Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.610
Cevap
715
Favori
836.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sameoldsong

quote:

Orijinalden alıntı: kbere

..... kilosu 60-80 liraya aldığım bazı taze kahveler ........

Merhaba, bana bir iş için kilosu 60 TL civarında kahve satan bir yer lazım. Bonarri ve Tchibo dışında önerebileceğiniz bir yer veya kahve çeşidi var mı? Teşekkürler,

İstanbul'da iseniz Eminönü'ne gidin, soba-kazan satan dükkanlarin ara sokağinda çekirdek kahve satıcıları var. İstediğiniz bölgeye ait kahveleri uygun fiyata bulabilirsiniz. Kilo fiyatları çiğ kahve 20 ile 30, kavrulmuş ise 35 ile 50 tl arasinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RegentFighter R kullanıcısına yanıt
    Merhaba 400 lira bana göre çok 250 tl lere alan arkadaş vardı netten. Bende 150 ye 2.el olarak almıştım. Brezilya kahveden kastınız nedir? Cezvede sütü buhar çubuğu ile köpürtebilirsiniz fakat latte art Vs yapıcaksanız şekil verirken zor olabilir. Ben sürahisini aldığım halde daha ustalaşamadım.

• sameoldsong S kullanıcısına yanıt
    iş derken bir işletme için düzenli miktarda alacaksanız hemen her satıcı ile oturup pazarlık yaparsanız düzenli olarak şu kadar alacağım diye, o fiyatlara vereceklerini düşünüyorum. şu sayfadaki yerleri arayıp ya da mail atıp fiyat alabilirsiniz. şu kadara verirseniz sizden alırım diyebilirsiniz. normalde piyasa ortalaması kilosu 80 lira. bonarri 1 kilo alırsanız 60 liradan veriyor. ama onu istemediğinizi belirtmişsiniz. bir önceki entrymde belirttiğim kahveler var. ama onları bonarri'ye kıyasla tavsiye edemem.

• Arkadaşlar french press ile başladım kahve içmeye evde french press ile bişiler içiyorum iyi güzel hoş fakat artık french presssiz tatlı olacak kahveler yapmak istiyorum. Maksimum 200 TL veririm heralde neler lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m1xer

Merhaba 400 lira bana göre çok 250 tl lere alan arkadaş vardı netten. Bende 150 ye 2.el olarak almıştım. Brezilya kahveden kastınız nedir? Cezvede sütü buhar çubuğu ile köpürtebilirsiniz fakat latte art Vs yapıcaksanız şekil verirken zor olabilir. Ben sürahisini aldığım halde daha ustalaşamadım.

Abi dedigim gibi internetten alma gibi bir imkanım yok fakat bir indirim bekleyebilirim.internetten alamadigim icin fatihte olabi diye bir kahveci brezliya kahvesi diyor o yuzden sordum.onun yerine starbucks cekirdegi de dusundum ama bayat oluyor falan dediler guvenemedim

• furky41 kullanıcısına yanıt
    İkinci el piyasasında Beko 2170 almanızı önerenler çıkacaktır muhakkak. Ben de kullanıyorum ve epey bir memnunum fakat size önerim Aeropress olur. Satın almaya karar vermeden evvel bir 3. dalga kahve dükkanına gidip, Aeropress ile demlenmiş bir kahve içerek karar verebilirsiniz.
  • sameoldsong S kullanıcısına yanıt
    İkinci el almayı düşünmüyordum ama bakıcaz artık.
    brezilya kahvesi dediği rio minas'tır. yani bildiğimiz türk kahvesi. eğer fatih'te iseniz bonarri'nin yeri süleymaniye tarafında. sanalpazar'dan mesajla ulaşırsanız direk elden teslim almanız için yardımcı olabilir. ben uğraşamam derseniz kronotrop sultanahmet tarafında, kahveleri çok kalitelidir ama biraz pahalıdır. (en ucuz paketleri 250 gramı 29 lira) coffeetopia eminönü'nde, nimet ablanın o tarafta. karaköy'de coffee sapiens, latife türk kahvesi(galata'da) ve gümüşsuyu'nda twins coffee roaster var yakınlarınızda.

ama makineyi ilk aldığınızda deneme yaparken bayağı bir israfınız olacaktır. tavsiyem ilk 250 gramınızı kahve dünyasından alın, makineye alışın, muhtemelen aleti aldığınızda değirmeniniz de olmayacak, taze kahve öğütüldükten sonra çok çabuk bayatlar. değirmen için de eminönü'nde sözen değirmencisi var, oraya gidip 40 liraya el değirmeni alabilirsiniz. cibaliye baya yaklaşırken eminönü çarşısının iyice sonunda yeri.

400 lira bence de pahalı. media markt vs. kampanya kovalayın, ya da 2. el alın bence. espresso makinesi sağlam teslim aldığınız sürece 2. el alınmasında sorun olmayan bir ürün. ileride bozulsa bile tamiri kolay. parçasını alıp evde bile tamir edebilirsiniz. fiyat farkını değirmen ve farklı kahveleri denemek için harcayabilirsiniz.

• Abi gercekten çok saol ben de daha yeni almaya basladim kahve zevkini starbucksta falan ictim ama evde yapinca daha guzel (ve hesapli) olucakmis gibi geldi.son olarak bu kahve cekirdeklerini de pek bilmiyorum ne önerirsin?
    Şimdi baktim Honduras diye bi kahve var tam adini yazamadim nasildir?(bonarride)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RegentFighter -- 5 Kasım 2015; 6:49:17 >
  • Coffee sapiens çekirdekleri nasildir bana en yakin orasi var

• quote:

Orijinalden alıntı: RegentFighter

Abi gercekten çok saol ben de daha yeni almaya basladim kahve zevkini starbucksta falan ictim ama evde yapinca daha guzel (ve hesapli) olucakmis gibi geldi.son olarak bu kahve cekirdeklerini de pek bilmiyorum ne önerirsin?
    Şimdi baktim Honduras diye bi kahve var tam adini yazamadim nasildir?(bonarride)

Bonarri den alacaksanız Honduras tavsiye etmem. Su gibi kahveydi. Şu an hangi kahveler var bilmiyorum ama en çok Kenya begenmistik.Varsa Colombia, Guatemala ve sumatrada tercih edilebilir sırasına göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hiç almadım. ama sattığı çekirdekler bonarri ile aynı. espresso için alacaksanız kostarika tarrazu'yu tavsiye ederim. bonarri'de uzun süredir yok. filtre için etiyopya yirgacheffe ve etiyopya sidamo'yu tavsiye ederim. dükkana gidecekseniz bu tarz yerlerin espresso için kendilerine hazırladıkları harmanlar vardır. sorun, satıyorlarsa onlardan almak daha mantıklı.
    bu mesajı görmemiştim. bence en güzel kahve evde yapılandır. hele starbucks gibi yerlere kıyasla kesinlikle böyledir. bardağı 7 liradan 20 bardak kahve parasına iyi bir french press, değirmen ve 1 kilo da kahve alır, starbucks'tan çok daha lezzetli 50 bardak kahve yapabilirsiniz. aynı şeyi 250 liraya espresso makinesi alıp 50 bardak parasına 150 bardak sütlü içecek diye de hesaplayabilirsiniz. tam donanımhaber ölücüsü gibi yazdım ama inanın burada kastettiğim şey, masrafa girmeyeyim, gideyim starbucks'ta içeyim mantığının daha pahalı olduğunu göstermek.

honduras aslında nitelikli bir kahve. arkadaşlar su gibi demiş ama benim içtiklerim, aksine bonarri'nin en koyu çekirdekleri idi. beğenmedim. tavsiyelerimi diğer mesajda belirttim zaten :)
  • Merhabalar yaklaşık 6 aydır delonghi eco310 ve yetkili serviste ayar yaptırılmış kg79 kullanan biri olarak yeni başlayacak ve bu tür makineleri düşünenlere haddim olmayarak tavsiyelerde bulunmak isterim.

Delonghiler basınçlı sepet kullandığından çok fahiş hatalar yapmadığınız sürece taze çekilmiş güzel çekirdeklerden "kapsül kahveden" daha lezzetli espresso yapabilirsiniz.

-kesinlikle Çeşme suyu kullanmayın
    -makinenizi açın ve en az 30 dakika bekleyin
    -taze çektiğiniz kahvenizi 14-16 gram civarı sepete doldurun. Her şartta double basket'i kullanın. Single Shot alacaksanız bile double basket.
    -yaklaşık 13kglık bir güç ile tampleyin. 51mm tamper makinanzıa uygun. Eğer yoksa altı düz rakı bardağı işinizi görecektir.
    -evinizde baskül varsa tamplemeyi üzerinde yapıp 13 kglık sıkıştırmayı yapar sonraki zamanlarda el alışkanlığı kazanmış olursunuz
    -sepete kahvenin iyi düzgün dağıldığına, tampleme sonrası sepet içinde kahvenin düz satıh oluşturduğuna emin olun (çünkü ilk başta biraz meyilli tampliyor olacaksınız)
    -portafiltreyi (kaşığı) makineye takın ve altına fincanınızı koyun. Amacımız 30/30 veya 60ml espresso almak. 1 tekila Shot bardağı 30 mililitredir. Dilerseniz paşabahçede tanesi 5 liraya espresso fincanları var. 1 tanesi yaklaşık 60ml zaten.
    -makinenizin düğmesine basın. İnce bir tıss sesini duyduğunuz andan itibaren 25 sn süre tutun ve makinenizi kapatın. Şu anda 60ml espresso fincanınıza dolmuş olmalı.

Eğer bu süre içinde fincanınız dolmadıysa
    1)kahveniz çok ince çekilmiş
    2)fazla tamplenmiş olabilir

Fincanınız bu süreden daha hızlı dolduysa
    1)kahveniz kalın çekilmiş
    2)az tamplenmiş olabilir

Tampleme ve kahve inceliğinizi değiştirerek deneme yanılma yoluyla ideali bulabilirsiniz.

Her şeyi doğru yaptım ama krema oluşmadı
    -üst üste 2den fazla espresso çekmeye kalkmış olabilirsiniz. Malesef başlık, sepet aşırı ısınıyor ve bu sıkıntı oluyor delonghide
    -kahveniz bayattır.

Ben cappucino veya latte için önce güzel espresso almak şart.

Fakat aşırı ısınma veya kahvenin soğuması sıkıntısını ortadan kaldırmak için önce sütünüzü köpürtün, sonra espresso çekin.

Yapacağınız en büyük hata sütü köpürtürken içine kahve koyduğunuz, hazır beklettiğiniz kaşığı takılı tutmak. Çünkü köpürtme esnasında grup başlığından buhar ve su sızması oluyor. Bu da kahvenizin erkenden su ve buharla şişmesine yol açıyor.

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar.

Afiyet olsun

• Ayrica bir tamper almaya gerek var mi yoksa makinenin öyle bir kapağı vardi sanki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine üzerinde plastik bir tamper var evet. Sıkıştırma için gücü ayarlamanız zor oluyor, o plastik kısımla ilk hafta deneyip nasılsa önce rakı bardağına oradan da ayrıca tampera geçiliyor

Tercih sizin ben evalüasyon sürecini hızlı geçmek için rakı bardağı veya alabilirseniz tamperi öneriyorum.

• Hazır aklıma gelmişken ve sorulmuşken ekleyeyim.

İlk 1 ay
    - köpürtme için cezve yeter (mug da olur da sütün ısısını elle kontrol zor oluyor) daha sonra ucuz yollu 500ml'lik pitcher alabilirsiniz
    -üzerindeki plastik tamper idare eder. Sonra rakı bardağı sonra da tamper diye ilerleyecek

3.ay
    -basınçsız sepet arayışı başlar. Nette basınçlıyı basınçsıza çevirme yolu var ama pek iyi olmadı benim (burada bir arkadaş ebay linki vermiş ondan aldım gelmesini bekliyorum)

6.ay
    -keşke biraz daha param olsaydı da daha iyi bir makina alsaydım. Neyse para biriktirmeye başlayayım.

• Arkadaşlar selam;
    Malum black friday yaklaşıyor, şimdiden amazondan "kahve" hobimiz için alınabilecek gerekli, yararlı, uygun ürünleri paylaşalım birlikte. Belki çok iyi fiyatlara güzel ürünler getirtebiliriz.
  • O zaman ikinci el bir eco310,sözen el degirmeni,coffee sapiens den kostarima tarazzu alırım tamper falan sonraki iş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brezilya, Costa rica, el Salvador güzel olur :)

Coffee saphiens yerine kadıköyde çekirdek, Kozyatağında coffenutz veya eminönünde caffetopia alternatiflerini deneyiniz :)

• 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.