< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beynimin filistini -- 13 Ocak 2020; 22:19:30 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beynimin filistini -- 13 Ocak 2020; 22:19:30 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
2324 lira + SSK+ yemek
|
Sallama konusuna hoş geldiniz
![]() ![]() ![]() |
6-7k 2 yıl için çok normal bi para. Üzücü olan sizin bunu yüksek görmeniz.
Havelsan-aselsan buralar 7k ile başlatıyor. (5-6k maaş ama 16 maaş olduğu için direkt 7k dedim, daha da aşmış olabilir) Özel şirketlerde 5ten aşağı veren yok yazılımda. Teklif eden varsa koşarak kaçın. Arkadaş geçen 5klık işinden ayrıldı 6klık yere geçti. 2 aylık mühendis henüz. (Tobb-bilgisayar) Öbürü 2 yıllık 7k ile devam ediyor. (Hacettepe-bilgisayar) 8-9k ile başlayanlar da var. (Bilkent-elektronik) Siz kendinizi küçük gördükçe işverenler de düşük teklif eder. |
alicho demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
yazmayacaktım ama bu kadar boş bir yorum görünce dayanamadım.
yazılım alanında mezun olduğu gün 9000~ civarı maaş verecek en az 10 tane şirket sayarım sana. iyi alışmışsınız anasını satayım, gariban gençlerin gözünü korkutmaya. bak hatta bu maaşın yanında dahasını söyleyeyim sana; bu şirketlerin birçoğu yeni mezun çocuklara haftada 1 gün yüksek lisans izni veriyorlar, evlendiklerinde 1 hafta balayı izni veriyorlar. çocukları olduğunda 3-5 hafta arası babalık izni veriyorlar. esnek mesai sağlıyorlar; ama gerçekten esnek mesai. giriş saatinin sabit, çıkış saatinin sürekli sana esnediği bir tarzda değil. günde 8 saat çalışılması gerekiyorsa ister 8-16 çalış, ister 9-17 çalış diyorlar. maaşlarından beş kuruş kesmeden özel sağlık sigortası yapıyorlar. servis sağlıyorlar, sağlayamazlarsa yol parası veriyorlar. yeni mezun mühendis arkadaşlara, özellikle yazılım alanındakilere tavsiyem böyle adamların laflarına kulak asmayın. ingilizce öğrenin, youtube'da aradığınız her şeyin tutorial'ı var. biliyorum işsizlik çok zor ama böylelerinin yanında hiçbir yere varmayacak işlerde çalışacağınıza 6 ay işsiz gezin mülakatlara hazırlanın. |
Şirketimde 2-3 yıllık çalışan 6.5-7.5 arası alıyor ve eminim ki aynı sektörde olan rakip şirketlerde de böyledir
![]() Asıl sorun bu paraları çok yüksek zannetmek ve 16 senesini okuyarak harcamış, iyi bir yerden mezun olmuş bir gencin bu paraları hak etmediğini düşünmek. Halbuki bu para yoksulluk sınırına eşit ![]() Edit: Dört kişilik bir aile için aralık ayı açlık sınırı 2 bin 162 lira 70 kuruş, yoksulluk sınırı 7 bin 44 lira 62 kuruş Ondan sonra da derler ki bu gençler niye 30una kadar evlenmiyor ![]() |
Mühendisler maaş alamıyor çünkü iş yok konu kilit üye ban,tecrübesiz bir adamın ülkere girebilmesi için sağlam bir arkası olması gerek diğer türlüsüne beni kimse inandıramaz.
|
pilot olun
|
evi satıp pilot olun
|
bu gidişle sınava giren 2 milyonun 500 bini yazılım okuyacak önü açık youtubedan video izlerim 7bin maaşa başlarım diye. ama herkesin yapabileceği birşey değil. anladıklarında geç olacak. meslek seçimi sadece paraya odaklı yapılmamalı
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 12 Ocak 2020; 14:17:18 > |
|
|
|
|
|
|