Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.609
Cevap
715
Favori
836.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aromalı kahve ile kastınız aromalandırılmış kahve mi yoksa kahvenin doğal tadındaki aromaların güçlü olması mı?

eğer birincisini kastediyorsanız sağlık açısından tavsiye edilmiyor. lezzet açısından nasıllardır bilemiyorum. verdiğiniz örneklerden jacobs (sanırım aroma) çok kötü. tchibo kahvesini ise hiç deneyip paranızı israf etmeyin. bu başlıkta bir arkadaş "tchibo'nun sizler için özenle seçtiği dünyanın en kötü kahve çekirdekleri" diye bir tanımlama yapmıştı. tchibo kahvelerini daha iyi anlatamazdı. 150 kez yaptığım için taze kahve muhabbetine girmeyeceğim. eğer taze kavrulmuş kahve almayacaksanız en iyi seçenek bence kahve dünyası. yalnız kahve dünyasında ön tarafta çuvallarsa single origin kahveler satılıyor ve çoğunluk bunları alıyor. onlar da fena değil ama asıl orda bardaki elemanlara sorarsanız, kendilerinin kullandığı filtre harmanı var. arkada paketlenmiş oluyor. ya da kendi kullandıkları değirmenin içinde öğütülmeye hazır oluyor. ister çekirdek ister istediğiniz boyutta(french press/filtre vs.) öğütülmüş olarak alabilirsiniz. o da olmazsa en iyi alternatif starbucks kahveleri. tabi bu önerileri french press/filtre kahveye göre yapıyorum.

• kahvelerde ki yazan gövde ve yüksek Asidik düşük vs. Gibi bu tam olarak neyi anlatıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 26 Mayıs 2015; 17:08:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba Delonghi ICM15240.BK Filtre Kahve Makinesi siparişi verdim. Bu makina iin ne tip filtre kağıdı almam gerekiyor? Biraz konu hakkında bilgisizim, 1/4 1x4 1/2 1x2 vs. ne anlama geliyor hangisinden almam gerekli?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

arkadaşlar merhaba Delonghi ICM15240.BK Filtre Kahve Makinesi siparişi verdim. Bu makina iin ne tip filtre kağıdı almam gerekiyor? Biraz konu hakkında bilgisizim, 1/4 1x4 1/2 1x2 vs. ne anlama geliyor hangisinden almam gerekli?

teşekkürler

Hayırlı olsun.Bende de aynı makine var iyi bir seçim yapmışsınız.Ben çok memnunum.1X4 1X2 boyut ile alakalı bir şey başka bir özellik yok.1X4 makineye tam uyuyor onunla 7-8 fincan kahve alacak kadar yapabiliyorsunuz.(Zaten en fazla 7 fincan yapabilirsiniz)1x2 biraz daha küçük 4-5 fincan kahve yapabilirsiniz.Ben ikisinden de aldım.Az yapacağım zaman 1x2 kullanıyorum.Hangisi ucuzsa onu alın.Realde 80 li olanlar 5 tl çok uygun.İki çeşitte var.
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    aşağıdaki bilgiler işinize yarayabilir.

quote:

Asidite (acidity): Yeşil çekirdekler yüksek miktarda klorojenik asit (%7) içerirler. bu düzeydeki asit kahveye kötü bir tad verir. Fırınlama işlemi sırasında bu asit çözünür ve yerini daha hafif asitler alır. Asetik asit, sitrik asit, malic asit gibi. Bu asitlerin yokluğu kahvenin tadını çok yumuşak yapar ve özelliksiz bir tad olur. İyi bir kahvede asidite olmalıdır. Kahvenin az fırınlanması veya çok ısıtılması asiditeyi azaltır. Bir tek espressoda, bu asit azalması lezzet için gereklidir.

Kıvam (body): Kahvenin kıvamı, dilin üzerinde kahvenin gezerken verdiği izlenimdir. Bunu veren kahvenin fırınlanması sırasında şekerlerin karamelize olması, bazı prıteinlerin yanması ve yağların açığa çıkmasıdır. Koyu fırınlanmış çekirdekler, daha kıvamlıdır.

Koku (Flavor): Yukardaki tüm faktörlerin hepsi kahvenin kendi kokusunu verir. Son yıllarda kahve çekirdeği fırınlandıktan sonra soğurken, özel fırınlarda yağlı, kokulu sıvılarla karıştırılarak kahveye yapay koku ve tad verilmeye başlanmıştır. Çukulata, fındık, badem, menta kokan esanslar kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 28 Mayıs 2015; 17:18:58 >

• Kbere Teşekkürler hocam

Termos kullananlar var mı aramızda ? Uygun fiyatlı bişeyler arıyorum en az 6 saat sıcak tutabilmeli ne almamız lazım çok fazla çeşit var

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Kbere Teşekkürler hocam

Termos kullananlar var mı aramızda ? Uygun fiyatlı bişeyler arıyorum en az 6 saat sıcak tutabilmeli ne almamız lazım çok fazla çeşit var

Termos konusu cok detayli arastirilmali, kesinlikle markasiz bir urun almayin. Gecen mudodan aldim iade etmek zorunda kaldim agzi sorunlu cikti. Bence starbucksin urunleri 50tl civarinda ama gayet kaliteli.

İnternetten yurtdisindan fln alabilirseniz daha guzel secenekler bulunuyor. Keske herkes kullandigi ve memnun kaldigi termosu da paylassa burda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

arkadaşlar merhaba Delonghi ICM15240.BK Filtre Kahve Makinesi siparişi verdim. Bu makina iin ne tip filtre kağıdı almam gerekiyor? Biraz konu hakkında bilgisizim, 1/4 1x4 1/2 1x2 vs. ne anlama geliyor hangisinden almam gerekli?

teşekkürler

Hayırlı olsun.Bende de aynı makine var iyi bir seçim yapmışsınız.Ben çok memnunum.1X4 1X2 boyut ile alakalı bir şey başka bir özellik yok.1X4 makineye tam uyuyor onunla 7-8 fincan kahve alacak kadar yapabiliyorsunuz.(Zaten en fazla 7 fincan yapabilirsiniz)1x2 biraz daha küçük 4-5 fincan kahve yapabilirsiniz.Ben ikisinden de aldım.Az yapacağım zaman 1x2 kullanıyorum.Hangisi ucuzsa onu alın.Realde 80 li olanlar 5 tl çok uygun.İki çeşitte var.

cevabınız için teşekkürler, ben genelde 2-3 fincanlık kahve yaparım 2 kişiyiz. sanırım fincan başına bir ölçek kahve yeterli oluyor. Kahve olarak öneriniz nedir, hazır paketli filtre kahvelerden alsam iş görür mü? Yoksa yeni mi çektirmem gerekiyor kahve dünyası gibi yerlerden?

ilginize teşekkürler

• samet3534 S kullanıcısına yanıt
    Kahveyi çekirdek olarak alıp demlemeden önce çekseniz daha iyi olur. Bunun için ya bir el değirmeni ya da elektrikli öğütücü (ör: Delonghi KG79) alın. Aslında filtre kahve makinası yerine bir French press işinizi görürdü herhalde. Manuel yöntemlerin daha iyi olduğu söyleniyor. Kullanmadıysanız belki buradaki başka arkadaşların yorumlarına göre iade etmeyi düşünebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 31 Mayıs 2015; 4:03:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realburaq

quote:

Kbere Teşekkürler hocam

Termos konusu cok detayli arastirilmali, kesinlikle markasiz bir urun almayin. Gecen mudodan aldim iade etmek zorunda kaldim agzi sorunlu cikti. Bence starbucksin urunleri 50tl civarinda ama gayet kaliteli.

İnternetten yurtdisindan fln alabilirseniz daha guzel secenekler bulunuyor. Keske herkes kullandigi ve memnun kaldigi termosu da paylassa burda.

Kahve 6 saat bekleyince tadı kötü olmuyor mu? Hiç denemedim ama öyle olur gibi geliyor. Bir de zaten yarım saatten sonra acılaşmaya başlıyormuş sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 29 Mayıs 2015; 23:22:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

teşekkürler

cevabınız için teşekkürler, ben genelde 2-3 fincanlık kahve yaparım 2 kişiyiz. sanırım fincan başına bir ölçek kahve yeterli oluyor. Kahve olarak öneriniz nedir, hazır paketli filtre kahvelerden alsam iş görür mü? Yoksa yeni mi çektirmem gerekiyor kahve dünyası gibi yerlerden?

ilginize teşekkürler

Kahveyi taze çekirdek olarak alıp kendiniz çekmeniz daha iyi. Eğer öyle bir imkanınız yoksa dediğiniz kahve dukkanlarindan azar azar çektirip kullanabilirsiniz.
    Bu arada kahve ilk zamanlar size soğuk gelebilir biz milletçe hep kaynar içmeye alışmışız,kahve ideal demleme sıcaklığına yavaş yavaş alışıyor insan. Kahveyi koymadan önce fincanlari iyice sıcak sudan geçirin baya farkediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trallesli antemius

quote:

quote:

Kbere Teşekkürler hocam

Kahve 6 saat bekleyince tadı köti olmuyor mu? Hiç denemedim ama öyle olur gibi geliyor. Bir de zaten yarım saaten sonra acılaşmaya başlıyormuş sanırım.

Uzun zaman beklerse tadinda bozulma olacaktir ben o kadar uzun bekletmek icin kullanmiyorum, genelde evden cikarken alip yolda arabada fln iciyorum ya da sahilde fln icmek icin yanima aliyorum. Buyuk termosu da sadece cay icin kullandim o gayet basarili oluyor.

• quote:

quote:

Kbere Teşekkürler hocam

Arkadaşlar hiç Amerikayı yeniden keşfetmeyiniz şu markayı ve ürünlerini biraz araştırınız;
    Stanley

• O marka termos fiyati 150 üstü hocam. 150 lira esse marka espresso makinesi alıp işte taze kahve yapmak daha mantıklı olur. F p ürünü lazım bize ucuz is görecek bişeyler

• ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Maşallah . Baktım Ebay'de 24 dolar ama.

• quote:

O marka termos fiyati 150 üstü hocam. 150 lira esse marka espresso makinesi alıp işte taze kahve yapmak daha mantıklı olur. F p ürünü lazım bize ucuz is görecek bişeyler

Amazon, Ebay veya USA dan biraz daha hesaplı olabilir ama FP ürünü olarak başka seçenekler de düşünülebilir tabii. Ama tavsiyem sıcakla temas eden ürünlerde en kalitelileri tercih edin.
  • kahvefabrikasini nasil bilirsiniz arkadaslar?

Gecen buradan 2 paket kahve siparisi vermistim ve kahvelerden ciddi anlamda hic birsey anlamadim. Kahveler hic de homojen ogutulmemisti ve sıkıntılı olan makinamda(hatirlarsiniz) cogu zaman duzgun shot alamamistim. Duzgun aldigim shotlarda da duz/bos bir kahve ictim hep. French pressde de denedim ayni. full city istedigim yirgacheffe de bile ne aroma ne eksilik hic birsey yoktu. Bu paketler bittikten sonra bugun starbucksdan guetemala aldim ve daha paketi acar acmaz kahveler ben kavrulmusum baksana bana diye bagiriyordu. Cekirdegi ogutme islemi 'nispeten bayat oldugu icin' daha kolay ve akiskanlik da sorunsuz oldu ama enteresan olan sey kahve fabrikasindan taze aldigim kahvede neredeyse hic tat alamazken bunda kahvenin farkli tatlarini bile alabiliyor olusum.

Kendi sitelerindeki bazi yorumlarda da bu gibi olumsuzluklar okudum ama birdr size sormak istiyorum nasil biirsiniz kahve fabrikasini?

• En uygun latte bardakları nerede acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

quote:

quote:

Kbere Teşekkürler hocam

Arkadaşlar hiç Amerikayı yeniden keşfetmeyiniz şu markayı ve ürünlerini biraz araştırınız;
    Stanley

Markadan haberim var o yuzden ydisini soyledim ama fiyat olarak genellikle yuksek bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MâxeLL

kahvefabrikasini nasil bilirsiniz arkadaslar?

Gecen buradan 2 paket kahve siparisi vermistim ve kahvelerden ciddi anlamda hic birsey anlamadim. Kahveler hic de homojen ogutulmemisti ve sıkıntılı olan makinamda(hatirlarsiniz) cogu zaman duzgun shot alamamistim. Duzgun aldigim shotlarda da duz/bos bir kahve ictim hep. French pressde de denedim ayni. full city istedigim yirgacheffe de bile ne aroma ne eksilik hic birsey yoktu. Bu paketler bittikten sonra bugun starbucksdan guetemala aldim ve daha paketi acar acmaz kahveler ben kavrulmusum baksana bana diye bagiriyordu. Cekirdegi ogutme islemi 'nispeten bayat oldugu icin' daha kolay ve akiskanlik da sorunsuz oldu ama enteresan olan sey kahve fabrikasindan taze aldigim kahvede neredeyse hic tat alamazken bunda kahvenin farkli tatlarini bile alabiliyor olusum.

Kendi sitelerindeki bazi yorumlarda da bu gibi olumsuzluklar okudum ama birdr size sormak istiyorum nasil biirsiniz kahve fabrikasini?

Ben bir sipariş verdim berbat geldi, bir daha asla dedim !

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.