Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel sektör 1.5 yıl tecrübeli bilgisayar mühendisi 7000 TL. not: kendisini iyi geliştirmiş. daha da geliştirse daha artar da işte :D
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    hangi uni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

4 yıllık bitirmenin hiçbir zaman avantajı olmadı ki zaten. Burası ara eleman ülkesi, E&E Mühendisi işsiz sokakta gezinir lakin elektrik teknikeri aylık rahat 4,000 TL para kazanır kimsenin de ağzının kokusunu çekmez.

Alıntıları Göster
    Hocam teknikerlik işide boş sen liseyi bitirip 2 yıl okuyorsun ama meslek lisesi mezunu adam o zamanda 2 yıllık tecrübe kazanıyor

Tecrübeli elemanda tercih ediliyor haliyle
    Teknisyenler her zaman teknikerden avantajlıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hombresolitario

Bu mesaj silindi.
    Yanlış sorular soruyorsunuz. Piyasa maaş verirken üniversiteye bakmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hombresolitario

Bu mesaj silindi.
    Aynı olduğunu söyleyen olmadı. Piyasadaki maaş sisteminden bahsettim üniversiteleri karşılaştırmadım.
  • İstediğiniz kadar şu bölümden, okuldan mezun şu kadar maaş alıyor diye örnekler verin.

Önemli olan bireyin kendini ne kadar geliştirdiğidir. Yeni mezun bir mühendis eğer kendini geliştirmemişse 3k maaş alıyorsa öpüp başına koysun o parayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endüstri mühendisliği için durum nedir acaba? Ortalama okullar için soruyorum, Ege, Dokuz Eylül, Gazi, Ankara gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    evet :)

• up

• İstanbul'da kondansator uzerine is yapan bi firma yeni mezuna okul farketmeksizin elektrik/elektronik muhendisi kadrosu icin cv durumuna gore minimum 4 bin maksimum 6 bin teklif veriyor.Merak edenler icin paylasmis olayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

Şimdi gelir herkes yeni başladım, yok 1 sene oldu, aldığım para 5000 - 6000 felan yazar da bunlar gerçekçi değil.
    Abimden ve çevresinden biliyorum çoğusu 5 6 ile başladı.
    Tabi ODTÜ mezunu bunlar. Diğerleri nasıl değer görüyor bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bigbang61

Babam inşaat mühendisi ordan biliyorum yeni mühendisler genellikle 2500-3000 arası alıyor.İlk yıllarda parayı arka plan da bırakmanız gerekecek,tecrübeniz artınca alacağınız maaş’ta artıyor.
    Normal özellikle Türkiye'de bir gerçek iş okulda değil sahada öğrenilir.Okulda sadece formalite gereği kağıt parçası alıyorsun.İşe ise sıfırdan başlıyorsun girişimin çabana gayretinle gelişiyorsun kazanımında artıyor hatta yeri gelince seçilen değil seçen oluyorsun.

Mesela şuandan bahsedilirse güncel olarak istenen standartta iş yükü yok.Bende Makine Yüksek Mühendisiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 10 Ekim 2019; 0:9:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

Bunun yaklaşığı ya da neti yok birader. Doktor olursan 7-8k ile ömür boyu gidersin ama mühendislik öyle bir alan ki milyoner de olabilirsin asgari ücretle çalışan teknisyen statüsünde de. Tamamen okuduğun üniversite, kendini geliştirmen ve dünyaya açılmanla alakalı. Bu üçünden en az biri eksik olursa ya asgari ücretlisin ya kpss kasarak 4-5k ile memur mühendissin ya da arkadaşların yazdığı gibi yerli fabrikalarda yıllarını verir statün yükseldiğinde 5-6k belki müdür olursan 7-8k ile gidersin.
    Doktorda da milyoner olabilirsin hastane muayene açan bile var tamamen sana bağlı bir durum birde doktor eş yapar kariyerine yükseltirsen her şey mümkün iş tamamen sana ve senin özverine kalmış oturup belli seviyede de takılabilirsin acı suyunu çıkarıp emekliliğinde fink atacak kadar mal varlığınada sahip olabilirsin.

• Bir arkadaşım Ankara'da 3 bine başladı

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    hangi uni/bölüm

cv durumu nasıldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

hangi uni/bölüm

cv durumu nasıldı
    Ankara üni elektronik. Cvsi iyiydi çalıştığı pozisyonla ilgili onemli bir program biliyordu.

Biraz şans bu işler

• Yas 24, Bogazici Bilgisayar 4. sinif.

Haftada 3 gun 550 dolar, Ocakta haftada 5 gun 1200-1300 dolar. sigorta yok, yol yardimi yok ama 6 ayda bir maas artisi ve bolca bonus. oglen 12'de gidip aksam 7 gibi cikiyorum. ama yeri geliyor gece 3'te commit pushluyorum.

Ek olarak 80 milyon dolar deger bicilen bir startup(henuz 3. ayinda ve urun 35 gundur canlida), exit olursa saglam para gelebilir

-----------

baska bir arkadasima teklif edilen 6 bin + 900 lira yol ve yemek yardimi, haftada 1 gun remote imkani ve 6 ayda bir performans gorusmesi(maas artisi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 11 Ekim 2019; 18:39:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.