Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil
5 sn
7.497
Cevap
258
Favori
1.851.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • General Electric (GE) hakkında bilgisi olan var mı? TEI ile bir ortaklıkları var ama GE kendi bünyesinde olanlarda mı oluyor ve imkanları nasıl acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ss altyüklenici neredeyse 5yıl 55-60k sizce değişim vakti gelmiş mi?

• 4 aydır aynı ilan niye kimse buraya başvurmuyor ya da başvuruyor da kimseyi mi almıyor bura  

dreamgames.com
    Software Engineer (New Grad)
    https://dreamgames.com/careers/software-engineer-new-grad
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Acaba turnover mı yüksek? Sanki önceki yorumlarda çalışma koşullarının zorluğundan bahsetmişti yorum yapanlar, işe girenler çok uzun süre işte kalmıyor ya da çalışma koşullarının zorluğundan dolayı birilerinin işi bırakması durumunda ellerinde hazır aday bulunmasını istiyor olabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

2016-2017 öncesi mezunlar muhtemelen bu şekildeydi. Sanki bu yıllardan sonra hem ülke ekonomsi, hem mezun enflasyonu işleri biraz değiştirdi.

Gerçektende ss olmasada, ortalama piyasa firmaları bile verdikleri rakamlarla insanlar ilk yıllarında ev/araba kredisine girip paşa paşa mal edinebiliyordu.

Bursadaki ana otomotiv ve büyük yan sanayi firmalarında çalışmak o zaman gerçeten "iyi" seviyelerde gelir ve "saygınlk" kazandırıyodu.

Şuan ayda 30-40 alsanız ne fayda ? Heleki evlilik, ev kurma gibi durumlarınız olur, aileden birşeyiniz destek olmazsa, aileden mal kalmazsa geçmiş olsun.

Büyük şehirlerde zaten iş daha da zor.

Yeni mezun işe başlayan arkadaşlar artık iki kişi ev tutuyor aday mühendislikten, bölümden vs. tanıdıklarıyla. Bu önceden bu kadar yaygın bir şey değildi. İnsanlar kiralarını bile öderken rahat olamıyor.

Ben artık çevremde üniversite sınavlarında ilk 1000-5000 gibi bir sıralama yapma potansiyeli olan ve mühendislik okumak isteyen arkadaşlara artık önermiyorum ya da mezun olduklarında yurtdışına gitmek şartıyla yazmalarını söylüyorum.

Bu potansiyeli olan arkadaşlar mümkünse TIP yazsınlar. Ömür boyu rahat ederler.

Diğer türlü ilk 1000'e girerek, ODTÜ EE'de 4.00 ortalama da kassanız mezun olduğunuzda SS'de alacağınız maaş hemşire maaşı olacak. 7-8 yıldan önce maddi olarak beliniz doğrulmaz. 7.-8. yılınızda belki bir rahatlarsınız.

Bu tavsiyem özellikle bu potansiyeldeki arkadaşlara, yoksa ben 50k-100k'dan mühendislik yazıcam diyenlere bir sözüm yok, dileyen yazabilir.

bu maas 4 aydir surekli guncelleniyor mu hocam, yoksa sabit 100 mu, bilginiz var mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Pr icin actigini dusunuyorum guzel reklam yapiyor. Cevremde basvuran itu odtu mezunu 4-5 yillik deneyimli yaziljmcilar red aliyor

• Eylülde SS'ci dude: Dostum ss harici çalışıyorsan muhtemelen asgari ücret alıyorsundur. Bir SS çalışanı olarak piyasadaki en iyi maaşı biz alıyoruz.

Ocakta SS'ci dude: bu nasıl zam sıradan düz memurdan bir farkımız kalmadı ben yurtdışına kaçıcam

• Brütal kullanıcısına yanıt

sabit sürekli

• beyaz sentor kullanıcısına yanıt

Ocakta yüzde kaç zam yapmıştı, ayrıca %60 tan emin misiniz döviz deki yükselişin bile üstünde

• judge1 J kullanıcısına yanıt

Bu soruların cevabını kimsenin bilmemesi mantıklı gelmiyor. Arkadaşlar burada paylaşılan anonim bilgilerin kimseye bir zararı olmaz ama ufakta olsa kariyer planımıza yardımcı olabilir. Lütfen bilenler yardımcı olsun. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judge1 -- 6 Aralık 2023; 9:9:10 >
  • BMC Power'da güvenlik soruşturması var mı? Maaş vs ne kadar bilen aydınlatabilir mi?

• mckhsf M kullanıcısına yanıt

alt yüklenici böyleyse tusaş-tei-roket-aselsan kaç veriyor maşallah.

bölüm (makine vb)

alan(mekanik tasarım vb)

şirket yaklaşık mühendis çalışan sayısı

il vb bilgiler paylaşabilir misiniz acaba

• :ArHaus: kullanıcısına yanıt

hocam neden öyle düşünüyorsunuzki mesela koç bilgisayardan yeni mezun biri yeni mezun doktor kadar maaş alamaz mı?

• 3.girişim olacak kullanıcısına yanıt
    Yeni mezun, doktor statüsünde ne kadar ki maaşlar?

• valla net bilgim yok da 40 50 vardır herhalde(ekşide araştırayım biraz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.girişim olacak -- 8 Aralık 2023; 9:46:53 >
  • WhistlerJ W kullanıcısına yanıt

yeni mezun zorunlu hizmet : 40.000-45.000tl

• 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.