Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sizin Bilkentdi sanırım yurtdışı düşünüyor musunuz mezun olunca?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Hocam sizin Bilkentdi sanırım yurtdışı düşünüyor musunuz mezun olunca?
    Bu yaz mezun olacağım. Eylül ayında Abd’ye gidiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah hocam

• o ye

• Sonick S kullanıcısına yanıt
    Yol yakınken bölüm değiştir her şey uzaktan göründüğü gibi değil :)

• ben mi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Yanlış mı okudum: 5500TL net ve haftada 5 gün mesai. Şartlar fena değil. Buna rağmen Y.dışına gitmeyi neden düşünüyorsunuz?
    Adam İstanbul'da yaşıyor sanırım ve orada ev kiraları çok yüksek

Onu geçtim her şey para mesela haberlerde duymuşsundur Türkiyenin zenginleri bir bir yurtdışına gidiyor diye

Bilmem anlatabildim mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Adam İstanbul'da yaşıyor sanırım ve orada ev kiraları çok yüksek

Onu geçtim her şey para mesela haberlerde duymuşsundur Türkiyenin zenginleri bir bir yurtdışına gidiyor diye

Bilmem anlatabildim mi

Alıntıları Göster
    Mümkündür. İstanbul'da 2000'li yılların sonunda programcı olarak 3 sene çalıştım, net maaş asgari maaş x 3.5 'ti yani gayet iyiydi fakat kira da asgari x 1.2'ydi + ufak da olsa bir aidat + elektrik ve d.gaz. ayrıca bu evi kiralarken emlakçı asgari x 1.5 komisyon almıştı ki o felaket koymuştu, bugün şartlarıyla 3000TL gibi, sadece emlakçıya "ev bulma" parası ödüyorsun düşünsene.

• up

• up

• ozhan_88 O kullanıcısına yanıt
    Telekom'a bağlı ise kafein yazılımda mı çalışıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

Bilgisayar mühendisi her ay kendini geliştirmek zorunda. Ama siz her ay kendinizi geliştiriyor musunuz? Hayır.

Alıntıları Göster
    hayatımda gördüğüm en boş yazılardan biri.
  • up lol

• ozhan_88 O kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi üniversiteden mezunsunuz?

Ben de bilgisayar mühendisliği istiyorum da puanım çok yüksek değil. 50k gibi bir sıralama yapıp bilgisayar mühendisliğine gidersem işsiz kalır mıyım?Herkes üzerime baskı yapıyor mühendisliği seçme diye lütfen yardımcı olur musunuz?

• Birbiri ile tutarsız o kadar çok çelişkili fake mesaj var ki neye inanacağını bilemiyor insan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybaham

Sektör: Finans/Bankacılık
    Bölüm: Bilgisayar Mühendisliği
    Tecrübe: 2018 mezun (3 yıllık part time yazılım geliştiricisi deneyimi)
    Maaş: 7k bürüt + yol + yemek + özel sağlık sigortası
    Üni: Selçuk
    part time nerede çalıştın hocam

Mesaj ciddi mi boşuna mı mezuna kalıp daha iyi üni kazanmaya çalışmayalım
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Youtube 'ta Etiyopya da düşen uçak haberinin altında "pilot arkadaşımdı..." şeklinde mesaj vardı onun gibi :)
  • temhemrime kullanıcısına yanıt
    Diploma her zaman işe yarar fakat her şart altında her sorunu çözmez. Türkiye de büyük firmalara başvuru için kesin şart. Y.dışında ise cok büyük marka firmalara başvuru için şart, örneğin Amazon, BMW, Mercedes vs. bunların ilanlarında hep ilgili bölümlerden üni derecesi şartı yer alır.

Bu düzlemde baktığında diploma işe yarar fakat Karlsruhe Institute of Technology (KIT) Bilgisayar Mühendisliğinden (tahminen 3 yıllık) bu yaz mezun olacak bir Türk arkadaşımız, Almanya'da yeni mezun Bilg Mühendisi aylık net €3100 maaş (Almanya'da €3100 = asgari x 1.9) aldığını bunun düşük / beklentilerinin altında olduğunu söylüyordu (konu linkihttps://forum.donanimhaber.com/turkiye-yazilim-gelistirici-sayisinda-avrupa-da-en-hizli-artis-gosteren-ulke--137320429)

Oradaki problem arkadaşın KIT Bilg Müh diplomam var iyi maaş alırım diye düşünmesiydi ve bunu Almanya'da düşünmesiydi. Ne var ki Almanya'da işveren sadece diplomaya para vermez, bilgine ve bilgi ile yaptığın işe para verir. Yani diplomanın üstüne gerçek birşeyler katıp bilgili kişi olursan her yerde iyi para alır, mutlu olursun :)

• Hocam herkes zaten diyor kendini geliştirme diye onu yapmak zorundayız ama bilemiyorum öncelik yurtiçi.Eğer aradığımı bulamazsam yurtdışı düşünüyorum.Yurtiçinde de başı çeken üniversitelere gitmek gerekiyor herhalde.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.