Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odtü jeoloji müh okuyan veya bitiren tanıdığı olan var mıdır? Piyasa hakkında Bilgi verebilecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epsilonpruva

Odtü jeoloji müh okuyan veya bitiren tanıdığı olan var mıdır? Piyasa hakkında Bilgi verebilecek
    İkizin bulundu hocam

• 0tl çünkü iş yok, fakülteden çıkanların %80i işsiz

• Savunma sanayinin işi zaten ordu ile yani devletle sivile ürün satışı baya düşük.

Yurt dışına satılan okkalı ürünlerde var. İyi para getiriyor bunlar da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 7 Mayıs 2019; 12:2:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Kıdemli ve sade mühendis net en az asgari x 5 yani 10bin TL alıyordur. Senede birkaç kez ikramiye maaş falan olmadan 12 aylık maaş bu yani senede net 120bin TL alıyorlardır. Ayrıca haftada 5gün mesai ve senede 20+ gün izin hakları da olur. Bölüm yöneticisi olunca maaşı 2-3 ile çarp.
    Hocam yine de az değil mi s.sanayi sektöründe ki o tankları,ihaları,füzeleri yapmak çok kolay olmasa gerek birde bunların milyar dolara yakın fiyatları var kalifiye mühendis olmasa şirket bunların üstesinden kolayca gelebilir mi?.Lockheed veya Hollanda da ki Aselsan mühendislerini transfer eden şirket ne kadar teklif ediyor biliyormusunuz?
  • İnşaat Mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ? Gazi Üniversitesinde okuyorum.
  • Yanımda 25 yıllık İnşaat mühendisi var bana bile gelen teklifler yada başvurduğum yerler 6 bandında en fazla bundan 10 yıl önce 10-15 bin alırken şimdi 6-7 ye mum oluyorum diyor.

• ups

• Sakarya üniversitesi- Çevre Mühendisliği 2014- İstanbul Havalimanındayım ve 6,3 k net + lojman + mesai
  • upper mid

• abicim cidden kaptanlığa geçmeyi düşünüyorum :D

• Sonick S kullanıcısına yanıt
    Denizde olacaksan vardiya mühendisleri de nerdeyse kaptan kadar alıyor sıkıntı yapma onu. Benim arkadaş benim tl aldığımı dolar olarak alıyor gemide. 3 senelik tecrübe var

• benim geçme sebebim biraz yol sıkıntısından abi ayazağaya gitmek zor oluyor tuzla kampüsü daha yakın bana ama bu bölüm bana denizciliği sevdirdi

• TCDD'de ilk işe giren mühendisler 5.700 TL'ye yakın ücret alıyor. İlk işe giren normal memur ise 4400 TL maaş alıyor.

6 ay sonra asil duruma geçiyorsun. (Mühendis, Memur farketmeksizin).

6 ay bittiğinde amirlerinin sana verdiği puanlar neticesinde (kılıf,kıyafet,davranış vs) ücretin %8 oranında artıyor (Puanının ortalaması 90 ve üzeri olursa).

KPSS ile bu kurumu deneyecekler için puanı 90 ve üzerinde başlıyor.

Başarılar.

Not: Kurum hakkında sorusu, merak ettiği şeyler olanlar buradan sorabilir. Bilgim yettiğince cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanzoli -- 22 Mayıs 2019; 11:31:54 >
  • İtü makine mezunları maaşı ortalama ne kadardır acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Jessepinkmannn

İtü makine mezunları maaşı ortalama ne kadardır acaba
    Firmaya ve tecrubene bagli.Yeni mezun birisi icin maas geri planda olmali.Kimse yeni mezuna 4k+ maas vermez cunku calisacagin firmaya kazandiracaklarin sinirli.Tecrube kazandikca maasin artar.Zaten birkac yerde calistiktan sonra cv'in sana para kazandiracak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen 2022-2023 yılında iş hayatına girerim ve net bir rakam vermek istemiyorum.paramızın değeri güç geçtikçe değeri azalıyor.

yani açıkcası asgari ücretin 2 katını almadığım sürece patronları zengin etmem freelance çalışırım.
  • Yıldız Teknik Üniversitesi'nin bilgisayar mühendisliği alanında itibarı nedir? Büyük şirketlere başvururken sorun çıkar mı?

Örneğin, Microsoft Türkiye'ye başvuran iki kişi var. Birisi ODTÜ mezunu ve CV'si ortalama;diğeri ise YTÜ mezunu ve CV'si daha iyi. Bu durumda üniversite prestijinden dolayı ODTÜ mezunu adam CV'si nispeten kötü olmasına rağmen öne geçer mi?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.