Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (682. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.679
Cevap
714
Favori
840.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 680681682683684
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

delonghinin makinelerine bir bakın derim, makinelerle çok haşır neşir değilim bende.
    Geçen yaz a -101 e delonghi icm 2b diye bi model gelmişti ,uygun fiyata almıştım. 40 dakka sıcak tutma özelliği var. Kendinden plastik filtresi var mesela.
    kahve önerisi olarak ,guatemala tavsie ederim.

alacağın makinede iyi bi filtre yoksa kağıt filtre alman gerekli
    www.hepsiburada.com
    Delonghi ICM2.1B Filtre Kahve Makinesi Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/delonghi-icm2-1b-filtre-kahve-makinesi-p-MTDELICM2B

bu mu hocam ? Eğer siz beğendiyseniz alabilirim . Gerçekten 40 dakika sıcak tutuyor muydu yoksa lafın gelişi mi söylenmiş. Gerçi farketmez direk tüketim için kullanacağım .

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    40 dk sıcak tutma derken. Makineyi kapatmadığın sürece 40 dk karafın altından ısı veriyor.
    bu veya bu tarz makinelere bakabilirsin. Benim aşırı beklentim olmadığı için ihtiyacımı karşılıyor.
    Diğer makinelerede bakın ,hangisi size uyuyorsa onu alın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

40 dk sıcak tutma derken. Makineyi kapatmadığın sürece 40 dk karafın altından ısı veriyor.
    bu veya bu tarz makinelere bakabilirsin. Benim aşırı beklentim olmadığı için ihtiyacımı karşılıyor.
    Diğer makinelerede bakın ,hangisi size uyuyorsa onu alın
    tamam bunu alabilirim , yorumları da gayet güzel gözüküyor . Dediğim gibi benim de aşırı beklentim yok bunca yıl nescafe classic ve su kaynatarak içtim ağzım kötü kahvelere alışıktır yani

ama ekstra bir de filtre almayı düşünüyorum yanında . İnternette 1x4 ve 1x2 olarak 2 tane var acaba hangisini almam lazım bu makine için biliyor musunuz
    diğer makinelerede bi bakın derim hocam.Gerçi fiyatlar uçtu bu aralar

kendi plastik filtresi olduğu için daha kağıt filtre almadım ben.

• quote:

diğer makinelerede bi bakın derim hocam.Gerçi fiyatlar uçtu bu aralar

kendi plastik filtresi olduğu için daha kağıt filtre almadım ben.
    hocam bakıyorum da hepsi aynı , hepsi güzel gibi duruyor anlamıyorum bir fark

sizde varmış en azından fena değil diyorsunuz ona güvenerek alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

makineler daha iyi olmuyor mu ?

Alıntıları Göster
    Makineler,3,4 kişilik olabilir ama tek kişi için uygun değil,,damlama teknolojisi ile,az kahve olunca,su hızlı geciyor kahveden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Makineler,3,4 kişilik olabilir ama tek kişi için uygun değil,,damlama teknolojisi ile,az kahve olunca,su hızlı geciyor kahveden

Alıntıları Göster
    anladım , siz yani böyle bir şey mi önerirsiniz ?

www.hepsiburada.com
    Kenya Black 4 Cup French Press Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/kenya-black-4-cup-french-press-p-HBV00000013O4

yapımı kolay oluyor mu ki ? filtresiyle falan kendimiz uğraşmamız gerekecek ya ? ve tek kişilikte kullansam 3-4 kişilik de yapsam makinenin yaptığı gibi güzel oluyor mu?

• Fincan ile kupa arasında (150ml civarı) bir bardak arıyorum, internet üzerinde nereden bulabilirim acaba fikri olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

anladım , siz yani böyle bir şey mi önerirsiniz ?

https://www.hepsiburada.com/kenya-black-4-cup-french-press-p-HBV00000013O4

yapımı kolay oluyor mu ki ? filtresiyle falan kendimiz uğraşmamız gerekecek ya ? ve tek kişilikte kullansam 3-4 kişilik de yapsam makinenin yaptığı gibi güzel oluyor mu?

Alıntıları Göster
    Evet bunlarda Tek kişi, 3-4 kişi olur ama bardak hesaabına göre tam 4 olmasa da 3 kişi olur..Zira bu yabancıların Cup hesabı farklı 1 cup =120 ml gibi birşey..

4 değil 8 cup olanlar (1 litrelik) ancak 3 bardak çıkabiliyor..4 cup ta sanırım küçük gelir

Bu 8 Cuptan aldırdım İzmire Kardeşime, güzel oluyor..Kendim Daha küçüğünü 3 cup (350 ml) kullanıyorum istanbulda

Sadece French Press için uymanız gereken bazı talimatlara uyarsanız güzel olur..

-Uygun kahve miktarı (Tartı gerek)
    -Taze çekilmiş Kahve (Değirmen gerek)
    -Taze Kavrulmuş Kahve (Zevkinize göre)
    -90-95 derece sıcak su (Kaynamış su değil dikkat)
    -5 dakika French presste bekleme süresi (4 ila 6 dakika arsı değişiyor)

Detayları Googlede bulursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Eylül 2018; 8:50:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: William Axl Rose

Fincan ile kupa arasında (150ml civarı) bir bardak arıyorum, internet üzerinde nereden bulabilirim acaba fikri olan var mı?
    150 ml gibi tam ölçü için internet yanıltıcı olabilir, gözle görmenizi tavsiye ederim..

IKEA online sitesine girin en azından Fincan/Bardak ölçüleri verilmiş..
  • quote:

150 ml gibi tam ölçü için internet yanıltıcı olabilir, gözle görmenizi tavsiye ederim..

IKEA online sitesine girin en azından Fincan/Bardak ölçüleri verilmiş..

Alıntıları Göster
    Ikeaya bakmak hiç aklıma gelmemişti, tam aradığım türde bi şey buldum oradan şimdi, sağ olun.

Sturbuck Kenya Bodum French Presler ile ilgili önceki yazımı düzelttim..4 cup 8 cup tabirleri yanıltıyor..8 cup 1 litre ve 3-4 kişilik olabiliyor bardağa göre ama bardak hesabı küçük..

Görerek Sturbuck magazalarından almanızı tavsiye ederim..Dikkat edin bazen tüm french presslerin içinde 8cup yazabiliyor..nedense Sturbucklarda Kutulu satış yok..Kutuda 8 cup yazıyor da magazada etiketler yanıltıcı olabilir

8 cup model alırsanız 1 kişi de 3-4 kişi de yapılabilir..

Plastik olan ucuz, metal olan pahalıdır

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• quote:

Sturbuck Kenya Bodum French Presler ile ilgili önceki yazımı düzelttim..4 cup 8 cup tabirleri yanıltıyor..8 cup 1 litre ve 3-4 kişilik olabiliyor bardağa göre ama bardak hesabı küçük..

Görerek Sturbuck magazalarından almanızı tavsiye ederim..Dikkat edin bazen tüm french presslerin içinde 8cup yazabiliyor..nedense Sturbucklarda Kutulu satış yok..Kutuda 8 cup yazıyor da magazada etiketler yanıltıcı olabilir

fiyat nedir

• quote:

anladım teşekkürler hocam bundan alayım o zaman.

www.hepsiburada.com
    Kenya Black 8 Cup French Press Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/kenya-black-8-cup-french-press-pm-HB00000013O5

şimdi aklımda 2 soru kaldı

1) Ben öyle tartı ayarına falan girmek istemiyorum , ya da suyu 90-95 derece nasıl kaynatabilirim o da ayrı bir zahmet direk kaynatıp koyacağım büyük ihtimalle. Diyelim tek kişilik için olması gereken ve 3 kişilik için olması gereken ayar ne oluyor ? Tek kişilik için bir ölçek kahve( türk kahvesi ölçeği var evde bir tane) , bir bardak ( 200 ml) de su mu mesela ideal oran? Yoksa kahve falan biraz daha bol mu koyuluyor?

2) Filtre alacağım ama anlamadım piyasada 2 numara , 4 numara falan var benimki hangisine uygun?

• Filtre kahve makinesi olanlar temizlik konusunda ne yapıyor. Yani 3-4 ayda bir kireç çözücü tarzı şeyler yapıyoe musunuz. Temizlemeye gerek var mı onu merak ediyorum da

• quote:

Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

Filtre kahve makinesi olanlar temizlik konusunda ne yapıyor. Yani 3-4 ayda bir kireç çözücü tarzı şeyler yapıyoe musunuz. Temizlemeye gerek var mı onu merak ediyorum da
    Sürahisini arada bulaşık makinesinde yıkamak ve nadiren makineye kahve olmaksızın sadece su koyarak çalıştırıp temizlemek gibi yollara başvuruyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    8 cup 1lt fiyatları 65 tl civarı hocam.
    suyu kaynattıktan sonra 1dk civarı bekleyip öyle ilave edin
    mesela ben tek başıma içiceksem, 1 fincan (200ml ) 1 fincan suyu ısıtırım daha sonra ilave ederim prese.
    French presslerden ölçü kaşıkları çıkıyor, 10 gramlık kaşık olur
    ben genelde sütsüz içiceksem 10 gram kahve -200 ml su oranını tercih ediyorum . Sütlü içiceksem kahve 15 grama çıkıyor.

French pressin zaten kendi metal filtresi var hocam. Ayrıyaten filtre almanıza gerek yok

• quote:

8 cup 1lt fiyatları 65 tl civarı hocam.
    suyu kaynattıktan sonra 1dk civarı bekleyip öyle ilave edin
    mesela ben tek başıma içiceksem, 1 fincan (200ml ) 1 fincan suyu ısıtırım daha sonra ilave ederim prese.
    French presslerden ölçü kaşıkları çıkıyor, 10 gramlık kaşık olur
    ben genelde sütsüz içiceksem 10 gram kahve -200 ml su oranını tercih ediyorum . Sütlü içiceksem kahve 15 grama çıkıyor.

French pressin zaten kendi metal filtresi var hocam. Ayrıyaten filtre almanıza gerek yok
    teşekkürler hocam
  • merhaba filtre kahveye yeni başlayan biri olarak Starbucks Guatemala Antigua almayı düşünüyorum . Güzel midir? Kahvemin çok acı olmasını istemem bu zamana kadar nescafe gold ve kaynar su ikilisini karıştırarak içmiş biriyim en çok hoşuma giden buydu tat olarak.

onun dışında kurukahveci mehmet efendi colombian filtre kahvesi çıkarmış ithal kahvelerin yarı fiyatına satıyor hemde . Kullanan var mı güzel midir?

bide kahve dünyasının aromalı kahveleri var işte fındıklı olsun , karamelli olsun , vanilyalı olsun bunlar nasıldır?

biliyorum çok soru sordum ama en doğrusunu almaya çalışıyorum malum fiyatlar da pahalı olunca

starbucksın kahvesini boşver
    kurukahveci mehmet efendi veya kahve dünyasının aromasız kahvelerini deneyebilirsin.
    kahve dünyasından alıcaksan 50 gram şeklinde 2-3 kahve alabilirsin .

• 
Sayfa: önceki 680681682683684
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.