Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (855. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
841.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aromaları almak, zamanla oluşacak bir hadisedir. İlk deneyimlerde her şeyin sorunsuz oluşacağını beklemeyiniz. Keyif almak görecelidir, herkesin keyif noktası farklı konumdadır.

Buyrun keşfetmeye. Bir kaç farklı kavurucunun linkini bırakıyorum. Alıp deneyin, keşfedin.  

cafepaco.com
    PACO | Coffee & Waffles
    https://cafepaco.com

www.mineirocoffee.com
    Mineiro Coffee
    https://www.mineirocoffee.com

kafeingo.co
    Kafeingo
    https://kafeingo.co

coffee tropic
    Taze Kavrulmuş Yöresel Kahve - Coffee Tropic
    https://coffeetropic.com

www.espressolab.com
    Espressolab - Kahveniz Tutkuyla Kavruldu
    https://www.espressolab.com

Overdose Specialty Coffee Roastery
    Overdose Coffee | 3rd Wave Coffee Shop and Roastery
    https://overdosecoffee.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 22 Eylül 2022; 9:11:47 >

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

merhaba,

espresso biraz sıkıntılı bir alan;iyi bir espresso için gerek makine gerekse değirmen tarafında ve hatta kahve çekirdeği seçkisinde ciddi bir bütçe ayırmak gerekiyor. doğru ekipman ile yol aldığınızı var sayar isek uygun tane boyutu dağılımına sahip öğütülmüş kahve porta filtre içinde topaklanmayacak şekilde dağıtılıp ,tamper ile yaklaşık 12-13 kg kuvvet uygulayarak düz bir yüzey elde ettikten sonra çekirdeğin kavrum seviyesine göre 90-95 derece civarında bir sıcaklık ve 8-10 bar arası bir makina demleme basıncı ile 1 ölçek kahveye karşılık 2 ölçek çıktıyı 25 - 30 sn arasında almak hedefi ile iyi bir espresso içebilirsiniz. Ancak bahsedilen her parametrenin değişimine bağlı olarak hedeften uzaklaşırsınız dolayısı ile ölçülebilir tüm verilerin kontrol altında tutulması ve ciddi bir emek harcayarak tüm parametrelerin kontrollü değiştirilmeleri ile lezzete etkilerinin saptanması ile zaman içinde ugulama pratiği geliştirilerek hedeflenen lezzete daha kontrollü ulaşılabilir.

biraz uzun ve karmaşık oldu ancak espresso gibi dipsiz bir kuyu olan konuyu daha basit hali ile ifade etme imkanı yok ne yazık ki. 

• Hepimizi bitirdin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, tam otomatik espresso makinalarında cift cekirdeki haznesi olan bir makina biliyor musunuz? Uretimden kalkan Siemens eq.9 s700 gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • önceki cevaplar için teşekkür ederim.

bugün daha önce aldığım kahvelerden birini içtim baharat aroması dışında beğendim. espressoda bile içilebilir kıvamda.

böyle kahveler arıyorum rahat içimli aromasını tadabilmek anlayabilmek için vedat milor olmamı gerektirmeyen yani tadı aroması belirgin bir kahve arıyorum.

bu kahve baharat aromaları yerine karamel, fındık, çikolata veya ekşitmeyecek bir meyve vs olsa başlangıç için favori kahvem olurdu.

benzer kahve önerebilecek var mı ?

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt

Hocam bende bu harionun skerton pro modelini aldım.

Dönen mili saat yönü tersi yönünde çevirince daha kalın öğütüyormuş çeviriyorum bende ama en kalınını nasıl bulucam anlamadım hiç gösterge vesaire de yok.

buna sahip olan var mıydı aranızda? nasıl anlayacağız ince mi öğütüyor kalın mı öğütüyor. sürekli içine çekirdek atıp öğütüp bakmak mı lazım

• BlackLead kullanıcısına yanıt

En sona kadar sıkıp klik sayacaksin. Mesela v60 için 13 klick. Klikler arttıkça daha kalın ogutur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt

Arkadaşın da dediği gibi bu tip değirmenlerin en zayıf yanı budur. En pahalısını bile alsanız her öğütümden önce sonuna kadar sıkmanız ve gereken ölçüde sayarak açmanız gerekir. Sürekli aynı öğütüm kullanılırsa uğraştırmaz ama farklı denemelerde yorabilir.

• arandur kullanıcısına yanıt

kaça aldınız hocam ?

• kuklacini kullanıcısına yanıt
    Neyi kaça aldım? Anlayamadım.

• arandur kullanıcısına yanıt

Hocam,linkini attığınız ürün indirimde aldım demişsiniz fiyatı aynı mıydı ?

• kuklacini kullanıcısına yanıt
    Hario V60 seti diyorsunuz, 126,90₺ ödemişim.

• İyi çekirdek kahveye hasret kaldım yetiş ya rosmann
    Kahvenin ekşisi espressonun tırtına kaldım yetiş ya rossman.
    Çıkmadı böyle bi kahve daha bozdun sende baya dön artık özüne yetiş ya rossman.

• Süt köpürtürken kıvamı videolardaki gibi olmuyor bi bakmışım süt bitmiş cezvenin içinde art yapılacak krema tarzında gelmiyor süt. Pot yok diye mi acaba

• glumerna G kullanıcısına yanıt
    Aboov kahvesizlikten adam erdi ya

yetiş ya Muhammed yetiş ya Ali

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A101 de barista süt var. Bu art işi birazda yetenek herhalde ben kalpten başka birşey yapamıyorum.

• Meyvemsigi yuksek gövdeli bir kahve paylasiyim. Ayrıca güzel bir kahve tadı var. Bu tarz kahve isteyenler değerlendirebilir.

• mcroses kullanıcısına yanıt

ekşi mi hocam içimi nasıl hafif mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 28 Eylül 2022; 21:13:55 >

ekşilik yok meyvemsliği yüksek içimi keyifli, güzel bir kahve tadı bırakıyor damakta

• mcroses kullanıcısına yanıt

daha degassing bitmemiştir ne ara içtin? 

• 
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.