< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (80. sayfa)

-
-
En iyi seçenek Kpss'ye girip kamuya başvurmak diyecektim ama şimdi hatırladım elektronik haberleşme bölümü elektrik-elektronik Mühendisi kadrolarına uyuyor mu bilmiyorum. Başka bir seçenek işkurdaki ilanlara bak ama şartları iyi olmuyor genellikle söyleyeyim. Ben elektrik mezunu olarak bir elektronik mühendisi ilanına başvurdum. İş 3 adet rf malzemenin askeri standartlara göre üretilmesi projesinin tüm sorumluluğunu almak, projede başka mühendis yok bütün işleriyle sen ilgileneceksin, maaş asgari ücretin 1.4 katı, maaşın yarısını zaten teşvik olarak işverene veriyorlar. İstiyorsan yönlendireyim İstanbul Anadolu yakasında.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam gecen sene 19 aliyodum zaten 2 kere zam geldi ustune. ben uzman degilim bir tek bir cift seklinde o ceivara geliyordu. su an 27 28 ortalamaya gelmistir(10 senelik). 2 3 de gorevlerden gelebilecek bir sye.
uzman arkadasim bu ay 25 aldi(5 senelik).
bu arada yalan soyluyor diyen arkadaslarla iddiasina girebilirim. 25 bin lirasina.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 27 Mart 2023; 13:38:35 > -
A101, Bim bakacağım hocam. Hem aynı parayı kazanırım, hem de fazla sorumluluğum olmaz.
Hocam hangi kurum dhmi falan öyle verir herhalde sadece
-
Özel sektörde; üretim pozisyonlarında kalburüstü firmalarda makine/imalat mühendis maaşı yeni mezun 10-13, 2 yıl tecrübe 16-20, 2-5 yıl tecrübe ve branş uzmanlığı +25 + araç+ yan haklardır (prim, ıvır zıvır), 5+ tecrübe ve branş uzmanlığı +30 bin TL+ araç + haklar.
Üretim/kalite müdürlükleri +30 + yan haklar, fabrika müdürlükleri +40 bin + haklar+araç garantidir, direktörlüklerde ipin ucu açıktır.
Burada önemli nokta branş uzmanlığının ve çalışılan firmanın sektörü ve lokasyondur. Sivas,kayseri,konya piyasası ile gebze/bursa aynı seviyede değil.
Düğme üreten fabrikanın sunduğu imkanlar ile otomotiv yan sanayi firmalarının sunduğu imkanlar doğal olarak bir değil.
Ücret kıyaslarken sektör ve çalışılan firmanın sektördeki konumu anahtar noktadır, firma vardır otomotivde en dip işleri yapar fasonun fasonudur, firma vardır kauçukta ülkede liderdir, ihracat hacmi yüksektir yine imkanları farklıdır :)
-
hocam artik kamuda uzman kadrosuyla aliniyor, neredeyse herkes bu dedigim paralari aliyor. 18k dedikleriniz hala direkt muhendis olarak gorunen kadrolar. kurum vermeyeyim.
-
orta-üst seviye için konuşuyorum istanbulda junior devler 12-20 ile başlar, birkaç sene içinde 18-25 civarına çıkar, 5 sene tecrübeli birisi ortalama 30-40 arası alır, bilmediğiniz konularda boş yapmayın.
ama mesela senior blockchain devi aylık 100-150 binleri görebilir.
yurt dışında remote iş bulursanız bambaşka seviyelerde maaş alırsınız, daha yeni remote react staj ilanı gördüm aylık 1300 dolar maaş = yaklaşık 25bin lira. stajdan bahsediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 27 Mart 2023; 22:28:9 > -
Buradaki büyüklerime bir sorum olacak. Savunma sanayi firmaları içerisinde Ar-Ge ve diğer Sistem mühendisliği gibi alanların dağılımı hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır?
Şu anda bir tanesinde son sınıf elektrik elektronik öğrencisiyim ancak bulunduğum yerde mühendislerin hepsi sistem mühendisi olarak bilgisayar başında memur gibi çalışıyor. Açıkçası mühendislik bilgisini doğrudan kullanmak istiyorum, sistem mühendisliği gibi ister bölüp alt yüklenicilere vermek veya onlardan dönen ürünlerin değerlendirmesini yapmak pek isteyeceğim bir şey değil.
Ben sadece bir şirketin bir birimini gördüm, ama diğer büyük savunma sanayi firmalarının genel durumunu merak ediyorum. Bilgilendirme yapabilecek herkese şimdiden teşekkürler.
-
Güncel Getir TR maaşları ne Getir Technology tarafında Ankara ve İstanbul için Türk ALman çifte vatandaşım
-
1-2 yıl tecrübeye 30bin olmaz mı
-
Seni mi kıracağız olur tabi ki
-
softtechte misin
-
sistem mühendisliği bu değil, biraz daha inceleyebilirsin... Sistem mühendisliği yönetimi ürünün başarısını T0'dan başlayıp ürün yaşam döngüsü süresince garantileyen bir mühendislik. Bu konuda biraz daha bilgi edinmen gerektiğini düşünüyorum.
Yine de çoook genel bakarsak senin dediğine geliyor.. :)
alan dağılımı derken ne demek istedin? biraz daha açabilirsen yardımcı olabilirim.
-
5-6 asgari için bu kadar ağır işler yapmak üzüyor be insanı. Maaşlı çalışan olarak bu ülkede zengin olmak zor anlaşılan.
Fabrikatör sahibi olmak nasıl bir duygu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Babam vefat etti. 1-2 sene oluyor. Men etmedi mirastan, biraz bir şeyler kaldı tabii.
Evet her 3 ayda bir, bu başlığa ve eskilerine mesaj atıyorum. 4.5 yıl oldu hala işsizim :) Pau makine mezunuyum, ege cengi de bu yılın başında yaklaşık 2,5 sınıfken bıraktım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zamlardan sonra 30k küsür olmuş. Tecrübe hala 0 denebilir 5 ay falan oldu işe gireli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Menlik duruma rağmen bir fabrika kalmış daha ne olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X