Şimdi Ara

Geometri ve Matematikten sorularım (bakmadan geçme )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Son soruda farkettıysen 2kere 4 oluyor sonra 2kere 0 bu boyle surup gıdıyo 23.kuvvette 4 oluyor
  • 5.soruda a yı dıger tarafa at ax-2a=0(mod5) a(x-2)=0 a 0 dan farklı demıs o zaman x-2=0 x=2
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih52

Son soruda farkettıysen 2kere 4 oluyor sonra 2kere 0 bu boyle surup gıdıyo 23.kuvvette 4 oluyor

Onlar basamağında olunca neye göre modunu almam gerekiyor orasını anlamadım . Garip bi yoldan soruyu çözdüm ama asıl yolu bulamadım .Dediğinizide anlamadım maalesef.Zamanınız varsa özellikle ilk soruya bakarsanız çok sevinirim

5. soruda dediğinizi nasıl yapmayı unutmuşum hayret teşekkürler . Her tarafa -a eklesem bitiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Jimador -- 10 Haziran 2012; 23:13:49 >
  • Bak tam yöntemı bu olmayabılır ama benım dusuncem

107^1 olarak bakma olayı 7^1 olarak bak dıger rakamların onlar basamagı 0 oldugundan etkısı yok

7^2=49
    7^3=343
    7^4=2401
    7^5=16807

bu sekılde onlar basamagı 2sınde 4 oluyo sonrakı gelen 2lıde 0 oluyor boyle yaptım bıraz sacma olabılır

Diğer sorularda birsey yapamayacam geometride daha bu konuya çalışmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih52 -- 10 Haziran 2012; 23:20:45 >
  • quote:

Bak tam yöntemı bu olmayabılır ama benım dusuncem

107^1 olarak bakma olayı 7^1 olarak bak dıger rakamların onlar basamagı 0 oldugundan etkısı yok

7^2=49
    7^3=343
    7^4=2401
    7^5=16807

bu sekılde onlar basamagı 2sınde 4 oluyo sonrakı gelen 2lıde 0 oluyor boyle yaptım bıraz sacma olabılır

Diğer sorularda birsey yapamayacam geometride daha bu konuya çalışmadım

Saçma değil biraz düşününce mantıklı geldi banada .2. basamağı zaten 0 olduğundan 7^2 yapınca 49 oluyor mod10da yapınca biz sadece 9u alıyorduk ancak 10lar basamağınıda bulmamız lazım o yüzden 4ü onlar basamağı olarak sayabilriz asıl sayımızın 10lar basamağı 0 zaten . Dediğiniz mantıklı ama 7üzeri5 falan almak sıkıntı biraz başka yoluda vardır mutlaka

• Ben seni anlasın diye uzun uzun yazdım yoksa asırı zor degıl bak mesela 7^4 2401 ben bunun sadece son ıkı basamagını 7 ile carpsan yetıyor dıgerlerı etkı etmıyor ılk ıkı basamak etkı etmıyor ama bence de farklı bır yolu vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben seni anlasın diye uzun uzun yazdım yoksa asırı zor degıl bak mesela 7^4 2401 ben bunun sadece son ıkı basamagını 7 ile carpsan yetıyor dıgerlerı etkı etmıyor ılk ıkı basamak etkı etmıyor ama bence de farklı bır yolu vardır

Teşekkür ederim yardımlarınız için .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.