Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
59
Favori
353.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tosunpasa- T kullanıcısına yanıt

    @tosunpasa- Aynen öyle, iyi ortalama ile mezun olmuş yetkin arkadaşlarım dahi 2 yıldır iş bulamadılar, 3. yıla girdiler. Şimdi oturup KPSS çalışıyor, 2 yılda bir şanslarını deniyorlar. Gerçi ondan da 82-85 alıp atanamadılar. Bir tanesi de umudu kesip astteğmen oldu. Ben de onlara bakarak özel sektörden umudu kestim, mesleki alanımda olmasa da kendi çapımda birşeyler yaparak 3-5 ile yoluma bakmaya çalışıyorum fakat gelecek çok karanlık ve endişe verici. En kötü KPSS kasacağım ya da asteğmen olarak askere gidip kalmak için elimden geleni yapacağım. Mezuniyet bilg. müh. ama yazılımı sevmiyorum, bir türlü ısınamadım... Ne olacak böyle bilmiyorum.  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunners49

    Aynen öyle zaten yeterince fazla tecrübesiz mühendis var niye 7k versinler
    Tüm tecrübesiz mühendisler birbirleriyle eşit özelliklere mi sahipler sence? Dağlar kadar fark var, benim lisenin başındaki matematik bilgimden az matematik bilen, bizim okulda olsa asla ama asla mezun olamayacağını düşündüğüm mühendisler var piyasada.

    Bizim şirkette aylardır yazılımcı aranıyor, sonunda boşluklar doluyor gibi ve ben neredeyse hiç teklif beğenmeyen duymadım, hep mülakatı geçemeyenler oldu.

    Gerçekten elitist bir insan değilimdir, şu 4 okuldan mezun değilsen öl diyenlere de hep karşı çıkarım, ama şuan olması gerekenin birkaç katının mühendislik okuduğu da aşikar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abboww

    Elektrik teknikeri Çukurova üniversitesi myo
    3000 dolar yemek elektrik ısınma barınma şitkete ait gemideyim malta bayrak 😃
    Hocam zorlanmiyor musun gemide? Mide bulantısı falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kara Komite

    Hocam azınlıklardan bahsediyorsunuz her bölüm de bir değil her mühendis de bir değil maalesef
    Alıntıladığın kişinin konuştuğu kişi direk konudaki tüm herkesin yalancı olduğunu ima etmiş, üstüne bir de bana özellikle göndermiş ki keşke bu kadar geç görmeseydim bunu.

    Okulumu da yazdım, arkadaş çevremin maaş aralığını da yazdım, apaçık ortada bahsedilen seviye de bölüm de.

    Zıt fikir paylaşana bir şey demem, tartışırız, ama bu çok net bir şekilde hakaret.

    Yıllar önce üniversitemin ilk yıllarında da böyle şeyler yazanlar oluyordu, susmaya çalışıyordum, dereyi görmeden paçaları sıvamayayım diyordum, artık bizzat gördüm, yaşadım ve susmuyorum.
  • Mühendisim ama aynı zamanda ticaretle uğraşıyorum. Ayrıca yatırımım ve pasif gelirim de var. Bu devirde mühendis anca böyle geçinir benden söylemesi, yoğun iş temposu istemeyen arkadaşlara tavsiye etmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda iyi yerde çalışan abilerimiz biz öğrencilerin stajları için önayak olsunlar yav



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schrödinger Kedisi -- 13 Ocak 2020; 3:9:28 >
  • Atilim bilgisayar muh.
    Hacettepe yazilim yuksek
    Hacettepe bilgisayar phd terk
    $95k/yil + %10 bonus

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven1127

    Atilim bilgisayar muh.
    Hacettepe yazilim yuksek
    Hacettepe bilgisayar phd terk
    $95k/yil + %10 bonus
    hocam yurt dışına çıkışınız nasıl gelişti birisi aracı mı oldu kendi fırsatlarınızı kendiniz mi oluşturdunuz?
    Okuduğunuz üniv türkiyede vasat sayılabilecek yerlerden birisi çünkü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schrödinger Kedisi

    hocam yurt dışına çıkışınız nasıl gelişti birisi aracı mı oldu kendi fırsatlarınızı kendiniz mi oluşturdunuz?
    Okuduğunuz üniv türkiyede vasat sayılabilecek yerlerden birisi çünkü

    Alıntıları Göster
    Yazılım mühendisliğinde üniversite diplomasının pek bir önemi yok. Adamlar açıyor Githubu her şeyin ortaya çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

    Yazılım mühendisliğinde üniversite diplomasının pek bir önemi yok. Adamlar açıyor Githubu her şeyin ortaya çıkıyor.

    Alıntıları Göster
    Hocam tabi ki yok demek istediğim öyle bir üniversiteden kendinizi nasıl bu kadar geliştirdinizdi.
    Yazılım/bilgisayar mühendisliği günümüz modası.İyi olunca bu işlerde herkes istiyor seni makina/elektronik/inşaat gibi temel ve çok bilinen kaynaklara sahip bir mühendislik değil.
  • Bende biraz yurtdisi bilgilendireyim.

    Bolum: yeditepe biyomedikal muh(cok bos bolumdu) , maltepe bilg muh master(sirf yaptigim meslegi okumus olayim diye gittim)

    Calisilan yer: Berlin
    Pozisyon: Mobile developer
    Deneyim: 2 yil
    Maas: 60k euro brut, 3k net diyebilirsin.

    Onceden cok daha iyiymis 80k baslangiclar duydum SAP tarzi firmalarda. Su siralar ne yazik ki dusmus durumda. Ancak Berlin avrupa ortalamasinda baya uygun fiyatli bir sehir oldugundan Zurich teki 100k chf den daha degerli geliyor bana. Berlinde 5 euroya yedigin yemegi zurichte 35 chf ye yersin.

    Bundan once sirf yazilima gecmek icin 2.5k tl net e baslamistim, 8 ay sonra tr de kurumsal bir firmada 5k net aldim. 6 ay sonra Almanya dan 45k brut aldim agency bir firmadan. 9 ay sonra simdiki firmaya 60kya gectim kurumsal bir sirkete.

    Bu arada yazilima gecmeden once biyomedikal muh olarak 6 ay is aradim asgari ucrete tav olarak. Yazilima 2 ay Adam gibi calistim is buldum direk dusuk maas olsa da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeoloji Mühendisi

    Petrol-doğalgaz sondajı çalışmaları - arazi çalışması

    8-9 bin tl.

    Yemek-içme- en iyi otel şirket ödüyor. Mazot taşıt tanıma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2jz1993 -- 13 Ocak 2020; 3:55:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panter20

    bu gidişle sınava giren 2 milyonun 500 bini yazılım okuyacak önü açık youtubedan video izlerim 7bin maaşa başlarım diye. ama herkesin yapabileceği birşey değil. anladıklarında geç olacak. meslek seçimi sadece paraya odaklı yapılmamalı
    Yazdığın şey çok değerli dostum ama kimseye anlayamazsın.Ben yazılımla uğraşıyorum ve nefret ediyorum mesleğimden 96 doğumluyum ve okulumu bırakmayı düşünüyorum inan aşırı sıkıcı geliyor para için yapılacak iş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun başındaki mühendis arkadaşlara tavsiyem, sağlam bir ingilizce den sonra pilotluğu kovalamaları. Maalesef Türkiye'de genel olarak mühendislik yapılmıyor, defterdar muamelesi görüyorlar. %80i herhangi bir işin kar zarar hesabından öteye gidemiyor. Paranız varsa, veya kredi ödeme durumunuz var ise yurtdışından ticari pilotluk lisansı almanız, sonra önce Türkiye'de sonra dünyada iş aramanız. Para durumu sıkıntılı ise şirketler eğitim masrafını karşılayıp sözleşme imzalatıyor, bir süre (biraz uzun) %50 maaş ile falan çalışıyorsun, süre bitince hür generalsin, tüm dünyada iş bulabilirsin. Zaten süre bittiğinde genellikle kaptanlığınız gelmiş oluyor, ortalama 50 60 bin civarı geliriniz olur. Şu an pek çok şirkette yardımcı kaptan sıkıntısı var, çoğu uçuşta 2 kaptan uçuyor. Bu arada bu yola girmeden sivil havacılık ile anlaşmalı hastanelerden sağlık kontrolü yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Olur da herhangi bir sağlık probleminiz pilotluk için olur raporu almanıza engel olur ise tüm yatırım çöp olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her zamanki gibi mühendis olmak isteyen arkadaşların pembe barındığı bir konu olmuş. 2019 ve 2018 model olanları da bundan değil.

    İşveren olmasam ya da çevremde işveren olmasa yazdıklarınıza ben bile inanırdım. Şu an ortalama bir mühendis iş bulamıyor bile arkadaşlar. Bakın maaş vs falan demiyorum bile. İş bulamıyor. Ortalama üstü olanlara ancak şans veriliyor ve maaş da ortalama 3500 TL civarında dolanıyor. Hafta sonu tatili, yemek ve yol parası bulanlar öpüp başına koyuyor zaten. Özellikle yazılım konusunda ülke cidden kan kaybediyor. Bir arkadaşımın direkt yazılım firması var ve giren ortalama 1 sene kalıp gidiyor. Ülke olarak yurt dışına giden en çok mühendislik alanımız da yazılım mühendisliği üzerine kurulu. Yani konuda anlatıldığı gibi yok 8k yok 6k başlangıç masalları ile karar verirseniz, hayat size asgari ücret ile haftanın 6 günü 10 saat çalışma koşulu +bonus metrobüs izdihamı verir haberiniz olsun. Ülkede en çok işsizlik yaşayan 3. meslek grubun mühendisler olmuşken, ayaklarınızın daha sağlam yere basması gerekiyor.

    ODTÜ mezunu makine mühendisi arkadaşım bir firmada çalışıyordu mesela, çocuk sabaha karşı işten çakıyordu ve hiç de konuda yazılıp çizilen maaşları almıyordu. En sonunda istifayı basıp Almanya’ya gitti şimdi yüksek lisans yapıyor.

    Bu ülkede en sağlam ezilen beyaz yakalı kesim mühendislerdir. Mavi yakalı sizden daha rahat çalışır ve mesai ücreti falan derken mühendis kadar da kazanır. Aklı olan bu ülkede üniversite okumaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim şirkette yeni mezun Odtü petrol ve doğalgaz mezunları 4500 net maaşa başlıyorlar. artı sahada oldukları gün başına saha primi alıyorlar. eğer deneyim 5 yıldan fazlaysa 9k dan falan başlıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.