Şimdi Ara

Geniş ekran mı Dar ekran mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. satıcılar bana hep geniş ekran önerdi ama geçen bi yerde kullandığımda msn de ki görüntüler basık çıkıyor. tabii film izlerken de öyle. denildiğine göre oyunda bile öyleymiş.
    E bu durumda çalışma penceresini biraz geniş tutmaktan başka ne avantajı var ki neden geniş ekranlar bu dezavantajına rağmen bu kadar tutuluyor anlamadım. msn de karşımdaki insanın daha kısa ve kilolu görünmesi hiç hoş değil?
    sizce geniş ekran mı dar ekran mı? Neden?

• dostum satıcılar güvanacağin enson adamlar.
    forumda birine x1950 yok yerine 1650 veriyim bak buda 512 mb deminşlerdi.daha neler.
    wide olayı göz alışkanlığı tamamen.ben 19" wide ları basık buluyorum.
    ne amaçlı kulandığında önemli tabi.filim için wide iyidir.
    filim için olsada bence 19wide lar basık.wide alacaksan 22"den aşağı olmayacak bence.
    ama 19"wide severlerde az değil.deneyip alman en iyisisi.
    fiyat aralığını da belirlersen bilenler sana marka ve model tavsiyeside yapar.
    msndeki şişman görünmesi olayı yok.baktığın yerde ayarını becerememişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihaitachi -- 28 Ocak 2008; 16:25:46 >
  • yok merak etme oyle bisey olmuyo bende var hp nin 22 '' olanı oyun oynarken 10 numara valla sanada tavsiye ederim eger buyuk istiyosan ya hp nin yada samsung al ama bence hp
  • teşekkür ederim arkadaşlar da bulunduğum yerde deneme ve satıcıların sözüne güvenme gibi bir ihtimal yok . şanlıurfa burası ve bilgisayar satan kazmalar hiçbir şey bilmiyor. çatlayacam valla.
    peki wide alırsam bunun msn de ki filmlerde ki basıklık oranını nasıl yok ederim.
    söyleyebilir misiniz . teşekkür ederim
  • valla film izlerken soyle bisey var.filmlerdeki basıklık senle veya monitorunle alakalı deil filmin kendisiyle alakalı cd ile alakalı.
  • Dostum WideScreen kullanıyorum . Bence bu kadarda problem yaratmaya gerek yok. Oyunlarda, Filmlerde eğer doğru çözünürlüğü seçersen herhangi bir sorun olmaz. Basıklık felan yok yani. Zaten imkansız birşey. Artık oyunlarda da WideScreen ayarlarıda mevcut.
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.z.X

Dostum WideScreen kullanıyorum . Bence bu kadarda problem yaratmaya gerek yok. Oyunlarda, Filmlerde eğer doğru çözünürlüğü seçersen herhangi bir sorun olmaz. Basıklık felan yok yani. Zaten imkansız birşey. Artık oyunlarda da WideScreen ayarlarıda mevcut.

+10000000 tamamen katılıyorum doğru çözünürlükte film izlemek tamamen zevk oluyor oyun içinde bi problem yok eski oyunlar için yama yüklüyorsun o kadar yeni oyunların tamamına yakını ztn destekliyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • monitörün desteklediği en son çözünürlükte problem yok her şey normal endişe etme bu kadar insana güven.yinede güvenemiyorsan dene öyle karar ver
  • monitörün desteklediği doğru çözünürlükte ayarladığında sorun olmaz.Sen kare ekrana da olduğundan başka çözünürlük koy bakalım görüntü onda değişmeyecek mi.Sorun olmaz mantıken de olmaz böyle bir kusur olsa bu teknolojiye geçiş diyebileceğimiz bir atılım yapılabilinir mi ya da plazmalar hep basık olurdu?Biraz düşünsek aslında sonucu bulabiliriz.
  • kişisel tercihle alakalı bir şey.
  • bence biraz daha resmi bir dille konuşmalısın. yazdığın şey hiç hoş değil. sorduğum birçok kişi bunu onayladı ve zatem geniş ekran kullanmadığım için bunu kullanmadan elbette bilemem. eğer dikkat etseydin büyük mağazalarda bile lcd tv ler de çoğunlukla yara yapılmadan raflara konuluyor ve onlareın hepsinde de görüntü basık veriyor. bu moınitörler için de aynı. bir cafe de wide bulup 1440*900 yaptığımda ekranın düzeldiğini gödüm. şimdi de oyunlardaki performansı deneyeceğim.
    akıl var mantık var zaetn bilmiyoruz diye burada bilgi topluyoruz değil mi bu şekilde bilgi vereceksin kendine sakla hiç veme daha iyi
  • düşünerek sonuç bulmaya çalışırsak şöyle bir sonuçla da ortaya çıkarız. bu akım tv larda başladı. sonra pc ye geçti.tech bunu takip edip bundan sonrakiler uyumlıu ama bundan öncekiler uyumlu olmayabilir. çeşitli tahminler yürütebiliriz. evet bu adamal bir bildiği var diye bunu yapmışlar ve budaha iyi olduğu içiçn filmler oyunlarda bunlara uyup ona göre avranmacaklar dedim ama bundan öncekiler nolur du bunu wide kullanmadan bilmek pek mümkün değil. bunu da düşünebilirsiniz deği mi. bu nedenle buradan tahmini değil kesin bilgi toplamaya çalışıyoruz...
  • GENEL NOT:
    Site sakinleri yardımcı olmak için verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Ama bilgilerini sunanlar ya ukalalık yapmadan bilgi versinler ya da hiç vermesinler...
  • ukalalık ile alakası yok bunun.Bu konu üzeine bizim kaç defa yazdığımızı biliyor musun?Hakaret içeren bir durum da olmadı yazılarda.Söylemek istenen aşırı piypirikli olunmaması.Basıklık gibi bir durum olacak ve herkes yalancılık yapıp ben wide kullanıyorum tavsiye ediyorum diyecek.Bu alakalı ve mantıklı bir durum değil bu yazıdan alınacak bir durumun çıkması da yazıdan çok kişisel algılamalarla da alakalı.Empatik olmayıp tek taraflı bakılırsa durumlardan çok farklı anlamlamlar çıkması normal doğru olan ne demek istendiği.Bir gerçek de var ukalalık yapsam elime geçecek ne var neyi kanıtlayacağım ya da kanıtlasam da ne kazanacağım bana burada yazmam için para vermiyorlar tek amaç yardımcı olmak ama bunu alırken de bizim yardımımız ölçüsünde algılamak lazım.
  • görüntüde basıklık oluşmaz, sizin gördüğünüz basıklık, teknosa tarzında yerlerde mecburiyetten bütün monitörlere tek kanaldan görüntü dağılımı yapıldığındandır. yoksa 16:10 formatında bir lcd ekranı pc'nize takıp doğru çözünürlüğü ayarlarsanız hiç bir sorun olmaz.

19 inch wide:1440*900,
    20 inch ve 22 inch wide:1680*1050,
    24 inch wide:1920*1200,
    30 inch wide:2560*1600,

HD yayınlar ve sinema filmleride geniş ekran olduğundan dolayı sektörde geniş ekrana bir eğilim var,ne lcd tv lerde nede plasmalarda düz kare(4:3) ekran yok zaten. hepsi 16:9'dur.
    artık bu saatten sonra geniş ekran almak gerekir.
  • teşekkürler magnat
    yanlız şimdi bi sony var kkafamı kaıştıran geniş e karar verdim ama sonyi görünce şaşırdım. sony kare? du bakalım
  • kesinlikle wildscreen öneririm özellikle dvd filmlerde mükemmel oyunlarda da süper.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.