Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir (9 Mobil) - 12 Masaüstü9 Mobil
5 sn
7.745
Cevap
263
Favori
1.921.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum acildeki pratisyen bile en kötü 50k-60k alırken uzman nasıl o kadar alsın? Aldığın veri kariyer.net verisi. net mi brüt mü, nerde ne zaman nasıl toplandığı bile belli değil.

Teyitli güncel bilgiler vereyim.

Bilkent şehir hastanesi genel cerrah geçen ay 120k almış. 130k-140k'yı gördüğü de oluyormuş. Bu her şey tüm ek ödemeler dahil.

Tüm uzmanlar bu civarda mı alıyor diye sordum? Almıyor dedi. 90k alan da varmış 150k alan da varmış.

Asistanlar ise 60k-70k-80k diye gidiyormuş.

İddia ettiğin gibi 45k-50k'ya çalışan uzman da yokmuş abartmayalım lütfen. Haa ben ek ödemeleri maaştan saymıyorum diyorsan o başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 13 Aralık 2023; 19:30:20 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam olay sadece Ankara'mi ben anlamadim olayi? Ankara'da olup 4-5 sene muhendis olanlar 100+ aliyor falan mi saniyorsunuz? Orneginin olmasi genel kaniyi degistirmiyor ki. Ben de aksi ornekler sunabilirim. Benim tanidigim anadoluda yasayan 60+ alan cildiye uzmani var mesela. Su an dahaa fazla olduguna eminim, biraz sure oldu. 50 almiyor gordugunuz gibi. Remote imkani yoksa 2-3 sehir disinda muhendis olmak ozelde zaten imkansiz.

DHMI genel anlamda digerlerine gore fazla veren bir kurum. DHMI de normal memur olanlar da fazla aliyor. O muhendislerle alakali degil de kurumun kendi maaslariyla alakali biraz da. Doktor aliyor olsalardi muhtemelen 80 den acarlardi kapiyi.

Ozek sektorde doktor olup emek veren birisi az maas mi aliyor? Benim duyduklarim hic oyle degil. Ozele gecip belli bir seviyeye gelince zaten karsiligini almaya basliyorsun. Burada mesele neyi yapmak istedigine geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 13 Aralık 2023; 20:26:28 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

"200binle mezun olan birini %1lik dilimden girdi sanıyorsunuz"

Yok oyle sanmiyorum aslinda, iyi universiteler %1 den adam aliyordu. Ozel universitelerin tam burslu kisimlari da %1 den aliyordu. Hala oyleler.

%1 lik dilim daha mezun olmadi lafi kadar yanlis bir sey olamaz. Bizzat cevrem bunlarla dolu cunku. Oyle ucup kacmiyorlar emin olabilirsiniz buna. Bu konuda da bircok ornegini gorebilirsiniz zaten.

• cildiye uzmanı olmak için de 20bin kişinin katıldığı sınavda dereceye girmek gerek

öyle herkesin girebildiği bir yer değil tustaki en yüksek bölüm

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

Vay be reis senin tavsiye konularını az mı okumadik ODTÜ eem deydin de mi aga be baband inekmatur filan vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HarveyinStajyeri kullanıcısına yanıt

Bilgisayara yatay geçiş yaptım ortalamayla 1 dönem kaldı şimdi, good old daysGERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stewartteoremi -- 14 Aralık 2023; 1:30:17 >
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt

Yaşlanıyoruz be hocam

• UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt

Maalesef kazın ayağı öyle değil başarılısın diye her yer öyle uçurmuyor maaşları 8 yıla yaklaşmış durumdayım Ocak'ta olsun olsun 42k falan olacak aynı tecrübe SS'te yine Ocak ayında 16/12 bölümü ile birlikte 80k civarı olacak. Yani 2 katı diyebiliriz. Bu yüzden haksızlığı kabul edemiyorum.

• judge1 J kullanıcısına yanıt
    8 yıl tecrübeyle Ocakta 42 alacaksan başka firmaya git hocam. 80K 8 senelik mühendis için çok değil, 42K çok az. İlla SS olması şart değil yüksek maaş için. Örnek veriyorum Koç Grubu şirketlerinden birine girersen bizden yüksek maaş alırsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • innovance consultancy'de yeni mezun bilgisayar mühendisi maaşları hakkında bilgisi olan var mı

• Mühendislerin ,yazılımı bu kümeye dahil etmezsen doktorlarla kiyaslanabilir bir maaş skalası yok o yüzden bence hiç değinmeyin savunma sanayisi ile piyasa arasındada bir korelasyon yok bugün ss den çıkan adamı kolay kolay otomativ sektöründe imalat veyahut iş makinesi sektöründe çalıştıramazsın bu sektörler ciddi donanım ve referans istiyorlar ,eğer iş biliyorsan ss de kazanamayacağın paraları kazanırsın bu sektörlerde, Ama işi biliyor olman lazım birde piyasayı bilmeyen aslında öğrenci olan ama mezunmuş gibi davranan arkadaşlar herşeyi üniversitenin ismine bağlıyor ama kazın ayağı öyle değil 3 sene tecrübeli bir adama bile sormazlar nerden mezunsun diye yaptığı işe bakarlar.

Ama ego tatmini yapmak isteyen yöneticiler vardır adam odtü mezunudur, itü'lüyü beğenmez ingilizce bilmiyorlar deyip odtülüleri doldurur oraya vs vs örnekleride var bunun maalesef

• P&G maaşları hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt

doktorların da sabit bir ücreti yok ve çok fazla bölünüyor mezun oluyorsun pratisyenlikte acilde olursan fazla alıyorsun tus kazanayım diyorsun maaşın düşüyor ve bu düşük maaşlar 4-5 yıl çalışmak zorunda kalıyorsun sonra yine mecburiye başlıyorsun 2-3 yıl iyi maaş alıyorsun sonra üstüne yan dal yapayım diyorsun (yandal da artık şart oldu) ücretin mecburinin kazandığının yarısını zor alıyorsun 3 yıl yandal asistanlığı diyorsun yaş zaten 35 oluyor ve sonrasında yine mecburi

ve bu mecburi atamalarında ilçe ya da küçük hastaneye düşersen maaşın yine düşük kalıyor bir eğitim araştırmadaki, şehir hastanesindeki maaşlar yok oralara göre baya düşük kalıyor

ve sürekli olarak da taşınmak zorunda kalıyorsun her 3-4 yılda bir farklı şehire gitmek zorunda kalıyorsun

ama mühendislik öyle mi istediğin gibi ankara, istanbul, izmir gibi büyük şehirlerin merkezlerinde yaşayabiliyorsun ve taşınma derdin yok ikide bir ve yükselme basamaklarında hekimlerdeki gibi düşük maaş olayı da yok ve bir hata yaptığında malpraktis ödemek zorunda değil

• Bir beyaz esya firmasi

Pozisyon:Tasarim Uzmani
    Tecrube:1.5 Yıl
    Maaş: yilbasknda 50k net
    Itü makina mezunuyum

• g@riban kullanıcısına yanıt

konum söyleseydiniz keşke. İstanbul harici çok güzel maaş gerçekten ki istanbul için bile iyi.

Tasarımdan kasıt mekanik tasarım mı bu arada? Tam olarak nelerden sorumlu oluyorsunuz?

• kullanıcı9999 K kullanıcısına yanıt

yılbaşında 50k net, şu anın 34k net'i falan olur. 1.5 yıllık mühendisin 34k alması düşük değil mi?

• SnowyOwl kullanıcısına yanıt
    1.5 yıllık mühendis büyük koç şirketlerinde alabiliyorsa iyi 34k neti oradan hesap edebilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kullanıcı9999 K kullanıcısına yanıt

evet nx de klasik mekanik tasarim

Konuk olarak da anadolu da kiralarin ucuz oldugu guzel bi anadolu sehri :)

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.