Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

Orijinalden alıntı: Akakın

Hocam bana pek normalmis gibi gelmedi. Mezür ile senin için ölçüm yaptım.benim delonghi bco264b makinadan 30 saniyede 115 mili litre su akışı aldım.Yani normal su bardağının 2 parmak altında.neredeyse 4/1 fark var.

Peki sizin makinede su böyle dağınık mı akıyor yoksa musluk tarzı tek bir yerden mi akıyor ?

Hocam dağınık ama düzenli su akışı oluyor.resimlerden anlayabilecekmisiniz. Bir bakın olmadı video eklerim.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• quote:

quote:

Hocam bana pek normalmis gibi gelmedi. Mezür ile senin için ölçüm yaptım.benim delonghi bco264b makinadan 30 saniyede 115 mili litre su akışı aldım.Yani normal su bardağının 2 parmak altında.neredeyse 4/1 fark var.

Peki sizin makinede su böyle dağınık mı akıyor yoksa musluk tarzı tek bir yerden mi akıyor ?

Hocam buda videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 18 Mayıs 2015; 21:11:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trallesli antemius

Siz KG79 kullanıyorsunuz değil mi? Müsait bir zamanınızda en kalın seviyede öğütme yapıp fotoğrafını paylaşabilir misiniz rica etsem?

Hocam en son konumda cektim.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Teşekkürler zahmet oldu. French press için gayet uygun gözüküyor. Bir yakınıma tavsiye edebilirim o yüzden sormuştum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam buda videosu

Video gizli modunda.Herkese açık yaparmisiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sözen ile düzgün espresso ayarını tutturamayan birtek ben varım sanırım Yarım kilo kahveyi heba etmişimdir espresso ayarını tutturabilmek için. Biraz ince yapayım diyorum kahve akmıyor biraz daha kalınlaşırıyorum bu sefer fazla hızlı akış oluyor. Şuan bir ayar tutturdum fena değil gibi ama yine de çektiğim kahveye bakınca tam homojen taneler göremiyorum aralarda normalden kalın ve ince taneler görüyorum
  • Hocam benimde biraz zahmetli oldu Ben espresso inceliğini civata turk kahvesi modundayken 1.5 , 2 kenar gevseterek yaptım.hatta tchibo dan cektirdigim gecen gun resmini cekip sitede yayınladığım ayarda cektim.tampere fazla bastirmadan 22,23 saniye de tam kıvamında espresso yaptim.fazla tamperleyince kahve akışı damla damla oluyor.1 dakika sürüyor. Benim Sözen de homojenlik fena degil.sizin sikayetiniz gibi bir kac sikayet duydum.insanın aklina su soru geliyor. Sozen degirmenlerin standardi yokmu ? Acaba her biri farklı mi üretiliyor ? Yada arada gozden kacan hatalı degirmen mi var.Tüh o kadarda reklamını yaptık Ekonomik yonden düşünürsek yinede Sözen gibi oguten degirmen yok.Başkası yapilana kadar en iyisi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akakın -- 18 Mayıs 2015; 21:56:28 >

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam az once yaptım. Gozumden kaçmış

• Akakın kullanıcısına yanıt
    Evet Sözen değirmenlerde bir standart yok sanırım. Ben örneğin French press seviyesinde öğütmek için almıştım. Vidayı söktüğümde bile sanırım espresso seviyesinde öğütüyordu. Buradan başka bir arkadaşınki ise vidayı sökmeden benimkinden çok daha iri öğütüyordu. Bu tutarsızlık elde üretilmeden kaynaklanıyormuş. Sözen'lerin asıl işlevinin Türk kahvesi öğütmek olduğunu düşünürsek bunun bir kusur olduğunu söyleyemeyiz herhalde. 40 lira fiyata da pirinç değirmen Hario'larla falan kıyaslayınca çok iyi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 18 Mayıs 2015; 22:41:04 >
  • trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben damak tadıma o kadar güvenmiyorum hocam. Ama her yörenin kendine has lezzeti oluyor. Ona göre karar veriyorum. Zaten evde latte olarak tüketiyorum. Sütle uyumu önem kazanıyor. Ofiste filtre kahveyi sade içiyorum. O zaman daha net algılıyorum aromasını.
  • Delongch eco 310 kullanıyorum
    Kazan temizliğini nasıl yapıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben birkaç gündür su basıncının son derece düşük olduğunu düşünüyordum, bildiğiniz neredeyse damla damla akacak hale gelmişti sepet ve portafilter takılı değilken. eşime sordum limon tuzu kirece karşı etkiliymiş, bir karar döktüm bir kazan suyu ısıtıp ısıtıp boşalttım, sonra ılık suda karıştırıp o suyu ekledim su haznesine, bir kazan daha hem buhar olarak hem su olarak iki şekilde de çektim. sonlara doğru epey açıldı çok bariz bir şekilde daha güçlü akmaya başladı su. 3. kazanı da yarıdan fazla çektikten sonra kahve yaptım, kesinlikle ciddi fark oldu. sürekli içme suyu kullanmama rağmen böyle oluyorsa çeşme suyu kullananların (varsa) haftada bir falan temizlemesi lazım herhalde.
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Ben geçen gün backflush denen işlemin videosunu izlemiştim, kullanılan deterjan yerine limon tuzu kullanmak aklıma geldi. Bir zararının olacağını sanmıyorum. Limon tuzu çok etkili bir kireç çözücü. Sirke gibi asidik değil, bazik. O yüzden sirke belki bakıra falan zarar verebilir ama limon tuzu vermez gibi geliyor. İzlediğim videonun linki de şu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trallesli antemius -- 19 Mayıs 2015; 18:04:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

Açıkçası ben damak tadıma o kadar güvenmiyorum hocam. Ama her yörenin kendine has lezzeti oluyor. Ona göre karar veriyorum. Zaten evde latte olarak tüketiyorum. Sütle uyumu önem kazanıyor. Ofiste filtre kahveyi sade içiyorum. O zaman daha net algılıyorum aromasını.

Latte içiyorsanız sütün kaliteli olması önemlidir herhalde. İçine su karıştırılmamış açık sütler çok daha iyi sonuç verir gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Escaper

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ergomu

quote:

Orijinalden alıntı: sur_

Merhaba arkadaşlar söyle bir inceleme videosu çektim :)

ESPRESSO Kahve ve Delonghi EC221 Espresso Makinas…:https://youtu.be/y6xHb1pqfEY

Kg79 ile espresso inceliği yakalanamiyor modifiye yapmayınca.Siz modifiye yaptiniz mi?

Delonghi kg79 öğütücü de espresso çekimi ile hiç bir problem yok.saat 9-10 istikameti espresso icin en guzel konum.Türk kahvesi inceliğinde öğütmüyor.Bu yüzden modifiye ediliyor.Kaç aydır kullanıyorum.Böyle kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin.Kusur aranacak ise tek kusuru ogutulmus kahvenin kabında elektriklenme yapması.Kahve kabı plastik olduğundan kaynaklanıyor. kahve kabına hafifçe 4,5 defa vurdum mu o problemde ortadan kalkıyor.

Hocam yanlış biliyorsun. Tüm yabancı sitelerde ve bloglarda uzman kişiler tarafından da KG79'un espresso boyutunda öğütemediğinden bahsedilmiş. Ben en düşük ayarda öğütüp Tchibo'nun espresso kahvesiyle karşılaştırdım ve gerçekten de çok daha büyük nerdeyse filtre kahve boyutuna yakın. Yabancılar Türk Kahvesi için modifiye etmemiş Youtube'da bununla ilgili videolar var. Hatta Delonghi müşteri hizmetlerini arayıp merkez servislerinin numarasını alınca onlar da bunu kabul ettiklerini ve götütürsem gerekli ayarı yapacaklarını söylediler. Ama ben uğraşmamak için videolarda gösterildiği gibi yaptım ve bu sefer tam da espresso boyutunda öğütüyor.

Modifiyeden sonra bir sıkıntı yaşadınız mı?
    Ayarlarda falan bir sorun var mı?İstediğiniz kalınlıkta çekebiliyormusunuz?

• trallesli antemius T kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yazik ki ilerlemis bir reflu problemim ve mide fitigim var. o nedenle laktozsuz sut tercih ediyorum. Onda da alternatiflerim cok cok kisitli.

• Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Anladım. Normal sütü laktaz damlasıyla kullanmayı denediniz mi hiç?

• Arkadaşlar tam Breville öğütücü niyetine girmiştim (hatta dün Kentpark vetya cepada, bugün panorada bulsaydım almıştım), almak üzereydim ama bi internet sitesine bakayım dedim, o kadar amatör bir site ki. Ankarada satan toplam 3-4 yer var heralde. Face sayfaları da müşterilerin üründen değil ama servis vs şikayetleri ile dolu. Gerçi bi 444 lü hatları var ama sorun durumunda bira başımız ağrır mı diye endişe ediyorum. Alternatif modifiye yapmadan kullanabileceğim ne var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajdarvevo

Delongch eco 310 kullanıyorum
    Kazan temizliğini nasıl yapıyoruz

Yardımcı olabilen

• quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Arkadaşlar tam Breville öğütücü niyetine girmiştim (hatta dün Kentpark vetya cepada, bugün panorada bulsaydım almıştım), almak üzereydim ama bi internet sitesine bakayım dedim, o kadar amatör bir site ki. Ankarada satan toplam 3-4 yer var heralde. Face sayfaları da müşterilerin üründen değil ama servis vs şikayetleri ile dolu. Gerçi bi 444 lü hatları var ama sorun durumunda bira başımız ağrır mı diye endişe ediyorum. Alternatif modifiye yapmadan kullanabileceğim ne var acaba?

Benim sanırım izlediğim bir karşılaştırma videosunda seviye ayarının elektronik olmasının bir dezavantaj olduğu söyleniyordu. Mantıken düşünürseniz doğru. Bozulabilir. Bence manuel olarak ayarlanan bir öğütücü alın. Hangi seviyede öğütmek için kullanacaksınız, espresso mu? Bütçeniz 500 lira civarında mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: trallesli antemius

quote:

Orijinalden alıntı: Doritoch

Arkadaşlar tam Breville öğütücü niyetine girmiştim (hatta dün Kentpark vetya cepada, bugün panorada bulsaydım almıştım), almak üzereydim ama bi internet sitesine bakayım dedim, o kadar amatör bir site ki. Ankarada satan toplam 3-4 yer var heralde. Face sayfaları da müşterilerin üründen değil ama servis vs şikayetleri ile dolu. Gerçi bi 444 lü hatları var ama sorun durumunda bira başımız ağrır mı diye endişe ediyorum. Alternatif modifiye yapmadan kullanabileceğim ne var acaba?

Benim sanırım izlediğim bir karşılaştırma videosunda seviye ayarının elektronik olmasının bir dezavantaj olduğu söyleniyordu. Mantıken düşünürseniz doğru. Bozulabilir. Bence manuel olarak ayarlanan bir öğütücü alın. Hangi seviyede öğütmek için kullanacaksınız, espresso mu? Bütçeniz 500 lira civarında mı?

Evet espresso için, bütçe bu civarda. Alıp modifikasyonla uğraşmak istemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.