Şimdi Ara

Gerçek Üniversite Anıları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
6
Favori
5.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Canım Hocam,


    Bu olay Kayseri'de geçmiyor. Bir diğer okuduğum üniversite ve şehirde geçiyor.


    Bir kız var bölümde, Muş'lu. Fakir bir ailenin de kızı. Kızın tek derdi okulu bitirmek iş bulmak. İkinci sınıftayız, şerefsizin evladının biri kızı kafaya takıyor ama elde edemiyor. Elde edemeyince, ben bunu bilmem ne ettim, şöyle ettim böyle ettim diye iftira atıyor laf çıkartıyor.


    Kız o dönem okulu felan bırakıp ailesinin yanına dönüyor. Bazı insanların aksine, bazı insanlar için şeref herşeyden önemlidir.


    Bölümde ki hocalardan biri (Kayseri'li -evet o kadar gömdüm kayseriye ama böyleside var-) kızın derslere gelmediğini farkediyor. Soruyor ediyor mevzuyu öğreniyor, telefonla ulaşamıyor. Memleket adresini öğrenip basıp taaa muşa gidiyor. Kızın ailesiyle, kızla görüşüyor. Kız ağlıyor gelmek istemiyor ama hoca zorla ikna edip getiriyor.


    Hocanın iki kızı var, üçüncü kızı bu oluyor. Okula birlikte gelip gidiyorlar. Sınıfa geliyor, bu kızı üzenin diyip kalayı basıyor. Kızın okulu bitene kadar hocanın evinde kalıyor.


    İşte arkadaşlar, biz böyle hocaların tezgahından geçtik, önce onlar gibi insan olmaya çalıştık. Yapacağınız saçma sapan hareket ve iftiralar bir başka insanın canına, geleceğine mal olabilir ve yaptığınızı temizleyecek kimse olmayabilir.





  • Hırsız mısın sen ?


    Tekrar dönüyorum Kayseri'den anlatmaya. Mühendislik matematiği diye bi ders var. Bilen bilir epey meşakkatli bir ders. Bu suriyelilerden felan çok önce aşırı şekilde Türkmen, Kırgız, Kazak pek çok Türki cumhuriyetten gelenler vardı. Bizim bölümde de vardı bunlardan.


    Neyse mühendislik matematiği dersindeyiz, sıranın üstünde bir ders notu var ama nasıl güzel yazılmış. İçinde eski sorular var, çözümleri var... Var oğlu var. Mal değilsen gazete okur gibi oku notları dersi geçmeme şansın yok.


    Sınıfta kalabalık epey, ders notunun sahibini arıyorum. Türkmen öğrencilerden birininmiş meğer. Dedim kardeş şu not senin mi evet, çektirebilirmiyim çok güzelmiş dedim. Yanındaki arkadaşlarıyla üstüme yürümeye başladılar, sen hırsızmısın niye benim eşyamı kurcalıyorsun bilmem ne.... Lan hırsız olsam notu araklasam ruhun duymayacak düdük. Sonra öğrendim böyle yabancı uyruklu öğrencilerin kendi aralarında dönderdikleri notlar varmış epeyde sağlam notlar.



    • Kendime not radyo şakasından devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 10 Ocak 2022; 23:11:30 >




  • Bi tanede kisa ve oz ben birakiyim yılbaşı telefon melefon yok tabi android s3 ler anca cikmis kimsede bisi yok kizlarin evde toplandik icicez :) 5 tane 1000 lik votka almışım 5 kisiyiz 3 kiz 2 erkek planlarim var aticam kizlari yataga neyse :) o is ole olmadi tabi en son kendime geldigimde 1 kiz ortada yigilmis salonda 1 tanesi yatakta yigilmis digeri wcde cokmus kalmis bizim eleman evde yok bende tek basima hala muzik caliyor oynuyorken ayildim hafifden noluyo lan dedim kimse yok :) neyse kizlari ayiktirdim biraz bizim eve gecelim diye 3 kiz bide ben 1km yuruyoruz yerde kar herkes birbirinin belden tutmus beni takip ediyorlar neyse anahtari sokuyorum kapiya acilmiyor sokuyom acilmiyor alla alla dedim ya bu kapi niye acilmiyor 30 dk denedik rahat acilmiyor bi omuz koydum baktim biri kapiyi aciyor icerden hirsiz sandim ilk biz kapi onunde telaslandik adam icerde telaslanmis :) meger yanlis kata gelmisiz komsunun eve girmeye calisiomusuz bi kat fazla cikarmisim milleti neyse eve girdik o velveleyi atlatıp birine atliyasin var hatunlarin yol yapiyorum yavastan ama ejderha gibiyiz cakmak caksalar BOTAŞ borusu gibi alev alcaz iki hatunu uyuttum birini goze kestirdim ona nasi yuruyorum ama az sonra pompa var dedim ya :) attim yataga tam ustunu basini cikardi bi kustu boyle bisey yok ya ortaligin azina sicildi hem yatak mafoldu hem ustum gitti oda mafoldu kizlar uyandi bogurdu etti öksurdu her yer redbul vodka cips karisimi kusmuk sabaha kadar temizlik halida yattim bide :) al iste on numara yilbasi oldu banada

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sene belirtmek istemiyorum ege bölgesinde bi üniversitede makina bölümü okuyorduk sınıft45-50 yaşlarında bi abi de vardı öğrenci olan siyah bi renault arabası vardı hocalar bile aracını belirli biryere bırakırkern bu adam Üniverstenin kapısının önüne kadar getirebiliyordu hep merak ediyordum nasıl alıyorlar içeri falan diye hatta aracın camının sağ üst kısmında ö.h.d.b. Yazıyordu soruyordum özel hatay dershaneler bişeyler diyordu derken aradan biraz zaman geçtikten sonra 2. Sınıftayız artık abiyle tanıştık finallere çalışmak için arkadaşın evinde toplanıyoruz abide geldi namaz kılmak için odaya girmiş bende odaya pc bırakmıştım girdim cüzdanı falan var kartın biri hafif dışarda bi baktım özel harekat devlet başkanlığı yazıyor oha dedim içimden heycan yaptım ama o da namazı bitirdi bana gülüyor evlat bunu açık edersen başın büyük belada dedi korktum biraz ama sonra ben o ara hep çakarlı araçlara merakım vardı arabada çakar varmı dedim var dedi yalvardım gezdir diye okula giderken yaktı elimde megafon gelene geçene bağırıyorum çek sağa düz git bilemem ne. Diye flaan aşırı eğlenmiştim o gündem sonra okula hep polis otosuyla falan gittim polis otosuyla döndüm emniyet müdürünün yeğeni falan diyorlardı okulda güzel günlerdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Antor kullanıcısına yanıt

    Ben de o yurtta 2000 2001 yıllarında kaldım. Tam komediydi. Yurt yönetiminde Ali diye İzmir'li bi adam vardı sarı. Hala duruyor muydu o zamanlar? Biz de az mı çektik florosandan tesisati. B bloktaydik ha bire baskın yapıp topluyorlardi uzatmayi.

    Ayrıca yurttaki o şaka efsaneleri hala devam etmiş demekki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi anı da benden gelsin :

    Reis:

    Yıl 2000, yer aynı Erciyes üniversitesi. birinci sınıftayim daha. Neyse ders boştu galiba hoca hasta mı olmuş ne? Daha tam emin değiliz dersin boş olup olmadığından ama. Herkes sınıfta oturmuş yerine bekliyor. Sonra kapı açıldı 5 10 tane eleman girdi içeri. Dediler kızlar çıksın dışarı. Kızlar 5 saniyede tahliye ettiler sınıfı dedim noluyor lan.
    Aralarından biri konuşmaya başladı.
    Ben fakültenin reisiyim. Sizin sınıfın reisi yok reis ve yardımcısını seçeceğiz vs. Olmak isteyen el kaldırsın dedi. Kimseden çıt yok. O zaman ben secicem dedi. Görev alınmaz verilirmis.
    O kadar adamın içinden beni seçti, yanımda oturan arkadaşı da yardımcı seçti :)
    Sonra dediler yürüyün kantine gidiyoruz toplantı yapacağız.
    İkimizi aldılar yer altı sığınağı görünümlü kantine vardık. Masalar birleşmiş tüm reisler orda.
    Başladı konuşmaya örnek öğrenci olacaksınız, derler süper olacak kavga dövüşe katılmak yok efendi olacaksınız. Dersten kaçmak yok vs. Ne kadar erdemli is varsa emretti. Kadim öğrenci olacaktım.
    Sonra ders zamanı geldi. Dedik derse kalkalım biz artık. Dediler yok derse girmeyin!
    2 dkda dediği bütün herseyin tersini yapmaya başladılar.
    Sonra biri fısfıs bisey söyledi kulağına. Takip ettikleri birini yakalamışlar.
    Bos sınıfta bi kızla yiyisen bi elemanmis sonradan öğrendim.
    Bunu sürükleyerek iibf le yemekhane arasındaki tarlalik bi bosluk vardı oraya götürüp öldüresiye dövdüler. Bize de gençler vurun buyurun falan. Elemana ne oldu bilmiyorum ama çok ağır dövdüler en az 10 kişi.
    Ben çıkmak istiyorum deyince bana da atar yaptılar. Neyse tanıdık vasıtasıyla üniversite reisini araya koyduk da kurtuldum bunlardan.
    Daha sonra teknik resim dersinde orak çekiç çizen bi elemanı da Talas yurdunda haşat ettiler. Çocuk yurt odamıza kendini zor atmıştı ama el yüz mahvolmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • acizcool kullanıcısına yanıt

    Efsanelere bizzat yenilerini ekledik =) 2 yeni mükemmel şakamız vardı. Onları da ekleyecem. Ben sezon açılınca yeni açılan D bloğa geçmiştim. Yönetimde topal biri vardı adı Ali'miydi bilmem.


    KYK serisinden devam edecem akşam 5 gibi yazarm. Şimdilik bir sınav var girip geleyim =)

  • KYK ŞAKASI : Radyo.


    Şimdi olayı şöyle ki, 2003 senesine dönün yani telefonlar bizden akıllı değiller sadece tuşları var basıyorsunuz arıyorsunuz, sms alıp yolluyorsunuz ve iletişim şahane pahallı. Kontör denen birşey var. Telefonlarda öyle kamera felan yok renkli ekran hiç yok. Telefonların zaten büyüğünün değil küçüğünün yapılmaya çalışıldığı dönemler. Neyse...


    FM Verici hobi devreleri satılıyor, şimdinin 5-10 lirası bişey alıyorsunuz pıt pıt lehimliyorsunuz. Epey kısa bir mesafe içinde FM yayın yapabiliyorsunuz. Şaka düzeneği şu şekilde 203 204 205 numaralı odalar olsun yan yana. 203 numaralı odada kanalı bizim vericiye ayarlanmış radyo ve ekip 1, 205 numaralı oda da ise FM VERİCİ olan ekip var. 203 Numaraya diyelim Hakan gidiyor, ortam normal her zamanki gibi radyoda şarkı çalıyor, oda da batak oynanıyor muhabbet var. Hakan 203 numaraya sigarasını yakıp, çayını alıp oturuyor.


    Bir anda radyodan mesajlar yayınlanıyor (o dönem sms atardınız smsleri okurlardı). Radyodan filanca bölümdeki soyadına kadar bizim Hakan'ın adı okunuyor ve Hakan'ın ne ipneliği kalıyor, ne annanesi kalıyor. Hakan deliriyor. Hakan radyoyu aramaya çalışıyor ama numara yok. O zaman telefonlarda internet yok zaten numarasını arayacak. En son DJ şerefsiz Hakan diyip biraz daha geçiriyor ve şarkıya devam ediliyor.


    Zavallı Hakan ne yapsın, barut fıçısına dönmüş ilk alevde patlıyor. Nerde bu radyo diye. Ordan biri radyonun adresini veriyor ama adres olmayan bir adres. Hakan gecenin yarısı Radyo'nun binasına gidiyor. Bana nasıl küfredersiniz demeye mi gitsin, mesajı kim atmış diye hesap sormaya mı... Hakan gecenin yarısı çarşıya iniyor karda kışta soğukta, yurtta şakadan haberi olan herkes gülme krizlerinde. Hakan geri döndüğünde herkesin madarası olmuş durumda... Tabi bu şakayı ancak yurda yeni gelen civcivlere yapabiliyorsunuz. En fazla yılda 1-2 defa yapılabiliyor.





  • acizcool kullanıcısına yanıt

    Kot pantolon giydiğin, küpe taktığın, kız arkadaşın olduğu için dayak yediğin karanlık dönemler vardı. Dönemin rektörü Zeki Yılmaz'dı sanırsam. En sonunda bütün kantin ve cafelerdeki ülkücülerin birleştirilmiş masalarını ayırdı. Arkalarındaki o halı gibi şeyleri indirdi. Pek çoğunu da çeteleşmek v.b sebeplerden attı.


    Yurtta falanca kardeşimiz yurt ücretini ödeyemiyor atılacak diye para toplarlardı. Herkesten zorla haraç gibi para alırlardı. Sonra bu parayla ya da bir kısmıyla bira alıp kız yurdunun karşısına gidip bira içerlerdi.


    Yılbaşında Sabancı Kültür Merkezi yılbaşı partisi olurdu. İçtiğin içebileceğin 1 tane biraydı. O partiye gidenler akşam ütü odasında kemerle dayak yerdi.


    Sende hatırlarsın belki, o dönemler kıbrısla ilgili birşeyler vardı. Tuttuklarını otobüse bindirip Ankara'da yürüyüşe götürüyorlardı. Ben otobüse binip Ankara'da inip tekrar aştiye gidip memlekete basıp gitmiştim.


    Öğrencilerden biri gitmek istememişti dövmüşlerdi. Çocuk meğer epey üst rütbeli bir askerin çocuğuymuş, o gün ankaraya ailesinin yanına gider olayı babasına anlatır. Ertesi sabah yurda bir geldik ki yurt asker kaynıyor. Bilirsin bizim yurt, polis değil jandarma mıntıkasındaydı.


    Çocuğun kafa göz şiş olayın faillerini teşhis ediyordu tek tek o sabah yurda giren herkese baktı. En sonunda 10 failden 6 tanesini yakaladılar. Diğer 4 tanesinin yurtla veya üniversiteyle ilgisi bile yokmuş yakalayamadılar.





  • KYK ŞAKASI : Gelen Arama


    Şakazede odaya getirilir, cinli, şeytanlı, çarpılmalı acayip hikayeler anlatılır ve abartılır. Şaka zede yok artık felan demeye başlar. Ne kadar dese de saçma sapan şeyler gerçekmiş gibi ısrarla anlatılır. Bütün bunlar yapılırken, içlerinden biri şakazedenin telefonunu ele geçirir bakayım diye veya hiç haberi olmadan. Kendi adını ALLAH diye kaydeder. Şakazede artık yok inanmıyorum felan derken tam dozajlı bir sırada şakazede aranır, telefona bakar ki GELEN ARAMA ALLAH.


    Napacam ben diye kafayı sıyıranlar, koridorda ALLAAAAH diye koşanlar, telefonu aç diyenlere ne diyecem ben diye düşünenler, meşgule atma çarpılırsın diyenler...

  • Cep telefonu kullanarak, dumanla haberleşmek.


    SMS 2 kontördü. Konuşmak lükstü. Telefonların SMS kapasitesi vardı. Arkadaş grubuyla bir önceki buluşmada, bir sonraki buluşmanın mekanı ve zamanı kararlaştırılırdı. Herkes o saate uyardı, gelmeyenin büyük derdi olurdu. Çaldırıp kapatmak diye birşey vardı.


    Mesela önceden anlaşırdın : çaldırıp kapatıyorsam geliyorum yaklaştım. uzun çaldırdıysam geliyorum ama biraz sürecek. uzun çaldırırken meşgule atarsa karşı taraf...


    Yani sadece çaldırarak haberleşebiliyorduk. Ama eminim ki o telsim, belli çaldırmalardan da kontör düşüyordu ! Yemin edebilirim ama ispat edemem.

  • Başımdan geçen bir garip anı gelsin:

    Kamyon devirme

    Talas yurdunda b bloktayiz. Odadaki 2 arkadaş 3 4 günlüğüne a bloktaki aynı sınıfta okudukları (elektrik okuyorlardı) arkadaşlarının odasına misafirliğe gittiler. Ben de alt ranzada yatmayı sevmediğim için fırsat bu fırsat dedim arkadaşın üstteki yatağına geçtim. Yurtta kalanlar bilir odaya gelen alttaki ranzaya atar kendini. Uyutmazlar insanı. Dedim 2 3 gün rahat yüzü göreyim.
    Neyse ilk gece yattım, sabaha karşı kamyonu devirerek uyandım.
    Olur öyle şeyler falan filan dedim kendi kendime.
    İkinci gece yine yattım arkadaşın yatağa. Hoppala yine ıslak uyandım. Psikolojim bozuldu.
    Dedim tövbe daha yatmam bu yataga.
    Ertesi gece kendi yatağımda kazasız belasız uyandım :)
    Neyse arkadaşlar geldi 3. Günden sonra.
    Dedim senin yatak tam cenabetlik yatak. İki gece yattım ikisinde de kamyon devrildi.
    Arkadasin suratı bi anda değişti.
    Meğer onlar da odada kaldıkları 3 gece boyunca kamyonu devirmisler :)
    Hepimiz dumura uğradık. O olaydan sonra daha da kimse yattığı yataktan başka bi yere yatmadı.
    Aklıma geldikçe hala nasıl öyle bisey oldu diye düşünüp dururum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üniye gidiyorum diye evden çıkıyordum, karnım acıkınca gidip bir lokantada yemek yiyordum derse geç kaldığım için de geri eve geliyordum, öyle yapa yapa bütün lokantaları denemiştim,

    sene 2010'du, nasıl yapıyordum iyi dimi, önce sağlık sonra okul.

  • Antor kullanıcısına yanıt
    +1

    Konuyu soğutmayalım arkadaşlar. Herkes elinden geldiğince, devam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir anı da benden gelsin.


    Evde 5 kişi oturuyorduk. Kandil günlerinde komşulardan lokma, helva tabağı gelirdi bize. Ama bu durumdan bizim haberimiz olmazdı hiç taki birgün kapı çalıp boş tabak istenince öğrendik. Arkadaşlar arası bir istihbarat çalışması sonucunda meğerse kim kapıya bakıyorsa herşeyi onun yediğini öğrendik. Sonuç...: 1 hafta bulaşık nöbeti.


    Not..: Evde kalanlar iyi bilir yemek sorun değildir. En büyük sorun bulaşıktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanedantr -- 22 Ocak 2022; 22:6:19 >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Ben de 10 senede bitirdim üniyi. Şimdi dönüp baktığımda ne salakmışım diyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kadir kıymet up u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt
    Dil kullanımına göre csb degil ama bi tik abartı yanlış hatırlama olabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Normalde istanbuldan izmite servisle gidip geliyordum
    ark ısrar etmişti bi gece bende kal diye tamam dedim
    ev 1+1 di 2 kişi kalıyolardı salonu 6 ay değişmeli kullanıyolardı
    o dönem odada benim ark kalıyordu
    yatak da yoktu yere çarşaf falan serdi yer yatağı yaptı onda uyumaya çalışıyordum
    sonra uyuyamadım
    fakirlik artıkça abazanlık artıyor diye bir deyiş var ya o gece onun doğruluğuna emin oldum
    Ark çoktan uyuyordu ben de zaten görmez diye mast yapmıştım
    hayatımdaki en rezil geceydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.