Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
57
Favori
356.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    7 aydır çalışıyorum.
    Savunma sanayisine iş yapan bir yazılım firması.
    Pazartesi-cuma 8:30-18:00
    3200TL.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz ulaştirma işletme müh. Güverte staj sonrasi 1500-2000$

• Mühendis değilim. Makine teknikeri/teknik ressam olarak özel bi şirkette çalışıyorum.
    Yol vs. 5bin civarı aylık (bu ay zam yapılacak ama oran belirsiz)
    09-18 saatleri arası
    özel sağlık vs. hiçbir yan hak yok

Yeni mühendis arkadaş aldılar şirkete, yeni mezun ilk işi. Evrak işlemlerine yardımcı olurken maaşını öğrendim bir şekilde. 8bin TL

Bizim sektörde deneyimli bir mühendis 10-15 bin arası alıyor
  • Çevre - 7,5K

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 12 yıldır (2007 sonu 2008 başından beri) özel sektörde olan bir Çevre Mühendisi olarak kısaca ben de tecrübelerimi aktarayım.

1- Her şirket, her personel farklıdır, tabi ki ücretler de farklıdır, bilmeden yok atıyorlar yok sıkıyorlar öyle paralar yok demeyin.

2- Her mühendislik branşı ama kesinlikle şu mühendis şundan fazla kazanır, şu mühendis bundan az kazanır demeyin şirketine göre değişir.

3- İngilizce, ama iyi bir rapor yazma, iletişim kurma ingilizcesi her daim yüksek maaşlı işlerin kapısını açar, hemen sizi aa gel alalım seni ingilizcen çok iyi diye dğeil, hayatta her zaman bir iş diğer işlerin kapısını aralar, o aralanan kapıda da sizin önünüze ingilizce bilgisi, program bilgisi vb. şeyler çıkar.

4- İlk işyerleri çok önemlidir, kurumsal müthiş şirketlerde çömez olarak işe başlamak size statü kazandırsa da iş anlamında çok şey katmaz, herkes işini yaptığından, size de görev verilir yaparsınız o kadar, ufak şirketlerde çok yorulsanız da amele gibi çalışsanız da çömezlikten geçiş aşamasında çok şey öğrenirsiniz.

5- Ben bunca yıldır piyasadayım, şuanda da uluslararası bir firmaya nihayet 10 11 yıllık tecrübe sonu geçebildim, hiç bir torpilim de olmadı hayatta, 1 kez olsun hiç bir İK cının not ortalaması başarı vs. dikkat ettiğini görmedim.

6- Özel sektör zordur, mücadele gerektirir, not ortalamasını ne yapsın adam akademisyen mi alacak, 3,90 diploma notu olup girişken olmayan, tuttuğu koparamayan adam işine yaramaz.

7- Maaş tecrübe arttıkça hep arttı yavaş yavaş, istenilen seviyede mi değil, ama en azından devletteki standartlara yaklaştı.

8- Dediğim gibi şirketine bağlı olarak, bir çevre mühendisi altında makina mühendisi de olabilir, tam tersi de, önyargıları silin.

9- Genelde geçici süreli, 1 yıllık da olabilir 3 yıllık da, proje bazlı, bir de arazisi olan iş olursa maaşlar hep 2 3 katına çıkar. Düzeni mesaisi belli ofis işlerinde düşer.

• Barkside kullanıcısına yanıt
    makineciler ne kadar alıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hangi dilleri biliyorsunuz, ortalama etkili mi, ve son olarak öncesinde nasıl tecrübeleriniz oldu acaba. Teşekkürler.

Bende Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıfım.

• BR9 kullanıcısına yanıt
    Hocam kendinizi nasıl geliştirdiği okul ve okul sonrasında biraz bahseder misiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: izzmarit

Mühendis değilim. Makine teknikeri/teknik ressam olarak özel bi şirkette çalışıyorum.
    Yol vs. 5bin civarı aylık (bu ay zam yapılacak ama oran belirsiz)
    09-18 saatleri arası
    özel sağlık vs. hiçbir yan hak yok

Yeni mühendis arkadaş aldılar şirkete, yeni mezun ilk işi. Evrak işlemlerine yardımcı olurken maaşını öğrendim bir şekilde. 8bin TL

Bizim sektörde deneyimli bir mühendis 10-15 bin arası alıyor
    Bu yeni mezun arkadaş Cambridge mezunu falan sanıyorum 8 bin TL?
  • Hocam merhaba meslaktasiz, ne makinesi acaba yazabilir misin merak ettim

• Yazilim Gelistirici
    Isletme fakultesi
    Deneyim: 8+ yil deneyim
    Çalışma şartları ve mesai saatleri: 8-5 (8:00 - 17:00) Kulaklik, Macbook pro veya turevi, Cay kahve, Rahata koltuk. Fazla Mesai: Sektorun %40-45 fazla mesai yapiyor ama yapmamali. Yapmayan yerleri tercih edin. ben yapmiyorum
    Yurtdisi Imkani: var
    Calisma sartlari: buradaki ofis videolarina bakabilirsiniz
    Güncel piyasadaki maaş analizi:
    kariyer.net
    Yazılım Uzmanı Maaşları | Kariyer.net
    https://www.kariyer.net/pozisyonlar/yazilim+uzmani/maas
    (bence cok dusuk ama bir veri)
    alternatif: . Yakinda yeni anket yapilir ama siz enflasyon orani ile carpini en az alan enflsyon oraninda veya fazlasi almistir.

Yazilim gelistirici olmak diplomadan bagimsizdir. Yani bolumunuz fark etmeksizin yazilim gelistirici olabilirsiniz. Bir bilgisayar (Guclu olmasi bile gerekmez) ve bolca azim yeterli.https://programmingwithmosh.com/general/dont-need-college-degree/

Bolumunu meslegini sevmeyenlere duyurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 13 Ocak 2020; 10:50:31 >

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road35 -- 17 Ağustos 2021; 10:11:4 >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    C, C++, C# ve VB Script biliyorum ancak tecrübe konusunda önümde biraz daha yol olduğunun farkındayım.
    Genel olarak iş yerinde C# ve VB Script dilleri ile uygulamalar geliştiriyoruz.

Yazılım öncesi sistem mühendisi olarak çalışıyordum ve üniversite bilgisi dışında pek de fazla yazılım tecrübem olmadı açıkçası.
    Hani şöyle bir tabir vardır yabancı diller için, söylenilen her şeyi rahatlıkla anlıyorum, neleri söylemem gerektiğini biliyorum ama konuşma pratiğim yok, akıcı konuşamıyorum derler ya, benim yazılım durumum da bir nevi bu şekilde aslında. Daha yeniyim yazılım işlerinde, kendimi geliştirmem gerekiyor. Kaynaklar-kurslar, ne bulursam faydalanmaya çalışıyorum ekstra olarak.
    Phyton öğrenmeyi hedefliyorum.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Abicim aynen ben öyle random biriyim işsiz güçsüz etrafa kendimi yazılımcı olarak tanıtıyorum bi de yetmiyor şirket sahibiyim diyorum, 16 aylık iş tecrüben var kurbanın olayım artık yazmayın bana ya.
    Gerçekleri yazdım diye mezarcı olduk, insanları düşük maaşa razı ettirmeye çalışan işveren olduk, hakaret ediyor olduk, hatta buradan düşük maaşla yazılımcı kapmak isteyen biri bile olduğum ima edildi dediklerimin aynen arkasındayım neden çünkü piyasayı bi-li-yo-rum.
    Bana çıkıp 4-5 tane şirket sayacaksınız gerçekten jr full stack’e ya da jr mobile dev’e 7k veren, ben de size onun 100 katını sayacağım vermeyen, bir oranlarsınız madem benim matematik bilgim yetmez hani yazılımcı olduğuma inanmıyorsunuz ya.

Not: Bu arada ben de isterim herkese gerçekten 10k verelim, kimse zorluk çekmesin ama piyasanın ve ülkenin hatta dünyanın durumu bu şekilde. Mühendisliğe ya da alaylı olarak öğrenmeye başlayınca sizi kandırıyorlar abicim, hepiniz Mark olacaksınız hepiniz Elon olacaksınız herkes Tesla’da Google’da çalışacak, herkes süper kampüsleri olan iş yerlerinde çalışacak diye. Yurtdışı maaşlarına da bakın yazılımcılar yine çok top şirketler haricinde aşırı maaş almazlar, yalnızca o ülkenin alım gücü yüksek diye kalifiye olduklarından rahat yaşarlar ve yazılımcının gerçekten yurtdışına en azından kontratlı iş yaparak gitmesi daha kolaydır. Kimse bir yıllık juniora asgarinin 3.5-4 katını şak diye vermez, unutun bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicho -- 13 Ocak 2020; 11:17:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: road35

..
    İşte aynı bu şekilde hissediyorum bende. Sizden de biraz düşük kazancım, çok değil gerçi. Ama dediğiniz gibi, 10 olsa 15 olsa ne olacak? Huzur yok ülkede, gelecek görünmüyor. Hayal kuramıyorsunuz...Sizi çok iyi anlıyorum, aynı düşüncelere sahibiz.
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Şirket nedir dostum özelden yazabilir misin, tahmin ettiğim yer mi acaba AR üstüne yazılım geliştiren az sayıda yer var çünkü, geleceği çok iyi bravo bence güzel bir kariyer.

• Kendinizi pazarlamasını bilin, lap diye "maaş beklentiniz" sorulduğunda 2500 3000 demeyin. Mühendis isen mühendis gibi rakam iste.
  • alicho kullanıcısına yanıt
    En basa sunu editleyeyim tamamini okumama ihtimaline karsi, ben hicbir yerde yazilimcilar bu maasa baslar demedim, sadece kendi deneyimlerimi yazdim ki kucuk bir subset bu zaten.

Oncelikle sunu ekleyeyim, mesajinda desen ki mezunlarin kucuk bir kismi bu kadar maas aliyor, suan mezun sayisindan az is var, bazilari ise bile giremiyor diye, onemli bir kismi asgari maasla basliyor, bunlarin hepsi zaten benim de soyledigim seyler ve boyle bir mesaja bu kadar tepki de asla almazdin. Senin yazdigin ise dogrudan dalga gecmek ve hepimizin yalan soyledigini iddia etmek uzerineydi, bunlarin da su mesajinda yazdiklarinla alakasi bile yok.

Carpittigin ve eksik bildigin noktalar var, martta ikinci zam konusmasi yapmak istedi patron, bu da nisanda ilk zamli maasimi alacagim demek. Agustostan beri burada calisip ayni isleri yapiyorum, eylulde de sigortam basladi, yani zamli maasimi aldigimda 16 degil 20 ay olacak, ve bu deneyimin tamami ayni sirkette olmus olacak ve bizim sirkette domain bilgisi asiri onemli, yazilim tek basina yeterli degil, suan yeni baslayan, benden cok daha yetenekli seniorlarin bile benim yaptigim seyleri yapabilmesi birkac aylarini aliyor, yine patronun kendi sozleri.

Soyleyecegim bir diger sey de ben gidip zam bile istemedim. Odaya cagirildim, yerin kulagi var ayrilmayi dusundugum duyulmus, sordu ben de 2020 de burada olmayacagim dedim. Maastan memnun olmadigini niye soylemedin dedi, ben de oyle bir yukselis vermeyecegini dusundugumu, bunu konusmanin bile anlamsiz geldigini soyledim, o da yanildigimi soyledi ve yaptigim islerin seviyesini bir kademe yukari cikaracagini ve bundaki basarima gore istedigim maasi verecegini soyledi, ki ben de duzgun is yapmiyoruz, cok basitlesti diyip duruyordum kendisine.

Son olarak da defalarca ustune basa basa soyledigim seyi tekrar ediyorum, kulaktan dolma degil, dogrudan yakin, devamli gorustugum, en iyi arkadaslarim olarak gordugum insanlardan duyuyorum maaslari. Bu insanlar zaten koc, itu ve bogazicili olan ve sayisal zekasi yuksek insanlar, bu durumda belli bir kesimin is bile bulamamasiyla benim yazdigim alakasiz oluyor.

Uslubun tamamen insanlari kizdirmak uzerine ve eminim ki bunun sen de farkindasin. Sonradan yazdiklarin ilk yazdiklarinin aciklamasi degil, baska baska gorusler. Herkes yalanci bir sen durustsun gibi bir tavirla tepki cekmeyecegini beklemiyordun herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 13 Ocak 2020; 11:39:18 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.