Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.690
Cevap
718
Favori
842.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu fo marka şurubu deneyen ve monin ile karşılaştırın var mı acaba ? Bir arkadaş hemen hemen aynı diyordu ama onu bulup ona pm atamadım deneyen varsa yorum bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Moninle kiyaslanamaz ama fiyatina gore alinanilecek suruplardan. Bence evde kullanacaksaniz monin almaniz keyif yapacaksaniz sonucta

• modifiye yapılmadı ise en ince ayardan başlayarak bir iki deneme ile (kalınlaştıkça kahve yumuşar ince çekildikçe sertleşir) kullandığınız filtre makina veya french prese uygun kalınlığı kendi damak zevkinize göre belirleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvcom07

quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

quote:

Delonghi kg79 filtre kahve için iadre eder, eğer modifiye etmeyidüşünüyorsan , espresso yada türk kahvesi çekiminde homojen öğütemiyor. bir süre sonrada bozuluyor.

modifiyeli kg79 espresso için günde 4-5 fincan ile 1 seneyi geçti hiç bir sorun yok. homojenlik ile ilgili hiç bir sıkıntı gözlemlemedim. sizin dişlilerde sorun olabilirmi?

Tabi bu ihtimalde olabilir., . ama sanmıyorum . değirmen ve kg49 ile çekim arasında baya fark var. fark görsellikten ziyade tat olarak

Ben modifiyeyi kendim yaptım, espresso içinde neredeyse türk kahvesi kadar ince çekip, double miktarda biraz yavaş akış ile su miktarını arttırıp, sert ve bol köpüklü bir sonuç alıyorum. Çok çeşitli kahve kullanıyorum çünkü kahveyi ucuz ve promosyonda yakaladığımda stok yapıyorum. Tchibo, rosmann, metro vb kg79 ile anında çekip kullandığımdan sonuçlar son derece güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

quote:

Delonghi kg79 filtre kahve için iadre eder, eğer modifiye etmeyidüşünüyorsan , espresso yada türk kahvesi çekiminde homojen öğütemiyor. bir süre sonrada bozuluyor.

modifiyeli kg79 espresso için günde 4-5 fincan ile 1 seneyi geçti hiç bir sorun yok. homojenlik ile ilgili hiç bir sıkıntı gözlemlemedim. sizin dişlilerde sorun olabilirmi?

Bende K79 aldım.Modifiye ettirmeyecegim şimdilik.Turk kahvesi için evde Sözen el degirmeni var onu kullanacagim.Filtre ce french press için K79 u kullanacagim.Cihazı yeni aldım bilmedigimden soruyorum.Filtre ve French press için hangi ayarları kullaniyorsunuz?(bu kahveleri kullaniyorsaniz)

modifiye yapılmadı ise en ince ayardan başlayarak bir iki deneme ile (kalınlaştıkça kahve yumuşar ince çekildikçe sertleşir) kullandığınız filtre makina veya french prese uygun kalınlığı kendi damak zevkinize göre belirleyin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

quote:

quote:

Bende K79 aldım.Modifiye ettirmeyecegim şimdilik.Turk kahvesi için evde Sözen el degirmeni var onu kullanacagim.Filtre ce french press için K79 u kullanacagim.Cihazı yeni aldım bilmedigimden soruyorum.Filtre ve French press için hangi ayarları kullaniyorsunuz?(bu kahveleri kullaniyorsaniz)

modifiye yapılmadı ise en ince ayardan başlayarak bir iki deneme ile (kalınlaştıkça kahve yumuşar ince çekildikçe sertleşir) kullandığınız filtre makina veya french prese uygun kalınlığı kendi damak zevkinize göre belirleyin.

Teşekkürler.Deneye deneye öğreneceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Arkadaşlar bu fo marka şurubu deneyen ve monin ile karşılaştırın var mı acaba ? Bir arkadaş hemen hemen aynı diyordu ama onu bulup ona pm atamadım deneyen varsa yorum bekliyorum

Moninle değil ama aynı ayardaki giffard la karşılaştırırsam tat olarak çok fark yok.
  • Sözen El değirmenihttp://forum.donanimhaber.com/m_104705509/f_//tm.htm
    ve Moka Pot satıyorum:

ilgilenen arkadaşlar pm atabilir.

• spongio kullanıcısına yanıt
    Mokapotta gozum var ama bakalim

• Tchiboda satılan cafe crema ne kahvesi acaba ? Kapsül alacağım akşama.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka
    Tchibo'nun büyük bir özenle seçtiği dünyanın en kötü kahveleri size ulaşmadan çok önce kavrulmuş olduğu için köpük görmeniz zordur. 2 gün önce kavrulmuş kahveyle Aeropress'in 4'te 1'i köpük oluyor mesela.

Tchibo'dan aldığım kahvelerde genellikle köpük/bloom oluyor az da olsa. Mağazada çektirirseniz ilk 1-2 gün belki oluyor, evde çekerseniz hep oluyor.
    Kadıköy Tchibo'dan aldığım için yeni açılmış kahvelere denk geliyorum sanırım.
  • lvcom07 L kullanıcısına yanıt
    Fo ve repo marka şuruplar aynı fabrikadan çıkıyormuş fakat fo marka şurup biraz daha kaliteliymiş
    Ben fo kullanmıştım yani satın aldım ama kullanmadım attım çöpe 2 şişe o kadar berbattı. Çikolata şurubu kötü kokuyordu şurup gibi değildi kahvenin rengini tadını ve kokusunu değiştiriyordu. Acaba fo da böyle bir şurup mu ?
    Giffard ile monin arasında pek fiyat farkı yok zaten.

Ek olarak sormak istediğim chai tea şurubu diye satılan ürünler sütün içine ekleyip chai tea latte gibi mi tüketiliyor?

• pea. kullanıcısına yanıt
    Hocam Kadıköy'de sirkülasyon çok olduğu için tam bayatlamamış denk geliyordur size. Ne olursa olsun bu kahveler Türkiye'de kavrulmuyor, yurtdışından kavrulup geliyor, ithalatı, gümrüğü derken tazeliklerin neredeyse tamamını yitiriyorlar. Aradaki farkı görmeniz için taze kavrulmuş siparişi verin, sonrasında Tchibo'dan almayı istemeyeceksiniz siz de.

Ben çok çok mecbur kalırsam (kargo gecikmesi gibi sebeplerele) 1-2 gün idare etmesi için 50gr çekirdek alıp geliyorum. Mesela burada Guatemala alırsam gene "eh işte" kıvamında oluyor. Ama daha az rağbet gören bişi aldım geçenlerde buzdolabı kokusu olmaktan başka işe yaramayacak kadar bayattı. Normalde evdeki kahvem bitmeden sipariş verip döngüyü bozmamaya çalışıyorum ama hazırlıksızken kahve bitmişse son çare olarak değerlendiriyorum Tchibo'yu. İsterseniz elinizin altında profesyonel makine olsun kahve taze olmadıktan sonra hiç bir anlamı/zevki/tadı olmuyor.

• beyler merhabalar,

asıl amaç filtre kahve içmek ama aynı zamanda espresso da yapabilecek bir cihaz almak istiyorum..
    delogni bco420 hakkında yorumlarınız nelerdir ? veya o fiyat aralığında önerebileceğiniz başka bir cihaz var mıdır ?

filtre kahve için ucuz bir makine alıp tchibo'nun kapsüllü makinesini de alabilirim ama daha fazla yer kaplar gereksiz olur diye düşünüyorum.
  • Merhabalar,

Delonghi Magnifica ESAM 04.350.S modelinde bir indirime denk geldim. 1600tl olarak fiyatlandırılmış. Acaba bu ürünü kullanan var mı ? Ürünün üretiminin bitirildiği öğrendim, artık üretilemiyormuş. Üründeki teknik bir arıza mıdır, model değişikliği midir bir bilgi bulamadım. Şayet alet hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loth

Merhabalar,

Delonghi Magnifica ESAM 04.350.S modelinde bir indirime denk geldim. 1600tl olarak fiyatlandırılmış. Acaba bu ürünü kullanan var mı ? Ürünün üretiminin bitirildiği öğrendim, artık üretilemiyormuş. Üründeki teknik bir arıza mıdır, model değişikliği midir bir bilgi bulamadım. Şayet alet hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi acaba ?

Site hangisi dostum? Bu ürünün yenisi 04.360 ama arada görünürde pek fark yok.eger teknik bir eksikliği veya kronik bir hata duzelttiler ise o sıkıntı tabi.

• @coupe96 , dostum metro grossmarkette gördüm.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    hahaha, çok güldüm. Ben bu tchibo kapsül sıcak fırsat konusundan buraya baya bir adam çekmeye çalıştım o yüzden tchibo çok kötülemeden yavaş yavaş alıştırarak açıklarsak durumu daha iyi olacaktır :D
  • quote:

@coupe96 , dostum metro grossmarkette gördüm.

Dostum o model yerine ecam serilerini tavsiye ederim. 23.460 olabilir.

• quote:

Merhabalar,

tavsiye edildigi gibi ECAM serisi alternatifini dikkate al, hatta süt surahisiz ECAM23210B bulabilirsen.cappuccino cubugunu kullanmamak sartiyla,temizligi kulfet
  • 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.