Şimdi Ara

Gerçek aşkı bulduğumuzu nasıl anlarız? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
12.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gercekten sevdiğini düşündüğün kızı koy bir tarafa diğer tarafa dünyadaki diğer kızları koy. Sevdiğin kız için bu hayattaki bütün kızlardan vazgecebiliyorsan ask diye biliriz.
  • Kaybettiğinde.
  • Sevmeyi sevmek ile partnerinize olan sevgiyi karıştırmayın da... En büyük yanlışlardan biri bu... Eğer sizin durumunuz sevmeyi sevmek ise haliniz iyi değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcCopat

Sevmeyi sevmek ile partnerinize olan sevgiyi karıştırmayın da... En büyük yanlışlardan biri bu... Eğer sizin durumunuz sevmeyi sevmek ise haliniz iyi değil...

Benimkisi galiba aşka aşık olmak. Ya da ugrasmak istememek. Bir sevgilim olsun onunla çıkayım sonra da evleneyim istiyorum. Kim ugrasacak sevgili işlerinle çünkü. Çok karısık ya. Etkilemeye çalıs,anılarını anlat,güldür,kendine bagla,teklif et,sonra sorumluluk yüklen ve sonunda ayrıl yine acı çek,hobaa döndük mü en basa.
  • O zaman yaş ilerleyince zaten çevren baktı gördü sen kız bulmuyorsun, sana yakıştırdıkları biriyle tanıştırıyorlar seni. Uğraşmadan görücü usulü evlenmiş oluyorsun kızı beğenirsen.
  • Taş gibi hatun sana yazsada yada cıkma durumun olsada onu dusunuyosan aşk olmasa bıle farklı bişeyler vardır peşinden koş
    Eğer hayatının .nınına koyulduğunu dusunuyosan onun yuzunden kesin aşk olmus yada sevmıssındır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

turnusol kağıdını kıza bandır maviye dönerse gerçektir

Kız sıvı mı?

Asittir
  • gerçek aşk kader falan bunları anlayamazsın. Kaderi kendin belirlersin. Hayatta yaptığın seçimler ve hayatın seni ordan oraya sürükleyişi kaderindir. Sana aittir.
    Aşka gelince sevginin aşırılık hali bunu biliyorsun. Kimse kimsenin kaderi değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

quote:

Orijinalden alıntı: btrlp92

quote:

2'ye ayırmak lazım. Karsılıklı Aşk ve Karsılıksız Aşk. Ben daha bu yasıma kadar Karsılıklı Aşk görmedim. Bir taraf %100 seviyorsa diger taraf her zaman %60 sever. Eger %100 seven tarafsanız geçmiş olsun hapı yuttunuz. Nostradamus degilim ama o lişki mutlaka bitecek ve siz acı çeken taraf olacaksınız. Eger az sevn taraf sizseniz zaten aşık degilsiniz demektir ve kızdan ayrıldıgınız zaman size koymayacaktır.

Karısık oldu anlatımım ama bazıları ne demek istedigimi anlayacaktır. Gerçek aşkı tadanlar acısını da tadacaktır. Eger sonunda acı yoksa o gerçek aşk degildir. 9 ay oldu hala unutabilmis degilim. Yeri gelince içersin,yeri gelince aglarsın,yeri gelir unuttum dersin,yeri gelir baskalarınla çıkmaya calısırsın. Ama bir kere şansa bala tadarsın o duyguyu bir daha ne zaman tadacagın belli degildir.

Tesadüf vardır. Basit olaylara kozmik anlamlar yüklemek gerekmez. Alarmınızı kurmadıgınız için geç kalırsınız,otobüsü de kaçırıp metroyla gitmeye karar verirsiniz,geç kaldıgınız için daha kestirme bir yoldan gitmeye karar verirsiniz ve orada herhangi bir kıza rastlarsınız ve herhangi bir kız yıllar sonra sizin karınız olabilir. Hayat tesadüflerden ibarettir kaderler zincirinden degil. (Dinciler üşüşmeyin başıma)

Merak etme gerçek aşkı tadarsan acısını da tadacaksın. Kolay gelsin

Bu bölümü çok acı verici ve hiç iyi birşey değil bence. Kendimden utanırım öyle birşey olursa. O duruma düşmem umarım.
    Hayatta en güzel şeylerden biri nasıl olur da en kötü şeylerden biri halini alır...

Bende düşmem diyordum,hatta düşenler umrumda bile degildi. Öyle bir düşüyorsun ki hayatını güzel ve anlamlı kılan her sey sana cehennem azabı vermeye baslıyor. Kendinden niye utanıyosun bırak o utansın kendinden.

Umarım yaşamazsın. Çünkü ben yapı olarak ''Ben mutsuzum başkası da mutsuz olsun'' yapısında degil ''Ben mutsuzum bari başkası mutlu olsun'' yapısında bir insanim. Umarım yaşamazsın böyle bir sey.

Ben de aynı yapıdayım dostum ya. Herzaman ilk olarak onun mutluluğunu düşündüm. O mutlu olunca ben de mutlu oluyordum çünkü. Mutluyduk aslında ikimiz de...
    Büyük konuşmamayı öğrendim ama gelmicek başıma öyle bişey yani yapamam yapmam.. :/

• aşık olduğunu hemen anlarsında,kader derken
    keşke bilebilseydik kaderimizdekini..
    o en çok olmasını istediğini kader elinden alıyor,isyan etmek günah.
    kaderimde ama 10 sene sonra gelicek deseler.beklerim.
    işde aşk aptallık ve enayilik demek arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: thend

quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

turnusol kağıdını kıza bandır maviye dönerse gerçektir

Kız sıvı mı?

Asittir

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

quote:

Her sey biter. Burada ask acisi cekenler iliskileri boyunca hep kavga mi etti sence ? Hayir. Biz dunya uzerindeki en mutlu cifttik,ayrilmak aklimin ucuna bile gelmemisti ama basa gelen cekiliyo iste.

Mutlu sondan kastin ne ? Evlilik mi ? Onun da omru 1-2 ay kadar. Sonra ask biter.

Etrafina baksana hangi iliski mutlu sonla bitmis. Hayat filmlerdeki gibi degil maalesef. Hicbir iliskinin sonunda mutlu son yazmaz. Hicbir ask filminde ayrilik acisi anlatilmaz. Hayati toz pembe olarak degil aci gercekleriyle algiladigin zaman olgunlasmissin demektir. Bu perdenin kalkmasi icin ya okkali bir dayak yemen lazim ya da gercek aski tatman lazim.

Belki haklısın hocam ama insan kendine şuan yediremiyor işte.. Biteceği ihtimali aklımın ucundan geçmiyor yani geçirmek istemiyorum çünkü onu çok seviyorum oda beni çok seviyo evlilik hayalleri kurmuyoruz ciddi ciddi evlilik yolunda adımlar atmaya başlıyoruz artık. Yani kısacası liseli aşkları gibi değil bu kısmetse önümüzdeki yaz sözlenmeyi düşünüyoruz hatta.

kesinlikle aklına bitermi bizimkisi de diye bir düşünce gelmesin milletin yazdığından dolayı bende senin gibi uzun bir ilişki yaşıyorum ve kendi annemlere baktığımda 27-28. yıllarındalar hala deniz kenarlarına gider eleele gezerler yağmur yağdığında istanbula gidince samatya sahilinde gençliklerini yadederler babama estiğinde çicek alır gelir ve her şeyi mail adresi bile babamın evlilik yıldönümleri ve ikisinin isimleriyle... bunun gibi bir sürü sey sayarım !! Sorun sadece aşkı sevgiye döndüremeyenlerde!! evet aşk kısa sürelidir bi anda tutulursun ama sevgiye döndürdüysenn .... işte o zman ömür boyu gider çocuk gibide en küçük seyi büyütmezsen boşanmalarda bu kadar cok olmaz ayrılmalarda!! Sen ilişkine güven boş ver milletin dediklerini.... bende bunları okuyunca senin gibi düşünüyorum

• bence herkese göre değişir.ama güzel bir yazıda bahsediliyor

Eğer..

O’nu hatırladıkça başı göğe ermişçesine ya da asansör boşluğuna düşmüşçesine ürperiyorsa yüreğiniz…

Ömrü saatlere sıkışmış bir kelebek telaşıyla O hüzünden bu neşeye konup kalkıyorsanız gün boyu nedensiz…

Ve her konduğunuzda diğerini iple çekiyorsanız bu hislerin…

O’nunlayken pervaneleşen yelkovanlar, O’nsuz mıhlanıp kalıyorsa yerine, bir akrep kadar hain…

Sınıfta, büroda, yolda, yatakta içiniz içinize sığmıyor,

O’ndan söz edilince yüzünüz, sizden habersiz, mis kokulu bir ekmek dilimi gibi kızarıyor, mahcup somurtuyor veya muzip sırıtıyorsa..

Ve O, her durduğunuz yerde duruyor, her baktığınız yerden size bakıyor, siz keyiflendikçe gülüp, hüzünlendikçe ağlıyorsa…

Dünyanın en güzel yeri O’nun yaşadığı yer, en güzel kokusu bedenindeki ter, en dayanılmaz duygusu gözlerindeki kederse…

Hayat O’nunla güzel ve onsuz müptezelse…

Elmalar pembe, kiremitler pembe, gökyüzü, yeryüzü, O’nun yüzü pembeyse,

Kışlar ilkbaharsa, yazlar ilkbahar, güzler ilkbahar…

Her şiirde anlatılan O’ysa… her filmin kahramanı O… her roman O’ndan söz ediyor, her çiçek O’nu açıyorsa…

Bir anlık ayrılık, bir ömür gibi geliyor ve gider gitmez özlem saç diplerinizden çekiştirip beyninizi acıtıyorsa,

İştahınız kapanıyor, iştahınız açılıyor, iştahınız şaşırıyorsa…

İştahınız, hasret acısında bile karşı konulmaz bir tat buluyorsa…

Eliniz telefonda yaşıyor, işaret parmağınızla ha bire O’nu tuşluyor, dara düştüğünüzde kapıyı çalanın O olduğunu adınız gibi biliyorsanız…

Mütemadi bir sarhoşluk halinde,

Her çalan telefona O diye atlıyor, vitrindeki her giysiyi O’na yakıştırıyor, konuşan birini dinlerken “keşke O anlatsa” diye iç geçiriyorsanız…

Kokusu burnunuzdan, sureti gözünüzden, sesi kulağınızdan, teni aklınızdan silinmiyorsa bir türlü…

Özlemi, sol memenizin altında tek nüsha bir yasak yayın gibi taşıyorsanız gün boyu…

Hem kimseler duymasın, hem cümlealem bilsin istiyorsanız…

O’nsuz geceler ıssız, sokaklar öksüzse…

Ayrılık ölüme, vuslat sehere denkse…

Gamze gamze tebessüm de onun içinse, alev alev öfke de;

Bunca tavır, onca sabır ve nihayetsiz kahır hep O’nun yüzü suyu hürmetine…

Uğruna ödenmeyecek bedel, gidilmeyecek yol, vazgeçilmeyecek konfor yoksa…

Dışarıda yer yerinden oynuyor ve “içeri”de bu sizi zerrece ilgilendirmiyorsa,

Nedensiz küsüyor, sebepsiz affediyorsanız ve bütün bu hallerinize siz bile akıl erdiremiyorsanız…

Kaybetme korkusu, kavuşma sevincinden ağır basıyorsa ve aşk, gurura baskın çıkıyorsa bu yüzden her daim…

Gece yarısı kadim bir dost gibi kucaklayan tanıdık bir şarkı, bütün acı sözleri unutturmaya yetiyorsa…

Her gidişte ayaklarınız “Geri dön” diye yalpalıyorsa ve siz kendinize rağmen dönüyorsanız, sınırsız, sabırsız, doyumsuz bir tutkuyla…

…o halde bugün sizin gününüz!..

“Çok yaşa”yın ve de “siz de görün”üz.

CAN DÜNDAR

• Hiç bir zaman anlayamayacaksınız;çünkü öyle bir şey yok.Olmayan bir şeyin varlığını nasıl anlarsınız?Yanılgının ismine ''aşk''koymuş bazıları ve bunu topluma empoze etmiş,o kadar..
  • gerçek aşk yoktur çıkar ilişkisi vardır. hayal dünyasında yaşamayın.
  • Aşk..

Evet gerçek aşk vardır. Ve bazı kısımlara ayrılır. İlahi Aşk vardır , Beşeri Aşk vardır vb. Sanırım siz Beşeri Aşk'tan söz ediyorsunuz.

Gerçek Aşk var olup devamlılığı ve bitişi tamamen insanlara bağlıdır. Evlendik aşk bitti gibi söyleyişler aslında saygının tükenmesinin , partnerine gönül gözü ile bakmamanın ortaya çıkardığı olumsuz bir sonuçtur. Öncelikle sizin karakteriniz , yapınız , kişiliğiniz ve hayat felsefeniz AŞK'a eğilimli olmalı... Aşk odunda yanmalı. Onu her hali ile kabul edebilmeli. Büyüklüğü ile , acısı ile , şerefi ile , kutsallığı , ilahiliği ile... Ve Aşk yolunda yürünmeli... Eğer bu saydığım özellikler sizde mevcut ise ; Karşınızdaki insana da bir takım özellikler olmalı... Fiziksel özelliklerde buna etkendir. Bu şekilde birine aşık olabilirsiniz ve bunun devamlılığını dilediğiniz kadar sürdürebilirsiniz..

Aşk sadece bir heyecan , arzulamak , karnınızdaki yumru , hayallerinizdeki uzun saçlı biri değildir.. Aşk herşeydir. Aşk bir evliliktir , Aşk bir AŞIK olmaktır , Aşk bir ölümdür , Aşk bir yaşamdır... Onu tanımalısın , onun ekinlerini yüreğinize ekmelisiniz.

Ve

Aşkın zemininde saygı olmalıdır , 1. katında sadakat , 2. katında anlayış , 3. katında fedakarlık , 4. katında duygusallık , 5. Katında sevgi ve teras katında heyecan olmalıdır.

Eğer Zemin kattaki yapıtı yıkmazsanız , Teras katta ömrünüzün sonuna kadar Aşk'ın keyfini sürebilirsiniz...

AŞK BANA ; Benim ölüme olduğum kadar yakın , sizin hayata bağlılığınız kadar uzaktır !

;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! K@bus !! -- 21 Mart 2011; 1:31:00 >

• Aklıma geldikçe yazıyım
    Tokası sende kalınca ve sen de onu koklayınca karnına ağrı girmesidir AŞK...

@!! K@bus !! dostum her kelimesine katılıyorum güzel yazmışsın
  • quote:

Aklıma geldikçe yazıyım

Geçiniz bunları Allah aşkına.Biz mi farklı dünyada yaşıyoruz?Tokasını koklayınca....Aşk yok hocam yanılgı var,lütfen anlayın bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OgzTonY

quote:

Aklıma geldikçe yazıyım

Geçiniz bunları Allah aşkına.Biz mi farklı dünyada yaşıyoruz?Tokasını koklayınca....Aşk yok hocam yanılgı var,lütfen anlayın bunu.

Bırak koklasınlar hocam.

Zaten dikkat ettiysen saçma sapan şeylere AŞK derler. Tokasını koklayınca karnına agrı girmesidir demis birisi,digeri baska bir sey der,böyle gider.

• O gun geLdıgınde anLarsın hocam.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.