Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (265. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi basincsiz sepet Türkiye de satılıyor mu biliyor musun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basınçlı ve basincsiz arasındaki fark ne

• RegentFighter R kullanıcısına yanıt
    bence başlangıç için gayet iyi bir ekipman. aldıktan sonra sıkıntınız olursa sormaktan çekinmeyin. basınçlı basınçsız muhabbetine 2-3 ay sonra girmek daha mantıklı. sepetin kendisi basınçsız hale getirilebiliyor. türkiyede satan yer bilmiyorum. bir de eco 310 yerine beko bulursanız daha iyi bir seçim yapmış olursunuz.
  • Ecov 311 nasıl pek fark goremedim ama

Basınçlı (pressurized) sepetler ev kullanıcısının tampleme vs. hatalarını ortadan kaldırarak her halükarda krema oluşmasını sağlayan bir düzenek.

Normalde sıcak su sıkıştırılmış kahvenin arasından geçer ve o sıkıştırmadan doğan basınçla aroma ve krema oluşur.

Basınçlı sepette bir Check valve vardır ve sepet içi basınç belli bir seviyeye gelene kadar açılmaz. O seviye sonrasında zaten krema oluşur. Fakat aromada doğal olarak kayıplar yaşanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    Ben amazondan şunu aldım 200 tane filtre ile. Toplam 34 dolar tuttu kargo dahil. Tam 7 günde elime ulaştı.

• kbere K kullanıcısına yanıt
    El değirmeni arayışındayim suan porlex ve hario var ama gönlüm porlex ten yana.tr de aradım yok.daha önce kahve fabrikası getirmiş ama şuan yok.birde modatokyo.
    diye bir sitede var nedir bilmiyorim.bi arkadaş kara cuma dan bahsetmiş uygun ve bula bilirmiyiz.yada sizin tavsiye edebileceğiniz marka model satıcı link var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clio 1.2 16 v -- 5 Kasım 2015; 16:02:27 >
    310 ile aralarındaki tek fark 311de 9 dakika sonra kendini kapatma/düşük enerji tüketimine almaymış :) çok da lüzumlu değil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: RegentFighter

O zaman ikinci el bir eco310,sözen el degirmeni,coffee sapiens den kostarima tarazzu alırım tamper falan sonraki iş

Kesinlikle ucuz maliyetli olarak başlayın sonra insan ugrasamiyor falan çok para yatirdigina pişman oluyor. Hoşunuza giderse ileride acemiligi attıktan sonra iyi bir makine alırsınız.
    Bende aldım aynı makineden 2 aydır açmadım bile makineyi, topu topu 10 defa yapmışımdır.Surup, pitcher vs tam takım yapmıştım. :)
    French kahve çok hoşuma gidiyor hep ondan içiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç planlayan arkadaşlara örnek olması açısından ben 40 TL'ye DeLonghi Cafe Treviso alarak başlamıştım.
  • clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    amazonda belki black friday indirimi olabilir, ama siz sorunca kontrol ettim. amazonun kendisi satmadığı için başka şeylerle birlikte alsanız da ona ayrı kargo ücreti ödemeniz gerekecek. şu anda bulduğum satıcılar 42 dolara satıyorlar. kargo ile 50 dolara geliyor, bence e-bay'de kargo dahil daha ucuza bulabilirsiniz. ki zaten bahsettiğiniz site de bu fiyata satıyor. ebay'den alırsanız kargonun takipli olmasına dikkat edin. bazı satıcılar ücretsiz kargo yazıp, takipsiz kargo ile gönderiyor, posta ptt'de kayboluyor. almadan önce satıcıya onaylatın. onun dışında japon satıcılara güvenebilirsiniz. 3 kuruş için dolandırıcılık yapıp 3 bin 4 bin yorumlu e-bay hesaplarını yakacak kadar aptal değiller. black friday'de de 25 dolardan aşağı düşeceğini sanmıyorum. 10 dolar kargo yaklaşık 35 dolara gelir. buna göre hesabınızı yapın.

bir de şöyle bir ürün var:
    porlex taklidi. ben denemedim aöa çeşitli markalar adı altında amazonda satılan benzerleri(aynıları) hep yüksek puan almış. ama sadece bu ürünü amazon kendisi satıyor. (linke tıklayınca default olarak başka bir satıcıya yönlendiriyor. sağ altta sold by: amazon.com yazan kısımdan add to cart derseniz türkiye'ye yolluyorlar) kargoyla 26 dolara geliyor, amazondan başka şeyler alma durumunuz varsa ve macera seviyorsanız denenebilir.

• Üstadlara bir soru da benden gelsin :) (özellikle 310-311 kullanıcılarına) Çekirdek kahveyi öğütmek için bir tertibatım yok. Malum aldığım yere veya rica ederek başka bir kahve firmasına öğüttürüyorum. Bundan kaynaklı sıkıntılarım var. Malum kahve zincirlerinin en önde geleni kendi prof makinalarının ayarında bir espresso çekimi yapıyor ve benim makina bu kahveyi süzemiyor. Başka bir firmadan çektiriyorum bu seferde daha kalın oluyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?. Yani 310 ve 311 e uygun öğütme yapan bir yer veya öğütme sırasında espresso için değilde şu ayarda çekin diyebileceğim bir ayrıntı var mıdır? İnanın starbucks bu yüzden 2 paket House blend i öğütüp önümde çöpe attı. En son çekirdek olarak alıp çıktım. Siz bu sorunu nasıl çözüyordunuz kişisel öğütme makinesi almadan önce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iksir_33 -- 5 Kasım 2015; 17:05:22 >
  • iksir_33 İ kullanıcısına yanıt
    Ya starbucks çalışanlarında sorun var yada makinelerinde.French press için medium, filtre kahve için fine çekiyorlar.Öğütme işini en iyi 3. dalga kahveciler yapıyor.Çevrenizde varsa ordan alıp çektirin.Eğer evde öğütecekseniz seramik el değirmeni veya delonghi KG79 alın.Sözen el değirmeni ayar kaçırıyor, hiç tavsiye etmem.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ,porlex ve hario hakkında yorumunuz nedir kullanışlık ve öğütme olarak.

• clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    hario kullandım. sözeni tercih ederim. porlex kullanmadım.
  • is yeri icin alinabilecek ucuz ,kagit filtreli kahve makinesi tavsiyesi olan var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerli arkadaşlar,

elimden geldiğince, zamanım olduğunca yardımcı olmaya çalışıyorum. tıpkı bu başlıktaki onlarca diğer üye gibi. ancak tüm soruları bana mentionlayarak veya özel mesajla sorarsanız hem ben yetişemiyorum hem de diğer arkadaşlar cevaplayabilecekken, bana sorulduğu için karışmıyorlar. inanın kahve konusunda o kadar da uzman bir insan değilim. kendim yaparken araştırıp öğrendiğim sınırlı bilgimi paylaşıyorum. şu başlık altında yazan, benden daha bilgili çok yazar var, bazen beni mentionlayarak onlardan gelecek bilginin de önüne geçebiliyorsunuz.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    aynen. ben de 180 liraya başlamıştım ama teşhir ürünü delonghi bco 420 kombi makine ile. sonrasında bir iş arkadaşım aldığımdan fazlasına benden zorla satın aldı o makineyi. ama işin zevkini alınca masraflara bir giriş yaptım ki değirmeni, silvia buhar çubuğu, tamperı, hariosu, kettle'ı derken 10 ayda 1500 lirayı geçmişimdir rahat. neyse ki kahve olayına sigarayı bıraktıktan 2 ay sonra girmiştim de 1 yılda 3600 oradan kardayım diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum :)
  • İstanbulda hario mini mill el degirmenini nerden temin edebilirim?
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Bu ürün eco 311 e uyum sağlarmı acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 263264265266267
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.