabancı sayılmıyor. Ama bizim Türk futbolcular o kulüplerede yabancı sayılıyor...

Mesela Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla'ya bakın. Yabancısı çok ama hemen hemen tamamı AB vatandaşı ve sadece 3 veya 4 futbolcu AB dışından. İspanya'da zaten 3 veya 4 yabancıya izin veriliyor. Onlar da genelde Güney Amerikalı oluyor. Orta seviyede bir Türk futbolcunun AB statüsünde sayılmadan İspanya'da forma giyebilmesi çok zor... Ama birilerinin istediği gibi Türkiye'de sınırsız yabancı yapılırsa isteyen İspanyol gelip Türkiye'de oynayabilecek...

Bunu kendiniz için düşünün... Çalıştığınız işletmenin sahibi sizden daha az maaş talep ediyor diye bir (atıyorum) Çinliyi işe alsa ama siz aynı şartlarda Çin'de çalışamayı bırak Çin'e giremiyor olsanız bu size göre normal midir?.. Her şey karşılıklıdır... AB ülkeleri Türk oyunculara kolaylık sağlarsa bizim federasyon da sınırsız AB oyuncusuna izin verebilir bence... İstediğiniz kadar Türk oyuncularının fiyatının yükselmesinden ya da Avrupa'da başarıdan söz edin ama Türk oyuncularının Avrupa'daki statüsü değişmeden sınırsıza izin verileceğini sanmıyorum... Verilmesi de zaten saçma ve kapitülasyon gibi bir şey olur...

• Ben, Federasyonun "onlar bizimkilere kolaylık göstermiyor, biz de kısıt koyalım" mantığıyla kısıt koydugunu düşünmüyor ve saçma buluyorum.

Orjinalden alıntı: ques7R

Bahsettiğin gibi Türk gençlerinin önü kesilse bizim(Türk takımlarının) 6 yabancı sistemine geçmeden önce Avrupayı kasıp kavurması gerekiyordu. Çünkü o zamanlar yabancı kısıtı 3 tü. Türk oyuncularının takıma girememesinin ve takımlarımızın yabancı futbolculara yönelmesinin 2 sebebi var.
    2)Kulüp altyapılarının çok kötü olması, haksız yere, hatır gönül ilişkileri ile altyapılara çoğu futbolcunun kabul edilmesi, Türk futbolcusunun kendisine bakmaması, iyi çalışmaması vs vs vs.

Bu tür olayları bizzat canlı yaşadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Aerobero

Kesinlikle katılmıyorum...

Diyelimki yabancı kısıtlaması 2 oldu, yani maksimum seviyede Türk oyuncusuna destek verildi...
    Kısa vadede;
    Türk takımları çok açık söylüyorumki, ne UEFA da ne ŞL de önelemeleri geçemeyecektir, 2 - 3 sene bu şekilde gider ve UEFA ve ŞL ne katılan takım sayılarımız düşer. Süper lig kalitesi de göreceli olarak düşeceğinden dolayı başlarız kendi yağımızda kavrulmaya, kendimiz oynayıp kendimiz izlemeye (tıpkı bundan 15-20 sene öncesindeki Türk futbolu gibi)...
    Düşen süper lig kalitesi ile birlikte, süper lig de dönen paralar, reklam gelirleri, sponsorlardan gelen paralar, TV gelirleri düşmeye başlar...
    uzun vadede futbolculara ve kluplere akan paralar azalır...

Peki amacımız olan Türk futbolcusuna ne olur? Süper lig de başarılı olan futbolcuları (şu anda nispeten Servet, Arda, Semih, Gökhan ayarındakileri) ilah yaparız... piyasada daha az para dönmesine rağmen astronomik ücretler biçilir futbolculara... Avrupa arenasında boy gösteremedikleri için Avrupadan teklif almazlar ama... Türkiye'de bir numara oldukları için zaten kendilerini daha fazla geliştirme ihtiyacı duymazlar, çünkü zaten Avrupa'da başarı için bir tek onlar yetmiyorlar... sıfır Avrupa tecrübesi olur hepsinin...

İşte size olacak olan senaryo... itirazı olan varmı??

Sanıyormusunuzki şu anda yedek olan Türk futbolcuları, Anadolu daki futbolcular yabancılar gidince bir anda Ronaldinho olacakalar... Sanki şans verince bir ande Türk Messi çıkacak ortaya....

Futbol kültürü ve eğitimi olmayan bir ülkeyiz... ancak dışarıdan yararlı takviyelerle futbolcularımız bir yerlere gelebilir... Zaten bir Messi çıkacaksa isterse 20 tane yabancı oynasın takımda, o yine formasını kapar...

Geçin bunları o yüzden....

Ayrıca şu anda yabancı sayısının serbest bırakılmasıda bize fazla bir şey kazandırmaz. Hatta zararı bile olur.
    Bu düzen korunsun yeterli.

Oyuncu sayısı serbest bırakılırsa, zaten kötü olan alt yapı iyice kötüleşir.

Sağlam bir altyapı kurulduktan sonra yabancı sayısıda serbest bırakılabilinir.

• quote:

Orjinalden alıntı: ShaLer

quote:

Orjinalden alıntı: ques7R

Bahsettiğin gibi Türk gençlerinin önü kesilse bizim(Türk takımlarının) 6 yabancı sistemine geçmeden önce Avrupayı kasıp kavurması gerekiyordu. Çünkü o zamanlar yabancı kısıtı 3 tü. Türk oyuncularının takıma girememesinin ve takımlarımızın yabancı futbolculara yönelmesinin 2 sebebi var.

Bu tür olayları bizzat canlı yaşadım.

hatır gönül ilişkisi sayesinde mi bi yerlere geldin
    şaka bir yana altyapılarda gerçekten çok sağlam topçular var. Ancak inanın hatır gönül ilişkisi ile birilerinin önü kesiliyor ve bu oyucular heba oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: kandoR21

Televizyonda spikerin futbolcuları anons ettikten sonra, futbolla ilgili olmayan yaşlı birinin söyledikleri, bugüne kadar beni de oldukça rahatsız eden bir konuyu burada sizlerle paylaşmama vesile oldu. Yaşlı dinleyici "yahu bu takım gerçekten Türk takımı mı?" demişti.

Fenerbahçe takımı anonsu olduğu için örnek veriyorum yoksa hepimiz biliyoruz ki diğer büyüklerimizin de pek farkı yok; David, Aleks, Roberto Carlos, Aurelio vs vs.

Sırf Avrupa Kupalarında başarı elde edebilmek için hatırı sayılır bir yabancı kontenjanı ve bu da yetmezmiş gibi vatandaşlık vs. gibi yollarla bu sayıyı daha da arttırmak Türk Futbolumuza ne kadar hizmet ediyor? Hatırı sayılır paralar dökülen bu yabancı oyuncular, onların yerlerinde oynayabilecek değerlerimizi engellemiyorlar mı? Sadece Türk oyunculardan kurulu takımlarımız olsa ve bu takımlarımızla başarılar elde etmeye çalışsak, eksiklerimizi görerek bu konularda gençlerimize yatırım yapsak, Türk Futboluna çok daha fazla iyilik etmiş olmaz mıyız?

Milli takımımıza dahi giren bu oyuncular, artık milli hassasiyetlerinden! midir yoksa tamamen duygusal kaygılardan mı bilinmez, reklam filmleriyle milli duygularımızı gıdıklama işlerini bile yerine getirebiliyorlar.

Konunun Fenerbahçe olmadığını tekrar ediyorum ve bu seyrettiğimizin "Türk Futbolu" olmadığına inanıyorum. Bu konuyla ilgili düşüncelerini paylaşanlar olursa sevinirim.

Diğer ülkelerde yabancı sınırlaması yok diye biliyorum. Örneğin İtalya, hem iyi oyuncular çıkarıyorlar hemde Avrupada ve Dünyada Milli takım vaya takımlar sıralamasında gayet başarılılar. Buna ne diyeceksiniz.

• Yanlış biliyormuşsun... Sadece birkaçında yok...

quote:

Orjinalden alıntı: verifyersin

quote:

Televizyonda spikerin futbolcuları anons ettikten sonra, futbolla ilgili olmayan yaşlı birinin söyledikleri, bugüne kadar beni de oldukça rahatsız eden bir konuyu burada sizlerle paylaşmama vesile oldu. Yaşlı dinleyici "yahu bu takım gerçekten Türk takımı mı?" demişti.

Diğer ülkelerde yabancı sınırlaması yok diye biliyorum. Örneğin İtalya, hem iyi oyuncular çıkarıyorlar hemde Avrupada ve Dünyada Milli takım vaya takımlar sıralamasında gayet başarılılar. Buna ne diyeceksiniz.

• Görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Benim de anlatmak istediğim sizin işaret ettiğiniz konular. Neden koskoca 70 milyonluk ülkeden 3-5 tane yıldız futbolcu yetiştirebiliyoruz? Kendi yağımızla kavrulsak ama yatırımlarımızı 70 milyon içindeki değerlere doğru kaydırsak, dediğiniz gibi 3-5 sene Uefa da falan başarısız olsak ne kaybederiz? Sanırım büyük kulüplerin biran evvel başarı mantığından kaynaklanıyor bütün sorun. Maalesef bir futbolcunun evine 20.000 Dolar kira ödemek Türk Futbolu için fedakarlıklardan biri sayılıyor artık günümüzde. Hepinize saygılar

Görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Benim de anlatmak istediğim sizin işaret ettiğiniz konular. Neden koskoca 70 milyonluk ülkeden 3-5 tane yıldız futbolcu yetiştirebiliyoruz? Kendi yağımızla kavrulsak ama yatırımlarımızı 70 milyon içindeki değerlere doğru kaydırsak, dediğiniz gibi 3-5 sene Uefa da falan başarısız olsak ne kaybederiz? Sanırım büyük kulüplerin biran evvel başarı mantığından kaynaklanıyor bütün sorun. Maalesef bir futbolcunun evine 20.000 Dolar kira ödemek Türk Futbolu için fedakarlıklardan biri sayılıyor artık günümüzde. Hepinize saygılar

Benim demek istediğim bu değildi...

Eğer biz kendi yağımızda kavrulmaya başlarsak, kendimizi Avrupa fıtbolundan uzaklaştırırsak ne yazıkki bizim futbolumuzun gelişeceğine inanmıyorum...

Yani şu değil; "biz yabancılara değil, kendi futbolcularımıza şans verelim, altyapıya yönelelim, süper futbolcular çıkar..."
    Türk futbolcusunda sorun yetenek değil çünkü, hatta yetenek fazlasıyla var... sorun mantalite, eğitim, tecrübe.... Avrupa bizden bu konuda kat ve kat iyiyse senin oraya açılman lazım, çünkü zaten yetenek konusunda avantajın var... Kendi içimizie dönersek, eskiye dönmüş oluruz diye düşünüyorum...

• quote:

Görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Bizim insanımızın genetiğinden midir nedir bilinmez azıcık övüldümü göklere çıkıyor. Parlayan yıldız o anda yere iniyor, kayıyor gidiyor. Sorun şu ki zaten tek tük adam yetiştiriyoruz ona da çok paralar verip, çok övüp magazin forever lara çıkarıp rezil edip bırakıyoruz. Biz de alt yapıda şu mantık yoktur " çalış, oyna, hakkınla kazan" Bu mantık bizim insanımıza yerleşmediği için alt yapıda sürekli sorun çekiyoruz. Alttan bilgisi olmayan adamları alt yapıya koyup adam yetiştirsin diye bekliyoruz. Çürük elmanın sağlam portakal çıkarttığı nerde görülmüş??

Gidin altyapı idmanlarını izleyin standarttır. Düz koşu, çapraz koşu, çift kale maç yallah eve. Bu mudur yani? Taktik yok, teknik yok, kondisyon yok. Türkiye nin en iyi alt yapılarına sahip kluplerde bile bu aynıdır tek değişen hoca. Hoca birşeyler vermek istiyorsa almak isteyen alıyor ki böyle adamları bulmanız neredeyse imkansız.
    Dikkat edin Türkiye de yıldızı parlayan efe oluyor. Misal verirsek 2002 nin yıldızları emre hasan ümit davala. Bu adamlar o günden beri ne kadar oynamış? Biri avrupa diye gitti battı biri şarkıcı olcam dedi battı diğeri de şimdi hakeme hocaya küfrediyor sağa sola saldırıyor. Nihat aralarından sıyrıldı mantıklı hareket etti iyice yıldızlaştı. Şimdi ise Arda diye tutturduk herifi yere göğe sığdıramadık o da git gide kötüleşiyor. İbrahim Akın hakeza. Serdar Özkan aynısı..

Bakıyoruz. Yurt dışında yetişip gelen oyunculara, Kabarmıyor. Çok iyi oynasa bile mütevazi. Kendini biliyor ve güveniyor. Bütün sorunda burdan çıkıyor. Mehmet Topuz denen adamın özelliği ne ki millet peşinde bu kadar koşup onu yüceltiyor? Gökhan Ünal da böyle değil miydi? Ne oldu? Milli takımda 2 maça çıktı bitti işi. Bu yüzden biz topçu yetiştiremiyoruz. Yetiştirdiğimiz adamları kendimiz öldürüyoruz zaten.

• Bizim çoğu topçunun hedefi küçük bence.Kapağı İstanbula atınca birde evli değillerse bitiyor işleri
    Semih hep iyi oynar uzun zamandır evli,Gökhan Gönül de evliymiş.Olmadı Tuncay gibi tesislerde yatıracaksın bu adamları

R.Carlos ve Hagi örnekleri var Türkiye'de... bir futbolcunun koca takımı Avrupa arenasında nasıl da değiştirebileceğini gördük hepimiz... Futbolcuların herkesin kabul ettiği futbol ustalarıyla aynı takımda oynamaları özgüvenlerini arttırıyor...

Eğer Süper ligin kalitesini yükseltemezseniz, kendi futbolcularınızı iyi yetiştiremezsiniz... yabancıları kısıtlayarak Süper ligin kaliteisnin yükseleceğini düşünebiliyormusunuz?
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.