Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (883. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 881882883884885
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mükemmel bir zevk köşesi olmuş. :) İyi vakit geçirin.... :)

Puck screen her zaman kulanıyor musunuz? Her hangi dezavantajını gördünüz mü? Duştan gelen basınca olumsuz bir etkisi var mı?

Normcore dışında her hangi marka denediniz mi? Malum Normcore ve Neouza Türkiye'de satılmıyor. Çin'den sipariş ettim, gelmesini bekliyorum, bakalım kalitesi nasıl oalcak.

• Levcho L kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.yıllardır puck screen kullanırım.en ufak sorun yaşamadım.aksine makşnenin temizliği açısından çok faydalı.

neouza almıştım ilk.sonrasında normcore 1 mm olana döndüm ( 2 li paketinden almıştım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mustakil_Yazar kullanıcısına yanıt
    Bunların hiçbirini tavsiye etmem alacaksan espresso makinası al filtre çamur gibi olur espressonun yanında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @glumerna teşekkür ederim ama Ariete marka Espresso makinem var.

French presle de filtre kahve içiyiorum. Çekirdek aldığımda değirmen falan uğraşmayım,

bu Şafer işe yararsa alayım diyecektim. Frenç pres'ten çok da farklı yapmayacaksa almam o zaman

Otomatik çeken değirmen al yada sanalbaharattan sipariş geç onlar taze taze çekip yolluyor bende yeni keşfettim delongi otomatik değermen boşa gitti evdeki.

Bu cihazlardaki öğütücüler döner bıçaklı, çok tercih edilir değil.

Öğütücünüz varsa, french pres öğütüp deneyin. Öğütücünüz yoksa, hem espresso hemde french press öğüten bir değirmen almanız faydalı olacaktır.

Ben uzun yıllardır amatör değirmen ile french press devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 14 Ağustos 2023; 22:23:21 >
  • Arkadaşlar merhaba, sütsüz kahve tercih eden biri olarak tam otomatik bir espresso makinesi alma niyetindeyim. Philips tam otomatik makinelerinden ep2220 modelini almayı düşünüyorum, üst modellerdeki farkların sadece hazır sütlü çeşitleri ve dokunmatik ekran farkları olduğunu görüyorum. Ancak üst modellerin espresso verme ve öğütücü kalite farklı var mı diye merak ediyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi?

Philips EP2220/10 Tam Otomatik Espresso Makinası, 1.8 L Kapasite, Zamanlayıcı, AquaClean Özelliği, S
    amazon
    Philips EP2220/10 Tam Otomatik Espresso Makinası, 1.8 L Kapasite, Zamanlayıcı, AquaClean Özelliği, S
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07MMSHC4R?ref_=cm_sw_r_apin_dp_AK6H5K6TC8T3W6N6AJGH_1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bushido8 -- 15 Ağustos 2023; 8:1:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam cihazlar yak nerdeyse aynı gibi duruyor. malzeme kalitesi farklı olabalir. öğütücüleri bıçaklı sanırım.( birinde görünmüyor) bıçaklı öğütücülerhomojen bi öğütüm yapamaz kahve için ideal değil. konik öğütücülü tavsiye ederim. güç de 600w düşük gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 15 Ağustos 2023; 8:44:54 >
  • @Levcho @glumerna @kacanga

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Konik / Seramik bıçaklı öğütücü olmadıkça; normal bıçaklı makinelerden uzak durayım:

Frenç prese devam o halde.

Yorumlara bak al bitane bende delonghi kg 79 var biton tantana ettiler kötü mötü diyen oldu kaç senedir gayet güzel iş görüyor hergün aksatmadan öğütüp espresso içiyoruz fazla takılma al bi otomatik değirmen geç.

• glumerna G kullanıcısına yanıt

KG79 ile espresso nasıl başarılı oluyor?

Bende modlanmış KG79 var, farklı makina ile öğütüm ve KG79 ile öğütüm arasında belirgin espresso lezzet farkı var. Zaten gözle görünür parçacık farkı da var homojenlikte.

Öğütülmüş kahve alınca, o kahve sonraki gün tatsız olur. Üçüncü günden sonra çamur gibi espresso içersin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 15 Ağustos 2023; 17:20:41 >
  • iyi akşamlar. otomatik bir kahve makinesi almayı düşünüyorum ama her şeyde olduğu gibi bir çok marka ve model var. aynı markalarda bile örneğin Philips EP5447/90 T - Philips EP5443/70 ya da benzer fiyatlı siemens eq500, delongi melitta modelleri arasında nasıl bir tercih yapmalıyım. reelde ne gibi farkları var kullanıcılara sorayım dedim. yine EP2220/10 gibi daha uygun modeller eq300 ya da benzer fiyatlı otomatik modeller maliyet açısından daha iyi olur tabi.

ikinci el olup olmaması çok önemli değil ama ikinci el makine alınmaz mı dersiniz. ikinci ele yönelirsek şuna dikkat et vs. ne söylersiniz.

• KcRasco K kullanıcısına yanıt

Marka makinalar arasında ince detay nüansları vardır, çok seçici değilseniz bu farkları fark edemezsınız.

İkinci el cihaz kumardır. İlk sahibi cihazı çok iyi kullanmış olsa da, tesadüf sizde bozulabilir. Garantisi de bittiyse, olâ ki arıza yaparsa direk sizde patlar. Kaldi ki otomatik makinalarda çok aksam otomasyon var. Her hangi aksamı az da olsa yıprandıysa ve sizde bozulursa, can sıkıcı olabiliyor.

Ancak sıfır ile ikinci el fiyatı arasında yüksek fark varsa, gözü karartıp alınabilir ikinci el makina. Örnek yenisi 10k olup, ikinci el makina 4k maksimum 5k olursa, alınabilir.

şahsi düşüncem....

• Levcho L kullanıcısına yanıt

o ince nüanslardan nelere dikkat etmeliyim acaba. x çeşit kahve yapıyordan başka elle tutabileceğim. linkte birden fazla makineyi seçebiliyoruz. düşük modellerde de latte var ama tam farkını çözemedim.

bir de marka olarak x marka daha uzun ömürlü ( benzer fiyatlılarda tabi ki- 10k lık cihazla 30k lık cihaz karşılaştırması saçma olur ) bakım fiyatları daha uygun ya da bakım yapması kolay, gibi tercih sebebi yapabileceğim bir şey var mı. delonghi siemens philips melitta var maks 15 civarı baktığımda.

Otomatik al manuelde düşün delonghi ec685 manuel çok iyi sütlü vs en ufak bulaştırmıyorum ben kahveye americano yada espresso yapıp içiyorum manuel de iş görür. Çak çuk kendini barista sanıyorsun avantajı da var 🤣🤣

• Hanım kullanacağı için otomatik istiyoruz hocam. Uğraşamam ben öyle dedi.

İyi bişey alın ozaman 3 5 fark vermeye değer bir lezzet kahve.

işte iyi bir şeyden kasıt ne benzer fiyatlı 2-3 philips modeli var mesela. ya da aynı fiyatta delongi melitta siemens vs. var. hangisini terich etsem daha iyi onu öğrenmeye çalışıyorum

• 
Sayfa: önceki 881882883884885
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.