tübitak bilgem'de yılbaşı zammı ne kadar olacak bilgisi olan var mı ? |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (168. sayfa)

-
-
tübitakta zamlar mart ayında yapılmıyor mu?
-
tübitak olayı nedir hocam
-
merhabalar herkese, TÜBİTAK MAM'da yeni başlayan araştırmacı/proje-arge personeli maaşları hakkında bilgisi olan var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Baykarda son maaşlar hakkında bilgisi olan var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Piyasa çok ilginç aynı pozisyonda aynı tecrübeye sahip makine mühendislerinden biri 32 bin TL alırken diğeri 55 bin TL net alabiliyor kim kime ne tutturursamın derdinde referansı (torpili )olmadan hiçbir mühendis patenti olsa, top okullardan mezun olsa bile iyi firmalarda işe başlayamaz.
Şuan durum bu ,burdaki yeni arkadaşlar zannediyorlarki odtü itü bitirince en iyi yerlerden iş teklifi yağacak... maalesef üzülecekler, bu ahlaksız düzende
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vakıf SS lerdeki yeni mezunların çoğu boş oturuyor diye duyuyorum ne kadar doğrudur?
Cayır cayır arge yapanlar bir elin parmağını geçmiyor sanırım. Sağlan yüksek lisans ve doktorası olanlardır onlar da.
-
yeni mezun
enerji sektörü
30k brüt maaş
5.6k net yemek parası
1.2k net yol yardımı
özel sağlık sigortası vs.
istanbul
(zamsız)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yinemimezunakaldim -- 10 Aralık 2023; 23:40:9 > -
Sorduğun bazı şeyler şirket gizli bilgileri olduğu için cevaplayamam. Ama şunu söyleyebilirim, ülke böyle giderse TAI'nin bir daha son 2-3 senedeki gibi her sene 2K insan işe alacağını sanmıyorum. Alımlar oluyor haklısın, girenler zamanında TAI'de aday mühendislik yapmış kişiler. Tai normalde aday mühendislerinden işe alırdı, ekstra dışardan da alırdı. Şuan dışardan alacağını hiç sanmıyorum. Neden dersen, 2022 Kasım'da ben aday mühendis olduğumda 1400 kişi civarı aday mühendis alınmıştı. Bu sene gelen aday mühendislerle konuştuğumda 800 kişi alınmış aday mühendis olarak. Buradan da az çok çıkarım yapabilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Okul nedir
Bölüm sanırım eem
sabancı
endüstri mühendisliği
-
30 brüt olunca eline ne kalıyor ki?
20 + yol yemek gibi bir şey mi oluyor
Merak ettim kac siralama ile girmistin oraya?
Tubitakta martta zam yapılacak işte. Yalnız tam oran belli değil
. Ama 50 olur mu bilmiyorum.
Vakıf üniversitelerinden yeni mezun arkadaşların kimse nazını çekmez bir zamanlar 2-3 hafta çalışıp ayrılıyordu büyük kısmı öyle olunca kötü bir algı oluştu, direk eleniyorlar adam vakıf ünv deyince öcü gibi korkuyor direk gelmesin diyor. Maddi durumu kritik olan arkadaşlar özel okullarda kendini harcamasın bilkent mezunu makinacı daha pascal prensibini bilmiyor eline kumpas almamış, ingilizcede sizi belli bir yere kadar kurtarır,ilgisi olmayan adamdan excell mühendisi olur anca
Vakıf SS kastettim ben. TUSAŞ tei roketsan ASELSAN havelsan.
Vakıf üniversitesi devlet üniversitesi ayrımı yok Savunma sanayisinde, yalnız oradan çıkan arkadaşlar kalifikasyon ve çalışma temposu olarak benim görüşüm otomativ ve iş makineleri sektörü için yetersiz kalıyorlar. Giripte kendini geliştiren sayısı çok çok az.
4 aydir calisiyorum, genelde herkes + mesaide, bazen haftasonu calistigimiz da oluyor. Belki de yavas calisiyoruzdur, baska yerleri bilmiyorum ama bos oturan ilk aylari degilse cok yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X