Şimdi Ara

genpa jailbreak garanti disi dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen hafta home tusu ekranda sararma ve sesim gitmiyor sikayetleriyle telefonu izmir genpaya birakmistim vakit olmadigindan restore yapmadim telefondan sifirla diyip verdim oda kitlenmis sanirim

bugun mesaj geldi 60 tl ucret diye aradigimda yasa disi yazilim jailbreakten dolayi yazilim temizleme yapicaz garanti disi dediler sok oldum telefinda 2kere kavga ettim ama cozum alamadim

basina gelen ve cozen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• telefonu al temiz restore çek geri ver ne diyim 60tl ne yazılım temizlemesiymiş
  • Bilmeyeni avliyorlar iste

onuda yerlermi bilmiyorum kayitlarinda var sonucta ama en son secenek olarak oyle yapicam vakit kaybetmek istemiyorum cunku

• Hocam 60 tl bayılmayın bu para emicilere adamlar restore için 60 tl istiyor işe bak.Geri alıp kendiniz halledip tekrar verin bence.

• Restore etmek 60 TL'mi eder Adamlara bak bilmeyene kazıklayacaklar
  • Hocam ben yillar önce genpaya mail atmistim. Cydia adli uygulama yuklemek veya jailbreak yapmak garanti disi birakirmi diye. Gelen cevapta garanti disi birakmiyacagi yaziyordu. Onu kanit olarak kullanmak istersen mail adresi ver ileteyim. Apple bile böyle bisey demiyor genpa kim ? Sacmalamislar, kendileri restore etsin donanimda sorun varsa cözsün sizene yazilimdan ? Herkesin kendi tercihi istedigi gibi kullanir.

• Jailbreak telefonu garanti disi birakir, yapacak bir sey yok. Ama restore edip eski haline getirir de o sekilde veriseniz tekrar garanti kapsamina girer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE GARANTİ GÖZÜKMÜYOR
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Garanti dışı bırakır diye bir şey yok hocam bir türlü bunu anlamadılar. Apple Store garanti dışı bırakmıyor çok af edersiniz g**ü boklu genpa mı garanti dışı bırakabilecek ? Apple Store'ler uyarı yapıyor 2 sefer alıyorlar 3.sünde aynı şekilde garantiye verirsen ya ücret istiyorlar yada garanti dışı bırakıyorlar tabi şuan nasıl bilmem benim zamanımda öyleydi. Türkiyede ki garantilere ağız eğip canımızı sıkmamaları için ne yapmamız gerektiği belli restore edip backup alacağız ve geldiğinde o backup u tekrar yükleyeceğiz en mantıklı bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: capturemrah

Jailbreak telefonu garanti disi birakir, yapacak bir sey yok. Ama restore edip eski haline getirir de o sekilde veriseniz tekrar garanti kapsamina girer

Neye göre garanti disi birakir kardesim ? Elinde varmi belge ? Garanti belgesinde garanti kosullarinda yaziyormu garanti disi birakir diye ? Sizin gibiler yuzunden her telefon alan konu aciyor jailbreak yapicam ama garanti disi kaliyormus diye. Soylenti cikardiniz daha da toplanmiyor. Ben 3 kere 3GS goturdum genpaya hepsinde tema vardi yani jailbreakliydi hepside cihaz degisim oldu. Keyfe keder mail attim adamlar garanti disi birakmaz dedi.

• Garanti dısı bırakmıyor.Apple Storeda ekranımı değiştirdiler zamanında 3gs imin ve JBliydi,ücret falan almadılar.

• Halt etmiş onlar. Bence jailbreak garanti erkek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

quote:

Jailbreak telefonu garanti disi birakir, yapacak bir sey yok. Ama restore edip eski haline getirir de o sekilde veriseniz tekrar garanti kapsamina girer

Neye göre garanti disi birakir kardesim ? Elinde varmi belge ? Garanti belgesinde garanti kosullarinda yaziyormu garanti disi birakir diye ? Sizin gibiler yuzunden her telefon alan konu aciyor jailbreak yapicam ama garanti disi kaliyormus diye. Soylenti cikardiniz daha da toplanmiyor. Ben 3 kere 3GS goturdum genpaya hepsinde tema vardi yani jailbreakliydi hepside cihaz degisim oldu. Keyfe keder mail attim adamlar garanti disi birakmaz dedi.

Sayin arkadasim, yazdigimi okumadiniz anlasilan. Jailbreak'li hali garanti disi kalmis halidir. Ama restore edip eski haline getirirseniz tekrar garanti kapsamina girer.

Jailbreak'in yasal olmasi ayri bir sey, garanti disi birakmasi ayri bir seydir. Tabi ki bunu yazmaz. Her seyi yazmasi mumkun mu, sizin akliniz aliyor mu? Mesela ben telefonumu kapi stopper'i olarak kullandim ve bozuldu. Simdi garantiye versem olur mu? Sizin mantiginizla garanti kapsaminda olmasi gerekir. Sonucta o da yazmiyor hicbir yerde.

Sonucta JB uretici firmanin onaylamadigi bir durumdur ve tamamen kullanici insiyatifiyle yuklenir. Kullanim sartlari disina cikiyorsunuz.

Ayrica 2 sene boyunca New York'ta yasarken Apple Store'a kuzenimin ve kendi verdigim her JB'li telefon geri dondu. Ayrica store'larda yer alan Genious'lar da aynen bunu soyledi.

Ama restore edip eski haliyle verirseniz garanti konusunda bir sıkıntı olmaz. Apple kac defa restore ettiginizi ve muhtemelen jb yaptiginizi bildigi halde restore ettiginiz zaman problem cikartmaz.

Turkiye'deki firmalar kafasina gore davraniyor olabilir, ama yabanci kaynaklari biraz arastirirsaniz dunya capinda durumun boylr oldugunu anlarsiniz.

Edit: simdi biraz daha arastirdim. Jailbreak yaparak Apple'in son kullanici Lisans anlasmasini (EULA) disina cikmis oluyorsunuz. Cihazi kullanmaya baslarken size bir anlasma gosteriyor ya, iste onu dikkatke okursaniz mevcut. Dogrudan jailbreak'den bahsetmiyor, ama amaci disinda kullanim vs vs tarzi durumlarda uretici firma garanti vermez diyor.

Oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capturemrah -- 15 Ağustos 2012; 2:21:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

quote:

Buyrun biraz daha ayrinti:
    iphone kullanici lisans anlasmasi der ki:
    " you may not copy, decompile, reverse engineer, disassemble, attempt to derive the source code of, modify, or create derivative works of the iPhone Software, iPhone Software Updates, or any part thereof.

Any attempt to do so is a violation of the rights of Apple and its licensors of the iPhone Software and iPhone Software Updates. If you breach this restriction, you may be subject to prosecution and damages."

Kisaca diyor ki: cihazin kaynak kodunun degistirilmesi, ters muhendislik yapilmasi, iphone software'inde degisiklik yapilmasi vs yapilamaz. Bunlarin yapilmasi ile anlasma disina cikmis olursunuz.

Bu durumda Apple garanti saglamak durumunda degildir.

Demek ki yaziyormus arkadasim.

• Jailbreak yasaldir, ama cihazi garanti kapsami disina cikarir.

• Jb yasal olmasa bile verdigim sorun kb yuzunden olamayacagi icin kapsama girmesi gerek

• Jailbreak tam anlamıyla yasal degildir ve cihazını garanti dışına bırakır. Jailbreakli cihazlarınızı garantiye göndermeden önce temiz bir restoreden geçirin.

• Jailbreak TAM ANLAMİYLA yasaldir. Apple'in Amerika'da JB'ye karsi acmis oldugu dava dusmus ve JB'nin tamamen yasal oldugu ilan edilmistir.
    Ama karistirmayin:

1. JB tamamen yasaldir. JB ile normalde telefonun sahip olamadigi ozellikleri lisansli yollar ile yuklemek de yasaldir.
    2. JB ile ucretli uygulamalari bedava indirmek yasa DİSİDİR ve hirsizlikla es degerdir!
    3. JB cihazi garanti kapsami disina cikarir.

Biraz arastirirsaniz siz de bunlari bulabilirsiniz...

• Genpa'ya 2 kere JBli iphone'umu garanti kapsamında çeşitli sorunlar için verdim. 5 kuruş almadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunbjk -- 15 Ağustos 2012; 8:02:32 >
  • JB li telefonumu yaklasık 2 hafta önce Genpaya verdim. home tuşu batarya ve ekran değiştirdim. herhangi bir ücret ödemedim..
  • Ben gecen sene ip4 gönderdim sormadılar bile,bence sana denk gelmiş.kaldiki bilgisayarımda crackli yazılım var diye garantisini bitecek?yada korsan cd çaldın diye Arac teybini tamir etmeyeceklermi garanti kapsamında?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.