Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eğer düzgün kahve içmek istiyorsanız paradan taviz vermeniz gerekiyor :) internette gördüğüm en ucuz tamper 60 lira. kimisi sanayide kendiside yaptırmıştı sanırım 30-40 liraya mal edenler oldu. ancak genede internette bir araştırma yapın belki daha uygun fiyatlara vardır. ebay.com dan alırsanız 20$ dan başlıyor. hangisi işinize gelirse..

fedakarlık yapın bir şekilde paraya kıyın pişman olmayacaksınız buna emin olun...
  • burda kahve fidanını büyütmeye calısıyoruzzzz hala mekanik dersindesinizz yaaaa hehehehe
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • @ poyri sanırım fırsat ile almıştın yakalaco da wardı bende düşünmüştüm ama iş yerinde var ve kullanışsız bana göre neden dersen sadece kapsül ile çalışıyor o yüzdn yani kahve tutkunları için deil gibime geliyor ama , espressosuna dieck yok . caffisimo kalite konuşuyor orasıda ayrı . tabiki , afiyet olsun , bende fazıl bey kahve çektim Türk kahvesi içiyorum .

p.s. : sol taraftaki tefal activry , onun içinde afiyet olsun
  • bu gün tchibonun kahvelerinden brazil mild ile wiener melange ı karıştırdım yarı yarıya french press için hoş güzel bir tat çıktı ortaya tavsiye ederim
  • arkadaşlar espresso makinası almak istiyorum ama karar veremedim 250tl kadar bütçem var şunlardan birini alıcam sanırım ama aralarında ne fark var acaba

Delonghi EC200CD 207 tl
    www.sanalreyonum.com
    www.sanalreyonum.com | 522: Connection timed out
    http://www.sanalreyonum.com/urun/delonghi-ec200cd-espresso-cappuccino-makinesi_682287.aspx?CatID=27599

Delonghi EC220CD 217tl
    www.ereyon.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10108319

Delonghi EC190CD 217tl

www.ereyon.com.tr
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10150571

• quote:

Orijinalden alıntı: mnyx

arkadaşlar espresso makinası almak istiyorum ama karar veremedim 250tl kadar bütçem var şunlardan birini alıcam sanırım ama aralarında ne fark var acaba

Delonghi EC200CD 207 tl
    www.sanalreyonum.com
    www.sanalreyonum.com | 522: Connection timed out
    http://www.sanalreyonum.com/urun/delonghi-ec200cd-espresso-cappuccino-makinesi_682287.aspx?CatID=27599

Delonghi EC220CD 217tl
    www.ereyon.com.tr

Delonghi EC190CD 217tl

www.ereyon.com.tr

http://www.sanalpazar.com/Beko-Bkk-2170-Beko-Espresso-Ve-Cappuccino-Makinesi__isp4199571

Bu daha uygun ve kaliteli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Resident

quote:

arkadaşlar espresso makinası almak istiyorum ama karar veremedim 250tl kadar bütçem var şunlardan birini alıcam sanırım ama aralarında ne fark var acaba

Delonghi EC200CD 207 tl

Delonghi EC220CD 217tl

Delonghi EC190CD 217tl

http://www.sanalpazar.com/Beko-Bkk-2170-Beko-Espresso-Ve-Cappuccino-Makinesi__isp4199571

Bu daha uygun ve kaliteli olacaktır.

+ 111111111111

Beko 2170 bulmak bile mucize. Bence kaçırmayın. Genede arayın belki dahada ucuz çıkar mı çıkar belli olmaz. Beko alınması gerektiğinden bahsetmiştim ancak ayrıntılı açıklamasını yapmamıştım.

Teknik detaylarına girmeden en basit şekliyle Beko 2170 in diğer makinelerden farkı suyu sabit sıcaklıkta tutmayı sağlaması ve uygun basınçla ekşiliği veya acılığı önlemesi.

Bu arada beko derken asıl markası italyan markası gaggia dır. aynısının gaggia damgalası sanırım 350-400$ civarıydı. Zaten Beko 2170 piyasa çıkalı 10 sene kadar oldu sanırım. O zamanlar 400-500 TL den satılmaya çalışılınca makineler bekonun elinde kaldı satışı durduruldu.

Daha önce ki yazımda bekodan biraz bahsetmiştim

quote:

Orijinalden alıntı: hayabusa+

Merhabalar arkadaşlar.

Kahveler konusuna çok kafa yoran birisi olarak acemi arkadaşlara biraz bilgi vermek isterim.

[size=3]EĞER GERÇEK KAHVE İÇMEK İSTİYORSANIZ ;

1) Hangi tür kahve içiyorsanız için (espresso, filtre kahve, türk kahvesi vs.) kahve yeni kavrulmuş (taze) olmalı. ( yeni kavrulan kahve çekirdeği 1 haftadan sonra bayatlamaya başlar 15-20 gün tazelik tadı bulabilirsiniz)

2) Kahve çekirdeği öğütüldükten yaklaşık 3 dakika sonra aromasını yitirmeye başlar. Dolayısıyla kahveyi çekirdek olarak satın alıp, içeceğiniz sırada yalnızca içeceğiniz kadarını öğütmenizi öneririm.

3) Kahveden düzgün bir aroma elde edebilmek için kahvenin homojen şekilde öğütülmesi gerekir. Bunu da sözen marka el değirmeni ile elde edebilirsiniz.

4) en ucuz düzgün kahve elde edilebilecek makineler ?

espresso için : beko 2170 (piyasada bulmak zor) asıl markası gaggia. bekonun sadece logosu var :) bayilerde artık yok ancak elinde kalmış olan yerler olabiliyor. onlarda aynı ürünü 100-400 lira arasında tutturabildiklerine satıyorlar.

prench press için:sadece "bodum" markası. starbuckslarda satılıyor fiyatı 50 tl. en ucuz starbucks diye biliyorum.

[size=4]en en önemlisi taze kahve. taze kahveyle tanıştıktan sonra başka kahve içmeyeceksiniz...

türkiyede nitelikli taze kahve kavuran yerler var birkaç tane. malesef parmakla sayılacak kadar az. internetten sipariş verebileceğiniz 2-3 tane site var. siparişi verdiğiniz gün kahveyi kavuruyorlar.

benim tavsiye edebileceğim site kahvefabrikasi.com

şimdilik benden bu kadar.

sorularınız olursa sorabilirsiniz. uzman değilim sadece sizler gibi meraklıyım. gurmeleri özenle takip ediyorum.

bu arada kahve forumunda bu işin gurmesi arkadaşlar var. oradaki yazılanları takip edebilirsiniz.

http://kahveler.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 23 Ekim 2012; 2:21:21 >

• bilgilendirmeniz için teşekkürler makinayı araştrdm biraz bikaç yerde daha ucuza buldum ama stokta yok onlaradada makina 10 yıl önc falan üretildi diyosunuz yani yıllardır bekleyen makina nekadar verimli olur acaba yarıca garantsi durumu nasıl oluyor acaba bu makinaların bu konuda bilginiz varmı acaba
  • quote:

bilgilendirmeniz için teşekkürler makinayı araştrdm biraz bikaç yerde daha ucuza buldum ama stokta yok onlaradada makina 10 yıl önc falan üretildi diyosunuz yani yıllardır bekleyen makina nekadar verimli olur acaba yarıca garantsi durumu nasıl oluyor acaba bu makinaların bu konuda bilginiz varmı acaba

bende zamanında çok aramıştım her yerde stokta yok diyor. hatta birçok yerede telefon ettim. beko bayi listesini açıp tek tek telefon edip belki elinde kalmış olan daha uygun fiyatta bir mağaza bulabilirsiniz. bu yöntemle bulanlar oldu.

10 yıl kadar önce satışına başlandığını biliyorum ancak ithalatın ne zaman durduğunu bilemiyorum. 2 yıl öncesine kadarda elde kalan mallar satılıyordu sanıyorum min 4-5 yıl önce ithalatı durmuş olmalı. kahve forumunda birisi bir beko bayisinin deposunda 8 yıldır bekleyen kutusu bile tahrip olmuş makineyi satın almıştı. fakat makinede hiçbir sorun yoktu halende kullanmakta. zaten kutusu köpüklü felan makineye birşey olmaz darbe almamışsa. ayrıca garantisi de faturası kesildiği zaman başlıyor. o konuda sıkıntı yok. ben aldığımda kutusu da yeni üretilmiş gibi duruyordu yani iyi muhafaza edilmişti.

linkteki üründe açılmamış kutulu yazıyor. satıcı muhtemelen beko bayisi çünkü sattığı tüm ürünler beko. satıcıyla iletişime geçiniz, indirimde isteyin belki yapar.

• takibimizde bulunsun..
  • bayramda ESSE %50 indirimi Delonghi için de uygulamıştı . Klasik Siyah Delonghi Espresso makinesi 129TL idi ama güçlükle de olsa vazgeçtim almaktan. beko 2170'ten iyidir diye düşünüyorum. bayramdan sonra da indirim devam ediyordu belki hala devam ediyordur esse'lere göz atın derim.

Delonghi'nin kombi espresso+filtre kahve makinesi de 250TL idi.

öğütücülü bir model olsaydı alırdım.
  • Selam.

Bu espresso olayına yeni sardım.

Önceden kafe latte ve bol sütlü nescafe'yi anca içerdim, kahvesi biraz fazla olunca onu bile içemezdim.

İçeçeklerde şeker koymayı bıraktığımdan bu yana kahve alışkanlığımda değişti, artık şekersiz, sütsüz kahveleri bile keyifle içebiliyorum.

Ancak çok sert diye hep espresso'dan uzak durmuştum, burada bir kaç yerde okuduklarımdan sonra denemeye karar verdim.

Ama pek anlatıldığı kadar keyif alamadım, öyle köpüğü bol olan, tadı muhteşem olan bir espresso ile daha tanışamadım.

Şöyleki ilk denememi caribo kafede yaptım, tam bir hayal kırıklığı yaşadım.

Sonra Cafe Nero'da dubble espresso denedim. Sertliğinden ziyade, içtikten 2 sn sonra ağzımda bıraktığı acı tad, tam bir hayal kırıklığı oldu.

En güzel Espresso (resimdeki gibi bol köpülkü ve kaliteli) istanbul'da nerede içebilirim.

Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum..

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Zaman

Selam.

Bu espresso olayına yeni sardım.

Önceden kafe latte ve bol sütlü nescafe'yi anca içerdim, kahvesi biraz fazla olunca onu bile içemezdim.

İçeçeklerde şeker koymayı bıraktığımdan bu yana kahve alışkanlığımda değişti, artık şekersiz, sütsüz kahveleri bile keyifle içebiliyorum.

Ancak çok sert diye hep espresso'dan uzak durmuştum, burada bir kaç yerde okuduklarımdan sonra denemeye karar verdim.

Ama pek anlatıldığı kadar keyif alamadım, öyle köpüğü bol olan, tadı muhteşem olan bir espresso ile daha tanışamadım.

Şöyleki ilk denememi caribo kafede yaptım, tam bir hayal kırıklığı yaşadım.

Sonra Cafe Nero'da dubble espresso denedim. Sertliğinden ziyade, içtikten 2 sn sonra ağzımda bıraktığı acı tad, tam bir hayal kırıklığı oldu.

En güzel Espresso (resimdeki gibi bol köpülkü ve kaliteli) istanbul'da nerede içebilirim.

O köpük bence üzerine başka bir yerden taşınarak konmuş, lakin kahve çekirdeğinden elde edilen bir içecek den beyaz bir köpük çıkartılması pek kolay değil diye düşünüyorum.. lakin ekspressoyu güzel yapan şey tam ortasında görülen kendi kremesı, köpüğü... o maharet işi.. böyle bir yer bulursanız yorumlarınızı okumak isterim. .. aslında herkes en iyi ekspresso deneyimini paylaşssa ne güzel olur..

• arkadaşlar mutlu günler olsun , güzel espressoyu bence starbucksta içebilirisniz , solo diyin yeterlidir . esp o kadar güzel ki damakta bıraktığı kahve tadı inanılmaz bence , solo olmaz ise kahve bardağında maccihato deneyin ama önce kahve bardağını ısıtsın arkadaş . keyif 10 numara olur bence . heeee zamanınız bool ise mocha small 2 shotlu esp ise denemeden geçmeyin .

bazı kahve sever arkadaşlar sert kahveyi daha çok sever onlara önerim ise yine starbuckstan olucaktır lütfne denesinler . tall boy frep espresso - frep sosu 1 fıs , double shot , double blender , yağsız süt , ve mikserden artanıda kubbe kapak yapıp üsütne ekletin . bekleyin biraz sonra başlayın içmeye .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Zaman

konuyu incelediyseniz önceki mesajlarımda belirttim. kahve sevenlere katkıda bulunmak adına tekrar tekrarda yazarım.

şunu size net olarak söyleyebilirim ki içebileceğiniz en güzel espressonun çekirdeği taze kavrulmuş ve öğütülmüş olmalıdır !!!

çünkü kahve bayatladıkça aromasını yitirir.

yani bu demek oluyor ki gideceğiz starbucks vb kafeler bayat ve fazla kavrulmuş çekirdekler kullandıkları için buralarda ancak hayal kırıklığına uğrarsınız.

ben taze kahveden kendi kahvemi yaptığım ve istanbulda yaşamadığım için şuraya gidin diyemem ancak önceki mesajlarımda bahsettiğim şerif başaran sanırım istiklal caddesinde bir kafe ismi vermişti kahve forumunda. ancak ismini hatırlayamadım doğrusu. orada taze ve lezzetli kahveler içilebileceğini belirtmişti.

taze kahve ile bayat kahve arasındaki farkı resimlerle anlatmaya çalıştım. en bariz farkı içince anlayacaksınız :)

not: taze kahve örneğindeki resim tarafımdan çekilmiştir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 12 Kasım 2012; 1:23:05 >

• Dün kadköy - Mehmet Efendiden çekirdek kahve aldım Türk kahvesi , şimdi çektim ve arçelik telvede bi yapmışım nee bugun günlerden pazarmıydııı yok canımmmm işte mutlulukk bu sanırım
  • Bende filtre kahvesi sevenler kervanına katılmak istiyorum ama daha makinemi falan almadım toplam bütcem 40-50 makine içni 20-30'da kahve ve filtre için. Önerileriniz nelerdir? İnternetten nereden temin edebilirim en uygun olarak? Son olarak da ben kahve öğütme işini yapmak istemiyorum, çekilmiş alsam yani tamam tat farkı olur fakat çok mu bozuyor tadını? Toplam 100 TL var işte hem çekirdeği hem makinası cartu curtu alabilir miyim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurr007
    Son olarak da ben kahve öğütme işini yapmak istemiyorum, çekilmiş alsam yani tamam tat farkı olur fakat çok mu bozuyor tadını?

size şöyle anlatayım;

Taze kavrulmuş çekirdeği kendim öğütmeye başlamadan önce hazır öğütülmüş kahveden yapıyordum kahvelerimi. Güzel diye içiyordum. En azından üçü bir arada ve neskafelerden çok çok iyiydi. Ancak taze kahveyle tanıştığım zaman bir daha hiç bayat çekirdekten kahve içesim gelmedi. Taze kahve dediğimiz şey diğerine göre biraz daha pahalı bir zevk ama verdiğiniz her kuruşun hakkını veriyor kereta Bu ara kahve arapçadır ve "keyif veren" içecek anlamına gelmektedir.

Kahve tamamen bir zevk meselesi. O zevki doruklarında yaşayabilmek için yeteri kadar emeğinizi ve paranızı çalıştırmanız gerekiyor :) Kahvenin en güzelini içmek istiyorsanız hem maddi olarak fedakarlık yapacaksınız hemde en güzel kahveyi yapabilmek için zaman harcayacaksınız. Yani hem çabuk hem ucuz hemde iyisi olsun diye bir olay yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali :)

Ben 1 bardak cappuccino için her gece yaklaşık 15-20 dakika uğraşıyorum. (el değirmeni kullanmasam 3-4 dk süre kısalırdı) Dışarıdan bakıldığında bende olsam derim ki saçmalık bu, değer mi ? Değer, değiyo...

Aslında yazılacak o kadar çok şey var ki ... Neyse

ammaaa ben kahveyi öğütmekle uğraşamam diyorsanız içine azot basıldığı söylenen ve tazeliğini kısa bir süre koruyabilen kahveler var "illy" gibi. ama oda ucuz sayılmaz.

yada şöyle yapabilirsiniz. 250 gram taze çekirdek alırsınız. her kahve yapılışında öğütmeyle uğraşmamak için 3-4 içimlik kadar öğütürsünüz. öğüttüğünüz kahveyide çok güzel şekilde muhafaza ederseniz en azından bayat kahvelere göre güzel sonuçlar alırsınız.

filtre kahve ilgi alanıma girmediğimden diğer makine ile ilgili sorularınızı pas geçiyorum.

sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 16 Kasım 2012; 4:38:32 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.