Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
139.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up uni yerlestirme aciklandi
    muhendis arkadaslar uplatabilir

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Ankara üniversitesi kurtarmaz mı illa 15k ve üstü okullar mı olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Ne yapalım hocam toplu intihar mı

• Şöyle bi 2018 ve 2019 konularının mesajlarına göz attım da yaptığım meslek ile alakalı hiçbir yorum bulamadım. Sdü makineden 2.7 ortalama ile mezun yükseği bırakmış yurtdışında erasmus yapmış easa part 66 Dan 6 tane sertifika almış b2 seviyesinde İngilizcesi olan bir mühendisim. Autocad ansys solid c# bilgim var. 1 sene kontrol mühendisi asteğmen olarak terhis olduktan 3 ay sonra antalyada bir havuz mekanik tesisat firmasında işe girdim. Yaptığım iş tam olarak havuz tesisatı, su kaydırağı ve animasyonların mekanik tesisatı, proje ve taahhüt satış mühendisi olarak çalışıyorum. 5 yıldızlı ultra lux aklınıza gelebilecek her türlü otele girip çıkmışlığım var. (voyage, Maxx Royal, Rixos, land of legend vs) 6. Ayımda aquapark, havuz dışında ısı pompası satış sorumlusu oldum. Haftasonları tatil. Şirket arabam var. Kişisel kullanımımda yakıt maaştan kesiliyor. Köklü bir aile şirketinde çalışıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki e madem öyle kaç para alıyorsun...
    Toy bir makine mühendisi olarak memleketime de yakın diyerekten agi dahil net 2500tlye ok diyerek işe başladım. 1 senem dolmak üzere ve cuma günü maaş zamları belli olacak. Tahminim 3000i geçmez. Aynı şirkette 15 yıllık proje müdürü aldığı maaş bordrosu net 6000TL+prim+Ford focus. Ben daha prim almadım ki müdürün dediğine göre 2. Senem dolunca geçmiş senenin primini alacakmışım. Bende joker olarak çalışıyorum, proje çiziyorum, teklif hazırlıyorum, ing çeviri yapıyorum, fuarlara katılıyorum, satış yapıyorum vs. Sizce aldığım maaş normal mi? Sektör değiştirmeli miyim? Yaptığım işin mühendislik le yakından uzaktan alakası yok. Yanıma kafası basan lise mezunu adam gelsin hesabını kitabını öğretir satışçı yaparım.

• reyezuelo kullanıcısına yanıt
    Mak Müh olarak 2500-3000TL maaş normal mi diye sormak dahi yanlış, cunku anormal derecede düşük. Fakat gerçek ve rekabetçi üretim yapan Türkiye'den banker ve baronların düşündüğü Ortadoğu tipi bir tatilya ülkesine döndüğümüz için o maaş normal ve hatta iyi. Sektör ve şehir değiştirsen de ondan cok ötede bir yaşam standardı sağlaman zor, İstanbul'da kiralar 1000TL'den biraz gözde yerlerde 2000 TL'den başlıyor ve ctsi mesaileri de yaygın.
  • hocam çok bi fark yok şuan tuttuğum ev de 800 TL eşyalı 330 TL'de kyk kredisi ödüyorum. Sosyal hayatım yok denecek kadar az. Bayramdan sonra maaş durumuna göre patronla iyileştirme konusunda toplantı talep edicem bakalım nolcak.
  • reyezuelo kullanıcısına yanıt
    Genelde maaşa zam talebi sonuçsuz kalır. Bahsettiğin kıdemli proje müdürü işten ayrılırsa ve onun yerine gelirsen ancak o durumda maaşın basamak atlayabilir ki o da patronun uygun görmesi ile.

Ekleme: Tabi ki bu sadece bir yorum. Ücret ve maaş durumunu sonuçta senin profilin, çalışma enerjin, firmaya kattığın deger, vs ve biraz da şans belirler. Yani ben maaşa zam talebi sonuçsuz kalır dediysem öyle olacak diye birşey yok, bu sadece bir yorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Ağustos 2019; 9:4:44 >
  • bende bu konuları gençken merak ederdim. bilgi olsun diye yazıyorum başka amacım yok. elektrik mühendisiyim. benim yurtdışında 10yıl oldu. 10yıllık mühendisim. yurtdışında kazandığım sosyal haklar dahil yıllık 120bin dolar civarıdır. bunda vergi ödemesi yok ve nerdeyse tüm giderlerim (ev elektrik su telefon internet ulaşım araba mazot uçak biletleri öğle yemekleri istersen akşam yemekleri de vs vs )şirketten karşılandığı için bu paranın büyük kısmını biriktirebiliyorum.yılda en az 80-90bin usd atarım kenara ama hayatımdan çok memnun değilim çünkü abuk sabuk dillere insanlara maruz kalıyorum.para uğruna sabrettiğim söylenebilir.türkiyenin şartları da ortada deyip sineye çekiyorum.

istanbulda arkadaş var. meslektaşım geçmişte beraber çalışmıştık benzer deneyimlere sahibiz. orada şartlar nasıl diye sordum tam maaşını sormadım. istanbulda 10 bin tl civarı alırsın rahat dedi. bence para değil çünkü masrafları düşünce kenara attığı para 5bin tl ye düşer.belki daha da altı. o da yılda 10bin dolar birikim anca yapar.bir araba alıyım desen sıfır golf alıyım desen en az 250bin tl. 5yıl soluksuz arabaya çalışıcan herşey yolunda giderse... bu nedenle şimdilik türkiyeye gelmeyi düşünmüyorum.o 10bin tl içinde istanbul trafiğini çekip uğraşıyor.

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019

• quote:

Orijinalden alıntı: burakgibiyim

Kamuda yeni başlayan jeoloji ve harita mühendisleri 5300 alıyor
    Kamuda branş farketmez mühendis ünvanlarının hepsi aynı alır.maaş kurumdan kuruma değişir.5300 alan mühendis kaldığını düşünmüyorum.ben yeni girdim sayılır her şey dahil 7000 alıyorum.sabah 8 akşam 5.haftasonu tatil.10 yıla kadar yılda 20 gün izin,10 yıldan sonra yılda 30 gün izin.genelde toplam 18 gün bayram tatili oluyor yılda.1 ocak,23 nisan,19 mayıs,1 mayıs,15 temmuz,30 ağustos,23 ekim tatil.

• Marmara uni ye sektorde nasil bakiliyor?Devletler arasinda bir siralama yapilsa boun,odtu,itu,ytu,marmara sekkinde bi siralama yapilabilir mi?

• Hocam kurumu özelden yazar mısın?

Ben de 5 yıllık makine mühendisiyim. 8000 net +500 yakıt + araç şeklinde devam ediyorum. Piyasaya göre iyi şükrediyoruz. Birkaç sene içinde seviye atlamayı planlıyorum o sebepten acele etmiyorum. Normalde yaptığım işi 3 kişilik ekip ancak yapar.

Buradaki arkadaşlara tavsiyem yaptığınız işte en iyi olmaya çabalayın, boş durmayın, sürekli kendinize yıldızlar takın. Gerisi gelecek.
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    hangi uni cikislisiniz

• pakaji kullanıcısına yanıt
    yıllık net mi 120 bin lira ?
    çok kalburustu bir maaş
    hangi uni çıkışlısınız?

• Yıldız Teknik
  • y.dışında üni'ye göre maaş vermiyorlar. hatta diplomasına güvenip düşük kaliteli iş yapana averaj maaş veriliyor. y.dışını her yıl daha ortadoğu ülkesi haline gelen Türkiye ile karıştırma.

Ekleme: Bunu demişken, Türkiye'de BÜ ODTÜ Bilkent gibi ünilerden mezunlar y.dışına daha cok gidiyor ve orada da cok çalıştıkları için iyi maaş alıyor. Onun haricinde bir Stanforf mezunu ile Carolina eyaletinde isimsiz bi kolejden mezun olup cok çalışan da ve hatta hiç kolej (üniversite) bitirmeden sadece kendini cok iyi yetiştirmiş kişi de Standford mezunu kadar iyi maaş alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Ağustos 2019; 11:32:22 >
  • dil seviyeniz,cv'nizden bahsedebilir misiniz?
    bir de sadece bogazici,bilkent,odtu mezunları mı iş bulabiliyorlar network olayı var fakat bir iki tık altı universitelerdeki iş bulma olayı nasıldır?
    siz nasıl bir universite mezunusunuz ?
    odtü'nün maden,istatistik,gıda müh. gibi alt bölümleri yurtdışında etiket sağlar mı

• Ben eski mezunlardanım, Amerikanın BOP projesinin eş başkanıyım diyen birinin Türkiye'de 17 yıldır saltanat sürmeye başlamadığı eski Türkiye denilen dönemde iş hayatına başladım. Türkiye 100 içindeki bir firmada İng bilen Mak Müh olarak asgari x 10+ maaş ile yıllarca calıştım ve yukarda arkadaşın yaptığı Golf hesabının ötesinde 1 ev 1 ofis birden fazla otomobil ve bir de spor motosiklet rahatlıkla aldım; yine de kenarda para kalıyordu! Hah ben İng eğitim veren yerden Müh olarak mezundum, fakat sıradan üni mezunları da bizim kadar özgür olmasalar da, şirketlerde iyi ücretler alabiliyordu o sekilde ev, otomobil arsa alan arkadaşlarım var. Bu arada benim asgari x 10+ aldığım yerlerde işçiler asgari x 1 almıyordu, burası önemli bir ayrıntı. Asgari ücret yazın kaportacıda 3 ay çırak olarak çalışanlara öğrencilere veriliyordu, asgari ücretin anlamı oydu. Şimdiki anlamı cok farklı. Şimdilerde işçi asgari alıyorsa asgari ücret alıyorsun hadi iyisin deniliyor.

Şu anki şartlarda bence üniversite ve diploma eski hükmünü yitirdi. Hükümet propagandaları ve kitlesel medya, TV , reklamlara bakarsanız üniversite süper birşey fakat gerçek dünyaya bakarsanız hiç öyle değil. Fakat bu yorumu yanlış anlamayın: Kendini yetiştirmek cok önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşaat mühendisleri yeni mezun 2500 lira, 4 sene sonra 3500-4000 lira alıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.