Şimdi Ara

Geometri sorusu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar soruyu cozemedim.. geometriden anlayan arkadaslar anlatabilirse sevinirim (ustu biraz karalanmis gozukmeyen biryer olursa yazabilirim extra)

(konudisinda boyle konular acmak sorun yaratirmi bilmiyorum, kusurabakmayin. en cok online insan sayisi burda)

Bir arkadas painten cizmemi istemis; soru cozumu verirseniz sevinirim.
     Geometri sorusu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufeba -- 29 Ocak 2010; 22:34:06 >

• benzerlik.
    iki dik üçgenin de açıları aynı, kenarları orantılayacaksın.
  • ecd açısı ortak ve buna alfa dersek , BAD açısı ile CED açısı da eşit olur ve bunlara da beta dersek üçgen benzerliğini yazarsın heralde artık..
  • 4kök3 - 6
  • 4 kök 3 - 6 çıkıyor. EDC üçgeni 30-60-90 üçgeni bu durumdan ABC üçgeni de 30-60-90 üçgenidir. 30 un karşısı 4 se 60 ın karşısı 4kök 3 yani BC=4kök3 tür. ordan 4kök3-6
  • açı-açı-açı benzerliğinden ABC Üçgeni DEC üçgenine benzerdir. IABI/IDEI = IBCI/IECI den IBEI= 2 bulunur.
    off birde 20 puanlık soruymuş? kaçıncı sınıf?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

açı-açı-açı benzerliğinden ABC Üçgeni DEC üçgenine benzerdir. IABI/IDEI = IBCI/IECI den IBEI= 2 bulunur.

ABC üçgeni EDC üçgenine benzerdir. DEC dersek başka bir cevap buluyoruz...
    CEvap 4kök3-6 olacak. 30-60-90 üçgeninden çıkıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    integral sorusu
    13 yıl önce açıldı
    Geometri Sorusu [Dörtgen]
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

quote:

açı-açı-açı benzerliğinden ABC Üçgeni DEC üçgenine benzerdir. IABI/IDEI = IBCI/IECI den IBEI= 2 bulunur.

ABC üçgeni EDC üçgenine benzerdir. DEC dersek başka bir cevap buluyoruz...
    CEvap 4kök3-6 olacak. 30-60-90 üçgeninden çıkıyor...

dediğiniz doğru. benzerliği yazarken EDC yerine DEC olarak yazmışım...
  • edc veya dec olarak yazıp vs düşünme olabildigince kafanda hallet soruyu direkt cevabı bulmaya çalış. geometriyi severim. çok çözerim. ondan söylüyorum.
  • quote:

dostum kacinci sinif bilmiyorum. arkadasimin kardesinin sinav sorusuymus kardesi kaca gidiyor bilmiyorum.
    mati severim arkadasim sordu o yuzden, unutmusum ama 8 senedir geometri filan ugrasmiyorum pek..
    sanirim hepiniz yanlis buldunuz bende aci kenar bagintilarindan 2 buldum ilk orda 1 2 kok3 ucgeni var 30-60-90 ordan cikariyoruz.. ardindan ortak kenar 30dan digeride 60 yapar ve genel ucgende 60-30-90 olur bu 60 derece E'den A ya cizgi cekersek EA=6 olr ikiz kenar ucgen 120-30-30 olur 6 -- 4 ucgeninden 2kok5 cikar BE

buraya yazdiktan sonra geometri calistim internetten :) ücgen benzerliklerinde hatali sonuc elde ediliyor.. saglamasini yaptigimda.. cogunuz yanlis yaptiniz sanirim

• 4kök3-6 hatalı bir yeri yok işte. dogru bulmus millet
  • hocam tabiki de pozitif çıkar. 4kök3 yani kök48. 6 ise kök36. kök48- kök36 pozitif olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufeba

quote:

dostum kacinci sinif bilmiyorum. arkadasimin kardesinin sinav sorusuymus kardesi kaca gidiyor bilmiyorum.
    mati severim arkadasim sordu o yuzden, unutmusum ama 8 senedir geometri filan ugrasmiyorum pek..
    sanirim hepiniz yanlis buldunuz bende aci kenar bagintilarindan 2 buldum ilk orda 1 2 kok3 ucgeni var 30-60-90 ordan cikariyoruz.. ardindan ortak kenar 30dan digeride 60 yapar ve genel ucgende 60-30-90 olur bu 60 derece E'den A ya cizgi cekersek EA=6 olr ikiz kenar ucgen 120-30-30 olur 6 -- 4 ucgeninden 2kok5 cikar BE

buraya yazdiktan sonra geometri calistim internetten :) ücgen benzerliklerinde hatali sonuc elde ediliyor.. saglamasini yaptigimda.. cogunuz yanlis yaptiniz sanirim

Matematikte olan bir kuralı doğru kullanarak nasıl yanlış yapıalcak ki?Soru çok basit,4kök3-6'dır cevabı.Diğer yollardan çözmeye çalışayım...

Edit:30-60-90'dan da aynı sonuç çıkıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 31 Ocak 2010; 21:51:01 >

•  Geometri sorusu..

böyle buldum. sizin buldugunuz sonucta "sanirim" die bir kelime kulandim. benzerlikten kurulan bagintida tum kenarin digerine orani die biliyorum o yuzden yani; BC/BE=ED/BA die, uzun suredir geometri ile ugrasmiyorum hatta bazi seyleride karistirdim :) kusur görmeyin. Hatirladiklarim kadari ile yapmaya calisiyorum hatta 4kök3de bile deger olarak hata yapmistim
  • Yaptığında yanlışlık göremedim ama mutlaka biryerde yanlışlık olmalı.Çünkü zaten A açısı 60 derce çıkıyor 30-30 ikiye bölünüyor.Senin yazdığın 4-6-x üçgeninde değerler tutmuyor bu sefer.Ben 30-60-90'dan da aynı çıkıyor demiştim yukarıda,kırmızı çizgiyi çizmeden direk yaptım zaen gerek de yok.Ne kadar teferruat o kadar hata payı senin de yaptığın gibi(Tekrar söylüyorum ben bir hata göremedim bütün kuralları karşılıyor ama demekki biryerde mutlaka hata var.).Çizmeden yaptığında açılar belli zaten;30'un karşısı 4 ise 60'ın karşısı(A açısı oluyor)4kök3,x=4kök3-6 çıkıyor buradan da.

Ekleme:ÜStelik senin yaptığına göre pisagor yerine açılardan gitmeye çalışsak yine karşılamıyor.Açılara göre yaptığında 3 çıkması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 31 Ocak 2010; 23:27:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Yaptığında yanlışlık göremedim ama mutlaka biryerde yanlışlık olmalı.Çünkü zaten A açısı 60 derce çıkıyor 30-30 ikiye bölünüyor.Senin yazdığın 4-6-x üçgeninde değerler tutmuyor bu sefer.Ben 30-60-90'dan da aynı çıkıyor demiştim yukarıda,kırmızı çizgiyi çizmeden direk yaptım zaen gerek de yok.Ne kadar teferruat o kadar hata payı senin de yaptığın gibi(Tekrar söylüyorum ben bir hata göremedim bütün kuralları karşılıyor ama demekki biryerde mutlaka hata var.).Çizmeden yaptığında açılar belli zaten;30'un karşısı 4 ise 60'ın karşısı(A açısı oluyor)4kök3,x=4kök3-6 çıkıyor buradan da.

Ekleme:ÜStelik senin yaptığına göre pisagor yerine açılardan gitmeye çalışsak yine karşılamıyor.Açılara göre yaptığında 3 çıkması lazım

Kafam karisti desem yeri var 1-2-kök3 (30-60-90dn) 3 olmaz; BA acisi 4, bir yanlislik olabilirmi die dusunmeye basladim cunku dikligi kulanarak Eden A ya cektigim cizgide ikiz kenar ucgen (AEC) olusturuyorum ordaki degerlerde bir sorun yok ve islemin devami dogru.. Saglamada bir hata olmuyor yaptigimda ama olayda benzeligi kulandigimda bir sorun cikiyor soru yanlis olabilir bilmiyorum..

• quote:

Geometri sorusu..

böyle buldum. sizin buldugunuz sonucta "sanirim" die bir kelime kulandim. benzerlikten kurulan bagintida tum kenarin digerine orani die biliyorum o yuzden yani; BC/BE=ED/BA die, uzun suredir geometri ile ugrasmiyorum hatta bazi seyleride karistirdim :) kusur görmeyin. Hatirladiklarim kadari ile yapmaya calisiyorum hatta 4kök3de bile deger olarak hata yapmistim

AED açısının 60 derece olduğunu nasıl buldunuz? EAD nasıl 30 derece oldu. O çizdiğiniz çizginin açıyı ikiye böldüğünü nasıl anladınız? Eğer çizdiğiniz AE nin açıyı ikiye böldüğünü düşünüyorsanız,onun açıortay olduğunu söylüyorsunuz ki, bu tamamen sorunuzu yanlış yapar. Çünkü açıortayın kollarına uzaklıkları eşittir. Yani x aynı zamanda 3 çıkması gerekir... O yüzden çözümünüz malesef hatalı. Ben iki şekilde de çözümü aşağıda veriyorum.
    Kolay gelsin...

Geometri sorusu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 1 Şubat 2010; 1:51:59 >

• quote:

Geometri sorusu..

6-4 kenarli buldugunuz son ucgende dikkat ederseniz o ucgende 30.60.90 ucgeni olmasi lazim. Yani kenarlarim 6 4 olmasi imkansiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.