Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.962
Cevap
266
Favori
1.968.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam tabiki alır hava aracı yapılıyor yani bu aracın ısıl değişken yükleri ya da uzay alanındakı ısıl çalışmalar var, Tr motor düşün bence Ankara’da

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

Yalnız verdiğin örnek beni destekler nitelikte. Google’ın ceo’su nereden transfer olmuş bir bak istersen Şu an ben zaten yönetici değilim yönetim işleri ile uğraşıyorum. Kendi şirketimde yönetici olursam bile yeter partnerler uçuk maaşlar alıyor.

EE aslında spesifikleşilmesi gereken bir alan. master şart bazı alanlar için doktora bile gerekli. tıp gibi oku oku bitmiyor. benim yaşımda bir doktor da ee’ci de eğitim görüyor olması gerek. asistanlar adeta askeri hiyeraşi ile eğitiliyor. para kazanmaya ikisi de 35lerde başlayacaklar. o zaman kıyas yapmak daha doğru olur. şu anki durumda ben öndeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 12 Mart 2023; 14:30:13 >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

aynen kanka tamam

• yazdığım yazıda ar-ge değersizdir diye bir şey yok.

verdiğin örnekler de ekstrem (google, tesla vb.)

akademik kariyer yapıyorsan akademik kariyer yapanlar arasında %1'lik dilimde olmak zorundasın ki bir işe yarasın.

ama web developer isen ortalamanın da altı bile olsan hayatını gayet sürdürülebilir bir şekilde yaşıyorsun.

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    boun mezunları 4-5 sene tecrübeli bilgisayar mühendisliği maaşları aralığını söyler misin? çok parametre var ama anlatır mısın?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Şu zamanlarda artık bir web developer için söyledikleriniz geçerli değil. Geçen senelerde geçerli olan bir durumdu evet ama sektör sıkıntılı günler yaşıyor son zamanlarda ve web developerları çok zor günler bekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakamları atan atana ülkenin yarısı asgari ücretli

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

17k maaş alan yeni mezun bir itim

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

• Booker DeWitt kullanıcısına yanıt

bana mı diyosun? makina mezunuyum olm çalışıyorum ben nerdeyse 1 yıldır, ne anlatıyon sen?

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt
    Bench ve maaş kaç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

Sana demiyorum olm tıpçıya dedim

• Ben de Bilkent'te okuyorum. Yüksek yapmayı da düşünüyordum. Bilkent'teki asistanlık koşulları hakkında bilgi verebilir misiniz? Lablarda keyifleri yerinde duruyorlardı fakat askeri hiyerarşi demişsiniz. Bir de, çevrenizden gördüğünüz kadarıyla yüksek lisansın yurt içi veya yurt dışında yapılması ilerleyen yıllarda farklılıklara sebep oluyor mu?

• RexRance R kullanıcısına yanıt

yok askeri hiyerarşi'den kastım asistan doktorlar. arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarı ile çok sıkı. Bizim okuldaki asistanlık şartlarını çok bilmiyorum,. Yüksek lisans doktora hedefliyorsan yurt dışına; abd'ye isviçre'ye gitmeye bak derim.

ama yurt dışında çok iyi yerler olmuyorsa bilkent ve koç en mantıklı seçenekler.

• AC DC A kullanıcısına yanıt
    Ravisutanjanitwitter
    “🚨 Big - Accenture to Layoff around 19,000 Employees, About 2.5% of Current Workforce”
    https://twitter.com/ravisutanjani/status/1638870227617484801?s=46&t=LJlihPhdPU8QrxMIiFuSZw

Piyasayı söylediğiniz gibi yeterince iyi takip edemediniz sanırım hocam, yazdığınız firmalardan biri 19bin kişiyi işten çıkaracağını duyurmuş.

• cahilintegral C kullanıcısına yanıt

bunların yüzde kaçı yazılımcı sence?

• maaş aralıkları üniversiteye göre değil, en çok şirkete, sonra da tecrübeye göre değişir.

Detaylı bilmiyorum ama birçok yazılımcı etkileniyor bu layofflardan. Umarım bir an önce bütün dünyadaki bu ekonomik sıkıntı sorar erer ama uzun bir süre artık eskisi gibi olmayacağı ortada. İnsanları diğer mühendislikler çok kötü gelin 6 ay video izleyin yazılım öğrenin dünya kadar maaş alın gibi bir durum yok yani. Şu an sektörde artık önceki yıllar gibi maaş zammını beğenmedim iş değiştireyim diyen de pek olamıyor dolasıyla şirketler eskisi gibi personelini elinde tutmak için iyi zamlar da yapmayacak bu da ilerleyen zamanlarda yazılım sektöründe maaşları olumsuz etkileyecektir.

• cahilintegral C kullanıcısına yanıt

Kardeşim hala aynı felaket tellallığı. :)))

Defalarca söyledik. Amerikan şirketleri resesyonun r'sini duysa işçi çıkarır. Bu her zaman böyle olmuştur.

Savunma şirketleri hükümetin bir ihalesini kaybeder layoff başlar.

Faiz artırımı beklentisi gelir layoff başlar, faizler düşürürler ertesi gün bir şey olmamış gibi yine binlerce işçiyi alırlar.

Bak resesyon olduğunda demiyorum, resesyon gerçekleşmese bile bunun beklentisi bile layoff yaratır ABD'de.

Ben TR için konuşuyorum. Şu an yeni mezunun eline 30k+ sayan + bir o kadar da yan hak veren koca koca savunma sanayii firmaları yazılımcı masalarını dolduramıyor.

Önceden ODTÜ, Bilkent ile doldurulan kübikler şimdi Erciyes, Katip Çelebi ile doldurulmaya çalışılıyor. Yarım yamalak ingilizcesi olsun yeter ki kodlayabilsin, çalışan bir kod çıkarabilsin deniliyor artık. o dereceye geldi işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 25 Mart 2023; 0:31:33 >
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.