Şimdi Ara

General Mobile Stockrom Yeni sürüm [02.09.2013 OTA] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
23
Favori
8.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni rom daki ekstralar nelerdir?Sadece görsel hatalarmı giderilmiştir? Kullanan arkadaşlar paylaşırsa seviniriz.

Orijinalden alıntı: hunter_06

Ellerinize sağlık. Bu güncellemeyi yükleyince telefon belleğinde ve sd kartta kurulu programlar siliniyor mu? Ram kullanımı ve hız açısından telefonda değişiklik var mı?

Bunu kurduğumuzda telefondaki herşey gidiyor değil mi?
    quote:

Harici bellek (micro sd kartınız) hariç telefonun hafızasındaki herşey silinir.Telefonu ilk günkü aldığınız şekle çevirir.
  • emeğinize sağlık arkadaşlar istanbulda olmayanlar için çok iyi bir çalışma olmuş. belki farkedilebilir çok değişiklik yok ama. o küçük 3-5 çeviri hatası bile bnm çok fena gözüme batıyordu. şimdi içim çok rahat
  • Sabah saat 9'da işteyken indirdim ve direk kurdum.Root ve cwm yüklemelerini yaptım,adaway ile reklamları kaldırdım,facebook,wechat vs. gibi hiç kullanmadığım programları sildim.Gobackup ile sık kullandığım programları kurdum,xposed ile ince ayarlarımı yaptım.Telefon ilk aldığımdaki stok romdan daha rahat ve kasıntısız çalışıyor.Kullanmıyorken wifi,3g,gps açık halde hiçbir tasarruf modunu açmadan pil nerdeyse hiç harcanmıyor gibi.Gps,agps desteğini açınca ilk sefer uzun sürüyor ama sonrasında saniyeler içinde bağlanıyor.Igo yazılımını kullanıyorum.Denediğim custom romlara göre daha çabuk şarj olduğunu gözlemledim.
    Sadece bir sefer kilitlendi sebebini bilemiyorum,log tutuluyorsa da ben bulamadım.Bunun dışında bir rahatsız edici bir durum olmadı.
    Bir tek beklentim var o da görüşmeleri otomatik kaydetmesi :)
  • Merak ettiğim birşey var bu sürüm 3. parti telefonlar ile gelen sürüm mü ? Çünkü her şey aynı gibi gözüküyor. Derleme numaralarına kadar aynı bendeki rom ile. Acaba kilit ekranında hala 1 unread message yazıyormu türkçeleştirmişlermi ?

yayınlama tarihi 23.07.2013 sistem sürümü gn4.2a

*Çoğu ingilizce yazılar düzeltilmiş. (arama ekranındaki ve ayarlar kısmındaki. ama bildirim ekranında yine 1 missed call:))
    *Kamerada kesinlikle iyileştirme yapılmış ve 3d çekim modu eklenmiş
    *Video çekerken odaklama çok daha iyi
    *Menüye bluetooth klavye bağlama seçeneği gelmiş
    *Sanki bana biraz daha hızlı gibi geldi psikolojik olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    -Tam anlamıyla Türkçeleştirme yapılmamış.
    -Telefon kilitli iken gelen mesaj yine ingilizce.
    -Dokunmatiği hassaslaşmış.
    -Fotograf çekimi yapılırken klik sesi gelmiyor veya geç gelebiliyor.

Kullandıkca artıları ve eksilerini yazarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdimaj -- 15 Ağustos 2013; 21:00:20 >

Orijinalden alıntı: ytakbudak

quote:

Orijinalden alıntı: cdimaj

-Arkadaşlar yeni stockrom da screnshots yapılamıyor.Daha önceki romda vol + ve güç düğmesiyle yapılıyordu.
    -Telefon rehberindeki kişiye resim eklenirken resim üzerinde drop ayarı yapılamıyor ve menü ingilizce.
    -Telefon ayarlar bölümüne geçiş hızlanmış.
    -Tam anlamıyla Türkçeleştirme yapılmamış.
    -Telefon kilitli iken gelen mesaj yine ingilizce.
    -Dokunmatiği hassaslaşmış.
    -Fotograf çekimi yapılırken klik sesi gelmiyor veya geç gelebiliyor.

Kullandıkca artıları ve eksilerini yazarız.

Sen nediyom be olum.kapamaya bas hemen ardindan vol- ye bas

ok be olum tamamdır. eskisi güç+vol+ idi
    batarya kalibrasyonu yapılacakmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdimaj -- 15 Ağustos 2013; 21:01:35 >

• Bu telefon satılırken ota ile güncelleme alacak diye satıldı. neden ota ile güncellemiyoruzda elimizle riskli işlemlerle güncelliyoruz?

Orijinalden alıntı: mahseer898

Bu telefon satılırken ota ile güncelleme alacak diye satıldı. neden ota ile güncellemiyoruzda elimizle riskli işlemlerle güncelliyoruz?

belkide halen rom la ilgili düzenleme yapıyor olabilirler.Bu benim düşüncem tabiki.
    1-Nokia bh-214 stereo bluetooth kulaklığım var.Uzun süre kablosuz müzik dileyip daha sonra kulaklığı düğmesinden kapattığımda telefonda bluetooth simgesi hala kulaklık bağlıymış gibi mavi renkli olarak duruyor.Herhangi bir cihaz bağlı değilken gri olması gereken simge uzun süre kullanılınca (5-6 saat civar)ı cihazı hala bağlı gösteriyor.
    2-Telefon üzerinden interneti (wifi hotspot) evde ve işte sıklıkla kullanıyorum.Aralıklarla 7 8 kez aktif edip kullandıktan bir süre sonra hotspot aktif olmuyor.Açılır gibi yapıyor ama tekrar kapanıyor.Ancak telefonu kapatıp açınca düzeliyor
    3-Cihaz dün kendi kendine yeniden başladı.Marketten root yetkili log kayıt programı (catlog) ile loglara baktığımda sürekli olarak (request gpusync error) hata mesajını gördüm.Bu normal bir mesajmı bilemiyorum.Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
  • bende hot spotu çok kulllanıyorum yeni rom da bende böyle bir sıkıntı çıkartmadı. Aksine ideos x5 ten sonra müthiş hızlı bağlanıyor:)
  • Bu nedir arkadas ya ? Hani stock romu yayinlamiycaz cunku root rom olmasin diye sacmaladirlar bu da yetmezmis gibi bari duzgunce ota ile guncellestirinde stok romun bari guncellini kullanabilelim.Boyle sacmalik gormedim.
    Not:Elinize saglik hocam sikayetim size degil .

edit: ses açma tuşu na dikkat önemli ben ses kısma yapmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superBULUT -- 18 Ağustos 2013; 14:32:32 >

Orijinalden alıntı: cdimaj

quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

Bu telefon satılırken ota ile güncelleme alacak diye satıldı. neden ota ile güncellemiyoruzda elimizle riskli işlemlerle güncelliyoruz?

belkide halen rom la ilgili düzenleme yapıyor olabilirler.Bu benim düşüncem tabiki.

Yavuz beyden aldığım bilgilere göre hiç bir düzeltme yapılmayacak. Şu an bu sayfada olan sürüm. OTA üzerinden hiç bir değişiklik verilmeden

yayınlanacak. Bence yukarıda anlatılan işlemler hiç riskli değil

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.