OPEL ASTRA J 1.4T HARARET VE ŞIRILTI PROBLEMİ
Merhabalar,
Aracım 2014 Model Opel Astra 1.4T, 103 binde, otomatik.
5 ay önce ilk sahibinden almıştım, 3 ay hiçbir problemim olmaksızın sürdüm keyifle, tek problemim araçtan şırıltı sesi geliyordu. Eski sahibi bu uyarı geldikçe araca içme suyu içirmiş, antifriz kullanmamış, neyse.
2 ay önce ise hararet sorunu baş gösterdi. 2 kez 120 derecelerden döndürdüm aracı. Hızlı bir şekilde genleşme kabındaki suyu emiyor ve hararet yapıyordu.
İlk ustama götürdüğümde kalorifere baktı, fana baktı, bir şey göremedi. Conta dedi geçti. Bilirsiniz hararet yapmış araçta bazı ustalar direkt conta diyip geçiyor.
Farklı ustaya götürdüm, devirdaim pervanesi dağılmış dedi, değiştirdi, kalorifer hortumu su kaçırıyor dedi, değiştirdi, suyunu da aldım dedi gönderdi. Şırıltı sesi devam ediyordu. Bu sırada da hala aracın harareti 100'ü geçmese de 90-100 arası oynuyor yükteyken. Şırıltı sesi için tekrar götürdüğümde, conta testi yapmış ve conta testinde bir problem görmemiş olmamasına rağmen, testte bazen çıkmıyor, conta yakmış, silindir kapağına bakmak lazım, 60-200 bin arası da ücreti olur dedi.
Farklı bir ustaya daha götürdüm, o ise contada sorun yok, olsaydı boruların şişerdi, su kaynatırdı vs. vs. diyerek beni ikna etti. O da genleşme kabını değiştirdi, basınçlı makinesiyle kalorifer radyatörünü temizledi, birkaç hortum su kaçırıyor dedi, değiştirdi. Şırıltı sesi kesilmişti artık ancak hararet sorunu 90-100 arası oynamaya devam ediyordu.
Şu an araca binmekten çekiniyorum resmen. Sanki otoyola çıksam, 140-150'leri görsem hemen hararet yapacak, conta yanmadıysa bile ben yakacağım gibi hissediyorum. Bilen bilir, bu araç çok atik bir araçtır, yazın otoyolda 180'lerde gık çıkarmadan çalışıyordu.
Başına benzer bir durum gelmiş olan var mıdır? Bu tür yüksek beygirli araçlarda 90-100 arası hararet normal midir? Opel motorları sıcağı sever söylemi doğru mu? Ya da farklı bir öneriniz var mı?
Teşekkürler şimdiden.
TEKRAR TECİL
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0