Şimdi Ara

Gerçek ihtiyaç sahibi kimdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hani derler ya ihtiyaç sahibi ihtiyaç sahibi diye.İnsanlar bazen böyle tanımlanan kişilere,her ne kadar bu ihtiyaç sahipleri aklı başında kişiler olsa bile,onlara hiç beklemeyecekleri,boş bulundukları bir anda maddesel anlamda bir yardım geliyor,ve bu ihtiyaç sahibi bazen her ne kadar güçlü ve sağlam kişilikli-bilgili kültürlü bir kişilik bile olsa bile,artık komple bir pessimizme büründüğünden,böyle vakitsiz tezahür eden bir maddi yardımda kendisini çok özel hissedebiliyor.Tamam,bu örnekte şöyle bir savunma yapılabilir,belki yardımı yapan kişi bu kişinin maddi fakirliğini değil de,güçlü ve sağlam kişiliğini de görmüştür ondan dolayı,ona bir çin atasözünün dediği gibi sadece "balık vererek" verdiği kişinin kendi içinde vereceği vicdani hesaplamayı göz önüne almamıştır,kişiliğinin maddeselliğinin önüne geçeceğini düşünmüştür.Ama gelgelelim,böyle bir durumda bu kişiler,kendilerini artık kesinlikle özel hissetmeye başlayıp,zamanla manevi anlamda çökebiliyor.Doğruya doğru şimdi,çevremizde böyle örneklerimiz yok mu?Var vesselam,ben sadece bir örnek verdim.

Burada suçlu olan kesinlikle veren adam değil,belki alan adam,duygularını yeterince dışa vuramıyor,bu da onu çok ciddi göründüğünden çok sağlam kişilikli de gösterebiliyor.Bunun da suçunu geçmişinde yaşadığı kötü tecrübelere atarız ve aradan çıkarız vs vs.Şimdi anlatmak istediğim,ben insanlara yardım etmeyi gerçekten kutsal sayan bir insanım,fakat böyle bir dünyada,yardım ettiğimiz kişinin gerçekten ne istediğini bilemiyoruz,ki globalleşen dünyada onlar da dünyadaki insanlara tavır takınıyorlar,bu da onları daha insanı duyguları hareketlendiren bir etken kılıyor.Yani mesela bakıyorum insanlar gerçekten çok önem veriyorlar fakirlere yardım etmeyi sadaka vermeyi,yemek dağıtmayı,para-ev vermeyi.Ve bu kutsal amaca göre,böyle rastgele,karşıdaki insanın duygularını maneviyatını bilmeden yapılan bir yardım,sırf rastgele oluyor.Bu da arkadaşlar,insanın inancını sarsıyor bir yerde.

Aslında bende suçluyum burada,şöyle bir suçum var burada.Kendim de bazen zulüm edebiliyorum insanlara illa ki,şevkini kırıyorum mesela bazen insanların hiç istemeden görmeden.Bu da belki benim hakkım sayılabilir,şöyle ki birilerinin mutlaka şevki kırılacaktır,istemeden de olsa,ben de aklı olan bir organizma olarak,hesaplamayarak birilerinin şevkini kırmaya,onlara ufaktan zulüm etmeye hakkım var.Belki daha büyük zulümler yapıyorum,hiç bilmeden.Ama bu bahsettiğim küçük durumlar "öldürmeyen şey güçlendirir" durumunda olduğu için,pek göz önüne alınamaz,ben kırmasam başka birisi kıracak zaten,o şevki kırılan kişi belki de seçilmiş kişidir,insanlardan kendini soyutlamak için.Ve bu bilmediğim büyük zulmleri yapıyorum,belki onlardan pişmanlık da hissedebiliyorum,ama onları yine de benimsiyorum,ben yaptım sonuçta.Bu hakkı onlarda göremiyorum,yani bir nevi ego.Ben yoksul insanları böyle düşünmedim hiç,benim gözümde onlar böyle olmamalılar.Peki suçum sizce neden kaynaklı?Acaba yeterince aydın bir kişi olmayıp,yoksullara farklı açılarla bakamamam mı?Onlara sadece maddi açıdan yardım ediilebilirliğini düşündüğümden dolayı mı?Onlara maddi yardımdan ziyade manevi yardım da mı etmek gerektiğinden mi?Ya da ordaki duygularını yeterince dışa vurmayan,şefkat gösteremeyen kültürlü-sağlam kişilikli olduğu iddia edilen adam bizzat ben miyim? Yoksa o ihtiyaç sahibi olduğu sanılan şey ben miyim?Akıl mı dileniyorum sizlerden bu şekilde?Akıl ve ego mu dileniyorum?Manevi bir dileniş içerisinde miyim?Belli ki öyle yapıyorum,belki de aradığım,dilendiğim şeyden fazlasını bulacağım,peki bu yukarıdaki adam gibi pessimistliğin diplerindeyken,birden yukarı çekilip,yine yukarıdaki adam örneğindeki maddiyatın maneviyatı yenmesi örneğinin tersinden,maneviyatım maddiyatı yenip de veren adama mı dönüşeceğim?Peki böyle dönüşüm geçirmek,insanların sürekli böyle bir dönüşüm geçirmesi,ya da geçirmemesi,"rastgele" olduğunu iddia ettiğim duygu boşluklarına,maddi zenginliklere ve durumlara nasıl bir etkisi olacak?

Her neyse,böyle bir yazma gereği hissettim kendimde.Platonun devletini okuyorum son günlerde herhalde ondan olacak Mümkün olduğu kadar felsefi bir açıyla değerlendirdim olayları,değerlendirmemi değerlendirirseniz(?) sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 1 Kasım 2013; 22:50:44 >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • ihtiyaclar istekler yüzünden var olduğunu düsünüyorum.
    Dolayisi ile istiyen herkes gercek ihtiyac sahibidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _-_ Bu çam çok kozak döktü. Osmanlı'yı çam bilirseniz yanılırsınız.Bu çam Osmanlı gibi çok kozak dötü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Senmisin Türkiye'de AŞIK olan?!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.