Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.609
Cevap
715
Favori
836.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar da yorum yapsın, ama bence o zaman bir el değirmeni alın. El değirmenlerinin çoğunun giriş seviyesi elektrikli öğütücüden daha başarılı olduğu söyleniyor. Sözen dışında bir değirmen alırsınız, ayarı kaçmaz. Porlex iyiymiş mesela, daha bugün okudum. Hario da iyi sanırım espresso konusunda. 500 liraya elektrikli olarak Baratza Encore falan var, tavsiye eden olabilir ama espressoda iyi olmadığını okudum. Veya Ebay'den iyi fiyata iyi bir elektrikli öğütücü denk getirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 31 Mayıs 2015; 4:04:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Escaper kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yorumumun hemen akabinde yanlıştan döndük ya forumu takip etmeden bu yoruma cevap yazmışsın

• balcis kullanıcısına yanıt
    Hocam faydalı bilgi için teşekkürler. Limon tuzu oldukca ekonomik.Bir karar derken kaşık, bardak, bir ölçüsü olmalı. bizde ona göre deneyelimaz mı cokmu kararsız kalıp deneme yanılma yapmayalım bazı marka sular maalesef kireçlenme yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

aynı mesajı 3.'ye atıyorum gibi. başka bir arkadaşın paylaştığı modifiye videosunda en ince ayarı iki tık atlatarak aletin daha ince çekmesini sağlıyor. o modifiyede tırnak kırılmıyor, sadece en ince ayar ve en kalın ayar dahil bütün çekme ayarları iki tık inceliyor.

bu arada sözen değirmenime vida kayması gibi sorunların önüne geçmek için kontra somun taktım incelterek, kesin çözüm tavsiye ederim.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Sayın balcis,
    Değirmenin ayar kısmına taktığınız vidayı nereden nasıl temin ettiniz?
    Ben de bugün değirmenimde vidanın gevşek olduğunu fark ettim sizin yönteminizle sabitlemek istiyorum.

• valla benim peder beyin "somun arşivi"nden aldım ama ayar vidasını sök nalbura git, buna uygun somun lazım kontra yapıcam ama ince olması lazım de. eğer illa kalın var derse onun taşlanarak inceltilmesi falan gerekli.
  • 1 litre su tankına iki dolu yemek kaşığı attım hocam acımadım, yalnız akşam tekrar çalıştırdım bu sefer daha bile iyiydi akış. senin mesajın mıydı hatırlamıyorum kenarlarından homojen akıyor su çıkış kısmında, bende nispeten ortaya doğru toplanıyor ama akış miktarı epey iyi. neredeyse 3-4 katına çıktı su akışı, hatta değirmenin ayarını kısıyorum şimdi çeyrek dönüş, akış fazla bile iyi oldu
  • quote:

1 litre su tankına iki dolu yemek kaşığı attım hocam acımadım, yalnız akşam tekrar çalıştırdım bu sefer daha bile iyiydi akış. senin mesajın mıydı hatırlamıyorum kenarlarından homojen akıyor su çıkış kısmında, bende nispeten ortaya doğru toplanıyor ama akış miktarı epey iyi. neredeyse 3-4 katına çıktı su akışı, hatta değirmenin ayarını kısıyorum şimdi çeyrek dönüş, akış fazla bile iyi oldu

Eyvallah hocam sağol.Bende makinanın filtre kahve bölümünde deneyeyim.

• Arkadaşlar.Bizler delonghi makine kullananlar olarak makinelerin performanslarını test edelim.Bu sayede makinede sorunu olanlar ortaya çıkar.Başka arkadaşlarda varsa onlarda yaparlarsa iyi olur.
    Makinemizin polarfiltre ve kahve sepetini takmadan (suyun aktığı yerdeki süzgeç kalacak sadece) makine sıcak iken 1 bardak suyu(200 ml) kaç saniyede dolduruyor.Bu sayede makinelerimizin basınç ve akışganlığını kıyas etmiş oluruz.
    Benim makine 200 ml suyu 1 dk civarında dolduruyor.Birkaç saniye aşağı yukarı oynayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Arkadaşlar tam Breville öğütücü niyetine girmiştim (hatta dün Kentpark vetya cepada, bugün panorada bulsaydım almıştım), almak üzereydim ama bi internet sitesine bakayım dedim, o kadar amatör bir site ki. Ankarada satan toplam 3-4 yer var heralde. Face sayfaları da müşterilerin üründen değil ama servis vs şikayetleri ile dolu. Gerçi bi 444 lü hatları var ama sorun durumunda bira başımız ağrır mı diye endişe ediyorum. Alternatif modifiye yapmadan kullanabileceğim ne var acaba?

modifiyesiz alternatif aryorsanız, ve el değirmeni değil otomatik değirmen olmasını istiyorsanız breville'in mantıklı alternatifi ucuz bir ikinci el profesyonel değirmen. aşağı yukarı breville ile aynı seviyede baratza encore var, petra roasting 500 tl civarı satıyormuş. ancak servis sıkıntısından bahsetmişsiniz, breville'in iyi kötü bir servisi var, baratza'nın satışını bir roasting firması yapıyor. hangisine güveneceğiniz size kalmış.

Breville'e gelince, servisine hiç işim düşmedi. Ancak ürünün(Breville BCG820) kendisi çok kaliteli, detaylar çok iyi düşünülmüş. Alıp kutusunu açar açmaz bunu farkediyorsunuz. Servisle ilgili şöyle bir tecrübem oldu. Aldığım gün ayarlarını kurcalarken değiştirdim ve default ayarlarını da not etmediğim için aldığım haline döndüremedim. Hem Türkiye servisine hem de Avustralya(Merkez) Breville yardım masasına ürünü nasıl resetleyebileceğimi soran mail attım. Türkiye'dekiler 1 saat sonra cevap vermek yerine "Merhaba abcd bey, size daha detaylı yardımcı olabilmemiz için lütfen telefon numaranızı iletin" diye bir dönüş yaptı. Sonrasında bir telefon almadım.(2 ay oluyor) Belki 1 defa aramışlardır, açamamışımdır. Avustralya'dan ise 2-3 saat sonra işlemi nasıl yapabileceğimi anlatan bir mail geldi, o yüzden Türkiye servisini çok kurcalamadım. Tecrübem bu. Tamirat vs. ile ilgili bir tecrübem olmadı. Ama olur da bir tecrübeniz olursa, ve servis "yamuk" diye tabir edebileceğiniz bir işlem yaparsa hem tüketici kanunları hem de firmanın uluslararası dağıtımcısına şikayet etme gibi yollarınız var.

Mağazadan sıfır ürün alacaksam benim tercihim herşeye rağmen breville olurdu. Tabi aynı fiyatlara iyi durumda ikinci el bir profesyonel değirmen yakalarsanız onu tercih edin.

• 2 seçeneğiniz var.

- birincisi makineler için satılan kireç temizleyiciler. ben tchibo'da satılan durgolden alıyorum. 2 şişesi 20 lira. 3 ayda bir kullanılıyor. aylığı 3.5 lira civarına geliyor ürünün. araştırırsanız daha büyük ebatlarda aylığı daha ekonomik gelen ürünler de var. bu ürünü alıp su tankına döküyorsunuz. ürüne göre değişen oranda su ekliyorsunuz. ben hatırladığım kadarıyla son seferinde 500 ml'yi geçene kadar yani yaklaşık 375 ml su koymuştum. Kimi ürün rankı ağzına kadar doldurun diyor, kimisi 1'e 1 diyor vs. sonrasında makineyi normal şekilde çalıştırıp grup başlığından su akıtıyorsunuz. Arada buhar çubuğundan da su çekiyoruz. Tanktaki su bitince tamamen doldurup tekrar suyu boşaltıyoruz. 2-3 sefer aynı işlemi tekrarlıyoruz. 2-3 saat kullanmıyoruz.
    - ikinci yöntem limon tuzu olarak da bilinen sitrik asit. eczanelerde hatta marketlerde bile bulabilirsiniz. yukarıdaki yöntemle aynı şekilde suda eriterek kullanıyoruz.

ben birincisini tercih ettim. neden? çünkü maliyeti bence çok yüksek değil. okuduğum yorumlarda da sitrik asitin makine içinde kalıntı bırakma olasılığı olduğu ve bu kalıntıların hiçbir şey olmazsa tadı etkileyeceği, kireç çözücülerin hiçbir kalıntı bırakmayacak sekilde üretildiğinin söylenmesi bana ikna edici gelmişti. belki bu yorumlar kireç çözücü satan firmalar tarafından teşvik ediliyor da olabilir ama ben ikna oldum. tercih size kalmış.

• Doritoch kullanıcısına yanıt
    bir de unutmuşum. kg79 alıp modifiye ile uğraşmak istemediğinizi belirtmişsiniz. istanbul'da bazı servisler bu modifiyeyi kendileri yapıyorlar. böylece hem siz uğraşmıyorsunuz hem garanti bozulmuyor. bildiğim kadarıyla üsküdar servisi(erdem teknik) bu işi yapıyor. ankarada yakınınızdaki delonghi servislerini arayıp bu modifiye işlemini biliyorlar mı, yapıyorlar mı sorabilirsiniz. (çünkü bazısı hiç bilmiyor) ya da üsküdardaki servise kargo ile gönderebilirsiniz. kalite olarak breville ile aynı olmaz ama yine de uğraşmadan edinebileceğiniz ucuz bir alternatif olur.
  • Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    yapıcam bunu akşam eve gidince, yapmazsam hatırlatıver
  • Sevgili trallesli antemius ve kbere;
    Cevaplarınız için teşekkürler bugün Enplus servisi ile görüştüm baya ilgilendiler, kafamdaki imaj biraz değişti. Heralde yaradana sığınıp bi Breville BCG820 yapıştıracağım.
    Hazır kbere arkadaşımız resetlemeyi de halletmiş:)
  • arkadaşlar su makine nasıl?

eksiduyu.ru
    ekşi duyuru
    http://eksiduyu.ru/944941

alacağımdan değil de ilk defa görüyorum değişik birşeymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mattiadestro

arkadaşlar su makine nasıl?

http://eksiduyu.ru/944941

alacağımdan değil de ilk defa görüyorum değişik birşeymiş.

Bir kongrede Lavazzanın standı ve point kapsüllü sistem makinası vardı. Gayet başarılı espresso yapıyordu. Lavazzanın online satış sitesinde makina da var kapsüler de.
    NOT: Ekleme; Sayenizde siteye bakarken gördüm ki Lavazza pod lar gelmiş. Bahsettiğiniz cihaz daha iyi ama bu potlarla da ona benzer tatlar almak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 20 Mayıs 2015; 19:36:44 >
  • FO ŞURUP kullanan var mı arkadaşlar tavsiye eder misiniz? Yoksa monin varken bulaşmayalım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbere

2 seçeneğiniz var.

- birincisi makineler için satılan kireç temizleyiciler. ben tchibo'da satılan durgolden alıyorum. 2 şişesi 20 lira. 3 ayda bir kullanılıyor. aylığı 3.5 lira civarına geliyor ürünün. araştırırsanız daha büyük ebatlarda aylığı daha ekonomik gelen ürünler de var. bu ürünü alıp su tankına döküyorsunuz. ürüne göre değişen oranda su ekliyorsunuz. ben hatırladığım kadarıyla son seferinde 500 ml'yi geçene kadar yani yaklaşık 375 ml su koymuştum. Kimi ürün rankı ağzına kadar doldurun diyor, kimisi 1'e 1 diyor vs. sonrasında makineyi normal şekilde çalıştırıp grup başlığından su akıtıyorsunuz. Arada buhar çubuğundan da su çekiyoruz. Tanktaki su bitince tamamen doldurup tekrar suyu boşaltıyoruz. 2-3 sefer aynı işlemi tekrarlıyoruz. 2-3 saat kullanmıyoruz.
    - ikinci yöntem limon tuzu olarak da bilinen sitrik asit. eczanelerde hatta marketlerde bile bulabilirsiniz. yukarıdaki yöntemle aynı şekilde suda eriterek kullanıyoruz.

ben birincisini tercih ettim. neden? çünkü maliyeti bence çok yüksek değil. okuduğum yorumlarda da sitrik asitin makine içinde kalıntı bırakma olasılığı olduğu ve bu kalıntıların hiçbir şey olmazsa tadı etkileyeceği, kireç çözücülerin hiçbir kalıntı bırakmayacak sekilde üretildiğinin söylenmesi bana ikna edici gelmişti. belki bu yorumlar kireç çözücü satan firmalar tarafından teşvik ediliyor da olabilir ama ben ikna oldum. tercih size kalmış.

Ben kazan temizliğinden bahsediyorum

• @kbere de zaten kazan temizliğini anlatmış anladığım kadarıyla.

• Testi yaptim, 80ml'lik iki espresso shot'ini 41 sn'de cektim, 200ml icin 52 sn yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Testi yaptim, 80ml'lik iki espresso shot'ini 41 sn'de cektim, 200ml icin 52 sn yapar.

Bende dün 53 sn çıkıyordu.Bugün limon tuzu ile kireç varmı diye temizlik yaptım 1 dk ya çıktı 200 ml.Ters tepti galiba:)
    Neyse ben 53 sn için acaba problem mi var diyordum demek ki normalmis.
    Şimdi kahvenin inceliği testlerini tekrar yapayım.60 ml espressoyu 1 dk da çıkarıyor makine.Demek ki kahveyi ince çekiyorum.Tekrardan tchibodan espresso alayimda ölçüm yapayım o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.